Kupla katsastettu tänään, ilman lokasuojia.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja zilu, 29.6.2007.

  1. Pienoismallimies

    Pienoismallimies 1st gear

    Eli onko se nyt sitten niin että vaikka kupla olisi vm 57 tai vanhempi, niin sitä ei saa ilman lokasuojia katsastettua tässä maassa? Minä jo tästä ketjusta ehdin innostua, mutta tämä siis ei ole mahdollista?
     
  2. rrauta

    rrauta 3rd gear

    näyttää oikeasti siltä että vaikeaa on saada kuplaa ilman lokareita kilpiin.
    ja se on nyt sitten aivan täysin varmaa että tieto kuplasta on kotoisin od:lta, on nimittäin katsastustoimipaikoille laitettu sähköpostina tieto ettei kyseistä kulpaa saa rekisteröidä ja liitteenä on overdriveltä tän jutun sivulta 1 OTETTU KUVA.
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    Onko muuten laillista levittää toimipaikoille tällä tavalla ilman lupaa hankittua kuvaa?
     
  4. dustujevski

    dustujevski 1st gear

    Tuntuupaahan olevan elämää suurempi asia katsastuskuninkaille. Käsittämätöntä. No nythän maailma pelastuu.
     
  5. Konemies

    Konemies Gearhead

  6. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Mille olit lupaa hakenut? Minkälainen dokumentti?

    Joku asia tässä tuntuu hieman oudolta.......
     
  7. transport01

    transport01 3rd gear

    Jos kuva on jaettu kuvana, ei linkina, niin käsitykseni mukaan kuvaa läheteltäessä on rikottu tekijänoikeuslakia. Jos olisin kuvan ottaja, niin selvittäisin mahdollisuuden hakea korvauksia kuvan oikeudettomasta käytöstä. Taloudellisesti mahdollisilla korvauksilla tuskin on merkitystä, mutta periaatteen vuoksi katsoisin pelin loppuun asti.
     
  8. pölhö

    pölhö 1st gear

    Eiköhän täräytetä kolminkertainen hurraa-huuto Kimmo Karjalaiselle!
    Oikein kunnon Kekkosen ajan virkamiehen perikuvalle. :poff: :poff: :poff:
     
  9. jorke

    jorke Gearhead

    On myös ollut katsastustoimipaikoilla nettiautosta otettuja myynti-ilmoituksia... Esim. todella tehokkaiksi ilmoitetuista turboautoista. Seuraavassa katsastuksessa sit alettu kyselemään teholappuja ennenkun saa leiman :mad: ...
     
  10. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Jos totta on tuo kuvan levitys, niin kannattaa pistää terkkuja levittäjälle poliisin kautta. Eli tekemään poliisilaitokselle rikosilmoitus tekijänoikeusrikkomuksesta. Ei netin kautta saa levitellä toisten tekijänoikeuksien alaisia kuvia lainvastaisesto (?) virkamieskään - varsinkaan virkamies. Varsinkin kun kaikki viranomaismateriaali on julkisuuslain perusteella julkista. Eli herra virkamies on käytännössä postannut (?) kuvan 5.3 miljoonan suomalaisen katseltavaksi ?

    Kannatta pistää potut pottuina. Vaadi rangaistusta ja korvauksia, silloin poliisi ei voi lakkauttaa tutkintaa. Saadaan ainakin aktiivisen OD:tä selaavan AKE:n virkamiehen nimi selville. Seuraavaksi voisi tehdä kantelun hänen esimiehelleen / oikeuskanslerille selvityspyynnön hänen virkatehtävästään - kuuluuko siihen netin selaaminen työaikana ja tekijänoikeuden alaisten kuvien lähettely ja levittäminen ? Vai onko astuttu virkatehtävän määritelmän ulkopuolelle? Jos vielä on rikottu tekijänoikeuslakia virka-aikana, niin eikös siitä pitäisi tulla kurinpitotoimia tai virkasuhteen purkaminen?

    tulisi tähänkin selvyys. Pistä potut pottuina. Kun kerta tykkää heittää kapulaa rattaisiin, niin kai hän siitä itsekin nauttii, että joku heittää kapulaa hänen pyöriinsä..
     
