katsastus touhua suomessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja markku61, 10.4.2015.

  1. markku61

    markku61 1st gear

    onko mahdollista??? on ! katsastin tuontiauton viime kesäkuussa 2014 - rekisteröinti katsastus kaikki meni hyvin ja hain kilvet ja sain rekisteriotteen! mutta mitä- rekisteri ote ilmoitti että seuraava vuosi katsastus on suoritettava samana vuonna 2014 30.06 - 31,10 aikana-- ei saatana kiikuta auto nyt melkein heti takas katsastukseen -- eli kun haette niitä kilpiä autoihin - ottakaa selvää mitä rekisteri kilpi pitää sisällään-- ettei käy ku mulle ! terv,mark from lahti-
     
  2. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    On se mahdollista. Mutta vain suomessa.
     
  3. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Eikös noita syynejä ole jollakin ollut viikon päästä rek.katsastuksesta?
     
  4. Batman

    Batman Gearhead

    Taitaa olla virhe. Jos seuraavan katsastus välin loppupäivään on rek.katsastuksesta max.6kk ei tartte katsastaa, tavallisessa määräaikaiskatsastuksessa toi aika on 4kk. Trafin ATJ-järjestelmä ei osaa laskea 6kk sääntöä ja tommosia virheitä tulee paljon just jenkkeihin joilla ei oo tarkkaa käyttöönottopäivää.

    Em. säännön takia rek.katsastuksen jälkeen on aina vähintään 6kk ennen kun seuraava katsastus pitää tehdä, joten päivän tai viikon päästä olevat syynit on normaaleja hevosmiesjuttuja, pahimmassa tapauksessa 2kk päästä VOI katsastaa.
     
  5. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Mä olin niin innoissani, että ylipäätään löysin vielä 5-numeroisen kilven yhdeltä konttorilta, etten edes piitannut mikä numero siinä on. Nyt on avoauton katsastuaika talvella.

    Mutta samahan se on, onko maahantuonti, rekisteristä pois ollut tai vaan katsastamaton auto, jos on merkitty käyttöönottopäivä tai vaikka jo kilvet valmiina, niin kannattaa katsoa jo etukäteen koska vie konttorille. Päiväkin ennen virallista 4kk katsastusaikaa suoritettu katsastus riittää tekemään leimasta heti "vanhan". Ei tää nyt niin vaikeeta pitäisi olla, mutta kovin tuntuu yllättävän.

    Ja kilpiä konttorit jakaa järjestyksessä, aika harvoin varmaan enää rekisteröidään autoja, joilla kilpi määrää katsastusajan. Joku hyvä asiakaspalvelija voi toki huomata, että tälle autolle kannattaa antaa kilpi vähän kauempaa pinosta.

    Ihme ajatus ihmisillä, että leima olisi automaattisesti vuoden voimassa. Eihän silloin katsastusaikoja tarvittaisikaan. Vaan olisihan se kovin paljon joustavampaa kesäautoilijalle, voisi vaan talvisin olla konttorilla kovin hiljaista.

    Eipä tuo harmi yleensä koske kuin yhtä vuotta ja sitten mennään vuosi kerrallaan. Tietenkin jos kerkeää tehdä kaikenlaisia laittomuuksia autoon, jonka suunnittelee myöhemmin myyvänsä. Kuten tummennuksia etulaseihin ja valoihin, ja sitten huomaa että taas konttori kutsuu, niin voihan se harmittaa. :D
     
  6. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Viime syksynä autoni kilvityksen yhteydessä Trafi auttoi aika auliisti tässä asiassa eli soittelemalla rekisteröintipuolelle kertoilivat kyllä mun kotiseudun konttoreita, joissa pitäisi olla viisimerkkisiä kilpiä vielä vapaalla jalalla.

