Malmin lentokenttä case jatkuu edelleen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 13.8.2022.

 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  kerkko, Dataviilaaja ja Inlinee tykkäävät tästä.
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ennustan, että tämän alueen asuntojen kulut ja murheet osuvat terävimmin siihen porukkaan, jotka maksaa elämisensä itse. Kojamon kaltainen rahantekokone ei laita lanttiakaan noin kalliisti rakennettaviin tontteihin, eikä semmoiseen tasaselle savikentälle, missä oikeat puut ei kasva kuin ruukuissa tule niitä, joilla on vara valita.

  Siis jos tuohon lopulta tulee kymmenille tuhansille asunnot.
   
  Stang_81, Isamu ja Inlinee tykkäävät tästä.
 3. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Eiköhän tuolta ole ensi kesänä revitty kiitotiet yms siihen malliin hajalle, että kiihdyttelyistä ja pre-cruisingeista on turha haaveilla.
   
 4. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Sinnetännemäki rakennuttaa sinne jonku kivan polkupyöräbaanan.

  Tiesittekö että Tzadissa on pyöräteitä, jotka ensten aurataan, sitten ne suolataan, ja sen jälkeen avoharjalla harjataan kuivaksi. Melko ylimitoitettua verorahojen käyttöä vrt. niihin muutamaan hassuun pyöräilijään talvisin.
   
 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ei täällä lähiöissä aurata edes katuja. Eikä jalkakäytäviä. Epäilen tuota pyörätiejuttua. Keskustan vielä elävien liikkeiden edustat sulatellaan kaukolämmöllä, mut sen ne maksaa itse.
   
 6. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ei tarvi epäillä kun talvihoitopiiriin kuului. Linnanrakentajantie. Kysyin itekkin ekalla kerralla et onko tää v**** todellista. Oli se.
   
 7. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jaa se on toi parempiosaisten latu. Se on ihan oikein. Sieltä joskus pyöräilee joku merkkihenkilö. Esim mun palkanmaksaja. 4500 duunaria ja joka kuukausi liksa ajoissa. Me asuttiin joskus lähiössä kadulla, jossa ex kansansuosikin talossa asui jotakin lähetystöväkeä. Sieltäkin lähti lumet aikaiseen. Toiset on tasa-arvoisempia kuin toiset jne.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 8. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  On melkosen käsittämätöntä, että kentällä ei nähdä minkäänlaista merkitystä pääkaupungin huoltovarmuuden ja puolustuksen kannalta edelleenkään.
   
  Kustom STW, kerkko, Retem ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Mitä puolustukseen liittyvää siellä kentällä tehtäisiin tarvittaessa?
  Viimeaikaisten tapahtumien valossa lähellekään asutusalueita ei kannata rakentaa/perustaa mitään maanpuolustukseen liittyvää, nehän ovat niitä ensimmäisiä kohteita kaukovaikuttamiselle ja tuhotaan ensin. Malmi on melko lähellä valtakunnan suurinta taajamaa ja sinnekö haluttaisiin ohjata vihollisen tulta?
   
 10. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Hyvä että malmin kentän keissi jatkuu, eikä aleta vielä purkaa.

  Kun onhan se asuntorakentaminen sinne sulaa hulluutta. Nytkin länsimetron uusien asemien varteen syntyy asuinalueita kuin sieniä sateella, vaikka olkootkin espoossa. Kirkkonummenkin uusiin kerrostaloihin ei ole saanut asukkaita, joten yksi valmistunut talo vuokrattiin suoraan ukrainalaisten käyttöön. Kun alkaa vähän näyttää siltä, että se suurin muuttobuumi on nyt pysähtynyt.
   
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Lentokoulutus ja harrastus lienevät kovimman kolahduksen ottaneet. Tuohan oli varsin vilkasta lentotoimintaa ylläpitävä kenttä. Olisko ollut tahti parhaimmillaan noin 100 nousua ja laskua päivittäin? Itseasiassa mun viimeisin lentomatka on Malmilta, kunnei ole tullut pariin vuoteen reissattua. Ja oli vielä ulkomaanmatka!
   
  kerkko ja faffeli tykkäävät tästä.
 12. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Huolto. Maantiesillat ja rautatiet lienee suosittuja kohteita ohjuksille, ja meritsekään tuskin kaikkea tarvittavaa saadaan vietyä. Kahdesta kentästä on helpompi pitää jompikumpi toimintakuntoisena, kuin jos kaikki on keskitetty yhdelle.

