Kuvia laanilta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Jukka T, 7.6.2005.

  1. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Olikos se nyt itse nimimerkki Ammala joka niitä kauppoja siellä tekee? Perjantaina kävin laanilla, mutta en muista enää kauppamiehen nimeä vaikka sen kuulinkin kun käsipäivää sanottiin...

    Vaatii kyllä melkoista tieto-taitoa ja kokemusta, jos jokaiselle autolle pystyis myyjä hinnan sanomaan tuolla laanilla...
    Tuo tarjous systeemi toimi ainakin omalla kohdallani ihan ok, mietin mitä autosta tarjoan, tarjosin, myyjä sanoi että lähellä ollaan, 50e lisää hintaan ja kaupat tuli...
    Se pickup volvo nyt ei varmaan kysytyimpien listalla ollut, mutta ite sain just sellasen projektiraadon mitä etsin ja sopivaan hintaan :p

    Tsemppiä vaan tavaroiden järjestelyyn, porukkaa näky olevan paikalla viime perjantaina melkosesti. Toivotaan että osat ja aihiot pääsevät hyviin koteihin eikä mihinkään joppareille jotka muutaman rompepäiväreissun jälkeen heittää osat paaliin kun eivät menneet kaupaksi...


    Ainut negatiivinen asia tuolla reissussa oli se, että olen aina luullut että harrastajat puhaltaa yhteen hiileen joka asiassa... Perjantaina kun tuolla kävin niin jätin auton (Volvo v70) siihen viimeiseen risteykseen ennen laania parkkiin pellonlaitaan, ja se prkl jämähti siihen mutaan vaikka vetäviä pyöriä on 4kpl...
    Siinä porukkaa meni kävellen ja autoilla ohi kun yritin autoa hiissata pois sieltä mudasta, jotkut jopa pysähtyivät kattomaan vähäks aikaa mutta ei puhettakaan että työntöapua tms olisi tarjottu...
    Noh, parikymmentä minuuttia siinä meni mutta lopulta sain auton tielle (off-road harrastuksesta opitut taidot käyttöön) :-?
    Terveisiä vaan ohi kävelleille :mad:
    Se tie on pieni ja mutainen, ja siellä liikkuu nyt autoja paljon. Auttakaa jumiin jääneitä, jos siellä näkyy joku olevan pulassa ni menkää nyt arvon harrastajat auttamaan :soosoo: (tarkoitan nyt siis näitä "asiakkaita" joita siellä pyörii pilvin pimein)


    Loppujen lopuksi mukava reissu kuitenkin, vaikka opiskelijan viimeset rahat menikin... :lol:
     
  2. Noviisi

    Noviisi 1st gear

    Kauppoja laanilla tekee Matti-niminen mies. Kurkkusalaatti-takki päällä ja aina menossa johonkin suuntaan. Ammala-nimimerkki taitaa tällä hetkellä olla jossain aasiassa päin... Noita ikäviä ilmiöitä alkaa näkyä jo enemmänkin laanilla, mitä laajemmalle sana myynnistä kiirii. Toisaalta tavaralle löytyy tietysti helpommin ostaja jos väkimäärä on suuri. Mutta kun jo nyt on paikalla havaittu näitä torimyyjiä, jotka istuvat kasan päällä ja myyvät tavaroita kännykkä korvalla eteenpäin. Lisäksi jo myydyistä ja myydyiksi merkatuista autoista häviää sisältä kaikkea autoon ja kauppaan kuuluvaa, alkaa tosiaan tämä yhteen hiileen puhaltaminen tuntua hiukan vieraalta.
    Minä sentään pääsin tiistaina omalla 4-vedollani liejusta irti, mutta minultahan olikin rutattu vaan toinen takaovi jonkun "yhteen hiileen- puhkujan" taholta. Eli hiukan tuli lisähintaa minunkin hankinnalle...
     
  3. Ammala

    Ammala Gearhead

    Ammala vastaa

    Juu, olen työmatkalla täällä Kiinassa ja Matti tosiaankin hoitaa myyntipuolta.

    Kotiin olen kohta tulossa ja aikeissa olisi ensi viikolla olla itsekin paikalla. Kiitos Noviisille tuosta infosta. Jos itse näen tai kuulen tuollaista, että osia menee taskuun tai autoista irrotetaan niihin kuuluvaa tavaraa, niin varmaa on, että tämän "harrastajan" edesottamukset tulevat kaiken kansan tietoon tietysti porttikiellon kera.
     
  4. duutte

    duutte 1st gear

    Ei voi kuin ihmetellä moista menoa, aivan käsittämätöntä touhua.. Eikö ihmisillä ole minkäänlaisia käytöstapoja. Itse ostin Taunus Transittiin tässä kuun alussa muutaman pikkuosan ja kaikenkaikkeaan homma sujui hienosti, suurkiitokset vielä.

    -Janne
     
  5. V8voge

    V8voge 3rd gear

    siis hetkonen....voiko sinne mennä melkein milloin vaa?
    Mul on/oli käsitys että sinne pääse vain jos on sovinnut/soittanut?
    No onks esimerkiksi tämä viikonloppuna ketään tuolla ja jos on niin milloin/mihin aikaan???
     
