Loppu Kauhavalla Nitrojen EM lyhyeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Ugalabugala, 4.10.2019.

 1. Meinaatko että Kauhavall aon ituhippejä. Tuskin, jos huumaavien itujen syöjiä tai imppaajia ei lasketa mukaan. Kyllä ne on konservatiivisia valittajia ja ihan vanhaa eteläpohjalaista alkuperäiskansaa, ei mitään viherhippejä.

  Muuttuvia tekijöitä on niin paljon että kannattaa vähän vetää vielä henkeä ja ostaa vaikka kausilippu tikkakisoihin ja säästää ne kisarahat pitkäaikaisella tilillä tai sukanvarressa.
  Jos FHRA:lla ei ole American Car Showta, ei ole kyllä likviditeettiä EM kisoihinkaan.
  ja Kuka haluaa lihottaa FIA, FIM kassaa paskoilla yli-isoilla maksuilla.
  Toki pikkuryhmien porukoilta voi yrittää kerätä FIA, FIM rahat...... hahaa.
  Jos peruskisan kikut on 30-40t eur, EM kisaan saa pistää melkein nollan perään.
  Siinä ei 100 tai 300kpl kausikortteja tunnu missään. pettymyksiä voi tulla, valitettavasti.

  ah
   
  Rock N Roller tykkää tästä.
 2. Araldite73

  Araldite73 3rd gear

  Mä ihailen sun positiivista asennetta.
   
  et1133, 462857, Rami_Vaan ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Täällä Etelä-Pohjanmaalla sitä kutsutaan REALISMIKSI.

  Aulis

  Vittu kuule kun tietäisit sitä määrää ideoita homman eteen mitä on tässä tullut kerrottua Kalifille ja Kalifin ympärillä oleville... ja siellä vastaaottopuolella ei ole edes tuota realismia vaan ylimielisyyttä ja hiljentymistä kun pitäis tehdä jotain. Yritin Kauhavan tittelimiehellekin esittää asioita ja oli montaa ihmistä jotka oli itseni lisäksi valmiita tekemään niiden eteen. Tittelimies sanoi suoraan "älä sää aulis tuu tänne neuvomaan".

  Samoin yritin jankuttaa vyyran ex. toim.johtajan aikana sitä että "ette voi syytää tuota rahaa lapiolla menemään ilman tulosvelvoitetta ja että vielä tulee se aika kun pitää olla kassa kunnossa..."
  arvaa oliko silloin tiätsä kerhossa realismia? ei ollut ei. Ylimielisyyttä oli ja vitusti.
  Sitten sieltä joku soitti kun oli mennyt lusikat sekaisin ja kassan pohjassa oli 5tuuman reikä että "et sää aulis lähtisi sinne hoitamaan yritysmyyntiä ja rahaa".... sanoin että toki, mutta yli puolet pitää tuotosta saada palkkana kun että oo kuunnellu ja on oltu ylimielisiä....

  Toki voin vielä mennä joskus ajamaan ja ehdottomasti meen enskesänä katsomaan kun toiset ajaa, mutta niin kauan kuin maalaisjärki kiertää tiätsä kerhon, homma menee alaspäin. valitettavasti.
  Ainoa hieno asia on että Tierpissä voi käydä ajamassa 2 kisaa per vuosi. Tierp on lähirata. 300km rantaan, edullinen lauttayhteys ja +100km ruattin puolella. Tierp on asia joka on positiivinen ja ilman Tierp kisoja Suomessa olisi paljon vähemmän kovettuja vehkeitä. Minkä takia joku investoisi jonkun kovan Pro auton Suomen kisahommien takia? Joku voi investoida sen takia että on ylimääräistä pätäkkää tai jonkun muun syyn takia, mutta jos puhutaan siitä että miten laji etenee niin sieltä ei tule kannustusta.

  Etelä-Suomessahan riittää se että ajetaan noprep katuautokisoja, 1-2sek alle sen mitä vehkeet kulkee. Jos se riittää, siihen pitää vyyran satsata ja sieltä se raha sekä onnellisuus lajin osalla tulee. Ja hyvinhän sitä noprep hommaa on porukka tykännyt ajaa eli siinä se on, ei missään vitunkalliissa EM:ssä. Niin ja jaskan nitro jutut jos niitä vielä on, siitä en ole kuullut mitään jaskalta enkä puskista.

