Kekkosslovakia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.1.2004.

  1. reeves

    reeves 1st gear

    "Niin ja pitäähän taiteilijoitakin muistaa mitättömilla vuosittaisilla avustuksilla.
    (yhtä lailla joku hienon customin rakentaja on taiteilija kuin jokin rautalanka patsaita vääntävä uushippi.)"
    AAMEN!
     
  2. reeves

    reeves 1st gear

    Lainasin siis tuon jutun jonkun muun viestistä. En huomannut tuota "lainaa"-nappia.
    Mutta näin se on. Autonrakentaja on ehdottomasti taiteilija omalla alallaan!
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kenen etua nykyinen autoveromalli yleensä ajaa? Suomen kansalaiset (veronmaksajat) joutuvat tappelemaan omia työntekijöitään (virkamiehet) vastaan. Yksi hyvinvointivaltion merkki on mielestäni hyväkuntoiset ja turvalliset autot. Tämän hyvinvoinnin on estänyt jo kohta viidenkymmenenvuoden ajan muutama valtion virkamies täysin käsittämättömällä autoveropolitiikalla. Normaalissa länsimaisessa sivistysvaltiossa auto rinnastetaan kaikkeen muuhun kulutustavaraan. Suomen käsittämättömän autoverotuksen ja rahvaan kyykyttämisen selittää ainoastaan kateus. Virkamiesten mielestä tavallinen veroa maksava kansalainen (virkamiehen työnantaja :0 ) ei kertakaikkiaan ole oikeutettu hienoon ja turvalliseen autoon. Tähän on pakko tulla muutos. Aamen
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ongelmana on se,että helppohan se on tollasta sanoa/puhua,Ranskassa maanviljelijät ajoi Parlamenttitaloon traktoreilla kun kuulivat huhua että jotain tukiaisia pienennettäisiin,eikä sitten pienennettykään. Pointti on,että jotain tarttis varmaan tehräkkin jos asioita halutaan muuttaa.
     
  5. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Kummasti jaksavat "valitsemamme" päättäjät natista kysyttäessä, ettei ole varaa veronalennuksiin tahi mihinkään muunlaisiin helpotuksiin. Tuntuu myös että samainen paskanjauhanta-propaganda on uponnut osaan kansaakin, kun heti jos on puhe verojen alennuksesta, niin jo on Esson baarin tietäjät uikuttamassa niiden rahojen perään. Niiden rahojen, jotka valtio muutenkin sulloo johonkin tyhjänpäiväiseen...kuten hukkuneiden merimiesten vaatetukseen.

    Eipä silleen että poliitikkojen jutuissa koskaan mitään järkeä olisi, niin siitä huolimatta sitä jaksaa ihminen ihmetellä tuollaista laskentalogiikkaa, ettei ole varaa alentaa autojen verotusta. Minusta aika huomattava esimerkki on jo nykyinen verotusmalli, jonka käyttöönoton jälkeen on taalereita virrannut valtion kassaan enemmän kuin suurimmatkaan optimistit osasivat tahi uskalsivat arvailla. Tietenkin ministerin on sitä mieltä, että rahat on tulleet Nigerialaisen prinssin kanssa asioidessa ja kauppaa tehdessä, eikä tietenkään siitä että veroa olisi alennettu.

    On täysin hämmästyttävää miten kansalle uskotellaan että verojen alennuksella olisi suora korrelaatio verokertymän pienenemiseen. Jos nuo asematunnelin vessan kassalta eduskuntaan nousseet tolvanat joskus vaivautuisivat kuuntelemaan vaikkapa alan asiantuntijoita, niin saattaisivat huomata, että hinnan alennuksella saattaisi olla kysyntään positiivinen vaikutus. Tällä haavaa pukupelle istuu nahkatuolillaan hieroen pallejaan ja kuvitellen että uusien autojen kysyntä on aina ja ikuisesti vakio, oli se vero sitten 0% tai 1000%.

    Ei ole sitten mitenkään juolahtanut mieleen, että nimenomaan autojen kohdalla kansa kyllä mieluusti heittäisi euroja likoon ja vaihtaisi uudempaa alle, jos siihen annettaisiin mahdollisuus. Mutta kun jo nyt tuloverotus huitelee tasolla, jossa "hyväpalkkainen" nettotulovertailussa laskee Ugandalaisen kyläsepän tasolle ja kaiken kukkuraksi pitäisi mukamas 10-15 vuotta vanhoista paskoista maksaa enemmän kuin Günther uudesta, niin tarvinneeko sitä enempää ihmetellä miksi autokantamme on näin vanha? Helppoa se on tehdä telkkariin mainoksia, että "tee ympäristöteko, osta uusi auto"...