  6. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Tietääkö joku

    http://photobucket.com/albums/y261/laanilta/

    kolmannellatoista sivulla olevan harmaan 4-d fordin historiasta enemmän?

    Lieneeköhän kyseessä Zephyr vai Zodiac?
    Kiinnostaa, koska itelläni oli mark IV zephyr, ja oli kuulemma huomattavan harvinainen Suomessa.
     
  7. ChevyTypy

    ChevyTypy 1st gear

    Morjensta...

    Rahkosen laanilta...
    Oltiin koko päivä tänään liikenteessä, käytiin Rahkosen laanilta noutamassa yks tuote kotioppäin kaverille ja muutenkin tutkiskelemassa mitä kivaa herra on aikoinaan ostiskellut... :D

    Laitoin "tämänhetkisiä" kuvia näytille joita siinä aikani kuluksi aivan onnessani napsein... http://kuvablogi.com/blog/9639/11/

    Nyt on tullut sekin paikka sitten nähtyä ja käytyä ja kokemus oli aivan loistava ainakin näin neiti-ihmiselle... :lol:

    Hauskoja katseluhetkiä jos piipahdatte katselemassa kuvatuksiani... :D

    PS. Joku kysyi että saako sinne mennä ihan koska vaan, niin minä ainakin käsitin että myyjäsetä on paikalla vain tiistaisin ja perjantaisin, korjatkaa jos olen väärässä...?! :odroll:
     
  8. Qjet

    Qjet 1st gear

    Re: Morjensta...

    Kuvien määrästä ja toteamuksesta " aikani kuluksi " päätellen taisi käydä aika pitkäksi ?? Meidän onni, sillä kuvat ovat hienoja ! Hieman erilaisia, kuin aiemmat aiheesta olleet, yhtään niitäkään väheksymättä. Näissä näkyy muutamia "oheisdetaljeja", mm. vanha Autosetin tarra Singerin takaluukussa ja yhden aikakauden tyyppikatsastuksen "helmiä" -60-luvun MoParin STWn lokasuojassa...osattiin niitä valopykäliä lukea silloinkin... Lisäksi kuvissa on aika monta aiemmin linssin eteen osumatonta ajoneuvoa. Upeeta !
     
  9. mke77

    mke77 Gearhead

    paljon oli ottanu chevytypy kuvia...ja erinäkökulmalta!!

    olipas siel paljon "jangtaimereja"joukossa ... hansa, pakuvolkkari,mazda capella(616), honda (600), hillman,mb508 n.78, pimppikorolla ja oikeen lakan alla? ja 71 toyota crown sedan... ja 69picapikki crowni johon setä kuvassa nojaili! ja ainakin 3:me mz moottoripyörää(vai oliko iz:tiä) ja sivuvaunu k-pyörä(vai niepre. raja k-pyörän ja niepren välillä on jossain tosa...) n.74 kun oli vilkut ja kanttitakavalo.

    ei millään pahalla mut tais mr.rahkosella (r.i.p.) olla joku fetissi VANTEISIIN koska niitä näkyy topicin kuvissa olevan ainakin 1000kpl....... erikokoisia ja näköisiä ja joka kulkineeseen mikä on pyörillä..... eikä sillä itelläkin on varastossa ainakin 6kierrosta vanteita(peltisiä) joissa on 3kpl samanlaisia ja yhtä ei löydä mistään!!

    ..... oiskos joku ystävällinen sielu kun siellä "laanilla" käy ni ilmoottais vaikka tämän topikin kautta kun picappi crown on "hollilla" ni sais pelastettua sen hyvään talteen... setä ammala on varmaan kiitollinen kun joku senkin haluu ostaa! kiitos!
     
  10. jn79

    jn79 3rd gear

    Minä bongasin noista kuvista 3 ic:tä.
     
  11. Jukka T

    Jukka T 1st gear

    Re: Morjensta...

    Eri kuvaaja, eri näkemys, hyvähyvä!

    Mutta onpa siellä kato käynyt. Ilmeisesti kuitenkin joissain tapauksissa on sorruttu vaihtokauppoihin tai sitten jonkun läpinäkymättömän kasan alta on paljastunut mulle ennen huomaamattomia autoja.

    http://koti.phnet.fi/juktou/Rahkonen

    edit: linkissä tuoreimmat kuvat
     
  12. Ammala

    Ammala Gearhead

    Laanin tilanne

    Vaihtokauppoja ei ole tehty, vaan nuo ennennäkemättömät autot ovat kasojen alta paljastuneita lukuunottamatta tuota avo-Sunbeamia.

    Vinkkinä sellainen, että älkää odottako jonkun auton tuloa paremmalle hollille, vaan jos kiinnostaa, niin tulkaa ostamaan, sillä aina on niitä, jotka eivät kaihda muutaman auton siirto-operaatiota omansa saadakseen.

    Älkääkä käyttäkö tuota "pelastaa"-sanaa. Kohdehan on jo pelastettuna, ellette sitten tarkoita pelastusta juuri itsellenne.
     
