Karpon ohjelman kaivinkone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Romumies, 21.10.2006.

  1. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

  2. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Ei tuu toista samanlaista iha heti vastaan...
    Ja jos tulis ni varmast huomais.
     
  3. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Tosta rodi.

    Joskus 70-luvun alussa kloppina näin kuvan roddatusta caterpillarista. Uskomaton värkki...
     
  4. cuda69

    cuda69 Gearhead

    70 luvun alussa kun tekivät penkereitä nivalassa pidisjärven rannalle semmosella jumalattoman isolla heittokauhakoneella niin meikäkäinen oli joka päivä koulun jälkeen järven rannalla seuraamassa kaivuutapahtumaa.oli kyllä uskomaton koneen käyttäjä,heitti kauhan aina just siihen mihin oli tarkotus.Mobilistissa oli joskus juttua Marionista jolla ruoppasivat ym oulujokea joskus 60 luvulla,oli yksi neljästä koneesta mitä tuli suomeen ja siinä oli jotain 60 metriä pitkä puomi,mieletön kampe.nyt siitä ei ole jäljellä kuin jumalattoman suuri kauha.vaijerit oli muistaakseni 3" paksut,kone toimi sähköllä ja sitä varten piti olla oma voimalinja.kone liikkui eteenpäin "kävelemällä",isot epäkeskot liikutteli isoja talloja jotka nosti ja siirti konetta eteenpäin .
     
  5. jylppy

    jylppy Gearhead

  6. paikkatakki

    paikkatakki Gearhead

    Nuo Hattujahusen sivut on siis siitä Iin Raasakassa olleesta Marionista. Taisi olla tuo Marion viimeistä kesää tuolla paikalla, kun isän kanssa parkkeerattiin rekka siihen kaivurin viereen ja käytiin pällistelemässä tuota laitosta. Volvon F12 täysperävaunuyhdistelmä näytti melkoiselta lelulta tuon rinnalla. Harmittaa vietävästi kun ei ollut kameraa mukana tuollakaan reissulla.

    Nykyäänhän tuosta Marionista on vain kauha muistona.

    Oulujoen varressa, muistaakseni Pällissä (sijainnista en ole ihan varma, kun olin vasta vähän vaahtosammuttajaa isompi) oli vielä 80-luvulla se Oulujoella kaivuutöitä tehnyt Marion. Siitä pitäisi löytyä kotoa jokunen kuvakin.

    Tässä työn touhussa: http://www.utaj.fi/koulu/ylaaste/talvik ... /Mario.jpg

    Tuo Talvikki-kerhon pienoismalli on tuttu kapistus. Yläaste- ja lukioaikana on tullut nähtyä eräänkin kerran. Lienee koululla näytillä tänäkin päivänä.
     
  7. V.Kutvonen

    V.Kutvonen 1st gear

    Kaivuri

    Nuo mittasuhteet ei oikein avaudu noitten kuvien perusteella.Vasta kun tietää kauhan koon tai koneen painon niin voi alkaa hahmottaa.Olikohan Saksassa tai jossain europeeniaassa kuitenkin semmonen periaatteessa telakauhoilla oleva kone,oon nähny kuviakin, näyttää isot moottoritietkin pieniltä.Ja liikkuu ihan teloilla eikä kävele.Siitä muistaakseni oli jossain sivuilla kuviakin.
    Siilinjärvelläkin on Kemiran kaivoksella isoja koneita näin nykymittapuun mukaan.Tais olla Hitachi tai joku muu videomerkki missä kauha on 14 kuutioo ja tela painaa 9 tonnia. Näyttää pieneltä sieltä kuilun reunalta mutta ei semmonen mahtuis meijän pihaan koristeeks millään.Veli oli vaihtamassa telaa tommoseen koneeseen, niin näytti oisko ollu 93M Scania?, aika kesyltä siihen koneen kauhaan verratuna...
     
  8. 528

    528 Gearhead

    Joo, kyllä se siellä Muhoksella Leppiniemessä oli se kone. Eikö se Pälli ole siellä vai olenko ihan väärässä? Voi, että olisi mukava nähdä noita kuvia. Olisiko niitä millään mahdollista nähdä?


