Käyttisjenkki - onko sellaisia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja P. Thornton, 2.1.2022.

 1. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Aika harva nauttii siitä ajamisesta yleensäkkään, autosta riippumatta. Kuset housussa ja lasit huurussa kiiruhtavat paikasta toiseen eikä siitä autosta ymmärretä sinänä mitään. Pakollinen paha se on ja mitä pienempi vaiva sitä parempi.
   
  Gary Grand ja impala-63 tykkäävät tästä.
 2. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Käyttisjenkki ja käyttisjenkki.
  Mitä varten yksikään amerikkalainen auto on tehty, näyttelyynkö vai museoonko?
  Ne KAIKKI on tehty käytettäviksi. Kertakäyttökulutushyödykkeitä.
  Jokainen jenkki on käyttisjenkki kunhan sitä vaan KÄYTETÄÄN.
  :cool::p
   
  FuryIII '71, Gary Grand, Roberto ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. grantorino

  grantorino Gearhead

  Takavuosina tunnettu saksalaismerkki mainosti jotain autojaan "matkamallina" , sinänsä huvittavaa, koska kaiketi käyttöä ja matkaa kaikilla ajopeleillä on tarkoitus tehdä.
   
 4. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Tommonen 60-luvun compact-jenkki on kuutoskoneineen suorituskyvyltään melko vaatimaton nykypäivän liikenteeseen, ja varusteita ei tosiaan ole kuin lämmityslaite joka sekin pitää just tuulilasin huurteettomana joten en yhtään ihmettele että niillä ajaa talviajonsa vain sitkeimmät sissit...
   
  simeoni ja impala-63 tykkäävät tästä.
 5. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Sitkeästi elää tämäkin harhaluulo; ihan oli Neonit Illinoisissa ja Meksikossa kasattuja. Itävallasta taisi tulla vain Voyagereita ja PT Cruisereita
   
 6. rx_racing

  rx_racing Gearhead

  Voyager ja 300C tehty Gratz Itävalta - ei muita.
   
 7. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Onko jenkeissä tehdyt versiot jotenkin jenkimpiä kuin itävallassa tehdyt?
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 8. Jeep360

  Jeep360 2nd gear

  Nykyään aika yleinen ihmettelyn aihe on, se että ajaa jenkeillä myös talvella. Ihan kuin amerikassa olis aina kesä. Mun noi uudemmat on 80-ja 90-luvulta , kyllä ne tuntuu talvea kestävän, samoin noi vanhemmatkin, lämpöä niissä riittää enemmän kuin nykykinnereissä . Mulle autossa tärkeintä on se että naapurin Jormalla ei ole samanlaista.
   
  faikku66, redneck1, juko7 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. karra

  karra Double Gearhead

  Ne on niitä amerikan jenkkejä :D
   
 10. SMP

  SMP 1st gear

  No onhan osa selkeästi suunnattu kaupunkiajoon.
   
 11. SMP

  SMP 1st gear

  Alihankintaketjuista johtuvia eroja joissain osissa, moottorivalikoima erilainen?
   
 12. karra

  karra Double Gearhead

  Minun pitäis tietää jo mersuun viitataan mutta kun koskaan en savuttavaa dieselimersua ole omistanut. Vissiin kyse siitä että ne jotkut oli joko taksimalleja tai matkamalleja, eli tehdas oli jo luokitellut kapineen ... mikä on siis hassua vai oliko se suomalaisten lanseeraama. Kuiteskin hölmö. No farmariautoissakin on erikielisiä nimityksiä: kartanoauto, herrgårdsvagn, estate wagon, station wagon, touring (matka :odeek: ) jne :odbiggrin:
   
  grantorino tykkää tästä.
 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kaitpa se tulee siitä, että osaa parempia on usein säilötty kelirikkokauden yli talleissa. Eikä ilmiö epäilystä ole uusi. Ekalla Dartillani ajellessani minulta kysyttiin, tarkeneeko siinä. Tämä oli neljäkymmentä vuotta sitten. Kylläpä aika rientää.
   
  faikku66 tykkää tästä.
 14. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Joo, voi olla. Jenkeillä ei oo niitä ihania diisel rutisijoita valikoimassa mistä me eurooppalaiset saadaan nauttia! Omassa pienin muovihemi ja auto tehty itävallassa. Kait se pitäis vaihtaa jenkkiläiseen trackhawk versioon. Sit ois amerikkaa!
   
 15. homer

  homer Gearhead

  Mahdattiinkohan tuossa tehdä eroa taksimalleihin?
   
  dart -66, grantorino ja karra tykkäävät tästä.
 16. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Kun suomalainen puhuu Amerikasta, se ajattelee Kaliforniaa tai Floridaa. Amerikkalainen autonsuunnittelija ajattelee markkina-alueena myös pohjoisia osavaltioita ja Alaskaa
   
 17. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Osassa itävalta Chryslereissa erilaisia varusteita ja moottorivaihtoehtoja. Tietty jotain samaakin mutta EU mallit on jotenkin surkeemman oloisia, amerikkalainen varmaan ajattelee että ei Eurooppaan parempaa tarvitse tehdä kun muutkin autot siellä on niin surkeita.
   
 18. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Viime vuonna törmäsin toisella keskustelufoorumilla yhteen noin suunnilleen ikäiseeni, joka oli järkkymätön kannassaan ja sanoi että jenkit on surkeita talviominaisuuksiltaan ja ne ei kestä mitään.:D Tiedä sitten mihin autoihin tuon perusti.

  Todella usein törmää ilmöön jossa luullaan että jenkit tehtiin lämpimiin olosuhteisiin, vaikka todellisuudessa Yhdysvalloissa (ja Canadassa) on rajummat talviolosuhteet mitä meillä täällä Suomessa.
   
 19. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Jos sä ostat pienimoottorisen tai vähillä varustella olevan jeepin, ei ongelma ole siinä missä se on tehty, vaan siinä että sä ostat pienimoottorisen sippimallin.

  Itävallasta on linjalta tulut v8 jeeppejä kaikilla varusteilla.
   
  redneck1 tykkää tästä.
 20. P. Thornton

  P. Thornton 1st gear

  Kuten VM dieselit Voyagereissa. Voi hyvää päivää mikä keksintö..

  Ei varmasti ole Ameriikassa sellaista ollut tarjolla.

  Viimeiseksi ainakin Euroopassa jäänyt Voyager tai Grand Voyager on alkanut nyt hieman kiinnostamaan. Onko kokemuksia tai näkemyksiä?

  Voishan sellaisen etsiä Lancian merkeilläkin. En ole koskaan Lanciaa omistanutkaan, vaikka Delta HF Integrale olikin ehdottoman hieno auto pikkukossina.
   
  Gary Grand tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!