Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

  1. Fonda

    Fonda 1st gear

    Sukulaisilta kuultua:
    Mitä järkee ostaa noin vanha auto, kun sen arvo laskee ihan silmissä!
    Totesin siihen, et ostappa uusi auto ja aja se vuoden päästä autoliikkeeseen ni katotaan kumman autosta on hinta enemmän laskenu.
    Menihän ukko hiljaseksi.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  2. Teemu

    Teemu 1st gear

    Vielä parempi ku joku Bemu/Mese kloppi tullee ruikuttaa et sun autos on persteestä mun autos onki 2.2 Turbo Super Diesel Cosworth Racing Nitro -kone

    Yks vastaava poju meni hiljaseksi ku sile sanottiin et ei mulla tommosia ole, mut mulla on OMA auto.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Teemu 2003-06-03 22:58 ]</font>
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    oltiin paikallisella Shellillä kaverin kanssa ulkoilmaterassilla nauttimassa
    kokakolaa kun pahvihousu(=manne) tunkee
    seuraan ja aloittaa asiantuntevasti
    keskustelun" onks kova laatikko vai manuaali"
    (Plymouth -76).
    työmaalla kärsittyä: -minkä kokonen kone
    sun dodgessa on? -kolmekasikolmonen
    -sehän on melkein 4 litranen, joo'o onpas iso
     
  4. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    5-vuotias kummipoika oli elvistelly päivähoitopaikan pojille. että:
    -Mun kummisedällä ei ookkaan mikään tavallinen ameriikanauto, sillä on puikki!

    Auto on tavallistakin tavallisempi STW...

    Töissä monet kyselee että tulitko Letukalla töihin. Mersun omistavalle kaverille voi vastata että tulitko ite ooppelilla vai mikä se nyt on...samoja saksalaisiahan ne on kaikki...
     
  5. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Huoltiksen myyjä ihaili tankkaamaan tullutta -35 Chevrolet-kuorkkia sanoin "sullahan on hieno Hoppa". Tarkennukseksi, että auton merkki luki molemmin puolin konepellin kyljissä ja isolla.
     
  6. Fastback

    Fastback Gearhead

    Juu, no ei toi hoppa ole edes paha sanonta chevystä - ain on varaa parantaa :grin: Pääasia on, että autoja ihaillaan. On hyvä kun jaksaa vastailla, sillä luodaan sitä positiivista harrastajakuvaa.

    Ymmärrän kyllä että aina kyselijät ei kiinnosta enempää kuin kilo multaa. Eilen kun roppasin takapuskuria irti parkkikselta niin joku heebo tuli tuhannenpäissään sanoon "et taitaa käydä rikkaalla tuo sun laittees". Samaan hengenvetoon vielä kysyi et onko tullut katsottua James Deanin leffoja. Dean kun tappoi ittensä tollattella jenkkifoordilla silloin aikoinaan... Toisekseen Deanista tuli legenda vain koska samaan aikaan myytiin James farkkuja - kaikkea sitä oppii :grin:
     
  7. swampman

    swampman 1st gear

    Joo, joku äijä tuli kerran huutelee bensan kulutuksesta ja kuinka hänen autonsa vie vaan 4litraa diiiissseliä satasella. Se tuli jollain uudella patteriautolla kun me istuttin 62-pontiacis. Sanoin jotain että kukin ajakoon millä haluu ja äijä suuttu! Rupes huutelee ettei noin rumas autossa halua kukaan oikeesti edes istuu ym.ym. No ei keretty vastata vielä mitään kun äijän kyydissä ollu muija tokas että tossa jenkissä on kyl paljo enemmän munaa ja tyyliä ku äijän autossa tulee ikinä olemaan!! Juttu jäi sitte siihen ku ukko huusi voimasanoja muijalleen ja "kiihdytti räyhäkkäästi" paikalta...
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tais iskee keski-iänkriisiä potevaan ukkoon kade biilistäsi.. Jos ei olis ollu kateenpoikasta , niin ei olis tullut huutelemaan niin yhdentekevästä asiasta, kuin millaisella autolla joku ajaa..
     
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Paikallislehden toimittaja teki juttua minusta ja minun Oldsista. Sanoin, että auto on tyyliltään semmoinen herrasmiessportti ja käyttö minulla on lähinnä tuollaista sunnuntaiajelua. No annas olla, jutun otsikko oli sitten että "Herrasmiesfordilla sunnuntaiajelulle". Prkl, otti pattiin, pitäis viissiin aina pyytää nuo jutut luettavaksi etukäteen.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Pertti K 2003-06-07 21:41 ]</font>
     
  10. starcraft

    starcraft Gearhead

    Paikallislehdestä tulikin mieleen kun eräässä Vaasassa ilmestyvässä paikallislehdessä oli juttua street D novasta jonka tekniikasta jäi yksi lause mieleen: lohko valettu betoniin...
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Usein näissä kirjoittelussa toistuu sana "kateus". Miksi joku uudehkon euro-japsi auton omistaja olisi kateellinen jostain 20-30 vuotta vanhasta jenkistä?

