Kuvia suomi takseista?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja J-J, 13.8.2011.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Taitaa tuo 64 Faikku olla edelleenkin vara-autona.
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Onhan noilla autoilla täytynyt olla useampiakin kuskeja, sillä ei yksi mies kaikkia kolmea autoa yhtä aikaa aja. Erwin vainaalla ei kyllä tietääkseni koskaan ollut Harrikkaa. Muuten niillä oli noiden Yellow Mellow taksien lisäksi myös Lincoln limo. Taisi peräti olla niitä ekoja limoja Suomessa.
     
  3. homer

    homer Double Gearhead

    Tuosta Oldsmobilen omistamasta taksimiehestä ja autostaan (ja muistaakseni myös Harrikasta) oli joskus juttua niin ikään veekasissa. Oliko miehen nimi joku Juhani?
    Minulla on sellainen muistikuva että joskus matkustinkin ko. miehen kyydissä ja silloin taisi kyllä ajella Mersun pikkubussilla.
     
  4. Juhizz_

    Juhizz_ 3rd gear

    isäukko ajeli joskus 78delta88 taxia hyvinkäällä, nyt en kyllä muista että oliko siitä kuvaa kyseisessä kirjassa. täytyypi tarkastaa.
     
  5. hla

    hla Gearhead

    Tossa Hyvinkää-kirjassa on kuva Oldsista.

    Toinen kirja, mistä löytyy kuva dieselOldsista, on Helsingin taksien historiikki "Vuodet eivät ole veljeksiä, Helsingin taksien vauhdikkaat vuosikymmenet". Siinä on muutenkin aika paljon kuvia jenkkiautoista takseina. Ja jos joku tietää omistavansa ´66 NewYorkerin jonka ensimmäinen rek.tunnus oli BBU-74, niin se on vanha helsinkiläinen taksi... Löytyy myös kuva yllä mainitusta Mellow Yellow(huom. sanajärjestys) Cabista. Ja Aspen, Malibu, Belvedere, Fury, Valiant, Dart,Caprice, Fairlane jne. Puhumattakaan vanhemmista vuosikymmenluvuista.
     
  6. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Uups. Sorry Putte ja muut. Syvä anteeksi repeliltä. Meni Erwin ja Aartomaa vainaat sekaisin. Tunsin molemmat jotenkin ja anteeksi antamatonta että sekoitin nämä aidot jenkeillöä henkeen ja vereen ajaneet gurut.
    Juttua riittää molemmista ja savun laskettua tulen kertomaan. Kuvia ei ikävä kyllä oile, muistikuvia sitäkin enemmän.
     
  7. Mopar Madness

    Mopar Madness Gearhead

    Löytysköhän tuosta kirjasta ´67 Coronetin kuvaa?Omani ollut uutena taksina helsingissä
     
  8. blt4spd

    blt4spd Gearhead

    Selailin tota "Vuodet eivät ole veljeksiä"- kirjaa. Ei löytynyt Coronettia. Kun ei viitti tekijänoikeuksien tjsp takia skannailla julki noita kuvia, niin laitan tosta muutaman taksien rekkarin, joista kirjassa on kuva:

    BG-87 64 Chevelle
    AEL-29 63 Dodge
    AAS-44 66 Valiant
    BBU-74 em. NewYorkeri
    AEL-32 63 Belvedere
    AZR-60 65 Dart
    BH-29 70 Dart
    AA-228 79 Cutlass
    AC-72 87 Caprice

    Kun itse olin alalla yrittäjänä, keräsin vanhoja valokuvia entisiltä pirssareilta ja kehystettiin niitä paikallisen aseman seinälle. Siellä oli ainakin yks kuva Delta 88:sta. Voisin käydä lainaamassa ja skannata sen, jos joku tarvii Deltasta kuvaa.
     
  9. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

  10. Putte

    Putte 1st gear

    Oletan, että sotkit taas nimiä ja Aartomaan tilalla pitäisi varmaankin olla Aartima. :wink:
     
  11. Porvoonlankku

    Porvoonlankku 3rd gear

    Sämpylämallista en sano mitään mutta laatikkomalleista ensimmäinen oli muistaakseni uutena hankittu orggis taksi aika jämerällä alustalla ja kulki vähän kovempaa, kuin 200D merssu :odroll: Carl Erwin myös käytteli sen vauhtivaroja aika suvereenisti...
    Toinen oli taas Caprice joka oli Trasselin sen hankkiessa met.viininpunainen ja vähän käytetty Suomiauto.

