Malmin lentokenttä case jatkuu edelleen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 13.8.2022.

 1. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Katos vaan! No, siina valmis kaava muuttaa Malmille :)

  Malmi keskella raha Suomea. Vilppulassa ei paljon muuta kuin hieno "Paperiperkeleen" taidemuseo; https://serlachius.fi/
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Siellä se Mäntän kenttä edelleen on. Olen lukenut KMV-lehdestänsä, että pienkoneharrastajat käyvät siellä cruisingeissa. Mut tosiaan kaksi persaukista italialaista vedätti kunnanvaltuuston enemmistön mukaan hankkeeseen, jossa bisneskuvio oli saada kunta maksamaan 10 miljoonan sopimusrikkomussakko jostakin virheestä. TopFuel mestari Anitan faija ”vuoti” homman julkisuuteen, joka halvaannutti hankkeen ja lopulta kaatoi kokonaan.

  Hyvä paikka se muuten on, Mänttä-Vilppula.
   
 3. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Vihreiden kynsissä olevassa Helsingissä? Kyllä olisi.
   
 4. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Mutta eiko he tajua jos saadaan me "ongelma ihmiset" samaan paikkaan haittaa ei ole suurelle alueelle? :) Ja helpommin "kontrolloitavissa" - teoriasssa ainakin...

  Mielestani se on ihan hyva etta on Virheita jotka katsovat luonnon peraan ettei ahneet bisnes tyypit paskaa kaikkea. Tasta olen nahnyt joka maassa esimerkkeja.

  Suomessa suurin (?) on Terrafame (should be "Terrashame") joka paskasi lahi jarvet ja joet ettei ihmiset voi edes heittaa vedella loylya... Plus Rahanpesu!

  "TRAFIGURA, a Singapore-domiciled minority shareholder in Finnish state-owned metals producer Terrafame, is suspected of channelling hundreds of millions of euros to tax havens in transactions that have raised red flags about money laundering.
  YLE on Monday reported that major multinational banks have filed reports on tens of billions of euros' worth of transactions by Trafigura to the Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), a bureau of the US Department of Treasury."
   
 5. Kaksi Malmin lentokentän kortteleista sai lainvoimaisen asemakaavan

  Asuntorakentaminen on tarkoitus aloittaa loppuvuodesta 2024.

  KORKEIN hallinto-oikeus on hylännyt valituslupahakemukset Malmin lentokentän alueella sijaitsevista Nallenrinteen ja Lentoasemakortteleiden asemakaavoista.

  Näin ollen asemakaavoista tulee lainvoimaisia. Asemakaavat mahdollistavat rakentamisen 5 000 asukkaalle. Kaava-alueille suunnitellaan asuntojen lisäksi lähipalveluja kuten koulua, päiväkotia ja pelastusasemaa. Kaava-alueiden pohjoisosaan suunnitellaan laajaa puistoaluetta.

  Malmin entisen lentokentän alueen rakentaminen jatkuu muun muassa maakaasun runkoputken siirtämisellä. Nallenrinteen asuntorakentamisen työt on tarkoitus aloittaa loppuvuonna 2024.

  Valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta haki Malmin lentoaseman ystävät ry.
   
 6. Vallu 426

  Vallu 426 3rd gear

  Hyvin menee ristiin nuo valitukset.Malmilla ei kelpaa kenttä,kun tilalle saatava asuntoja...Kauhavalla kenttää ei saa käyttää,kun tulee autoista melua ja älämölöä.
  Ihme,ettei sinne kukaan halua rakentaa taloja...ai,niin,siellä riittää tilaa,vaikka tekis uuden Helsingin kentän viereen.
  Suomi on sarvikuonojen maa.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 7. ToniC

  ToniC Gearhead

  Malmin kentän paikka on aikanaan valittu nykyiseen paikkaan siksi, että maasto on asuinrakentamiseen kelpaamatonta... Aika parantaa... ja koko suon paalutus...
   
  NY4dHT ja Vallu 426 tykkäävät tästä.
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kentälle valittu alue oli Helsingin maalaiskunnassa. Tästä alueesta sai tuolloin mennä pitkän matkan etelään päin, ennen kuin kaupunkimainen asutus alkoi. Mutta oli tasaista, kun oli suontapaista aluetta.

  Seutulan kenttää alettiin puuhaamaan jtkn puolitoista vuosikymmentä vuotta myöhemmin. Sekin alue oli korvessa. Alueen valitsija oli lähtenyt hiihtäen etsimään kentälle paikkaa. Lisää Tähtimoottori -lehdessä.
   
 9. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Näin se oli ja on edelleen, kun nouset ilmaan ja katselet alaspäin niin aika isot alueet on metsää ja muuta vihreää kesäaikaan mitä koneen ikkunasta näkee . Ei luulis olevan mitään ongelmia valita aluetta mikä myös soveltuu asuin rakentamiseen. Mutta kun kaikki päätöksenteko on pelkkää teatteria ja politikointia. Taloudellisilla ja järkevillä ratkaisuilla ei väliä.

  Hyvä esim. on vaikka ydinvoimalat , parikyt vuotta sitten oli kamala vouhotus vihreillä saada kaikki ydinvoimalat lopetettua, ympäri maailmaa Saksa, Ruotsi mm. ajoivat alas toimivia voimaloita ennen aikaisesti . Samoin vesi voimaloita on lopetettu mikä milläkin verukkeella , ei pääse kalat nouseman ym. olishan niille voinut tehdä sivu uoman missä nousevat ja kai niitä on jonnekin tehty.
  Nyt kun sähkö on kallista niin nyt se ydinvoima taas kelpaa vihreille hyvin, harmi vain että sen suunittelu ja rakentaminen vaatii taas parikyt vuotta ennen kuin sitä sähköä tulee.
   
