Liikennekäytöstä poistettu paloturvallisuusriski?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mudracer, 13.11.2015.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En tarkoita, vaan sitä mitä kirjoitin. Myötäilin vain tuossa paloviranomaisen logiikkaa. Omissa autoissa ei edes kaskoja ole.
     
  2. valpas

    valpas Gearhead

    Mielenkiintoisia nuo Diesel-autojen omistajan vaihdokset.
    Ostin just Diesel Volvon, ja se on käyttökiellossa, jos ed. omistaja ei maksa eräpäivään mennessä omaa osuuttaan! Se ei onneksi ole, kuin 10,77 Euroa.
    No, minua se ei haittaa, kun laitoin sen heti väliaikaisesti pois liikenteestä. Palo, ja varkausvakuutus jäi voimaan.
    Tuli ajoneuvoverosta seitsemän päivän lasku, kun vitkuttelin siinä omille nimille rekisteröinnissä, ja siirrossa seisontapaikkaan.

    Tampereella en kotipihassani saa säilyttää minkäänlaista autoa. Vain autosuojassa on yksi autopaikka. Pihaan mahtus seitsemän.... Pihassa olevat autot kuulemma rumentaa maisemaa, vaikka ne ei googlen kamerassakaan näkys.
    En tiedä, mitä säännöt sanoo kadulla seisovasta, joka on väliaikaisesti liikenteestä poistettu? Kadulla saan autojani kuulemma pitää. Se vaan, että pikkukadulla, varsinkin talvella ei aurat, eikä muutkaan pääsis ohi. Siksi tulee säilytettyä autoja pihassa, määräysten vastaisesti. Noista jutuista on kaupungilta tullut mustaa valkoisella. Maalle muutto näköpiirissä...... Tampere ahistaa. :mad:
     
  3. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Sulla on varmaan vähä vanhempia autoja?Noista tulee monesti ihmisille kummallisia vatsanväänteitä,varsinkin jenkeistä.Jos ajaisi ihan pakasta vedetyn passatin siihen pihaan ni veikkaan että sais olla ihan rauhassa?!?
     
  4. raaseriruiseri

    raaseriruiseri 2nd gear

    Takavuosina herätti taloyhtiön (omalla, maksetulla) autopaikalla seisova kesäkulkineeni 750-kuutioinen (silloin iso) moottoripyörä paheksuntaa; "Sehän vie auton paikan..." -tyyliin. No, kilttinä & myöntyväisena asukkaana siirsin rätkän (isännöitsijän luvalla) seisomaan talon viereen autopaikka-alueen ulkopuolelle. Tuoden (omalle, maksetulle) autopaikalle siihen asti kadun varressa seisseen vanhemman amiriikanauton, joka sitten todellakin VEI sen (oman, maksetun) autopaikan. Rätkästä toki valitettiin jatkuvasti tyyliin "sen jalkahan painaa jäljen tuohon asfalttiin!" Mutta isännöisijän lupa ja se, että samalla alueella seisoi myös lukuisia muiden asukkaiden mopedeja, mahdollisti kesäajan parkkeerauksen. Vaikkakin paheksuttuna, ulkopuolisena hylkiönä... :rotfl:
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Noita nillittäjiä on joka lähtöön (ja kukaan jolla ei ole kokemusta ei usko mitään mitä ne keksii)

    En nyt muista oliko suoli24 mistä luin, et joku oli oikeen kunnolla tympiintyny valittajiin vanhemmasta autosta joka oli ruma ja kaikkea

    Oli puheensa mukaan ostanu pakkauuden pikkuisimman auton ja ensimmäisenä korjaamolla pakoputki poikki catin jälkeen ja suora putki sivulle

    Siitä ei kuulemma oltu valitettu mitään vaikka pihanpoikki oikaisi, nilkka suorana ikkunat helisten aina kellosta riippumatta päivystykseen lähtiessään
    Mutta vanhasta autosta oli valitettu, ja oikeen kuulemma ikkunasta joutuivat kyttäämään kun lähti, että pysty valittamaan kun lähdetään milloin sattuu.