    Aartimalla eli Vouholla oli taas työkaluina eurokalustoa mutta harrasteena Amerikkaa.
     
  12. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Nyt jos olis joku joka ymmärtää asiasta,niin hyvä kirja n.-71 ja vanhempaan tai siis kirja on tehty tuolloin joka esittelee senhetkisen tilanteen Kymen-Hämeen-ja Mikkelin läänin Taxi autoilijoista,kuormaautoilijat,sekä yleensä liikkeen harjoittajat.
    Kirja on siisti sisältä,tuossa selkämyksessä jokunen käytönjälki,jokunen kuva satunnaisesti kirjasta.
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Nythän on niin että normaali OD:n logiikkahan on että:esim.kilokirjasta saa 5 tai 10€ kg kirjoja niin sehän tietysti rinnastetaan myös tähänkin kirjaan :poff:
    Mutta tämäpä maksaakin siitä huolimatta 30€ ja kuten alussa mainittiin,asiasta ymmärtävälle :D
     
  13. Rzlli

    Rzlli 1st gear

    Parisen viikkoa takaperin sai taas hieraista silimiään kun näin 90-luvun alkupään 850 farmarivolvon taksikäytössä :D Mistä näitä sikiää :D
     
  14. Buick55

    Buick55 Gearhead

    KIRJA MYYTY,löytyi heti asiasta ymmärtävä :D :D
     
  15. Putte

    Putte 1st gear

    Tuo on hyvinkin saattanut olla jonkun taksarin taitaksiyhtiön vara-auto.
     
  16. homer

    homer Double Gearhead

    Vähän vastaavanlainen kirja (tosin huomattavasti ohuempi) on kirjoitettu Rautjärven ja Ruokolahden ammattiautoilijoista. Siinäkin oli suht paljon kuvia seudun pirsseistä (ja toki raskaammastakin kalustosta).
     
  17. Porvoonlankku

    Porvoonlankku 3rd gear

    Hesassa männävuosina oli eräällä muutaman mersun taksifirmalla punainen Lada vara-autona. Mersut kuulemma pysyi paljon paremmin kunnossa Ladan hankkimisen jälkeen kertoi isäntä naureskellen. :odroll:

    Oikeastaan asiakkaan näkökulmasta ajatellen, kun raahaudun kapakasta 3.5 promillen kännissä niin sillä ei ole paskan väliä millä pirssillä mut kyyditään kotiin.
    Tosin se 123 mese saattaa viedä varmemmin, kuin joku digidägäbemari joka lähtee hinurilla maahantuojalle, jos otat sulakkeen irti tarkistaaksesi onko se ehjä, kun kaikki mittarivalot on pimeinä... :rotfl:
    Tai 2000 luvun mese jossa saattaa sähköikkunat aukeilla omia aikojaan mutta kiinni niitä ei saa. Tai samanlainen mese jonka tomaatti ei vaihda ollenkaa ykköseltä ylös... Huoltoneuvojan ohje oli kuulemma, että sammuta auto ja vedä nortti. Se joko toimii taas tai sitten ei...
    Ja taas menee jollain herne nenään... :rotfl:
     
  18. Rzlli

    Rzlli 1st gear

    Eläs ny,kaverit olivat päässeet tällä 123:lla tolpalta kyytiin ja ehkä jopa hieman kadehdin heitä :rotfl:
     
  19. TeeTee

    TeeTee Gearhead

    Kas peijoonia. Täytyypä etsiä tuo kirja jostain... Ei mun kuuskolmonen sitten ollut ainoa ko korimallin pirssi... AEG-84 ...
     
  20. pas2

    pas2 Gearhead

    Vanhoja takseja myynnissä

    Taksifaneille:
    UI-802 myynnissä, vanha taksi Tammisaaresta '55 Bel air. leima. 8000€
    LRD-83, Impala 65 vanha lapin taksi kutosella ja manuaalilla, nyt 350 +350 ja perä rikki. 4500/Vaihto.
    Löytyy myös Impalan ikäluokan taksikyltti. 150€
     

Kerro tästä muillekin!