Kunnollinen hyvä iso säämiskä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja MGB GT V8, 13.5.2010.

  1. MGB GT V8

    MGB GT V8 1st gear

    Olen ehkä pudonnut teknologian kehityksestä, mutta tiptop vahapinnan kuivaukseen pidän edelleen lapsuudessa isän oppettamaa isoa säämiskää parhaan tuloksen antavana.
    Näitä ohuita "X" merkin 30 x 50cm rimpuloita olen käyttänyt.
    Mistä saan kunnollisen tukevan 50cm x 50cm säämiskän?
     
  2. stangrider

    stangrider Gearhead

  3. VSOP

    VSOP Gearhead

    Itsekin tuli aiemmin vannottua säämiskän nimiin, mutta nyt muutaman vuoden kuivaillut Mequiarsin Water Magnet-liinalla.. se on nykyään mieleisin. Ei oo halpa, mutta hyvä kylläkin. Ajoittain sen voi pestä pesukoneessa ( ilman pesuainetta). Olen tilaillut tuolta: www.harmaatuonti.com
     
  4. Kruiseri

    Kruiseri 3rd gear

    Täysin OT mutta tuli mieleen vanha, Pahkasiassa ollut vitsi: Miten saa säämiskän vaihtamaan väriään? Kerrotaan sille härski vitsi mutta pitää varoa ettei Herra Sääminen ole lähistöllä. :lol:
     
  5. FSM67

    FSM67 1st gear

    Jotkut nahka- ja turkistuotteita myyvät ja/tai valmistavat liikkeet ja käsityöläiset myyvät erinäisiä nahkojen jämäpaloja. Kannattaa selvittää asiaa paikallisilta alan yrittäjiltä.
     
  6. -nikke-

    -nikke- Gearhead

  7. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Yleensä olen kuivannut auton halvalla keinosäämiskällä (ei aito mielestäni juuri parempi ole) mutta eilen kuivasin Korrekin mikrokuituliinalla ja sitä taidan käyttää jatkossakin. Imee vettä hyvin ja jälki on kerrasta siisti. Mielestäni paljon parempi kuin säämiskä.
     
  8. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Haje motonetistä. Siellä on kunnollisia aitoja säämisköitä, ja huokeita keinosäämisköitä.
     
  9. arrakis

    arrakis 1st gear

    Se on vaan tosiasia, että nykyaikainen mikrosäämiskä hakkaa käytössä vanhan 100-0.

    Isäni on myös aina pitänyt aitoa säämiskää ainoana kuivausvälineenä, mutta kun tyrkkäsin hänelle käteen mikrosäämiskän, niin ei ole sen jälkeen vanhaan palannut. 8)
     
  10. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllähän aito lampaannahka säämiskä on ehdoton ykkönen, jos sitä käyttää oikein, mutta aika monet käyttävät sitä liian kuivana. Ei noi mikroliinatkaan huonoja ole ja tiettyihin käyttötarkoituksiin, kuten lasipintoihin ne ovat lyömättömiä. Vihdoinkion on löyttynyt sanomalehtipaperin voittaja ikkunan pesussa.
     
  11. MGB GT V8

    MGB GT V8 1st gear

    Näillä "muka säämisköillä" pääsee kyllä aika kuivaan pintaan MUTTA OIKEESTI EI NÄMÄ AIDOLLE PÄRJÄÄ ALKUUNKAAN! Kokeillut nyt noita ehdotettuja.
    Mistä saa ISON KUNNOLLISEN PAKSUN SÄÄMISKÄN - mitään 50cm x 40cm pikkuisia nahkarättejä "hyviä merkkejä" kaipaa! Isän kanssa Ford Customia -50 kuivattiin nykyisiä paremmilla ennen vahausta Simonizilla!
     
  12. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Vastaus: CC Tukku Lauttasaaressa myy ammattikäyttöön tollasta kamaa. Kannattaa varmaan kysellä sieltä 8)
     
  13. mke77

    mke77 Gearhead

    se o 2vko:sen karitsan nahka, ja kankku puolelta se säämiskä eikä mitään lammasta :D

    .....mut ikävä kyllä, kyll nykypäivän microkuitu liinat hakkaa noi aidotkin säämiskät iha kympillä!! siin ei auta mikään.....varsinki jos haluaa siitä kuivan pinnan....ja pesukertoja o monta! eikä haitta vaikka pääsee kuivaa käytön puutteesta...
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Ihan vaan tiedoksi lammas se karitsakin on eli samasta eläimestä on kyse, kun säämiskän materiaalista puhutaan.
     
  15. mke77

    mke77 Gearhead

    juu mut vanhempas lammaas o likkaa rasvaa!! eli se täyttyy olla siin 2vko hujakoilll!!
     
  16. musse67

    musse67 3rd gear

  17. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Niin ja oikea säämiskä on poronnahkaa, eikä mitään keinotekoista.... :soosoo:
     

Kerro tästä muillekin!