Kuormapäällä puuhakilvillä ajaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Heko, 21.3.2009.

  1. Heko

    Heko 1st gear

    Hei,

    eli semmoista tässä mietin kun olisi tarjolla -30 luvun chevy kuorkki, johon on vaihdettu 50-luvun chevyn 350-moottori jonka tehot taitaa mennä auttamatta yli siitä 20%-kasvusta, kun alkuperäisen moottorin tehoiksi on rekisteriotteessa mainittu 74hp. Kuorma-autolle minulla ei kuitenkaan ole kuin satunnaisesti tarvetta ja olenkin ajatellut, että ne muutamat ajot kesässään mitä tarvitsee autoja siirrellä (siihen hommaan olen sitä ajatellut) tai jotain muuta isoa voisi hoitaa puuhakilvilläkin.

    Mutta, mitä poliisit sanovat jos ajelee puuhakilvillä auto lavalla, eikös ne ole nimellisesti tarkoitettu auton siirtämiseen (siis sen ajettavan auton... :poff: ) korjuulle tms., joten voivatko alkaa rutisemaan/sakottamaan?
     
  2. Antti P

    Antti P Gearhead

    Kuorkissa saa tehoa lisätä. Ja vaikka turbottaa tuon ikäisen.
     
  3. Heko

    Heko 1st gear

    Jaa, eli kilvittäminen sikäli voisi olla mahdollista?

    Eikö niitä sitten muutenkaan koske nuo prosenttisäännöt moottorinvaihdossa?
     
  4. Antti P

    Antti P Gearhead

    Jos kuorma-auto tuon ikäisessä taida ole ongelmia.
    Nää uudemmat vain niitä e-hyväksyntöjä ja vaatimuksen mukaisuus todistuksia kaipaa.
     
  5. Damned

    Damned Gearhead

    Ja puuhakilvillä kyydissä ei saa olla ns. hyötykuormaa. Ko. ajoneuvoon kuuluvaa tavaraa kyllä, esim. kyseisen auton renkaat tms.
     
  6. Antti P

    Antti P Gearhead

    "Nykyisen asetuksen mukaan kuorma-auton moottorin tehon pitää olla vähintään 5 kW per tonni."

    Joten muita vaatimuksia vanhassa ole. :D
     
  7. Heko

    Heko 1st gear

    Ahaa, eli se vähän niinkuin väkisinkin luisuu siihen kilvittämisen puolelle. Eipä se toisaalta haittaa, eipähän tarvitsisi sitten ainakaan olla ennen joka ajoa hakemassa tarroja konttorilta.
     
  8. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    itse kysyin tätä asiaa taannoin suoraan polliisilta ja soitti oikein tampereelle jollekin liikuvan poliisin päällikölle kun ei ite tiennyt,

    kyseessä olisi ollut dodge ram jolla olis hinattu kärryä jolla sprinttiauto
    ja matka ruovesi/ oulu ja lavalla tietty muuta rompetta.

    vastaus oli: en nää asialle mitään estettä etteikö näin voisi toimia, mutta jos siellä joku lp:n auto pysäyttää ja rutisee niin sanot että on minun myöntämä lupa.

    eli otä näistä pykälistä selvä kun ei ne tiedä itsekään.
     
  9. Heko

    Heko 1st gear

    Poliiseilla tuppaa aina olemaan näitä soveltamis näkemyksiä. Niissä on vain se ongelma että tuppaavat olemaan alueellisia/henkilökohtaisia. Siksi taitaa olla varmin tie mennä lain mukaan, niin ei sitten tarvitse jännittää.

    Jos se tosiaan niitten siirtokilpien ehtoissa sanotaan, että hyötykuorma on kielletty. Itse en ole tainnut koskaan moisilla ajella, tai sitten on ollut kyseessä vain joku pikku mutka kun en edes muista.
     
  10. -TH-

    -TH- Gearhead

    puuhalaputetulla kuormurilla saa kuskata OMAA roipetta, eli jos kuljetat vaikkapa just rantautunutta ameriikan tuliaista rannasta, niin varmista että omistat kuljettavan tavaran... eli käytännössä, tehkää luovarit edes matkan ajaksi. :D
     
  11. Heko

    Heko 1st gear

    Mutta milläs syyllä niitä kilpiä voi sitten konttorilta hakea jos sitä autoa käyttää ihan kuorman kuljettamiseen?
     
  12. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Kilvet..?

    Mihin lainpykälään tämä perustuu? Kuorma-auto ei liikenneturvallisuusmielessä lainsäätäjän mielessä siitä muutu onko tavara omaa vai ei.

    Katsastustoimen tarkoituksena on huolehtia ajoneuvojen riittävän liikenneturvallisesta kunnosta.

    Tavaran omistaminen sivuaa ammattiliikenteeseen liittyviä säädöksiä (maksun periminen kuljetuksesta tai ammattikuljettajana toimiminen/ajokortin riittävyys uudistuneella ajokorttisäännöstöllä) eikä siltä puolella ole tietääkseni mitään linkkiä siirtotarroilla ajoon. Arvaukseni on että nyt sekoitetaan näitä asioita mukaan lappukeskusteluun mutta toivon olevani arvauksessani väärässä.

    Ja oikeastaan toivon ettei taas löydy jotain uutta porsaanreikää jota aletaan soveltaa ja sitten tietysti kohta taas tukkia kun noiden siirtolappujen kanssa on hankala toimia jo nykyäänkin, silloin kun niitä todella tarvitsee.
     
  13. Damned

    Damned Gearhead

    Jaahas... taas yksi asia, josta on miljoona eri versiota riippuen siitä keneltä kysyy :-?. Tuo minun käsitys perustui katsastuskonttorilta saatuun tietoon, joka kerrottiin kun tiedustelin, että mitä minä saan puuhalappujen turvin liikkuvassa autossa kuljettaa.
     
  14. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Aken sivuilta löytyy kyllä näihin kysymyksiin vastaus! Kirjoittakaapa googleen!
     
  15. FA18

    FA18 3rd gear

  16. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Vinkki. 350 koneita ei ollut 50-luvulla. Eka tuli vasta 60-luvun lopussa.. :odroll:.

    Tosin kuorkkeja ei kai taida koskea ha-säännöstö. Vaatimus taitaa olla vain "riittävästä tehosta"
     
  17. Heko

    Heko 1st gear

    Ahaa, muistan sitten varmaan väärin tuon moottorin. Pitää vielä myyjältä kysellä tarkennuksia, että mikä se moottori oikeastaan taas olikaan.

    Joo, tuolta akeltahan noita ohjeita löytyikin ihan mukavasti. Se onkin sitten vain tulkinnasta kiinni onko henkilöauto kiinteästi kuorma-autoon liittyvä tuote....onhan niiden välillä yhtäläisyyksiä... :lol:

    Mielestäni tuo seuraavassa kappaleessa oleva esimerkki muuttokuormasta ei oikein sovi noiden muiden ehtojen kanssa yhteen, vai luenko vain väärin? Jos muuttokuormaa saisi kuskata, niin miksipä ei sitten juuri ostamaansa henkilöautoa...

    "Kuorman tulee olla siirtoluvan hakijan henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua kuten esimerkiksi muuttokuorma, mutta ei esimerkiksi yritystoimintaan tarkoitettua. " , jos ei muuta niin ainakin huonosti valittu esimerkki.
     

Kerro tästä muillekin!