    Toisaalta voidaan ihmetellä sitä, miksi valtiovalta väkisin lähtee taistelemaan autoveronsa puolesta näinkin raivokkaasti, jos olisi haluttu todella oikeasti suojella verotuottoa, niin sen näki jo sika otsallaan seisten, että näin sitä nimenomaan ei saisi tehdä: vain viime hetkellä ja silloinkin juosten kustessa väännettiin joku räpellys ja lyötiin se läpi. Mikä on nyt sitten tilanne: uusien autojen verotus on edelleen toivoton. Käytettyjen autojen verotus helpottui hieman, mutta verotuksen perusteet oli väännetty niin syvältä suolen mutkasta että valtio hukkuu valituksiin. Aina kun 10 valitusta on saatu käsiteltyä, niin tulee tilalle 100 uutta...se siitä autoverotuoton kasvusta, se hukkuu todennäköisesti kokonaan tuohon käsittelyyn ja lisää hilloa tarvitaan...eli suljetaan sairaalat ja vanhainkodit :wink: Ja kaikki tämä vain siksi, että järki ei pakota päätä sitten paskan vertaa...arvata sopii kenen selkänahasta nämä rahat nyt sitten revitään, kun piti olla niin v*tun itsepäinen ja tapella väkisin taistelua jota ei ikinä olisi edes voitu voittaa saati päästä tasoihin.

    Yhtähyvin voidaan ihmetellä edelleen tuota ihmeellisen nihkeää suhtautumista autojen rakenteluharrasteeseen, joka tuntuu olevan tässä maassa virkamieskoneistolle joku sellainen mörkö, joka pitää koittaa nitistää kaikin mahdollisin keinoin. Helpoin tapa siihenkin on vedota "liikenneturvallisuuteen"...niinpä niin. Hei, mulla on idea...kielletään liikkuminen, muurataan asuntojen ovet kiinni ja jokainen tekee työnsä etätyönä kotoa, sänkyyn sidottuna. Ei tartte enää pelätä että joku ryöstää, raiskaa. Tai ei tartte edes pelätä että siinä liukastuisi ja löisi päätään, kun löhöää läpi elämänsä paskalta haisten.

    Korinvaihdot on tietenkin maailman pahin synti, joten niistä pitää verottaa niin maan perkeleesti. Mieluusti keksitään jotain älytöntä, kuten tämä maamme ah-niin-ihana prosenttipelleily. Tietenkin se on loogista että kun useita autoja läväyttää yhteen, niin tuloksena on täysin uusi ja tuore automopiili...sekä teknisesti että verottajan mielestä.

    On sekin niin helvetin ihmeellistä, miten hyvinkin monessa muussa maassa, joissa on myös omaa autoteollisuutta, on nähty se tosiseikka että sillä ei ole paskan merkitystä "liikenneturvallisuuden" kannalta vaikka annettaisiin hieman löysää kansalaisille. Täällä Kekkosen luomassa neuvostoliiton satelliittivaltiossa pidetään huoli kyllä tehokkaasti siitä, että autoihin ei saa vaihtaa edes öljyä ilman prosenttimenetyksiä, mutta liikenneturvallisuuden ja ympäristön kannalta se sitten kai on kestävä tilanne että autokannan ikä lähestyy tuhatta vuotta?!? Ei kukaan ole niin tolvana, että rakentaa itselleen autoa joka on teknisesti itsemurhakamaa?...pääasiassa harrastajat nimenomaan haluaisivat pääasiassa tehdä autoistaa ymmärtääkseni turvallisempia, mutta siihen ei tietenkään anneta lupaa, vaan joku typerä svenssoni-lehmä narisee 2. valtionvarainministerin tittelinsä kanssa miten se on kestämätön tilanne jos saa vaihtaa autoon osia. HUHHUH! Eiköhän se liikenneturvallisuus nimenomaan lähde sieltä kuljettajien korvien välistä; jos on pipi päästään, niin saa sitä itseltään ja muilta hengen vaikka perkele polkupyörällä!!

