Kiinalainen GPS HUD nopeusmittari

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Iiro, 25.2.2023.

 1. Iiro

  Iiro Gearhead

  Onkos kenelläkään kokemuksia? Mitä merkkiä / mallia voisi suositella?
  Vanha auto vaijerinopeusmittarilla + uusi vaihteisto digitaalisella lähdöllä tekee hommasta vaikeaa = helpointa olisi parin kympin kiinalainen viritys, esim. tällainen itsellä mietinnässä: https://www.ebay.de/itm/225277886083

  Iiro
   
 2. Hai

  Hai Double Gearhead

  Onko siinä OBD?
  Noi HUDit on yleensä OBD liitettäviä. Tämäkin sanoo:
  ONLY available for cars with OBD2 and EOBD
   
 3. Hukka86

  Hukka86 2nd gear

  Ei oo noista hud näytöistä mutta ainakin viisarimallin pyöreä toimi 4v ihan hyvin tuli nopeus vaan aika viiveellä. Kesäksi menossa digitaalinen moottoripyörään
   
 4. Iiro

  Iiro Gearhead

  No mitään OBD näyttöä en tietenkään kaipaa vaan "stand alone" GPS nopeusmittaria, tuo täytyykin varmistaa!
   
 5. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Mulla ollut viisarimalli pyörässä ehkä 30K km, hyvin toimii. Viivettä ei ainakaan häiriöksi asti ole.
   
 6. Catiska

  Catiska Gearhead

  Katsastuksessa se ei kelpaa jos auto on sellainen missä nopeusmittari vaaditaan.
   
 7. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Katsurin päätettyä 06/2020 vuosileimalla jotta tenu-Dartin mittari on liian huono - sen viisari heiluu eessuntaas, eikä se ole vaijerivika - korjasin ongelman laittamalla alkuperäisen mittarin päälle tarran ”Tämä ei ole nopeusmittari alkaen 06/20” ja istuttamalla samoille tienoille polkupyörän mittarin. Sille tuli jopa tehtyä valaistus. Välttääkseni konttorilla keskustelut, onko fillarin mittari riittävä, otan kyseisen pois telineestään katsastuksen ajaksi. Ainakin vuonna 2021 se toimi.

  Numeronäyttöinen jätättää aina nopeuden muutostilanteissa. Tuossakin on päivitysväli sekunnin luokkaa. Mutta sen sai tarkaksi ja olen onnistunut sen avulla välttämään typerät muutaman kilometrin ylinopeudet. Ne maksavat kappaleelta enemmän kuin tuo mittari.

  Mut jos vuosimalli määrää nopeusmittarin, se tulee jossakin vaiheessa 80-luvulla pakolliseksi, niin sen mittarin on syytä olla ”tarkoitukseen sopiva”.

  (Mun anturointi on kardaanissa. Kun se pyörii 4,1 kertaa takapyörää nopeammin, vastaava pyörän rengaskoko ei esiinny mittarin valikossa. Anturin ja mittarin väliin voi tehdä esim 4:1 jakajan, jonka jälkeen mittarin saa asetelluksi näyttämään oikein).

  (Muutostilanteissa ”kaasu pohjassa” fillarin mittari ei näytä mitään, elikkä hukkaa anturin signaalin. Ei ole fillarilla mahdollisia semmoiset nopeuden muutokset. Ehkä MP versio olisi tässä suhteessa etevämpi).
   
 8. mikka

  mikka 3rd gear

  Mulla on vanha (N.17v) navigaattori harrasteessa näyttämässä oikeaa nopeutta, mittariston "viisarimittarikin" toimii mutta on jokseenkin epätarkka.
   
 9. pptalo

  pptalo Gearhead

  Zoidberg427 tykkää tästä.
 10. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

 11. johu

  johu Gearhead

  Jos ei ole tarvetta integroida mittaritauluun niin tommoselle GPS puolipallolle mihin sähkö micro-usb:llä itseltä vahva suositus. Hintaa tulee postien ja verojen kanssa aika tarkkaan 36 euroa. Kaikki maksetaan ebaylle ja pussukka ilmestyy noin kuukauden kuluttua lähipostiin.

  https://www.ebay.ie/itm/185681837289 (vihreät numerot)
  https://www.ebay.ie/itm/185803298830 (valkeat numerot)

  Mulla on toi vihreillä numeroilla oleva eli kokemukset siitä. Valkoinen näyttää samalta mutta eihän noista koskaan tiedä mitä missäkin erässä komponentteja sisällä.

  Mukana tulee ymmärrettävä manuaali englanniksi jonka mukaan asetukset järkeviksi laittamalla ruudussa ei ole mitään muuta kuin selkeillä 7-segmentti numeroilla auton nopeus. Ei ole "HUD" eli heijasta numeroita tuulilasiin vaan rehellisesti tuossa laitteessa itsessään ne lukemat.