  Muokattu: 17.12.2022
  Stang_81 ja kad_boost tykkäävät tästä.
 10. Onneks poikas valveilla on..

  [​IMG]
   
  Vallu 426, dart -66 ja karra tykkäävät tästä.
 11. INVICTA

  INVICTA 3rd gear

 12. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Nythän on paljon jo kerrostaloja rakennettu uuden metrolinjan viereen ja kirkkonummellekin kivenheiton päähän juna-asemasta, mutta ongelma on ettei niihin saada asukkaita. Yksi kerrostalo vuokrattiin ukrainalaisten käyttöön kun valmistuneeseen taloon ei saatu asukkaita. Et jotenkin en ihan usko, että malmilla sen paremmin menee, kun siellä voi hinnat olla eri tasoa.

  Varsinkin jos tuo sota ei ota loppuakseen ja polttoaine ja rakentaminen on kallista, voi olla ettei malmille mitään rakenneta.
   
 13. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Ei noita rakentajien ajatuksia jaksa ymmartaa. Rakennetaan miljaardeja maksavia "luxus slummeja" aivan alyttomiin paikkoihin, kuten pahamaisessa Rinkeby'ssa Tukholmassa.
  Tilaa olisi ollut vaikka kuinka paljon mutta tehtiin moottoritien (!) paalle! Paskan ja pakokaasun sekaan...
  https://vaxer.stockholm/projekt/bostadsomradet-rinkebyterrassen/?page-21-14066=1
  Nyt ne ovat myymatta suurelta osin vaikka on mahtavat nakymat ja hienoja sisalta.
  Ei edes Somalit muuta niihin vaikka Sossu maksaa vuokrat... Liikaa keskinaisia sotia lie syy? Ehka pitaisi antaa ilmaiset kevlar liivit kaikille? Ja kyparat?

  Stadi valloitti suuren alueen Sipoolta jonne piti tulla se Hjalliksen unelmapaikka. Tais jaada kesken sekin?
   
 14. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Saihan Hjallis ensimmäisen vaiheen aloitettua ja kait osan myytyäkin , siitä Sipoon ranta projektista. Tais sit tulla jo jotain hämminkiä ja loput on rakentamatta.

  Kyllä ne yleensä jää kesken kun hinnat on ihan pilvissä ja pankit laittaa hanat kiinni.
   
 15. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jokainen sukupolvi tekee omat päätöksensä ja myös virheensä. Itse kun on elämänkaaressa jo - jos vertaisi lentomatkaan - ”alamme tässä tekemään loppuliukua”, niin nuo nuorempien jutut tuntuu liiankin usein, hmm vähän vaillinaisesti ajatelluilta. Mut filosofi Saarista just kuunneltuani, ajatteluni ajattelulla pähkäilin, että se vaan johtuu omasta jo eletystä elämästäni johtuvasta eri katsantokannasta…

  MUTTA EDELLEEN OLEN SITÄ MIELTÄ, ETTÄ SE KENTTÄ SAISI OLLA EDELLEEN OLEMASSA. Asun 3,5 km kentästä etelään ja pidin siitä pörinästä ja taivaalla näkyvistä koneista.
   
  NY4dHT ja kerkko tykkäävät tästä.
 16. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Sama on Puolustusvoimien alueet, mitkä on säästynyt ja niissä erilaista luontoa yms mitä muualla ei ole. Niin sinne pitäisi kaikkien päästä ihastelee luontoa, rakentelee pikkumökkejä yms... Minkähän takia ne alueet on säästynyt? Ehkä sen takia kun kaikki tallaajat ei ole päässyt sinne ja ei ole rakennettu täyteen.
   
  kerkko ja dart -66 tykkäävät tästä.
 17. max

  max Double Gearhead

  Malmista olisi saatu kehitettyä mahtava tapahtumakeskus monenlaiseen menoon.
  Siitä tulee katkera farssi,jota manataan vielä pitkään.
   
  Stang_81 ja kerkko tykkäävät tästä.
 18. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Helsinkin saaristossa olevat ex armeijan saaret ovat siirtyneet pikkuhiljaa kaikille avoimiksi. Minusta kiva juttu! Paljon kauniita paikkoja joihin on helppo menna.
   
 19. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jupina jatkuu korkeintaan jossakin "Malmin lentokentän ystävät ry:ssä", joka haki hiljattain uusia voimia. Ne, jotka kävivät suurimmat taistot, haluavat jo pois. Uusia ei kauheasti ilmoittautunut. Mut voi olla, että kenttä jää osin rakentamatta. Osoittautuu kalliiksi ja lopputulos on kuin Hjalliksen Sipoonranta. Muttei siellä kukaan silloin enää voi lentää.
   
  kerkko ja max tykkäävät tästä.
 20. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  "Malmista olisi saatu kehitettyä mahtava tapahtumakeskus monenlaiseen menoon.
  Siitä tulee katkera farssi,jota manataan vielä pitkään."

  Samaa mielta! Hyva festaripaikka ym ym.
  Keimolakin olisi voinut toimia ratana kymmenia vuosia mutta panivat jaihin ja ei tuottanut penniakaan.
   
  kerkko ja max tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!