  Millä rahalla EM skaboja ajetaan, jos ei ole hyvin mennyttä ACS?
  Onko melupäiviä?
  Onko kassassa rahaa?
  Paljonko normi demaripörisijäryhmissä ajaminen maksaa?
  Pääseekö kadunmiehen ajoihin ajamaan kohtuu hinnalla vai onko se edelleen toista sataa euroa pvä ja odotellaan iltapäivään josko on saatu vehkeet kasaan...? Ihan amatöörihommaa
  yms. yms. ym.s

  Ja edelleen nämä on vain realistisia kysymyksiä.
  Nyt en edes osallistunut kokoukseen jossa voi vaikuttaa. Viimevuonna ilmoittauduin online kokoukseen, vasta viimeiseen äänestykseen saivat linjat toimimaan. Yritin soittaa, viestittää usealle henkilölle kokouksen heti alussa, että ei pääse mukaan , kukaan ei vaivautunut hoitamaan/ vastaamaan , joten ei pysty vaikuttamaan hommiin muuta kuin kertomalla yleisellä palstalla OMALLA NIMELLÄ realisitisesti asioita.

  Mulla on vain kausikortti omaan autotalliin ja se on kyllä hyvä hankinta.
  Suosittelen.
   
  Muokattu: 19.12.2021
  josu tykkää tästä.
 4. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Voi olla hankala saada niitä hyviäkään ideoita läpi, jos asiat esittää aina ivallisesti ja vittuilemalla, unohtamatta tietenkään omakehua.

  Laturaivo kannattaa jättää sinne oman tallin taakse kun lähtee yhteiselle ladulle hiihtelemään.
   
  chevy 2, Volvo_5.7, jule69 ja 14 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  UGH! :odsmile:
   
 6. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  jknR tykkää tästä.
 7. Artsi sen asian tietää. Mitä tehny 35v aikana FHRA eteen?
  Tuo Ramivaan pitää saada FHRA porukkaan tekemään hommia. Äijällä on mielipiteitä ja aikaa, joten ne pitää nyt realisoida kun äijä on vielä kondiksessa eikä mikään ikäloppu.

  Minulle kuule Artsi on ihan yks vitun maku ajetaanko niitä kisoja vai ei. minä osaan mennä ajamaan sinne missä ajetaan ja ostaa vehkeet sen mukaan tai myydä pois jos siltä tuntuu. Eikö oo helppoa?

  Aina jos ilmaiset avut ja rahoitukset ei jollekin firmalle/yhdistykselle tms. sovi niin niiden pitää itse hoitaa ne rahat ja hommat. Ex. TJ hoiti mahdottomat tulot kisahommiin ja jos ne hoidetaan oikein niin kiinteät kulut per kisa saadaan hyvin kasaan jo ennen kisaa. Mutta toki kilvanajajien lompakko on se tuttu ja turvallinen.

  KUKAAN EI TOIVO ETTÄ KISAHOMMAT LOPPUU !!! mutta hommia voisi pyörittää ja niihin hommata kalustoa, rahaa jne ihan eritavalla kuin on tehty. PJ lupasi soittaa monta kertaa ja lupasi yhteisiä palavereita, mutta kai ne järkkäsi ne jossain pieksämäellä ja siellä oli eri miehet paikalla. Mitä Artsi päätitte tehdä asioiden eteen?

  Miettikää mitä nämä pitkänokka parletit ja muut ottaa rahaa jostain EM nimestä jne jne. Ne kulut on jotain semmoisia että FHRA pystyy homman hoitamaan jos ACC tuottaa rahaa ja ne syydetään kisahommiin. Sitähän normijäsenet peukuttaa innolla? muistakaa nyt että Drag Racing on yksi osa ko puulaakin toimintaa. Toivotaan että on ACC ja sieltä tulee repullisia fyrkkaa niin tiätsä voi sitte polttaa rengasta tai sätkää ja tuhota ne kauhavan yhtenä viikonloppuna.

  Voisiko normi SM/CUP kisaajilta voi ottaa 500-1000e per kisa? Sittenhän sitä rahaa tulee, kun sitä tarvitaan. Tai demarikommariviher vasemmiston tyyliin johtis panttaa omat omaisuutensa ja ottaa lisää velkaa niin kyllä FIM/FIA kiittää kun saavat tulla Kauhavalle.
  Treenipäivistä voisi ottaa 200e ja aloittaa tuossa 14.00 paikkeilla niin kaikki kyllä saa ennen iltaa ajaa tarpeeksi.....

  Hyvää uutta vuotta myös joo joo lurps nam nam -miehille.