  13. ChevyTypy

    ChevyTypy 1st gear

    Heh..

    Jaa että kuvien määrä kertoisi että aikani oisi käynyt pitkäksi...Ehei..Poijjaat ovat aivan väärässä!!! :lol:

    Oli ihan mahottoman hienoa kuvailla sinä aikana kun kaverukset otti Austinia esiin keskeltä kaikkea...Puolessa välissä kamerasta loppui akku ja sekos minua harmitti, jäi vielä paljon kuvaamatta muistoja! :(
    Esim. hallissa jonne pääsi vain kurkkaamaan oli upeita entisöityjä autoja, useita joita EI myydä!

    Ja sainhan minäkin jotakin muistoksi laanilta, kärrynpyöriä rekvisiitaksi rehujeni viereen! :rotfl:
     
  14. pee5

    pee5 3rd gear

    Eikös tuo ole Ford Consul 315 noin 1962-63. Tästä 2dht-coupeversio on Consul Capri. Näissä on suora 4-moottori, kun taas Zephyr MKIV:ssa on Essex-v4, eikä näissä taida muutenkaan olla muuta yhteistä kuin sama tehdas.
     
  15. Jukka T

    Jukka T 1st gear

  16. CandyBee

    CandyBee Gearhead

  17. Peltirumpu

    Peltirumpu 1st gear

    onse, ja tuo on taas se Aku Ankan auton esikuva, amerikan bantam. Ei suinkaan mummo ankan ;)

    -Olli
     
  18. Jukka T

    Jukka T 1st gear

    Juorun mukaan kaverin kaveri olisi ostanut tuon ja sen vihreän pick-up Bantamin. Tarkistamaton tieto. Se aito Aku Ankan auto eli avo Bantam on myös näköjään poistunut laanilta.
     
  19. debner

    debner Gearhead

    Tai jos ollaan tarkempia niin Aku Ankan autossa on samankaltainen maski kuin siinä Austinissa josta Bantam on lisenssillä tehty. Olisko esikuva siis paremminkin Austin?
    Vaikka empä kyllä tiedä onko Bantameissa aluksi ollut toisenlaiset maskit kuin siinä laanin avokäryssä?
     
  20. Jukka T

    Jukka T 1st gear

    Ankistit Suomessa kuitenkin pitävät Akun auton esikuvana nimenomaan American Bantamia. Auton keulan ilmehän ei ole aikalaistensa joukossa mitenkään erityisen poikkeava. Ja totta, tuo laanin avo Bantam on uudemmalla keulalla kuin Akun auto.

    http://www.akuankka.fi/lukemista/kaakky ... ot/?d=5037

    Kertoo:

    K: Mikä on Akun auton merkki? Onko se American Bantam vai Topolino?
    V: Akun auton merkki on American Bantam. Topolino puolestaan on Fiat-autotehtaan 1930-luvun malli. Topolino muuten tarkoittaa italiaksi Mikki Hiirtä!

    K: Mistä Akun legendaarinen rekisterinumero 313 oikein tulee?
    V: Akun syntymäpäivä tai tarkkaan ottaen munintapäivä on 13.3. Amerikkalaiset kirjoittavat päivänmäärät niin, että ensin tulee kuukausi ja sitten päivä eli Akun tapauksessa 3.13. Ja tästä siis syntyy Akun auton rekkari 313.

    Wikipedia puolestaan esittää toisen näkemyksen:

    Aku ajaa punaista pientä avoautoa rekisterinumeroltaan 313. Auton takaosassa on avattava kahden hengen takapenkki (johon kuitenkin kolmikko Tupu, Hupu ja Lupu mahtuu hyvin).

    Akun autossa on ”Mixwell”-moottori vuodelta 1920, 1922-mallinen ”Dudge”-runko ja ”Paclacin” akselit vuodelta 1923. Nämä selviävät eräästä Carl Barksin tarinasta, jossa Aku kuvailee autoaan. Osien nimet ja vuosiluvut ovat keksittyjä. Mixwell on muunnos Maxwell-merkistä, jota on valmistettu kauan aikaa sitten. Dudge on peräisin Dodgesta ja Paclac on nimiväännösyhdistelmä automerkeistä Packard ja Cadillac.

    Eräissä tarinoissa Aku on sanonut auton olevan American Bantam. Sitä on myös virheellisesti kutsuttu ”Topolinoksi”, joka on Fiatin malli (ja tarkoittaa italiaksi Mikki Hiirtä).

    Aku Ankan munintapäivä, 13. maaliskuuta, näkyy myös Akun auton rekisterinumerossa. Amerikkalaiseen tyyliin 13. maaliskuuta kirjoitetaan 3/13 eli ensin kuukausi ja sitten päivämäärä. Tämä on siirtynyt kaikkien tuntemaan rekisterinumeroon 313.

    Don Rosa esittää tarinassaan Monikäyttöauto ajatuksen, että Aku kokosi auton itse ja on siksi suuresti kiintynyt siihen.
     

Kerro tästä muillekin!