Männänrenkaiden elvytys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Fani-69, 8.7.2010.

  1. Fani-69

    Fani-69 Gearhead

    Milläs arvoisa raati on yrittänyt liotella jumineita männänrenkaita (karstaset öljyrenkaat) ?

    Joo, tiedetään että pitäs purkaa moottori mutta kun ei viittis ...

    Oon ite kokeillu naftaa, fortea ja nyt viimeksi pesu bensaa, tää viimeinen kokeilu epäonnistu sikäli että nyt ei oo puristuksia lainkaan pytyissä.

    Kävikö tässä niin että pesu bensa alko sopivasti pehmittää karstaa niin että puristusrenkaatkin "liimautui" ?

    Mikäs nyt konstiksi jatketaanko liotusta pesu bensalla vai jotain muuta ?

    Alkaa näyttää siltä että puretaan se moottori ... ?

    Mutta jos jollakin olisi kokemusperäistä tietoa mitä sinne pyttyhin oikein kannattaisi kumota olisin kovin kiitollinen ... :D
     
  2. sbf

    sbf Gearhead

    coca-colaa.ei ole vitsi.
     
  3. Fani-69

    Fani-69 Gearhead

    Onko kokiksen taika fosforihappo ? Vai mikä on se vaikuttava aine ?
     
  4. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Eikö?.. :) Jos siinä cokiksessa joku happo onkin mikä saa renkaat uristaan irti,niin mites se sokeriliuos siellä sylinterinseinillä sitte kun pannaan käymään...100 prosenttinen jäähdytinneste taitaa aiheuttaa saman jos joutuu koneeseen...?
     
  5. duster73

    duster73 Gearhead

    joo,cokis toimii.
     
  6. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Jaa tää oli joku ford miesten sisäpiirijuttu... :wink:
     
  7. Fani-69

    Fani-69 Gearhead

    Kuinkas paljon laitetaan kokista (laadulla väliä?), pytyt piripintaan vai ?

    Minkä aikaa ootte liottelleet, useita tunteja, päiviä, viikkoja vai kuinka ?
     
  8. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Auto käymään imuputki irti,throttlebodystä läpät selälleen ja samalla tuikkaa siihen 1,5 litran pullon niin se imee siitä itekseen.Tosin työntötangot pitää ensin voidella muumilimpparilla.
     
  9. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    jos poppakonsteilla olisi yritettävä niin kaatelisin pyttyihin runsaasti wd nelikymppistä tms. joitain petroolipohjaisia aineita ja antaisin vaikuttaa pitkään, pyörittelisin konetta välillä käsin ja täyttelisin taas pyttyjä, käyntiin en laittaisi niin kauan, kun aineet ovat sisällä ja ennen uusien öljyjen vaihtoa. kokistakin on kuulemma käytetty, sisältää kolmenarvoisen hapon ja ties mitä muita myrkkyjä, sokerilientä vierastaisin, ettei tulisi nekku-efektiä 8)

    ai niin atf-öljyilläkin saattaisin kokeilla liuottelua :odroll:
     
  10. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Ja ykshän on että koneet tulille, paljon kierroksia, mahd kuumaksi kone ja sit vettä kaasarista sisään.. Jäähtyy niin äkkiä että irtoo paskaa ja irrottaa renkaita.

    Mut jos renkaista on vaa ponne kadonnu, niin eipä se siitä kummene vaikka mitä tervaa kaatas.
     
  11. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Cokista on aikoinaan käytetty kuivalevykytkimissä manuaalilootissa,ja sillä on jopa saatu luisto pois ainakin jokskin aikaa.Jos siinä on niin kova kitka että välittää vedon koneelta pyörille,niin voi kuvitella mitä se on tommosissa paikoissa joissa sitä kitkaa ei sais olla..
     
  12. sbf

    sbf Gearhead

    En minäkään ole itse cocista testannu mutta hyväks sen moni on todennu.Oli muuten mobilistissakin nash jutussa maininta ettei renkaat millään muulla herkistyny.Toinen hyvä kuulemma olis asetonin ja atf:än blandis.
     