    Eikö 70-80-lukuinen farmari, vani tai mikälie camino ole periaattessa samanlainen ja samaan käyttöön alunperin tarkoitettu kuin corolla-farmari, hiace tai hilux?

    Varmaan joku hieno muskelijenkki tai entisöity klassikko voi jotain vituttaakin tai käydä kateeksi.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    kaikkihan tietenkin tiesivät että James Dean kuoli Porschen 356 ratissa
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    James Dean ei muuten kuollut 356:n ratissa.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    550 spider???
     
  15. Mun mielestä tuo jonkinasteinen "kateus" jenkkiautoilijoita kohtaan ei ole niinkään kiinni auton arvosta vaan,siitä että näillä kadehtijoilla ei itsellä ole munaa ajaa jenkillä tai vaimo ei anna lupaa ostaa.Ja kertoohan ajoneuvo jotain kuskin asenteista.Eli jos ajat jollain Almeralla,ehkä sulla ei ole asennetta.
     
  16. J.J. Laakso

    J.J. Laakso Gearhead

    Kommentteja on tullut kyllä sieltä sun täältä varsinkin noita "eiks toi kuluta ihan per**leesti", johon yleensä riittää kun vastaa, että kaikki menee mitä sinne tankkaa. Mutta tässä parhaita mitä muistaa:

    Korjasin omassa pihassa '62 New Yorkerini jarruja kun eräs vanha pappa tuli paikalle ja sanoi, että hänelläkin oli juuri tällainen auto 30-luvulla ja vieläpä V12-moottorilla. Lievää vanhuuden höperyyttä kenties :wink:

    Ei varsinainen kommentti, mutta kerran kaupan pihassa odotellessani, vielä kun auto oli maalattu miljoonalla eri pohjavärillä ja valutti kaikki mahdolliset nesteet allensa, katselin kun kaupasta ulos käveli mies joka kyyläs ja kyyläs autoani. No se nousi omaan maasturiinsa ja katseli ja katseli vielä kaupan pihasta lähtiessäänkin. Unohti siinä kytätessään sitten seurata muuta liikennettä ja ajoi vaan rauhassa kolmion ohi aina vaan kyyläten ja veti risteyksessä kääntymässä olevan bemarin kylkeen niin että bemmu hyppäs oikein huolella. Hieman sai hymyilyttämään. Vaarallisia nuo "lintat" :smile:
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kommentteja ja kokemuksia:
    Ekan jenkin ostin Suomessa 70-luvulla ollessani 20-vuotias; El Camino -72. Ei maksanut paljoo siihenaikaan, mutta kiva auto se oli: manuaali ja suora kutonen. Nykyisin asun Ruotsissa ja tänävuonna, jo lähes viisikympiisenä ostin toisen jenkin; uudenkarhean veekasin automaatilla . Ja onhan se myönnettävä, että on se vaan niin kivaa ajaa veekasilla. Tutut naapurit yllättyivät kovasti autovalinnastaan ja nykysisin keskustelemme vain autoista ( jenkkiautoista ) ja lähes jokainen arvostaa ostostani ja ihmettelee miten sain vaimoni suostumaan kauppaan ja kertovat itsekin haaveilevansa jenkkiautosta. Kun kerroin mitä jouduin autostani maksamaan oli yllätys suuri kun hinta oli vain puolet uuden volvon hinnasta. Mutta ne muut hyvääpäivää tutut eivät ole samoja kuin ennen, jotenkin tunnen, että saan sääliviä katseita perääni ja joskus luulen näkeväni ivallista hymyä aivankuin he haluisivat sanoa että mun täytyisi palata takaisin maanpinnalle tai hakeutua hoitoon. Suuri vaikutus auton valinnalla vai mitä. En muista, että kukaan naapurini olisi aikaisemmin kommentoinut autojani. En tainnut pysyä otsikossa, mutta on meitä yli kolmekymppisiäkin jenkkiautoista tykkääviä
     
  18. HenkkaTurust

    HenkkaTurust 1st gear

    Kuten myös.
    Mitä tuohon kateuteen tulee, kyllä se on juuri kateutta sitä omaa uskallusta kohtaan.
    Liian usein näkee että vaikka on iso äijä ja olevinaan kuinka kova kundi, pahimmillaan valitaan akkakin sen mukaan mitä mahtaa kaverit ajatella. Säälittävää.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos uuden auton sijaan ottaa käyttöautoksi alle kuukauden liksan hintaisen vanin niin on enemmän asennetta?
     
  20. KajS

    KajS Gearhead

    "Jos uuden auton sijaan ottaa käyttöautoksi alle kuukauden liksan hintaisen vanin niin on enemmän asennetta?"

    No, riippuu liksasta tietty (mitä isompi, sitä kalliimpi auto) ja jos tarvii vaan "ottaa", niin on se hienoa, joo...
     

Kerro tästä muillekin!