    On aika kyseenalaista lähteä lakia kirjoittamaan siltä pohjalta, että "kansalainen on syyllinen, kunnes toisin todistetaan"...näinhän juuri autojen muutossäännökset, etenkin tuolta konehuonetta koskevin osin, on kirjoitettu. Tietenkin se menee aina ja joka tilanteessa niin, että jos tehoa on 20% enemmän, niin joka tilanteessa on nopeuttakin 20% enemmän...ja mokomat virittäjä-raggarit varmaan kammioissaan viruvien virkamiesten mielestä heittää tiiliskiven kaasupolkimelle ja autonsa pyörimään parkkipaikalla itsekseen ympyrää kumia poltellen, että varmasti jää kaikki koulusta palaavat lapset auton alle. Just niin...

    Rahaa olisi valtiolle tarjolla harrastajiltakin, juuri "hembyggt"-tyyppisistä vehkeistä ja lisäksi tulli+alv:ia tarjottaisiin myös, jos sallittaisiin muutakin tekemistä kuin perseen kaivuuta meille. Mutta, kun ei tunnu rahat kelpaavan sitten mitenkään muuten kuin tuloveron kautta tai uuden auton autoveron kautta, niin minkäs teet. Pallo on heitetty valtiovallalle, mutta kun valtiovalta on kuin aivovammainen simpanssi joka ottaa kyllä kopin mutta tunkee pallon perseeseen ja mussuttaa banaania...

    Jippii...ja taas sain vaahdota oikein sydämeni kyllyydestä tässä...teki terää :grin: :grin:

    -JJ-
     

  6. Vittuillakseen sen tekevät!

    Teen töitä ja maksan palkasta veroja. Ostan rahoilla rakennustarvikkeita, joiden hinnasta 22% on veroa. Rakennan talon ja maksan omaisuudestani sen jälkeen veroa. Kuolen. Jätän talon lapsilleni, jotka joutuvat maksamaan siitä veroa, ennen kuin saavat asua siinä. Ja me hyväksytään tämmöinen hymyillen. Kyllä ei törkeämpää silmille kusemista taida mistään muusta maailman valtiosta löytyä.

    Paljonko rakentamaani taloon muuten meni meni VEROA?? 130% ????

    P.S. Meneeköhän kuolemisestakin jonain päivänä veroa??


    Ei tässä maassa mitään vikaa ole. Paras maa maailmassa, mutta ihmiset jotka asioistamme päättävät pitäisi kyllä vaihtaa.
     
  7. G-MAN

    G-MAN Gearhead

    Suomen verotus = laillistettu ryöstö!

    _________________
    "Nobody wants me hangin´´round.
    Unless it´s from a tree in the middle of town."

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: G-MAN 2004-01-08 16:02 ]</font>
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ite oonkin ajatellu, että jospa lähtis lusimaan, niin saispa 'ainakin jotain takasin'...ensin kunnolla käsmäsee valtiolta veronkierrolla tms. ja sitten viel hieman lisää istumalla, mikäpä parempaa täällä meillä.
     
  9. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Kantsii mennä, lusiminen on tosi kivaa.

    Jos jostakin tuntuu siltä, että pystyis helposti järjestämään kaikki epäkohdat kuntoon ilman, että aiheuttaa nyt toimiville asioille haittavaikutuksia, niin olis suuri palvelus jos moinen viitsis pyrkiä niitä asioita järjestämään sinne taholle missä niitä tehdään. Ainakin minä olisin valmis tukemaan häntä tehtävässään.