  Oletusasetukset on huonot, ties mitä ilmansuuntia ja kertoimia joilla voi valehdella kavereille auton kulkevan muka kovempaa kun oikeasti menee. Outoudet saa onneksi kaikki pois päältä sekä kirkkauden säädettyä sen verran alhaiseksi ettei häikäise pimeällä ajaessa mutta näkyy silti ongelmitta myös auringossa. Muistaa muutetut asetukset vaikka virrat katkasee (mitä kaikki näistä ei tee).

  Mulla on tupakansytytinliittimessä virrat vain kun autossa virrat. Siinä sitten 2 porttinen USB-laturi mistä toisessa tämän mittarin mukana tullut parin metrin mittanen usbipiuha ja toisesta latailen kännykkää tarvittaessa. Aparaatti itse ei sammu eli tarvitsee jonkin muun systeemin joka katkoo virrat kun auto parkissa. Pakkasta ollut enimmillään -15 C kun lähdetty liikenteeseen ja ei vaikuttanut toimintaan, näyttö päivittyy normaalilla nopeudella myös pakkasella jne. Tämä EI ole vedenpitävä tai edes roiskesuojattu eli vain kabiinin puolelle kelvollinen.

  GPS lock kylmiltään virrat kytkettäessä kestää noin 10 s eli sen verran viivettä kun boottailee ja etsii satelliitteja. Nopeuden muutokset näkyy samalla 1-2 s viiveellä mikä kännyköilläkin GPS mittauksissa. Tunnelissa ei toki saa nopeustietoa mutta kun taas taivas näkyy parissa sekunnissa on mittari kartalla todellisesta nopeudesta.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Zoidberg427 tykkää tästä.
 12. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Kaikissa omissa autoissa ollut AGPS:t jo vuosia ja lisäksi yksi uudempi Bobrik+

  Bobrik
  https://www.adteknik.se/produkt/fartvarnare/

  Bobrik+
  https://www.adteknik.se/produkt/kameravarnare/

  Bobrik on lähinnä pelkkä nopeusnäyttö ja Bobrik+ (sekä AGPS) varoittaa myös telkänpöntöt.
  Näyttää eriväreillä eri nopeudet, mahdollisuus ohjelmoida varoitukset, toiminnot niiden aikana, äänet ja värit kuten haluaa.
  Käytännössä auton oman nopeusmittarin käyttö on jäänyt melkein kokonaan pois, kun se on kätevästi siinä rattiputken päällä tai koelaudalla ja paljon tarkempikin, koska näyttää nopeuden 100m:n tarkkuudella :odcool:
   
 13. 383

  383 Gearhead

  Mistä hommasit ???
   
 14. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

 15. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Noita nyt on vuosien mittaan tullut hommailtua useammista paikoista...aikanaan ActiveGPS:lle oli edustaja kotimaassakin Tampereelle.
  Bobrik+:n ostin kotimaasta Lahden seudulta, mutten muista kyseistä verkkokauppaa...myi autohifiä ja autostreoita, hälyttimiä yms. elektroniikkaa.
  Nykyään on varmaan helpoin tilata suoraan valmistajalta eli AD Teknik:lta Ruotsista.
  Mitä tuolta tilannut joskus tarvikkeita, niin homma toiminut hienosti :odcool:
   
 16. pptalo

  pptalo Gearhead

 17. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

 18. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Eikös tuokin ole ainoastaan johonkin uudempiin autoihin sopiva? Eli pitäisi olla OBD2, jota ei löydy ainakaan yhdestäkään mun autoista.
   
 19. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  On ja ei, yhtä hyvin voidaan käyttää analogisia tuloja tai molempia rinnan.
  Banks iDash:a myydään OBD2 ja ilman versiona, mukana tuleva perus johtosarja on vain erilainen, lisä antureita voi asentaa perään tarpeen mukaan ja mittareita ketjuttaa 4 kpl + Derringer Tuner + Pedal Monster.
  Melkosen järjestelmän saa esim Duramax 6.6/Ram 6.7L/Ford...mutta tämä alkaa mennä liikaa off-topic :odoops:

  Edellä pptalo oli ostanut OBD2-porttiin liitettävän näytön, joka ei kuitenkaan toiminut LS-koneisessa autossa, siksi laitoin tuon, koska iDash:lla saisi LS-koneisesta yli 100 parametriä ulos, yhtenä niistä on nopeus.
   
 20. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Et lainannut häntä vastataksesi vain hänelle. Nopeusmittarihan tässä on ollut haussa.

  Ok. Ite tilasin aiemmin linkittämäni mittarin. Itse tarvitsen ainoastaan nopeusnäytön.
  Saa nähdä toimiiko hyvin.
   
  Muokattu: 9.4.2023

Kerro tästä muillekin!