Katalysaattorit ja H putki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Muurahainen, 22.3.2006.

  1. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Taitaa olla viikonloppuna edessä käyttökikottimen putkien uusiminen.

    Pari kysymystä:
    Olisiko kenties tuplaputkisessa katti autossa haittaa H putkesta?
    Maksaako edes vaivaa askarrella H putkea?
     
  2. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Kaikki mikä edes tuntuu nostavan tehoa ja mikä on noin helppo ja halpa asentaa kannattaa asentaa :D
     
  3. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    tuplaputkisessa katti autossa??? siis onkos sulla niitä kattejakin siellä oikein kaksin kappalein jo alunperin??? onko ne pakko olla???
     
  4. Piilofarkku

    Piilofarkku 1st gear

    Laki

    Pitää olla katit jos rekisteriotteessa lukee vähäpäästöinen TAI on maininta kolmitoimi katalysaattorista. Nämä autot on (olisi) mitattu vähäpäästöisen kriteerein vuodesta 2002 (AKEn tulkinta ja Laki kirjasta löytyy myös tuo pykälä), riippumatta siitä onko auto saanut vähäpäästöisen verohelpotuksen tai vuosimalliin katsomatta.
    Jos auto ei ole rekistöröity vähäpäästöiseksi, on mahdollista poistaa katalysaattorit ja muutoskatsastaa jolloin se mitataan normaalista vuosimallinsa mukaan.
    Eli oma katiskakin on "päässyt" leimasta läpi väärin perustein kun tuo katti oli hävinnyt jo edellisen omistajan toimesta. Muutoskatsastuksesta vuosia sitten kysyneenä sain vastauksen Inssiltä ettei sen takii oo pakko... Mut se oli vuonna 2000 se... Nyt sit pitäis, mut...
    Eli pikku kiusaa, mut odottakaahan jos ja kun auton käyttöverotus siirtyy Saksan malliin meilläkin, sit vast ollaan kuses... Sillo sais "alennusta" kateista?
    Mutta org kymysykseen: laita se H tai X sinne, jelppaa niin wanhois kuin myös nyky kinnereis 8)
     
  5. Mitä haittaa siitä voisi olla?
     
  6. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Selvä sitten tulee H putki

    Tuo katalysaattori on mulle vielä aika vieras värkki kun vasta olen siirtynyt autoilemaan uudemmalla kuin 70 luvun kalustolla.

    Mutta eiköhän se siitä :)
     
  7. wiljo

    wiljo 1st gear

    Mites jos tuo katti on pakko olla,niin jos sen laittaa siihen väliputkeen H-putkistossa? :wink: Liekö sitä kukaan kieltäny?
     

Kerro tästä muillekin!