    Mutta edelleen tohon autovero asiaan, miten uusista autoista perittävän veron poisto ja korvaaminen muilla autoiluun liittyvillä veroilla auttais harrastajan asemaa? Mienaan vaikka olis kiva, kun olis kivaa, niin se on varma, että sama raha revitään muualta. Valtio ei oo mitenkään kauheesti julistanut, että sillä olis ylijäämää, vaan pakkasen puolella elo on taas tainnut lisääntyä viime vuosina.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Niitä veroja tarvitaan,tiettekö miksi? Siksi että saadaan "peruspalvelut"pysymään korkealla tasolla,toisinsanoen taataan tyttömälle monessa tapauksessa parempi tulo käteen kuin mitä tämä saisi työtä tekemällä(vai ettekö ihmettele miksi suomessa on prosentuaalisesti esim.4 kertaa enemmän työttömiä kuin vaikka ruotsissa).Tuskin selitys on vain se,että kansamme olisi luonteeltaan 4 kertaa laiskempi kuin naapurissa..Toinen iso menoerä on ulkomaanvelka, josta ei edes korkoja pystytä maksamaan(tällekin vuodelle jouduttiin ottamaan lisää velkaa). Onhan näitä vielä lisää,kuten alytön byrokratiaverkosto jonka eräs kanadalainen tutkimus muistaakseni sanoi pystyvän kapasiteetiltään pyörittämään yli 20:nen miljoonan kansalaisen valtiota. Nämä kaikki maksavat hunajata,ja se hunaja eli verot kerätään teiltä. Miten kansa sitten palkitsee politiikot? äänestämällä verojen pitämistä/lisäämistä kannattavia tahoja. Vasemmistoliitto kerää yleensä vaaleissä 10 prosentin äänimäärän,demarit on maamme suurin puolue..Hei,missään muussa länsimaassa ei löydy näin laajaa punaista,tai haalean punaistakaan edustusta hallituksesta kuin tässä maassa..Joo,ja sitten joku yrittää tätä vanhaa fraasia; sivistysvaltion sivistystaso mitataan siinä kuinka paljon veroja kerätään..Jos tämä on sitten sitä sivistystä,niin en sitten **rkeles halua olla sivistynyt! Itse olen vielä nuori,ihan periaatteesta (toki myös taloudellisistakin ja myös seikkailunhalusta yms.)) olen päättänyt muuttaa Ruotsiin jahka olen kouluttanut itseni tämän maan piikkiin niin pitkälle kuin pystyn.Niin syvä antipatia mulla on tämän valtion vero/ja työllistämispolitiikkaa kohtaan on.aika huolestuttavaa ,sillä olen vasta 19 vuotias.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    edellinen nimetön vielä..Kun tulevaisuuden kuva on tälläinen: saat käteen huonompaa palkkaa verrattuna ruotsalaiseen,tätä palkkaa verotetaan selkeästi kovemmin kuin ruotsalaisen palkkaa,ja kun kaikenlisäksi kaikki ruoasta autoihin maksaa enemmän kuin ruotsalaiselle,pitäisi kai olla jo aikamoinen patriootti(lottovoittaja) jäädäkseen maksamaan tämän valtion eläkepommia(toisinsanoen verot tulevat kovenemaan entisestään). Jotain todellakin tarttis tehdä! Ei,nyt keskitytään vaan NATO-keskusteluun ja EU:n yhteiseen puolustukseen..***tana, asiat oikein tärkeysjärjestyksessä ja kaikki!
     
  12. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    No. mutta eihän tossa vaiheessa kannata miettiä sen enmpää jos ei kerran itsellä ole eväitä tehdä asioita paremmaksi; laukkuja pakkaamaan ja menoksi. Tää sama narina on kaikessa läpi koko yhteiskunnan, on kyseessä yhdistys, hallitus, eduskunta tai mikä tahansa instanssi jossa joku johtokunnan tapainen tekee ja päättää asioita. Miks niissä kaikissa on vaan sellasia jotka tekee vaan huonoja päätöksiä? Miksei ne arvostelijat itse hakeudu hoitamaan niitä asioita oikein ja hyvin?

    Suurin osa noita yhteisiä asioita hoitavista on päteviä, niillä on asioista tietoa n. tuhat kertaa enempi kuin keskimääräisellä arvostelijalla ja saatavilla vielä toinen mokoma lisää. Ja suurin osa niistä tekee niitä pitkälti kutsumuksesta; ei vaikkapa kansanaedustajan palkka ole niin kovin kummonen, että sinne kukaan rahan takia pyrkisi. Samalla työmäärällä saa enempi rahaa muualta. Ja aika usein on niin, että noiden ihmisten tilalle ei ole tulossa ketään muita pätevämpiä asioita hoitamaan vaan jos nykyiset lähtee, niin sitten vasta metsään mennäänkin. Tää etenkin pätee yhdistyksissä. Toisinaan mä ihmettelen, että miten sellaset ihmiset jaksaa, kun kaikki mitä tekee on aina hoidettu päin helvettiä.
     