  11. Tero_S

    Tero_S Gearhead

    Olettaen että Peuranen on jonkinlaisen suostumuksen katsastamiselle antanut, on varmaan kivaa olla AKE:ssa töissä. Teet jotain ja työkaveri tulee ja napauttaa vyön alle. Taitaa olla AKE:n sisällä menossa jonkinlainen valtataistelu ja nyt aseena käytettiin em. kuplaa.
     
  12. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Jep jos tosiaan noin on, että kuvana. Niin ilmeistit on voinut tapahtua ihan rikos ja ihan virassa. voi voi. Valtion virkamies on velvollinen noudattamaan lakia, ja OTTAMAAN selvää ennen toimiaan niden lainmukaisuudesta. Siksi siellä AKE:ssakin istuu töissä lakimies, jota voi konsultoida.

    Paras keino selvittää tapahtunut on tehdä tutkintapyyntö ko. kuvaan kohdistuvasta tekiänoikeusrikoksesta ja vaatia korvauksia ja rangaistusta.

    Samalla viitata epäiltyyn levittäjään, levityskanavaa, kohteeseen, kuvan lähteeseen, tekiänoikeuslakiin ja virkamiehen toimineen virkatehtävässään.

    Korvausten ja rangaistusten vaatimisen myötä poliisin on esitutkittava ja syyttäjän syytettävä. Ja vaadi kunnolla €€€, niin eivät voi kuitata vahinkoa väheisenä esitutkinnassa.


    Sitten vaan pyörä pyörimään.

    Ai pojat kerrankin herkkua näinpäin?
     
  13. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear


    Hyvin mahdollista. Tuohan on mahdollisesti suoraan selkeää työkaverin kahvikuppiin kusemista - tietoisesti mennä ohi luvanmyöntäjästä julkisesti kieltämään ja vetämään matto alta. Vastaavaa kepitystä kaikkia keinoja käyttäen seurailin aikoinaan parivuotta sijaisena eräässä virastossa - onneksi pääsin pois. Ilmapiiri oli sairas, juuri tuollaisen pinnanalaisen totaalisen sodan vuoksi.

    Kaveri vastaavasti kypsyi tullissa 10v vastaavaa seuraten ja kokien. Omaa mielenterveyttään suojellaksen veti johtopäätökset ja lähti oma-aloitteisesti yksityiselle puolelle. Ei kiinnostanut ajautua yhtä häiriintyneeseen jamaan, kuin osa pitkään talossa olleista. Yksityisellä puolella moinen omaanpesään sontiminen yleensä juuritaan ajoissa, sillä se kusee firman tavoitteita ja tulosta. Julkisella puolella rahasta ei ole väliä - ja jälki on tätä ja me maksetaan näiden tiivitaavien toilailut.

    Eikun kuvahomma selväksi juurta jaksain, poliisia myöden..

    :poff:
     
  14. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    No älkääs nyt innostuko... Mutta on se muuten aika perseestä tommonen. Tulee mieleen se Jet-Willys. No rakenna valmiiksi ja myy kovalla hinnalla Ruotsiin vaan! Siellä ne saa siihen kilvet ilman ongelmia. Yhä vaan edelleen sama juttu näköjään.
     
  15. zilu

    zilu Gearhead

    Minä en ole hakenut mitään lupaa.
    Soittelin keväällä outokummun konttorille jossa kysyin mahdollisuutta katsastaa kupla joka on vanhempi kuin -57 ilman lokasuojia.

    Okun konttorilta kysyivät AKE:lta onnistuuko, ja ylitarkastaja Peuranen antoi luvan.

    Katsastus sujui hyvin, kunnes ake sitten ilmoitti toisin.

    Ois kiva tietää varmasti toi kuvajuttu, jos sitä on levitelty, korvausvaatimukseni on iso!
     