  Varsinainen sotilasilmailuhan tapahtuu lähinnä tilapäiskentiltä - vai oliko F-35:t sitten jo vaateliaampia, jotain sellaistakin olen ollut kuulevinani. Jos näin on, niin kenttien merkitys tuskin pienenee.
   
  NY4dHT tykkää tästä.
 13. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Huolto

  Siis kuten Berliinin ilmasilta?
  Mistä, mitä, mihin tarpeeseen?
  Kuka, miten, millä turvaa niiden koneiden lentämisen ja perille pääsyn?
  Jos tilanne on se, että sellaista ilmasiltaa tarvitaan, niin Kummelia lainaten: "me ollaan hävitty tää peli"...
   
 14. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Berliiniin pääsi vain ilmateitse. Pk-seudulle pääsee maitse ja meritsekin, mutta mahdollisesti rajoitetummin. Eri keinot täydentävät toisiaan. Vai onko niin, että paikasta tulee luoksepääsemätön saareke, kun muutkin liikennöintivälineet ovat joka tapauksessa sotilaallisten toimien kohteita, ja näin ollen niiden käyttö pitäisi yhtälailla unohtaa?
   
 15. dart -66

  dart -66 Gearhead

  ^ Kaiken kaikkiaan ihme sekoilua koko Malmigate. On suojelupäätöksiä ( mm. liito-oravat, puut kaatuvat siitä huolimatta) ja kukaan ei ota vastuuta. Yksi instanssi kieltää kaiken vasrantavan toimen ja toinen ei muuta teekään... Ja nyt on Espooseen tarttunut sama virus...
   
 16. Weijari

  Weijari Gearhead

  Tuossahan käy niin, että Helsinki joutuu subventoimaan tuon maa-alueen rakennuskelpoiseksi saattamista niin pitkälle, että sinne kannattaa rakentaa. Sitten rakentajat käärivät hihaansa oman osansa. Toki saa Stadikin tuloja maan arvonnoususta yms, mutta veikkaan että miinukselle jää. Paljonko jää, riipuuu siitä missä kohtaa infrainvestoinnit tehdään suhteessa asuntohintojen kuplan puhkeamiseen.
   
  NY4dHT tykkää tästä.
 17. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Nuo saastuneet maa-alueet tuommoisilla "ihanilla" tonteilla tulevat jörjettömän kalleiksi. Täällä päin väen väkisin 90-lopulla alettiin puhdistaa vanhaa saha-aluetta asumiskelpoiseksi. Vaikka vain tontit ja talon pohjat putsattiin, niin sen hinta oli 15 miljoonaa markkaa. Myydessä taidettiin tonteilla tehdä 2 milliä. Kannattavaa....
   
 18. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Olisko suuruuden hulluutta ajatella Malmille mika toimii USAssa?

  Wellingtoniin Floridaan tehtiin suolle kentta ja talot ja hallit koneille jonne voi rullata kiitoradalta. Torpatkit aika kivan kokoisia...
  https://tinyurl.com/35x2w56x

  Kaverini osti sellaisen tontin ja valmiin talon ja teki koneistamon ja kasvatti menestyvan bisneksen suureen halliinsa.
  Ei omista konetta mutta vapaat melu- ym asiat antavat loistavat tilat tehda melkein mita vaan. Ja kylla - osia on haettu koneilla pihasta!
  Juan'in bisnes; https://yellow.place/es/euroexport-wellington-usa
   
  kad_boost ja kerkko tykkäävät tästä.
 19. Mäntässä oli sellainen suunnitelma. Homma kaatui ja taisi olla jonkun sortin kusetus, mutta olihan se erilainen suunnitelma.

  [​IMG]
  Havainnekuva Mänttä-Vilppulan ilmailupuistosta. Ajatuksena on, että lentokoneella voisi rullata omaan kotipihaan. Kuva: Lakeside Airpark Finland
   

Kerro tästä muillekin!