Lasin tummennukset ja katsastusmies

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tzei, 20.10.2020.

 1. T5

  T5 Gearhead

  Just tommoset sokeankepillä ajavat vituttaa eniten liikenteessä.

  No mutta oikeasti, just eilen yövuoroon ajaessa tuli tämä topikki mieleen. Tuommoinen pimeä ja vettä tihutti- > meinasi olla välillä ihan normaaleillakin laseilla vaikea havainnoida jalankulkijoita kaupungissa. Nykyään nuo uudempien autojen valot on niin kirkkaat, että sekin vaikeuttaa havainnointia.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 2. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Kannattaa myös muistaa, että kolaritilanteessa voi vakuutusyhtiö jättää korvaukset maksamatta. Silloin kuljettaja maksaa kaikki korvaukset, omat ja vieraat, vakuutusyhtiölle takaisin.

  Porissa sattui muutama vuosi sitten kolari jossa poliisi oli antanut kuljettajalle sakot törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. En muista tarkemmin, mutta se ei liittynyt varsinaisesti kolariin joka oli vahinko, oliskohan ollu ihan joku että oli peruutettu pois ruudusta ja oli osunut. Vakuutusyhtiö bongasi sen ja pikku kolhu meinasi tulla sille naiselle ihan järkyttävän kalliiksi. Siinä kävi onneksi niin, että syyttäjä poisti tuon syytteen, jolloin vakuutusyhtiö joutui korvaamaan. Kyse oli muistaakseni aika isosta summasta.
   
  jariha tykkää tästä.
 3. Buick225

  Buick225 Gearhead

  Oli kalvot,pirun hyvin tehdyt kylläkin. Poishan ne riipaisin,kylmänä lähti aika hyvin mutta loppuliiman kanssa sai hieman kokeilla. Jarrukliineri,tärpätti,tinneri eivät toimineet mutta Kentin one shot oli hyvä,asetonille kovasti haisee,ksyleenikin varmaan hyvä.
   
 4. J-peg

  J-peg Gearhead

  Tuossa pari viikkoa sitten naispoliisi ajoi siviiliauton parkkiin ja poistui kauppaan. Tuossa upeassa autossa oli kaikki sivulasit lähes mustat...
   
 5. spike

  spike 3rd gear

  Saa ne olla tummennettu mutta ei kalvolla tai lakalla vaan pitää olla e hyväksytty tumma lasi. Varmaan poliisilla ollut varaa hankkia sellaiset. Onhan se maksimitummennus jo aika tumma. Olikos 75% valonläpäisykyky tuulilasissa ja 70% etusivuikkoinoissa.
   
 6. J-peg

  J-peg Gearhead

  Niin onhan tuo mahdollista että oli lailliset. Taisi olla niitä poliisin hämäys autoja, w124 Mersu.
   
 7. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Kaveri teki joskus ite pikappiin sivulasit tummasta matskusta, oli alan liikkeessä röissä. Leimalla inssi naureskeli että mistä oot noi leimat saanu niihin. Vaihtoon meni. Jollain mittarilla katsoi valonläpäisyn..
   
 8. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Kaverilla oli autossaan tehdastummennukset etusivulaseissa. Niihin oli painettu tehtaalla prosenttilukema. Muistaakseni 75%
   
 9. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Nooh, kun luet viestini uudestaan ajatuksen kanssa, niin ehkä se selviää. ;)

  Ja jos ei vieläkään, niin osta isompi pipo.:)
   
  Muokattu: 23.10.2020
 10. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Aikoinaan härnäsivät tahallaan ihmisiä ajamaan ylinopeutta näillä "hämäysautoilla".
  Voi olla nykyäänkin, mutta veikkaan, että vähemmän, mitä aiemmin. Nykyään ihmisillä on kamerat, jotka tallentaa tilanteen.

  tzeille tiedoksi: Ei liittynyt alkuperäiseen kysymykseen, niin et joudu vaivaamaan päätäsi sen takia, että miten liittyi.
   
 11. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Mä olen teettänyt tummat lasit etuoviin sekä tuulilasin ja on hyväksyntä merkit.
  Paikalliselta lasimestarilta tilasin mut on tehty etelä Helsingissä.
  Saa nähdä mikä on kohtalo kun konttorille menen.

  Ja kk päästä pitäis käyttis katsastaa ja etuovissa on 35 % tummentavat kalvot ja on eka kerta kun menen leimalle kalvot etuovissa.
  Etuovista taaksepäin on tehdas tummennetut lasit pronssista ei tietoa mut ulkoa ei sisälle näe muuten kuin naama lasissa kiinni.
   
 12. cdv70

  cdv70 Gearhead

  Tommosella oon tarroja ja joitain merkkejä kaapinut laseista. Sinollila ja ilman.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Puuilossa ja rautakaupoissa ainakin myydään.
   
  Muokattu: 24.10.2020
 13. chevy thunder

  chevy thunder 3rd gear

  Niin i mut siat saa tehdä mitä haluaa
   
 14. rane58

  rane58 Gearhead

  Just niin i, joudut raa´an rikoksen uhriksi ja itkua nieleskellen soitat ja pyydät apua, sioilta......? o_O
   
  cdv70, faffeli ja isalmela tykkäävät tästä.
 15. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Lääkärin todistuksella sai olla myös tummennetut sivulasit kalvoilla. Velipojalla oli aikoinaan paha migreeni, niin sai kalvolla tummentaa sivulasit. Siis laillisuuden rajoissa, piti läpäistä toi 70%. En tiedä onnistuuko enää, tuosta on jo 20v aikaa.
   
  cdv70 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!