  16. Stance

    Stance Gearhead

    Kyllä se tosiaan niin on kuten tuossa ylempänäkin todettiin, että sinun ottaamasi kuvaa ei saa tallentaa ja käyttää julkisiin tarkoituksiin, kuten AKE näyttää tehneen. Sallittua on tallentaa kuva netistä yksityiseen käyttöön, mutta tässä ei ole kysymys yksityisestä käytöstä, vaan selkeästi tahallisesta tekijänoikeuslain rikkomisesta. Koska sinulla on vahva epäilys, että näin on tapahtunut, tekisin rikosilmoituksen AKE:n toiminnasta. Tätä taitaa tapahtua ihan systemaattisesti AKE:ssa, että luvatta levitetään yksityisten ihmisten omistamaa kuvamateriaalia ympäri Suomea?

    Varmaan joku tuntee katsastuskonttorilta mukavia ihmisiä, jotka voivat vahvistaa kuvan levityksen julkisesti sähköpostilla (nimiä tai konttoreita ei ole tarpeen julkistaa, luonnollisesti..)? Jos jollain virkamiehellä on aikaa tosiaan jahdata yksittäistä ihmistä kiusan teko motiivinaan ja jännästi muuntaa totuutta käyttämällä asemaansa väärin, niin tuskin hän suorittaa tehtäviään niin kuin pitäisi.
     
  17. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Jee, jee nyt ymmärsin, eli konttori oli saanut AKE:lta luvan hyväksyä ilman lokasuojia.
    .............................................

    Sitten omaa tulkintaa laista:
    Ajoneuvolaista:
    Ajoneuvon yleiset turvallisuusvaatimukset
    Ajoneuvon on oltava liikenteeseen soveltuva ja rakenteeltaan, varusteiltaan, kunnoltaan ja muilta ominaisuuksiltaan turvallinen sekä ajoneuvoa koskevien säännösten mukainen. Ajoneuvon rakenne, varusteet ja ulkopuolinen muoto eivät saa aiheuttaa vaaraa

    Ylläolevan tarkoittanee sitä, että auton pitää täyttää käyttöönottoajankohdan säännökset.
    Olettaen, että Kuppeli on ollut aikaisemmin Suomessa rekisterissä ja käyttöönotettu ennen 1.12.1957, ei tuulilasia eikä roiskesuojia tarvita.

    Kuitenkin:
    Tämän mukaan Kuppeli ei kuitenkaan ole ollut koskaan Suomessa kilvissä (kö?)(Ensirekisteröinnillä tarkoitetaan ajoneuvon ensimmäistä rekisteröintiä Suomessa)

    Eli jos auto on ollut joskus Suomessa kilvissä, ei sitä enää tarvitse ensirekisteröidä vaan kyseessä on uudelleenrekisteröinti (Uudelleenrekisteröinnillä tarkoitetaan Suomessa rekisteröidyn ja sittemmin rekisteristä poistetun ajoneuvon rekisteröintiä) ja silloin auton ensimmäisen käyttöönottoajankohdan säännöt ovat ne jotka pitää täyttää.

    Ja puskurin saa kyllä poistaa kunhan siihen ei jää mitään "vaarallisia ulokkeita", sillä ei ole mitään tekemistä rekisteröinnin kanssa.

    Eli Kuppelisi pitää hyväksyä ilman lokareita ja tuulilasia, ei siinä nykyinen ajoneuvolaki ole vielä voimassa. Olettaen, että kyseessä on uudelleenrekisteröinti
    Minä ainakin tappelisin tuosta asiasta, enkä lähtisi millään tekijänoikeusjutuilla sorkkimaan muurahaispesää......

    Jostakin kannattaisi kaivaa 330/1957 ja 392/1957....
     
  18. zilu

    zilu Gearhead

    Juu näin se on, uudelleenrekisteröinti.
     
  19. THE61OHV

    THE61OHV Gearhead

    Asiaan saattaa olla vaikutuksensa muutama viikko sitten Kuortaneella sattunut kuolonkolari, jossa teiden ritari ajoi lokasuojattomalla tojotalla (tai vastaava) 15 vuotiaan pojan hengettömäksi. Tapaus saattaa olla vielä joidenkin AKE:n tai katsureiden muistissa.

    ____________________________________________________________

    Kuka unohti uistimen lauteille????????
     
  20. zilu

    zilu Gearhead

    jos saan leiman voimaan ilman lokasuojia, niin lähettäkööt kuvan vaikka saddamin perikunnalle...
     

Kerro tästä muillekin!