LR 78 - 15 :n mitat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Anonymous, 11.6.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eli onko esim.Blazerin (vanhemman) orig. rengaskoon LR78-15 mitat: 7,8" leveys, 80-srjn profiili ja...no vannekoko onkin selvä?
    Vai osaako joku ystävällisesti kertoa suoraan ko. renkaan halkaisijan ja/tai vierintäkehän netissä olevat koko- ja muunnostaulukot eivät tunne enään tätä kokoa.
    Konttorilla on vastaavaksi rengaskooksi merkitty 235/75-15. En kyllä millään osaa muuttaa naitä kahta kokoa vastaaviksi millään laskutyylillä?????
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    löysin vihdoin itse ko kokoluokituksesta taulukon. kyseessä on "alpha numeric"-kokomääritelmä, jossa "L"=kiinteästi määritelty renkaan leveys (ei tosin mainittu mikä), "R"=radial ja 78=renkaan profiili.
    Ja todellakin taulukon mukaan ko. koon vastaava "metric size" on 235/75.
    Tästä osoitteesta löytyy muitakin rengaskoko määritelmiä:
    http://www.tirerack.com/tires/tiretech/ ... ersion.htm
     

Kerro tästä muillekin!