Kiinan kopio Saginaw, varoittava esimerkki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Concarne, 10.6.2021.

 1. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Tuli talvella tilattua BBB-merkkinen ohjaussimpukka Cadillaciin kaiken varalle kun ei ollut riittävästi itseluottamusta, että saan vanhan kunnostettua. Tilausvaiheessa en tiennyt että on made in PRC. Ostin kun oli heti saatavana. Nyt sitten tallissa pyörittelin tuota käsissäni ja sattumalta huomasin, että on reilusti välystä. Laitteen mukana on paperit missä kielletään itse koskemasta mihinkään tai takuu raukeaa. Mittasin laakerin preloadin ja siitä tuli siinä määrin järkeviä lukemia, että jätin sen rauhaan mutta pitman shaftin (mikähän se on suomeksi) hammaskosketus oli valmistajan jäljiltä kokonaan säätämättä. Ruuvia sai pyöritellä useamman kierroksen ennen kuin mitään alkoi tapahtumaan ja vastuksen säädettyä tehtaan momenttiarvoihin. Onneksi osui minulle kun olin talven aikana ehtinyt asiaan perehtyä. Kokemattomalle olisi saattanut olla vaarallinenkin laitos.
   
 2. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Joistain säädetään sektoriakseli
  Pumpun paine päällä.
   
  Concarne tykkää tästä.
 3. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Tämä on kyllä ilman paineita säädettävä ja olisi ollut reilusti klappia jos olisin tehtaan jäljiltä laittanut suoraan kiinni.
   

Kerro tästä muillekin!