Kuka ajaa vanhimmilla renkailla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Holley, 14.7.2015.

 1. Holley

  Holley Gearhead

  Löysin '78 Buickiini rally-vanteet ja ostin samalla uudet renkaat.
  Päätin myydä autossa olleet 205/75x15" renkaat ja selvisi itsellenikin, että renkaathan olikin valmistettu vuonna 1991, eli 24 vuotta vanhat renkaat alla!
  Olipa pirun hyvä juttu, etten sitä tiennyt, kun viime kesänä ajoin autoni Saksan halki Travemündeen lautalle Hollannista ja jos nyt en ihan huippuja kokeillutkaan autobahnila, niin jo joku 120-140 km/h lasissa rengasrikon sattuessa olisi voinut olla melkoisen jännä kokemus ja nimenomaan Saksassa, jossa takaakin porukkaa tulee pari pykälää kovempaa. Tai jo pelkästään renkaan vaihto jossain tien poskessa olisi vienyt aikaa ja vähän ehkä kiristänyt pinnaakin, kun oli laivalippukin varattuna..
  Sinänsä mistäs noita renkaiden ikiä tietää; noin 6000 km noilla nyt joka tapauksessa tuli ajeltua. Ei niissä ole mitään halkeamia yhtään mitään ulkoista vikaa kuitenkaan. Auto on ollut varmasti lämpimässä säilössä kaikki ajat, koska kaikki tiivisteet jne. ovat nekin pehmeät. Ensi kerralla autoa ostaessani taidan selvittää renkaiden iät ennen pitempiä reissuja.
   
 2. unknown

  unknown 3rd gear

  Auton mukana tuli nastarenkaat, jossa oli kaikki nastat tallella, ajoin noilla.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 3. DX

  DX Double Gearhead

  kaminossa tuli ostettaessa vuonna -87 hakkapelita kasiksi pinnatut renkaat mukana, runkojen iästä ei hajuakaan, 03-04 talven niillä varovasti ajelin.

  pari vuotta sitten mulle kaupiteltiin 78 timangia, siinä olisi tullut kaupan päälle alkuperäiset ajamattomat talvirenkaat.
   
 4. arskatehtaalla

  arskatehtaalla 2nd gear

  Mulla räjähti 02/00 paistoleimalla oleva Cooper cobra penkkiin ikävin seurauksin. Tästä opimme sen, että kumit pitää kerran kesässä polttaa loppuun niin ei tule ajettua liian vanhoilla/vaarallisilla kumeilla..:)
   
 5. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Nrrää ollut monesti. Vanhat talvirenkaat tuntuu olevan hyvin tehty kun vanhoja kesärenkaita ei ole ollut missään vehkeessä.

  Uudemmat (2005-2010) renkaat kuluneet nopeasti ja runkovikoja. Vanhoissa ei ikinä.


  Autotkin olleet kyllä vanhoja ja vähässä ajossa/pieniä muuten.


  Kuplassa lie nyt vanhimmat alla, 87 kumit oli jo vanhat ja loppu kun auto jäi seisomaan näihin päiviin. Toki niillä ei nyt ole ajettu kuin siirtoa ja menevät vaihtoon.
   
 6. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Joku vuos sitten tuli bemarilla ajeltua tehdas asenteiset vm86 kummit alla, ei niissä niin paljon pitoa ollut kuin pari vuotiaissa pinnatuissa, mut 2 niitä löyty joten ne eteen

  Kontista löytyis varmaan sarja 7.60x15 rätti renkaita, mitalla niitä pari vuotta sitten sihtailin, muttei mahtuneet pyörimään, joten tuli hommattua uudet :(  Millaset dynorullat oli 1 vai 2 kuten jarrudynossa vai onko olemassakaan 2 rullaisia dynoja?
  Jos oli 2 rullainen niin voisko olla, et kyljestä ois pettänyt kun kuitenkin tupla rasite kyljille kaiketi tulee
   
 7. TheVille

  TheVille 1st gear

  Chevy on maannut vuodesta 1989 vuoteen 2014 Los Angelesissa talon takapihalla ja sai viime vuonna hieman ilmaa renkaisiinsa, ja hyvinpä ne näyttävät edelleenkin alla pyörivän. Toki hieman rapsakat ovat ja kumi jonkin verran halkeillut, toista tuhatta kilometriä olen niillä nyt Suomessa ajellut.
  Ja alkuperäistä valmistusvuotta en tiedä, mutta eivät ne ihan uudenveroiset olleet silloin vuonna 1989 kun pickuppi on seisontaan Kaliforniassa laitettu...
   
 8. arskatehtaalla

  arskatehtaalla 2nd gear

  Aiva tuliterä penkki 2rullaa..

  [​IMG]
   
 9. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead  Ajattelin sitä, et kun se kohtaa tien niin kumipainuu ja sit se oikenee, mutta rullilla se painuu jyrkempään kuten putken päältä ajaessa ja kaksois rullilla ei taida ehtiä palata muotoonsa vaan kyljet taitaa joutua joustamaan kuten kiihdytys autoissa lähdössä kyljet rullautuu
  Kuten kuvassa näkyy, tosin ei ihan noin suuresti, kun ilmaa kuitenkin on myös alapuolella.