  13. f34

    f34 Double Gearhead

    ei cokiksessa fosforihapppoa ole, tappaisi. Limuissa on sitruunahappoa. Siihen perustuu ruosteisen krominkin kiillotus cokiksella. Ei varmaan sokerista hyötyä ole. sitruunahappo liuottaa, mutta miten käy alumiiniosien?
     
  14. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    tutkipa uudelleen...E338

    olen titraamalla tsekannutkin kokista ja siitä löytyy kolmiportainen titrauskäyrä so. fosforihappo :poff:
     
  15. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Ei oo kokemusta tälläisistä hommista, mutta jos muistan oikein niin työkaveri kehui muistaakseni valopetroolin olevan hyvää tähän tarkoitukseen?
     
  16. Fani-69

    Fani-69 Gearhead

    Joo hiukan tarkennusta asiaan, kyse on käyttiksestä joka syö hiukan öljyä ja ajatuksena olis siis ajella autolla ja samalla kuitenkin saada putsattua karstasia männänrengasuria siis lähinnä öljyrengasta joka on varmaan "jumissa".

    Juu, kyllä ne täytys uusia tiedetään ... :p

    Toi pesu bensa tuntu noin lyhkäsellä tuttavuudella aika "äkäseltä" :eek:

    Mitähän siellä pytyissä oikein tapahtu kun puristukset hävis ? :oops:
     
  17. Kenoveivi

    Kenoveivi 1st gear

    Veikkaisin että karstoittunut ja jumittunut.Lisää karstaa ja sitten vielä rengas poikki kun ei pääse elämään.Nyt kun ne karstatkin mitkä on antaneet vähän "rengasapuja" on huuhdottu pois niin renkaat taas elää ja poikkinaiset fuskaa.
     
  18. duster73

    duster73 Gearhead

    mobilistista minäkin tuon cokis-jutun luin.ei siis ford-miesten insidejuttu :)
     
  19. f34

    f34 Double Gearhead

    ""tutkipa uudelleen...E338, olen titraamalla tsekannutkin kokista ja siitä löytyy kolmiportainen titrauskäyrä so. fosforihappo""

    Oho, kaikkea sitä oppii.. On sitä kuitenkin niin vähän, että liottaako männärenkaat moottorista vai munuaiset ihmisestä...

    Mutta kertoi sen googlekin:

    E338 eli fosforihappo. Sitä löytyy cola-juomista, joihin se laitetaan luoman kirpeyttä makuun. Fosforihappoa on niin Coca Colassa kuin Lidlin Freeway Colassakin (josta lisää kohta).

    Tässä lyhyt kuvaus kemikaalista E338: "...erityisen paljon sitä esiintyy esimerkiksi lintujen jätöksissä, jotka saattavat peittää laajoja rantakallioita. Fosforihapolla on monia teollisia käyttötarkoituksia: lannoitteena, valkaisuaineena, ruosteen poistoon ja elintarvikekäyttöön. Esimerkiksi kolajuomat sisältävät fosforihappoa sen antaman kirpeän maun takia..." pidempi selvitys täällä.


    Juomme siis kemikaalia, joka on ruosteenpoistaja ja valkaisuaine. Nice. No tässä kohtaa "ammattilaiset" sanovat, että kyse on määrästä. Elintarvikestandardien mukaan fosforihappoa saa olla colassa enintään 70 mg/100 ml. Okei. No otetaanpa vaikka betoni. Se ei ole ihmisravintoa, mutta jos nielaiset 0,5cm x 0,5cm kokoisen palan, niin eihän siihen kuole. On ihmisten vatsoista leikattu esiin haarukoita ja veitsiäkin. Tarkoitan, että vaikka tällaisia kemikaaleja voi syödä/juoda, se ei silti tarkoita, että niin tulisi tai olisi viisasta tehdä. Eikä aineiden vaikutusta pitkällä tähtäimellä voi tietää.
     
  20. Kenoveivi

    Kenoveivi 1st gear

    Sen verran vielä että ihan suosiolla kannattaisi ottaa jo auki ja katsoa tilanne.
    Huonossa tapauksessa pytyssä on kohta sellaiset jäljet ettei porautuksetkaan enää auta.

    Tosiasiat on vain myönnettävä niin ikäviä kuin ne saattaa ollakin.
     

Kerro tästä muillekin!