    Millä koululla tuo pienoismalli on?
     
  9. jylhä

    jylhä 1st gear

    tänään tuli käytyä putajalla, vissiin viimeisillä toimintapäivillä. muutaman kuvatallenteen näppäsin. http://kuvablogi.com/blog/2318/11/
    jälleen alkoi vituttaan tuo täälläkin mainittu north-west, tai ei se kone, vaan ihmiset jotka sen raiskas.
     
  10. paikkatakki

    paikkatakki Gearhead

    Pienoismalli on Utajärven yläasteen/lukion tiloissa.

    Pitää kaivaa ne vanhat kuvat jostain esille ja skannata. Voipi joku viikko vierähtää...

    Pällihän on heti seuraava voimalaitos Leppiniemestä ylävirtaan. Pitää kysyä tuo kaivurin silloinen sijainti isältä. Se muistaa sen varmasti.
     
  11. Rekortti

    Rekortti Gearhead


    Tuolla Kuukunan Galleriassa näyttää olevan myöskin kuvia Putajalta:

    http://gallery.kuukuna.net/gallery/
     
  12. mke77

    mke77 Gearhead

    hienoja kuvia kuukulalla!!!!!!! ja paljon!
     
  13. Rellu?

    Rellu? 1st gear

    Kaikinpuolin myöhässä, mutta ei tosi romumies aarteita romuta:[/quote]
     
  14. voittol

    voittol 2nd gear

    heinosen laanilla vt12 epäilytäävää liikettä,iltaisin pimeän tultua!
     
  15. 528

    528 Gearhead

    Lisää tietoa? :eek:
     
  16. voittol

    voittol 2nd gear

    Jotain hääräystä oli ,ehkä niitä silputtuja romuja on nyt vähä vähemmän.Perustuu autolla ohi ajaessa syntyneeseen äkkinäiseen havaintoon.
     
  17. human62

    human62 1st gear

    Meikäläiseltä löytyy noin -66 mallinen Nuffield jossa ukkomestarin 3T kauha.
    Täysin toimiva laite, ollut telat joskus nyt ns. pyörillä.
     
  18. mke77

    mke77 Gearhead

    niin varmaan kin niin sanotut"puolitelat"..... noita käytettiin pehmeissä paikoissa viel vammas kersantissakin...modivioituna hydraulisylintereillä et sai "ottavaan kulmaan" painaa telan kärjet!!

    määkin muistan kun yhtä paikallista urakoitsijaa käytiin velipojan kaa kattoo ain kun kuuli et se on jossain"suon ojituksessa" meitin liki!! komiaa kattoo kun takatöppäsist ei välil näkyny kun hiukan lakea kun KERSANTTI kynsi syvältä!! oli muuten vanha Valesa kova äijä puikottaa kersanttia...... 8)
     
  19. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Kuva on hiukka huono :odroll: mutta kyseessä on Jussi-kaivuri
    (Länsi-Savo 17.9.1959)
    [​IMG]

    Lohjan lähieudulla bongasin tälläisen Lokomon pikkutien varrelta.

    Hausjärvellä erään maatalon pihasta

    Lahden satamasta löytyy tälläinen myös

    Vääksyn rannassa näin joskus tälläisen romulaivan , jonka päälle oli nostettu kaivuri. Oli ilmeisesti viime talven siellä "parkissa"


    Hartolan lähellä olen kuvannut myös postilaatikon jalkana kivankokoisen vanhan kaivurin kauhan,täytyy kaivella siitä kuva koneelta..
     
  20. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Tänään kävin kuvaamassa yhden Pikku-Jussin Satakunnassa, omistajan sukulaisella on kuulemma samanlainen restauroitavana..tuokin oli sille sijoilleen hylätty taloon tulleen uuden koneen tieltä täysin käyttökelpoisena..nyt makaa horsmikossa kaikkine hyvineen ruostuneena,asianmukaisia kuvia tulossa kun kerkiää.. :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!