  13. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Aivan!
     
  14. ido59

    ido59 Gearhead

    Neil Hardwick totesi joskus kauan sitten haastattelussa: "Suomi olisi ihan hyvä paikka asua, jos täällä voisi muuttaa kolme asiaa: ihmiset, ilmaston ja sijainnin".

    :grin:
     
  15. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Pakko tunnustaa aluksi etten viitsinyt kaikkia kirjoitelmia lukea kokonaan, mutta lyhyempien viestien sanoma on aika selkeä: ei sitä millään maksais, saada on kyllä kiva. Mihin porukka kuvittelee kaiken (vero)rahan menevän,muutama kansanedustaja avustajineen niistä ei isoa osaa vie vaikka uuden lukaalinkin saivat. Eiköhän tämä koko järjestelmä veroineen ole itse rakennettu ja kaikki raha mitä "sinne" maksetaan jotenkin kiertoon kulkeutuu. Ja varmasti maksujen osalta raskaammaksi muuttuu koko ajan mitä pitemmälle hyvinvointisysteemit ja infrastruktuuri jalostuu. Mutta saapahan ajaa asfalttitietä, kakkia vesivessassa ja käydä terveyskeskuksessa istuskelemassa palkan juostessa ja nimellistä korvausta vastaan.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Muutama päivä sitten tuli tv:stä amerikkalaisten tekemä dokumentti rikollisten rankaisemisesta.
    Ohjelmassa näytettiin ja kerrottiin kuinka rankasti siellä ja esim. japanissa rikollisia rankaistaan vääryyksien takia.

    Dokumentin lopussa esiteltiin hieman omaperäisempää rangaistusmuotoa, jota käytetään Suomessa.
    Suomi "rankaisee", kuinka muutenkaan kuin, sakottamalla rikollisia.
    En väitä, että sakottaminen olisi huono asia, mutta pointtini oli, että kyllä joka #"¤%&# asiasta sitä rahaa pitää valtiolle saada ..kele!
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

     
  18. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Kaikki jotka siellä istuu on entisiä jotain. Ne on KANSANedustajia. Tottahan tää rehellinen, työteliäs, riuskaotteinen ja aktiivinen kansa tarttis edustajakseen 200 työnarkomanisata kärsivää professoria.
    Eihän se nyt sovi, että kansaa edustaa tolaset ihmiset; ties vaikka siellä olis joku juoppokin tai eronnut, raittiilla ja nuhteettomalla kansalla!
     
  19. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tohon liittyen tuli mieleen yks varsinainen verotuskukkanen eli jos mä ostan talon, vaikka täysin persaukisena 100% lainalla niin mä joudun maksamaan sen talon hinnan mukaan laskettuna 4% veroa valtiolle siitä hyvästä että ostinpa kodin itelle ja perheelle. Ei oikein mee kaaliin mitä mä siinä sain sellasta että siitä pitäis maksaa noin v..tusti rahaa valtiolle. Sen vois ymmärtääkin että sitte kun myydä rytkäisee vastaavan talon niin valtio olis apajalla ja rosvoais osan siitä kauppahinnasta (minkä se herkästi kyllä tekee taas siinäkin vaiheessa), mut että silloinkin kun meet ja otat ittes kipeeks asuntolainasta niin jo on taas verottaja kukkarolla monta kertaa.
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Toinen meistä näkee miss Suomen ja seiväshyppääjän olevan päteviä toimimaan ministerin virassa (en vieläkään jaksa uskoa ettei tämän tason virka edellyttäisi edes jonkinlaista peruskoulutusta siitä alasta josta ministeri vastaa.Jotenkin loogista olisi itseasiassa se,että sitä koulutusta/ammattitaitoa olisi hankittu vähän enemmänkin).
    Yksi suuri epäkohta on myös vaalijärjestelmämme,joka mahdollistaa vaikkapa seuraavanlaisen tilanteen: Suomessa sinun on on mahdollista ehdokkaana päästä eduskuntaan saamatta yhtään ääntä. Toisaalta jonkun toisen puolueen ehdokas,joka on saanut vaikkapa 15 000 ääntä ei välttämättä pääsekään sisään.

    Olisi hyvä lähteä liikkeelle perusasioista kun tätä sarvikuonojen maata tahdotaan kehittää...
     

Kerro tästä muillekin!