Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

  1. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Minä vastaisin tuollaiseen kysymykseen,että "Joo talvella käytetään nastarenkaita näissä jenkeissäkin!" :lol:
     
  2. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    Muutama vuos sitte myin irokin.Ensimmäinen katsoja tuli audilla(n:35v nuorimies),no annoin ensin esittelykyydit ja tarjosin sit koeajoa.Ei tohtinu,liian raju,vaikka auto hänenki mielestään vimpan päälle.Ajeli 600km eestaas turhaan.
    Toinenkin ostaja tuli audilla.Koe ajolle lähettiin ja oli ihan otettu,mutta
    automaatissa joku vika kun potkii?Sanoin ettei tää mikään audi ole ja löysäsin vähän vaijeria,vaihdot pehmeni,ostaja tyytyväinen ja kaupat tehtiin.
    Viikon päästä tuli soitto et miten tän saa vaihtaan räväkämmin. :D
    Amerikkalaistyylinen vaihto oli sittenki kivempi kuin pehmeä saksalainen,missä
    latte ei läiky mukissa. :lol:
     
  3. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Ois pitäny sanoo et joo käytetään mut ne pitää tilaa jenkkilästä asti nii kaikilla ei oo varaa niihin :D

    Tosin viimeks joku 4v? poika tuumas äitillee ku ohi kävelivät tarhan parkkiksella.
    -Äiti miks sä et osta tommosta meillekkin.
    -Tommosia ei varmaa ihan heti saa mistään

    oli pakko huikkaa perää et tarpeeks ku euroja löytyy nii voit ajaa tän vaik heti kotii
     
  4. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Työkaveri tuli 62:sella Impalalla töihin niin toinen työkaveri tuli Kysymään multa:Onko tuo ko.kaverin auto ihan aito kädiläkki?Vastasin vaan jotta niitähän se Suurimmalle osalle kaikki isot jenkit on letukoita...
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kovin on saksalaisetkin muuttuneet. Ennen vanhaan mersut sun muut oli vähän kulmikkaita laatikoiltaan ja amerikkalaisilla mentiin jouheasti kaikki kolme vaihdetta läpi.
     
  6. generalo

    generalo Gearhead

    Haha, melko tuttua! Minun Merkuri on myös letukka, impala ja plymouth. Näissä tapauksissa merkkiä ei ole varsinaisesti edes arvattu, vaan ihan suoraan kysytty "mites se siun letukka jakselee"? :D Auton ostin projektina, enkä ole sillä vielä liikenteeseen päässyt. Luulenpa siis, että parhaat kommentit on vielä kuulematta.
     
  7. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Mulla on aika selvästi autossa merkki ja malli esillä...

    [​IMG]

    Ja siitä huolimatta tullaan kyselemään: Onks tää Kamaro / mikä Dotke tää on? sallenkeri?
     
  8. Kerpo

    Kerpo 3rd gear

    Tähän toimii parhaiten, kun näiltä tutuilta uteliailta "premium" kuskeilta kyselee myöhemmin, että mitenkäs toi sun ooppelis on pakkasilla toiminut? :D Kylähullun (tai idiootin) maineen siinä yleensä samalla ansaitsee, mutta sama kai se on mersua tms. nimittää ooppeliks, kuin chrysleria letukaks? :lol: Asiallisille kyselijöille tietysti tulee vastailtua jopa järkeviä, ja yllättävän monesti ns. ravikansa on käynyt vieressä ihmettelemään tollaista 70-luvun linttaa tankatessa kun mittari lähenee 100 litraa :rotfl:
     
  9. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    letukka on yleinen kutsuma nimike (isolle) vanhahtavalle jenkkiautolle. sille ei vaan voi mitään. sehän on sen harrastajan tehtävä opastaa ja oikaista väärinkäsityksiä .. joo onhan tässä vähän samaa näköä kuin chevroletin el caminon nokassa mutta tää on muuten oldsmobile. ja ei.. niiden osat ei sovi keskenään.

    "sullapa on äänetön hoooveri" tää on volta.
    "mikäs nipponi tuo on" on korealainen kia. ei ole japanista eli nipponista siis.
    "ja baikkali laulaa" tää on ihan suomalainen vanha valmet haulikko.
    "joku iphone sullakin" huawei kylläkin.
    "jokku levikset jalassa tullaan juhliin" nää on dieselit mutta voin mä lähteekin jos se niin vitun tarkkaa on perkele.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    On vaan sellasia nopeita tilanteita että ei oikeen tunnu aiheelliselta/mukavalta korjata. Helposti jos huutaa perään tää on kädilläkki eikä mikään letukka!!! Niin voi jäädä väärä mielikuva. Eri asia sitten kuinka sama se on.


    Nykyään tuntuu suurin osa olevan negatiivisen tuntuista ja pahoja katseita ym vaikka ajelee rauhassa. Alkanut jo senverran paatua että joku kun lähestyy niin automaattisesti tulee mieleen että negatiivista tulee.


    Venäjällä tankkauksella käynti kahdesti oli aika masentava kokemus. Niin tullimiehet kuin kanssatankkaajatkin oli kovin pahalla päällä.
     