  Aulis
   
 8. Unohtui kirjoittaa että nyt FHRA pitäs panostaa siihen että kaveriporukat tulee ajamaan sinne väliin esim. 30% hinnalla. Ei täällä elämässä mikään mukaan ole reilua eikä samanlaista vaikka nuo höpö AY pomot niin haluaisi että kaikilla samat edut ja sama palkka.

  Viimevuonna sai ison suosion s,e että ne jotka oli maksanut 500-650e viikonlopusta "toverillisesti" ,päästi mukaan kisaamaan jotain omia juttujaan. Eihän tuosta voi kukaan suuttua, vaan jokainen euro otetaan yhdistykselle mitä saadaan ja eihän 20-30autoa lisää viikonloppuun halvalla hinnalla ole huono asia. ei tarvi ajaa "nourep" rallia teollisuusaluella kun kaverit tulee mittelöimään välejään SM/CUP porukan mukaan......hal-val-la.

  Lisää tätä niin saadaan kasaan FIM/FIA maksut.
   
 9. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  No jos asiat on noin, niin Rauhallista Uutta Vuotta sitten vaan Sulle, Aulis.

  Kaikille muille Vauhdikasta Uutta Vuotta 2022!
   
  tukkijulli, jknR, Rambo John J ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. nixxon

  nixxon 3rd gear

  Hyvää uutta vuotta kaikille. (myös Au likselle)
  Poliitisesti Aulis on kyllä kieltämättä aika kameliontti!
  Välillä kunnon korpikommunisti sitten välillä persu
  Ja lopuksi kunnon porvari.ehkä sen takia vähän vaikea
  Ottaa todesta kaikissa asioissa.Mutta osuu aina välillä
  asian ytimeen. Pakko tunnustaa. Kaikki kuitenkin soittaa
  Aulikselle ja pyytää neuvoa. Kyllähän tämmönen voimavara
  on tyhmää olla käyttämättä.minulle vähän auki mitä edustaa!!
  Olisi kyllä kiva ajaa kotikisa mutta se vaatii kyllä paljon muuta
  Kun paskanheittoa ja vi....lua
  Rakentavaa uutta vuotta.
  Nixxon✌
   
  tukkijulli, jknR, Catiska ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Seinäjokelaista vastaavan supermiehen löytääkseen täytyy livetä Suomen poliittiselle kartalle ja siellä Keminmaalle.
   
  tukkijulli ja Volvo_5.7 tykkäävät tästä.
 12. Minusta aina uudelle PJ ja johtoporukalle pitää antaa mahdollisuus. Minä olen nyt pari vuotta katsonut ja ihmetellyt. Yrittänyt ehdotella juttuja, mutta siinä se vaan menee samaa rataa vanha juna.... Voin luvata että enää en ehdota mitään.

  Toiseksi mitä kirjoitan on REALISMIA, jos menee asiat paremmin, se on OK. Ei tosissan ole minulta pois mikään lajin eteenpäin meneminen tai onnistumiset asioissa.
  Jokainen tekee omat jutut ja pesee omat pyykkinsä.

  Minä olen hyvin ehdottanut juttuja ja se on minusta konkreettista. Moni täälläkin asioista tietävä ei ole kuuna päivänä FHRA eteen pannut tikkua ristiin, toki moni maksanut ilm.maksuja ja lippuja tapahtumiin, onhan senkin jotain.

  Tämmösten hommien pyörittämisessä pitää olla selkeät strategiat ja myyntiluvut yms. joihin pitää pyrkiä. Palkka sen mukaan ja sitten nämä johtiskokoukset jne on tietenkin semmosia joista ei tule mitään palkkioita.

  Jokainen tietää että turha vielä hirveästi huudella että ajetaan EM. Voi olla kalenterissa, ei maksa mitään, mutta realiteetti on se että pitäs olla rahoitus muutakin kuin kauniita suunnitelmia paperilla. Jos ACS ei toteudu (toivotaan että toteutuu) niin se o siinä.
  Kuka pystyy lupaamaan melupäiviä kaikkiin kisoihin? niin väliaikaisilla jutuilla mennään että oksat pois. Toiseksi kuka esim. Pro Stock kuskeista tohtii tulla ajamaan kun viimes ei ihan latu ollut semmoinen mitä pitää tiheävälityksiselle monivaihteiselle autolle olla. Onko joku oikeasti kartoittanut kuskit läpi? samoin Pro Mod? Ilman noita luokkia ei vaan ole kisat yhtään mitään, on ne oviautot vaan aina autoja isolla A:lla. Kaikella kunnioituksella muita juttuja kohtaan.