    Mutta aloittajalle, maksata samalla tavalla takaisin, kysyt paikalliselta palopäälliköltä kuka on tehnyt ilmiannon ja teet siitä sopivia ilmiantoja

    Yks mukava on kuulemma hiekkaisella parkkipaikalla hommata jäteöljyä ja hiljaisena hetkenä haudata sitä öljyä sopivasti siihen koneen kohdalle se kun nousee mukavasti jossain vaiheessa pintaan niin sit tekee ympäristörikos ilmoituksen siitä mulkusta
    Mutta ite ei saa missään nimessä jäädä kiinni
    Sopivasti jos homma menee niin mukavasti laskua tulee kyttääjälle :poff:
     
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Toden näköisesti palopäällikkö ei kerro, kuka on ilmoituksen tehnyt.
    Itse selvitin valittajan sillä, että kyselin kaikilta naapureilta asiaa, ja katsoin, millainen reaktio kysymyksestäni tulee.
    Kaikki muut olivat yllättyneitä, paitsi yksi. Kysyi vain, koska kilvettömät autot lähtee pihasta. Ihan täyttä varmuutta, ja todisteita ei ole, mutta suuri toden näköisyys. :mad:
     
  7. karra

    karra Double Gearhead

    Lappeenrannassa on tiedossani kaksi tapausta jossa annettu pysäköintivirhemaksu kadun varressa olevalle autolle. Sakon peruste: tilapäinen liikennekäytöstäpoisto.

    Jos ne autot ei saakaan olla kadulla (liikenteen piirissä) jos liikennekäytöstä poistettu?
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tälläistä muistaisin lukeneeni myös ettei se katukaan ole noille oikea paikka.
     
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Aika paljon noilla kerrostalon parkkipaikoilla varmaan tota kolhimista tulee. Omaan autoon tuli pari naarmua ja ittekkin kolhein muutamaa kun ei vaan mahtunut ulos ruudusta. Ei kannata kovin hyvämaalipintasia autoja noille paikoille ajaa. Ja siis asuin puol vuotta kerrostalossa en sen kauempaa.
     
  10. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Pyydä ko. käsky / ohje kirjallisena taloyhtiön viralliselta edustajalta ennen kuin teet mitään tai soitat minnekään. Helppo tsekata sen jälkeen esiintyykö joku viranomaisena vai ei. Ja jos homma on fuulaa niin täyttynee rikoksen tunnusmerkistö. Sitten taas onkin helppoa keskustella autopaikasta. Meinaan että mikä hinta on sille ettet kävele polliisin juttusille ja tee rikosilmoitusta. Sillä lienee jokin arvo taloyhtiön edustajalle. :wink:
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Lainaan tätä vähän itsekkin. Tuli kunnalta ukaasi että auto siirrettävä pihasta pois. Auto ollut nurmikon reunassa nyt talven ajan missä normaalistikin silloin tällöin autoja koska viralliset parkkiruudut ei riitä talon asukkaille vaikka autoja olisi yksi per asunto.


    No kai se tuo pitää siirtää kun en sillä nyt mitään tee mutta mites jatkossa jos mulla on ajossa olevia vehkeitä niin onko niille rajaa? Jos taloudessa kaks henkilöä ja molemmilla auton tarve jatkuva.


    Samaten mulla lepää harrastus omalla paikalla talviseisonnassa mutta käyttelen ja putsailen lumista. Täysin leimassa ym vain seisonnassa.


    Jos kitinä alkaa niin otan vaikka ajoon. Meinaan jos pitäs autoja ruveta pitään 50€kk tyyliin hallissa per auto niin ei varaa pitää kohta mitään.
     
  12. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Miten kerrostaloja pihoineen suunnitellaan? Kaksi tuttua asuu uusissa taloissa joiden pihalla ei ole yhtään vieraspaikkaa. 5kpl 8-kerroksisia taloja ja nolla ruutua vieraille? Juutalaiskolhoosi varmaan ollut mielessä.
    Toisen pihassa ei oikeastaan mahdu edes kääntymään k-a:lla ja taksi joutuu tukkimaan pelastustien pyörätuoliasiakasta hakiessaan.
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin se tässäkin korpee kun autot muualta kuin autoille tarkoitetuilta paikoilta pois mutta kun niitä paikkoja valmiiksi liian vähän.
     
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Huvittavimpia on noi keskustojen ja kerrostalojen istutukset. Miks ihmeessä sellasia on kun nekin alueet vois olla parkkipaikkana joutomaan sijasta.
     