    Tätä kautta mä löysin yhden konttorin (Nurmijärven A-katsastus), jossa vielä loppusyksystä oli viisimerkkisiä kilpiä vaikka miten paljon vapaana. Lisäksi konttorin täti antoi mun ihan vapaasti valita kilven heidän valikoimistaan; nyt on sitten kiesissä numerona mun syntymävuosi ja samalla kilven numeron perusteella tuleva katsastusaika osuu sopivasti niin, että leimamiehellä käynnin jälkeen voi melkein harkita jo talvisäilöön viemistä ... ja keväällä ei sitten tartte kuin täräyttää kasi käyntiin ja laittaa aurinkolasit nokalle.

    -JJ-
     
  7. markku61

    markku61 1st gear

    no juu liian innostunut meikäläinenkin oli ku kilpiä rupesin ottamaan vastaan--- vittu ne ämmät ei osaa neuvoa mitään --- katastus mies tais maininta jotain mutta ei siinä fiiliksessä mitään päähän jääny-- elikkä jäitä hattuun ja kanttaa olla tarkkana ku hoitelee ne asiat, seuraava auto kaikkineen on sitte jo kértaaleen opittu , jos ja kun sellanen tulee vielä hommattua?? terv,mark impala65ss
     
  8. hodis

    hodis 3rd gear

    Rekisteröintikatsastuksessa (alkukesästä) pyysin kilpeä, jossa olisi katsatus syksyllä. Konttorin täti teki paperit jo silleen että katsatus olisi ollut syyskuussa. Huomasi sitten että pitäisi käydä loka/marraskuussa katsastamassa samanvuonna uudestaan? Tehtiin uudet paperit ja nyt on etuoikeutettu katsastamaan ajokauden alussa.
     
  9. Toope

    Toope 2nd gear


    Juurikin näin,ei päde 8kk säännöt edellisestä katsastuksesta enään.
     
  10. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ei kai sitä ole pakko silloin papereissa olevana katsastusaikana käydä katsastamassa? Heti keväällä vie leimalle ja ajelee sitten koko kesän ilman huolia.
     
  11. plagu

    plagu Gearhead

    katsastus ikkuna on 4kk mittainen jos leimaat auton tuon jälkeen niin leima voi kylmetä parhaimmillaan jo seuraavana päivänä koska se katsotaan edellisvuoden leimaksi.

    Sehän on ihan tuurista millanen katsastusikkuna on sattunu.
     
  12. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    No enpä ole tuollaisesta kuullutkaan! Aina olen käyttänyt sellaiset harrasteautot, joissa on talvella "virallinen" katsastusaika, heti keväällä konttorilla, eikä ole koskaan ollut mitään epäselvää, etteikö sillä saisi ajaa seuraavaan talveen asti.
     
  13. RB-440

    RB-440 1st gear

    Mulla on toisessa harrastekotterossa viimeinen numero seiska ja toisinaan on remppojen tai muiden syiden takia jäänyt loppukesästä katsastamatta, jolloin seuraavan kesän touko- kesäkuun katsastus kuulemma vastaa edellistä vuosikatsastusta ja tervetuloa taas heinäkuussa.
     
  14. ropales

    ropales 3rd gear

    Samahan tässä kun kaikessa muussakin, pitäisi olla perillä, selvittää, opiskella, lukea ja sisäistää muutama päivä, viikko, kuukausi, vuosi ennenkuin menee hakemaan jotakin lakisääteistä leimaa.

    Saksan tuontia joskus rekkasin (perjantai) niin katastusmies sanoi papereita tuodessa "Kävipäs hassusti, jos maanantaina olisit tullut, olisi tosi pitkä leima"

    Emännän auto muutoskatsastettiin henkilöautosta pakettiautoksi. Oli niin uusi ettei henkilöautoa ei olisi tarvinnut katsastaa sinä vuonna. Pakettiauto olisi pitänyt. Jossain vaiheessa joku sitten katsoi sitä rekkaria: Vuosikatsastus suorittamatta, auto ajokiellossa.
     