  En tiedä miksi näistä aina aletaan mussuttamaan että vittuilen. Eiköhän nuo ole realismia ja tosiasioita. Toki tälle vuodelle en ole vielä maksanut jäsenmaksua joten mun pitäs olla hiljaa, mutta älkää huoliko, kyllä minä maksan sen maksun ja liputkin. Ootellaan nyt onko rajat kiinni auki vai mitä tässä tehdään.

  Aina joku Artsi, volvomies tai muu tyyppi alkaa menemään henkilökohtaisuuksiin ja sitten kyllä tulee täältä takaisin samalla mitalla. Ei muuta kuin sinne vaan hommiin vääntämään kisoja, katsojia. Edelleenkin ne ajaa jotka haluaa ja siellä missä kisoja järjestetään. Loppu on halusta ja itsestä kiinni. Sitten on 95% määsittekö tai kyllä määki jos -miehiä

   
  Muokattu: 5.1.2022
  josu ja nixxon tykkäävät tästä.
 13. nixxon

  nixxon 3rd gear

  Ovi auto miehiä
   
 14. ISO JORMA

  ISO JORMA 1st gear Bannattu

  Auliz ja Niksonni ovat molemmat pitkänlinjan kiihdytyslegendoja. Heitä on hyvä kuunnella kahdella korvalla.

  Fyyra tekee kattojärjestönä lajin eteen hyvää työtä. Kaikesta kritiikistä huolimatta. Parempaakaan ei toistaiseksi ole tähän maahan vielä perustettu.
   
  Blower Camino tykkää tästä.
 15. josu

  josu Gearhead

  Auliksen sanoissa on totuuden siemeniä.
   
 16. Araldite73

  Araldite73 3rd gear

  Siementä on seassa, ajoittain järkevät ajatukset katoaa kiihkeän tekstin sekaan.

  Kyllä fyyrankin kannattaisi kokeilla ulkopuolisiakin ideoita eikä vaan pyörittää omaa sisäpiiriä.
   
  josu tykkää tästä.
 17. homer

  homer Double Gearhead

 18. No voi voi. Tai paskanko väliä on onko joku EM sarja. Paskasarja se on ja samaa sontaa kuin joku EDRS. Se joka käy tahkoamassa kaikki ladut, saa peltikipon tallin hyllylle.

  Eikö noilla Nitroilla ja muilla voi ajaa ilman EM kisaakin. Ne tulee ketkä haluaa ajaa ja jos nyt äkkiä ynnätään niin Nitronationals jos ajetaan ilman mitään englesmannien tai FIA.n vitun kalliita maksuja ja sitoumuksia, tulee 3-4 nitrovehjettä Kauhavalle ja se on tämän päivän mittakaavassa OK määrä sinne. Sitten jos haluaa nähdä ko vehkeitä enemmän, menee Tierpiin, Saksaan tai Santapodiin. Pitkäveteistä hommaa, mutta sitten tulee kovat doorslammerit ja alkaa tapahtua ja on kovaa skabaamista, tiätsä.

  Nythän FHRA.n talous kerralla tulee kuntoon kun järjestävät näyttelyn ja ei tarvi syytää lapiolla näyttelyrahoja EM hössötyksiin tai muihin "varmoihin juttuihin".....hahaaa
   
 19. Araldite73

  Araldite73 3rd gear

  Vähän perseraiskattu fiilis.
  Fyyra hehkutti loppuvuodesta Natikoita ja ei kun kausikorttia hankkimaan. Nyt 1 kauden kovimmista kisoista peruttu.

  Tottakai on paljon muitakin kisoja kalenterissa 2022 mutta kyllä Natikat oli yksi syy ostaa kausikortti.
   
  Blower Camino, Rami_Vaan ja josu tykkäävät tästä.
 20. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Vähän samat fiilikset... Vaikka ostinkin kausikortin myös kannatusmielessä...

  Kisoihin menen, mutta tuo Autoluokkien (eritoten dragster luokkien, ei niinkään muiden... :odcool:) EM:ien peruminen kyrsii... Vielä ei ole puhuttu FIM kisojen perumisesta, joten jos niitä ei peruta (vaikka heikolta se näyttää, mutta 'Toivossa' on hyvä elää... :odwink:), niin silloin minun osalta Nitronatikat on vielä hyvikin OK, koska minulle nuo prätkäluokat on se juttu.
   
  Muokattu: 27.2.2022

Kerro tästä muillekin!