  11. MJF

    MJF Double Gearhead

    Tuolla kertaa kysyjänä oli tuttu vanhempi mies jonka luulin tietävän Autoistakin, on kuitenkin pitänyt purkaamoa, ajanut ikänsä jokkista yms. Lähinnä hämmästyneenä tuli vastattua :D Negatiivista palautetta ei juurikaan ole tullut, jos ei lasketa ohi kävellyttä pikkutyttöä joka vaihtoi tien puolelta toiselle ja nyrpisti nokkaa kun auto kävi pakkasessa tyhjäkäyntiä :D
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En muista että '49 Olssia olisi kukaan sanonut Letukaksi, vaikka minunkin mielestä kaikki sen ikäiset jenkit on samannäköisiä (no Oldsin nyt sattuneista syistä tunnen erilleen mutta muut on harmaata massaa). Yleensä näkee että tihrustetaan keulaa tai perää ja sitten itsekseen tai kaverille mutistaan että "Oldsmobile". Kun jokaisesta tuollaisesta saisi euron odotellessaan hääkyytiä JKL kaupunginkirkon edessä niin olisi helposti 5 e rikkaampi.
     
  13. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Tjoo, kyllähän tuota monesti saa kesän aikana töissä kuulla, "Onkos tullut ajeltua letukalla?" tai "Onko letukka toiminut?"

    Vaikka perkele kaikki ihmiset töissä tietää, että se on Plymouth. Tosin sitä letukkaa viljelee tasan yks henkilö, eikä sillekään mene jakeluun vaikka kuinka monesti sanoo, noh, minkäs sitä ihminen yksinkertaisuudelleen voi.

    Ja onpahan kyseinen yksilö puhunut "Chevrolet" Nubirastaan letukkana... En oikein koskaan ole ottanut selvää, että vitsillä vai onko ihan tosissaan. :D
     
  14. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kyllä minä ainakin sanon kaikkia Chevroletteja valmistusmaanosaan katsomatta letukoiksi ihan naama näkkärillä esim. lankomiehen Cruzea. Mitäs ne sitten on?
     
  15. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Kyllä minä olen niitä ihan daewooksi sanonut, vaikka eihän se enää daewoon tehdas olekaan. :odroll:

    EDIT: tuohon korean chevrolettiin vähän viitaten. Eräs tuttu tässä oli vaihtamassa autoa, toyota corolla oli ennestään. Kyseli sitten näistä servoleteistä, että olisikohan semmoinen hyvä. Siinä toisen tutun kanssa pähkäiltiin kahvipöydässä, että mistä niitä tietää mutta niissä on (mallista vähän riippuen) yhteistä opelin kanssa. No tämä auton vaihtaja sanoikin opel-yhteyden olevan tiedossa ja vähän siksi semmoista korean servolettia olikin ostamassa, kun ei kehtaa opelia ostaa.

    No osti kuitenkin ooppelin. :lol:
     
  16. DX

    DX Double Gearhead

    Jonkinverran on tullut kommenttia bensakulutuksesta kun oon käynyt nyt parina viikonloppuna cutlasia neppailemassa jääradalla.

    hersyviä nauruja kun oon tuumaillut, että tsikaaneissa kaasua pumpatessa kone murahtelee litra litra litraliitra ja pääsuoralla parkuu viiiiiiiiiiisliiiiiiitraaaaa

    jääsilppu kuulemma lentää komeessa kaaressa
     
  17. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ajoin kaupan pihaan, ja paikallisen juoppolauman yksi nainen kysyi päästäiskö sun auton kyytiin. :lol:
    Coupe de villellä olin liikenteessä.
     
  18. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    No ihan ei suoraan kommenttia jenkkiautoista mutta Moottori 1/2016 lehdessä oli juttua IS-automotivesta ja heti alussa"Jyväskylän Lievestuoreella".
    Onkohan jotain mennyt ohi taas, kun käsittääkseni Lievestuore kuitenkin kuuluu edelleen Laukaan kuntaan. :odroll:
     
  19. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Juu meille se jäi silloin kun Jyväskylä emä-Laukaasta irtaantui. Samoin Kalmarin Unioni Leppävedellä on jossain tankkauspisteluetteloissa väitetty olevan Nykäskylässä.

    Ettei ihan OT:ksi mene, niin meidän tokaluokkalainen neiti on kaverinsa kanssa nimennyt meidän americaanot uusiksi: Olds = Mörköauto, Typhoon = Liukas punainen auto.
     
  20. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Kahvipöytäkeskustelussa taas tuli esille tämä mihinkään perustumaton väite jenkkien huonoista talviominaisuuksista. Kun kysäisin perusteita, tuli sellaista ontuvaa "no kun Los Angelesis ei tuu lunta nii ei siel niiq tarvi miettii tollasii..."

    Kysyin sitten, jos oletetaan japanilaisten olevan paremmin perillä talvesta, että tietääkö tämä nyt oikeasti missä Tokio sijaitsee. Luuli, että Tokio on jossain Tallinnan korkeudella, vaikka todellisuudessa 35.leveyspiiriin lukeutuu muun muassa Malta ja Kypros...
     

Kerro tästä muillekin!