  15. belve70

    belve70 1st gear

    Yhtä Totkea katsastin aina keväällä, ajelin talvisäilöstä suoraan "valtion konttorille". Konttorin päällikkö tuli aina katsastamaan auton. Mahtoiko jarrut olla koskaan ihan kunnossa, mutta katsastusmies tokaisi, eikös tämä tule taas suoraan talvisäilöstä, eihän ne ihan hyvät voi ollakaan? :D
    Jotkut konttorin haukkuivat, ovat kuulemma niuhoja? Itsellä ainakin palvelu pelasi ja tuli suullisia korjauskehotuksia, toki ne korjasinkin.
    Enkä ole hintavertailua lähtenyt tekemään, saisinko naapurista pari €uroa halvemmalla, pysympä hyvällä asemalla.
     
  16. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Mulle kävi samalla tavalla jokunen vuosi sitten, mutta huomasin asian heti paikanpäällä papereiden/kilpien saamisen yhteydessä, joten kyselin heti, että mitä *ittua? Homma ratkaistiin niin, että sain lahjakortin ilmaiseen vuosikatsastukseen. Ainoo vaiva hommasta oli siis se, että joutu ajeleen muutama viikko kilvityksen jälkeen kaikki 2km takas konttorille ja joutu tietty myös juomaan taas pahaa kahvia samalla, kun koko konttorin henkilökunta oli jälleen pyörimässä auton ympärillä :lol:
     
  17. mikkoD

    mikkoD 1st gear

    Tässä saa olla tarkkana, tein rekisteröintikatsastuksen ja samalla valittiin inssin kanssa sopivat kilvet että leima ajoittuu sopivasti ajokauden loppupuolelle. Voi olla että valikoimista helpotti se, että autoon tuli lyhyet kilvet, joita konttorilla oli hyllyssä eri loppunumeroilla.
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Sopii ketjuun hemmetin hyvin, tietääkö kukaan kuka rasisti on suomaliassa päättämässä, et maastureihin pitää antaa 3+2 kilpiä tai pahimmillaan 3+1 kilpiä jotta taakse saa sen nelikanttisen? :mad: :mad:

    Muutaman nelikanttisen 3+3 kilven nähnyt ja hyvin se näky pajeron perässä olevan :mad:


    Jos joskus saan rahaa reilummin niin varmasti ostan joka hemmetin auton joka ei ole jenkki jossa on alle 6 merkkiset kilvet revin kilvet irti ja ostopaikalla kouralla prässiin :poff:
     
  19. Toope

    Toope 2nd gear

    Oikein ymmärrä tätä itkemistä kilvistä,ja niitten numerokirjainyhdistelmistä.Valittakaa vaikka siitä,että miks pitää yleensä se hellässä huolenpidossa oleva lintta joka vuosi katsastaa,ja syynätä.Se huoltohan jokatapauksessa tehdään siellä tillikan valossa peräpellon ladossa joka talvi huolellisesti.Eikä niitä voi sitäpaitsi talvisaikaan edes katsastaa,kun ovat amerikanautoja,siellä mistä ne tulee,ei oo lunta kun tietosanakirjoissa.Oman amerikanihmeen oon paalannut jo vuosia sitten,koska se söi hirmuiset määrät uusiummattomia luonnonvaroja,ja teki otsooniin jopa reiän!(vuoti kompura).No nykyisin ajelen rekisteröintivapaalla polkupyörällä kaikki ajoni.Vaimo ja kuusi lastani sivuvaunussa hymyilee ajellessamme kauppaan,ja luontaistuotemyymälään,ostamaan zingzhang siemeniä,josta kasvatamme kesällä seuraavan talven eväkset,että pärjäämme polkea taas sillä naurettavan halvalla rekisteröintivapaalla sivuvaunupolkupyörällä.Eikä ahdista numerot,eikä kirjaimet.
     
  20. Kerpo

    Kerpo 3rd gear

    Ei ole montaa viikkoa aikaa, kun näin mustat ja tavallista lyhyemmät kilvet TOYOTASSA. Eikö siihenkin voisi keksiä jonkun lain, että kaikki 1972 ja vanhemmat ei-jenkkiautot poistettaisiin rekisteristä pysyvästi? :rotfl:
    Ja jenkit välittömästi pois amerikasta! :)
     

Kerro tästä muillekin!