  15. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Toi on niin totta nyky päivänä. Parkkipaikat rakennetaan max.1 auto per huoneisto ja ei vieraspaikkoja.
    Me asutaan omakotitalo alueella meille tulevan tien varteen rakennettiin joku 8kpl 2-kerrosrivitaloja.
    Ihmettelin kun molemmille puolin ajotietä rakennettiin jalkakäytävä? :eek: Ajotie on muutenkin suht kapea, mutta ei siinä saa ajaa kun 40km/h. No nyt kun talot on valmiit niin porukka jolla 2 autoa joutuu jättämään tien varteen ja ei mahdu kun yksi auto kerrallaan siitä ohi. Soitin aikanaan kaupungille kun huomasin että alkavat rakentaa sitä jalkakäytävää talojen puolelle että älkää tehkö sitä vaan tehkää pysäköinti levennys.

    Ei kuulemma enään onnistu kun on jo hyväksytty katusuunnitelma!! :poff: Laitetaan pysäköinti kielto kyltti. No ei sitä laitettu siihen missä se pahin ongelma on.

    Nyt sitten kadun varteen pysäköi muutama kuorma-autokin ja toinen on osittain pysäköinyt sinne jalkakäytävälle ettei siitä edes mahdu kunnolla kävelemään ohi.

    Ymmärrän että autot pitää pysäköidä johonkin, mutta miksi ei suunnittelijat voi piirtää enemmän pysäköinti tilaa taloyhtiöiden pihaan kun tänä päivänä melkein joka perheessä 2 autoa.
     
  16. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Suunnittelija mielellään piirtää istutuksia ja nurmialuetta näkyy havaintokuvissa paaljooon mukavammalta kun asfaltti, mielikuvillahan nuo uudet asunnot vieläkin myydään.

    Vaikka se pysäköintikieltomerkki olisikin niin eihän sitä kukaan täällä Hurulassa ainakaan käytännössä valvo tiet ja kadut kuin rännejä pahempina lumitalvina.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Me asuttiin sellaisessa talossa jossa autopaikkoja oli laskettu 3/4 autoa per. asunto :eek:

    Siinäkin talossa oli yks nillittäjä mummeli joka valitti, ettei nurmikolle saa pysäköidä tosin sitä nurmea ei ollut jäljellä kuin kellastuneita tupsuja hiekassa
    Noh tää naapuri joka sit muutti siihen ja jolle valitettiin ajatti kasetti yhdistelmällisen soraa pihalle ja tasoitti sen parkkipaikan päätyyn. Tolpankin vielä asennutti :poff:

    Eipähän täti päässyt enää valittamaan


    Olikohan ehkä suoli24;ssä, et viheralueen piirtäminen on ilmaista, mutta parkkipaikoissa joudutaan lupakäsittelyssä maksamaan
    Eli jos piirretään jokaiseen asuntoon 2,2 autopaikkaa joka olisi järkevää ja vielä 0,3 vieraspaikkaa, niin se maksaa jo rahaa

    Jossain muuten kattelin kolhoosikotelo varausten hintoja siis sellaisten joka rakennetaan vasta kun asuntoja on riittävästi myyty ja siinä tais olla talli tai autopaikka hinnoiteltu



    Emännän kaverille jos joskus mennään käymään niin varmaan taksilla ja jättää auton jonnekkin parkkiin, täytyy vaan laskea, et tulee halvemmaksi kuin parkki sakko :odroll:
     
  18. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Ois ees ne vieraspaikat rivin päässä eikä keskellä tolppariviä.
     
  19. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Täälläkin on yksi tapaus päässyt uutisiin asti. Naapurit ovat valittaneet kun on ruman näköistä eli kyse lähinnä kiinteistöjen arvosta, ja palokunta on ilmoittanut kunnalle että eivät mene alueelle. No kuvista kattellen aika lailla kaikkee paskaa siellä onkin, mutta myös esim 50 lukusia autoja. Kunta oli määrännyt siivottavaksi, eli arvokkaampia autoja saa jättää kunhan palokunta pääsee liikkumaan jne. Eli ihan harrastenäkökulmasta mikä auto on kiinnostava. Kuulosti ihan suht järkevältä.
     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tai valvominen on ihan mielivaltasta. Olen seuraillut yhtä kohtaa missä on pysäköinti kielletty ja 25m matkalta merkistä eteenpäin. Aina se kylttiä lähin auto saa sakon, oli se sitten metrin päässä tai 5 metrin päässä. Muut ei saa paitsi jos se kylttiä lähin auto lähtee ja valvoja sattuu paikalle. Sitten se sakottaa sitä seuraavana jonossa olevaa...
     

Kerro tästä muillekin!