  Sit vielä jos on jossain vaiheessa ollut hiukka liian tyhjät kummit eli tyhjä paineet ja auto täynnä, niin voisko, et kyljistä hieraantuisi kankaat kumista sen verran irti, et pääsee elämään ja kaksois rullilla sit lopullisesti irtoaa kumi pääsee lysähtämään ja sit metalli väistää  Ohi menevä kyssäri, kumpaan suuntaan muuten dyno on sisälle vai ulos?
  Jotenkin hirvittää ne videot joissa 1000hp dieseliä dynotaan halliin sisälle ja parilla vanhalla kuormaliinalla on vaan kiinni :eek:
   
 10. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Mää ajoin suuren osan viimekesän ajeluista furyllä (vm 72) takarenkaana tiettävästi auton alkuperäinen "polyglass" vararengas ja hyvin se siellä tuntu pyörivän. Kumi oli suht pehmosta ja muutenkin säilyny ihan ok. Toki eipä se nää aurinkoa siellä takaloosterissa joten mikäpä sen päälle kävis.
   
 11. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Mulla oli Saabissa edellisvuonna talvella 85 tehdyt nappulanokiat, sen jälkeen olivat kesärenkaina ka ovat vieläkin mutta auto on seisonnassa.
   
 12. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  nelikko mitsupickupissa pinnatut seasonit lähes ajamattomat, oisko 80 luku, runko ainakin on.

  viimetalven ajoin kans pinnatuilla seasoneilla ladassa, 80 lukua veikkaisin, kuvio on sellainen L kuvio
   
 13. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Mulle tuli vuonna 2012 Buick GS350 alla Goodyear Eagle ST renkaat, jotka oli kulutuspinnaltaan uudenveroiset, sivuissa pykimiä kun oli seissyt vähillä ilmoilla/tyhjänä ja paistoleimat vuodelta 1989 :)...kevyesti ne vaan suhahteli kun painoi kaasua, ei ollut pitoja juurikaan, kumi oli kuin muovia. En onneksi ajellut niillä kuin keski-suomesta Kuopioon. Vielä joku osti ne 10€/ kpl polttorenkaiksi... :)
   
 14. arskatehtaalla

  arskatehtaalla 2nd gear

  Auto ajettiin nokka halliin. Parempi se on, että kolahtaa sinne hallin perälle eikä säntää ovesta ulos 200km/h.. :odroll:

  Kyllä tuolla sidottiin auto neljällä tosi vantteralla liinalla kiinni. Luotto niihin oli kyllä 100% Eikä auto kyllä mihkään yrittänyt vaikka rengas räjähtikin täydestä vedosta. Vauhtia oli kaiketi likemmäs tuo 200km/h.. :eek:
   
 15. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Ikävän näköistä jälkeä tullut dynossa, muuten aika siistin näkönen Caprice(?)...!

  On noilla tullut ajeltua aika vanhoillakin kumeilla ilman ongelmia, mä olen todennut renkaan käyttökelpoisuuden visuaalisella tarkastelulla, eli jos on patteja tai halkeamia niin hylkyyn... Sen verran pitää arvostaa omaa ja muiden turvallisuutta. Nykyään tosin käyttöautoissa uutta rengasta alla, ei viitsi pelleillä enää. Harrastekalusto sitten erikseen joihin tulee vähän kilsoja, niissä kun renkaat melkeinpä vanhenee ennenkuin kuluu.

  Mulla ei kyllä ole itsekseen tullut renkaaseen ikinä runkovikaa, ei uuteen tai vanhempaan renkaaseen, eri asia jos ajeltu pitkin kanttareita tms.
   
 16. voittol

  voittol 2nd gear

  Kevyt peräkärryissä voi olla mukavan vanhaa kummia alla , vaan en tiiä sopiiko tähän osioon , niillä kun ei ajeta vaan veretään perässä ?
   
 17. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  joo mossen vanhteella nokian nr 06, vielä vanhemmat on mun pobedassa, poikittainen sahanteräkuvio
   
 18. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  vanhat kleberit o revenny ajossa mersun taka akselilla, varmaan gislaved meni aiva riekaleiks satasen vauhdista. Meinasin vääntää tohon mujjan vara autoon lapponia ysin ja brigdestonen jotka on ollu jotain n13 sunnyn ensiasennusvararenkaita tms. Taka akselilla ois vielä menny. Edessä alko eteläpohjanmaan reisulla pompottaa ku heitin ne farkkubalenoon. :odroll:

  Kotopaikan naapurin ainoo mukula tyttö kuoli kolarissa kuplavolsunsa kans ajo kolarin ku oli sileähköt renkaat alla, joskus 40v sitten, pitäis miettiä tota aina ku vääntää renkaita alle.
   
 19. LUM-1

  LUM-1 3rd gear

  mulla ei takset nää koskaan 1/2 vuotta pitemmälle ja aina uutta alle
   
 20. Robot Riot

  Robot Riot Gearhead

Kerro tästä muillekin!