MB 190E 2.3-16 - Museoauto projekti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja EVO X, 25.2.2019.

 1. NickeR

  NickeR 2nd gear

  On kyllä hienoa työnjälkeä! Osat on kuin uudet....
   
  Pertti K ja EVO X tykkäävät tästä.
 2. EVO X

  EVO X Gearhead

  Kevät tulla jollottaa. Mersu on vielä maalarilla, mutta siellä se edistyy. Tänään tuli kuvia kun oli saatu konepelti, kattoluukku ja takaluukun kansi väriin.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuossa vappuna päätin pikaisesti fiksata tuon takapenkin kuntoon, kun se on tuolla varastossa pyörinyt koko kevään. Tuohan oli ihan hyvässä kunnossa jo lähtökohtaisesti, mutta muutama pikku paikka siellä ja täällä vaati huomiota. Aloitin homman pesemällä nahat melko rajulla 50:50 seoksella autoglymin powermaxilla, sitten kuivaus ja vähän lämpöä puhaltimella niin sai parit rutut oiottua. Seuraavaksi rasvanpoistolla koko penkki läpi ja toistamiseen kuivaus.

  [​IMG]

  Rikkoontuneita pintoja hieraisin kevyesti karhuntassulla, ja laitoin niihin ohuelti nahkakittiä. Ei nyt sattunut olemaan mustaa kittiä hyllyssä niin käytin beigeä.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Taas lämmitellään, uusintakierros kitillä, lämmitellään, ja sitten kevyt tasoitushionta 400 paperilla. Uus rasvapesu, kuivaus ja päälle SEM nahkamaali.

  [​IMG]

  Annoin kuivaa vuorokauden ja käsittelin prestan nahanhoitovoiteella. Kevyt kiillotus mikrokuituliinalla ja bueno.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuohon aiemmin mainittuun veljen kakkosneloseen hankin 390mm sport ratin nahkaisena, joka vaati myös hieman fiksausta. Tässä myös tööttiverhoilun mersunmerkin reikä oli revennyt, joten se piti liimata.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ratti oli vähän rujo, mutta kohtuu hyvä lähtökohta. Pesin tämän myös alkuun powermaxilla ja kuivasin. Sen jälkeen pyyhkäisin kehän maalittomat alueet ”nukkaantuneet” kiillotuskoneella rättilaikalla, niin sain ne karvat alas.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Sen jälkeen rasvapesu ja maalittomat alueet liimasin umpeen nahkaliimalla. Kuivattelua, kevyt hionta ja SEM päälle. Mersun merkin kiillottelin vielä uudenveroiseksi.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Seevu, hevimies, LPV ja 15 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Huhhuh!
   
  isalmela tykkää tästä.
 4. lohko400

  lohko400 2nd gear

  Toiset ne viittii ja osaa...
   
  EVO X ja isalmela tykkäävät tästä.
 5. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Minkälaisia ruttuja oioit lämmöllä, oliko venynyeitä pussittavia kohtia vai semmosta vanhan nahan ryppyä?
   
 6. EVO X

  EVO X Gearhead

  Noissa oli säilytyksestä tulleita painaumia, eli ei kovin kauaa ole ehtinyt muotoutua. Niihin riitti aika hyvin tuo lämpö ja loput oikenee käytössä. Mulla on sellainen imevä höyrypesuri millä oon pessy kotona nahkasohvaa, niin se kyllä melko mukavasti entraa sellasta vanhuudesta rypyttynyttä pintaa. Siihen päälle hoitoaine niin taas näyttää hyvältä hetken aikaa.
   
 7. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Pikaliimalla saa hyvin noita pikkusia langanhapsuja paineltua takasin nahkaan kiinni jos häiritsee (kunhan tekee varovasti ja tosi vähällä liimalla). Hienoa pintaa tulee kyllä sisälle ja ulos :cool:
   
  EVO X tykkää tästä.
 8. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Laitappas tänne ylös noita mömmöjä mitä oot käyttäny koska esmes nahkapakkelista en oo ikinä kuullukkaan niin olisi kiva nähdä että mimmosia tököttejä oot käyttäny kun on tullu noin siistiä jälkeä ;)
   
 9. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Furniture clinic (UK) on tosi hyvä nettikauppa tilailla noita nahkatuotteita, kittiä, värejä ym. Kannattaa käydä tutkimassa. Niillä on myös hyviä videoita
   
  Camino'79 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 10. EVO X

  EVO X Gearhead

  Juu furniture clinicin tavara on hyvää. Sitä myy Suomessa Autodude jos ei halua briteistä tilata. Nahkakittiä oon tilannu pikkupurkkeja ebaysta. Ne ei säily kovin pitkään, niin en viitti kovin isoa määrää pitää hyllyssä.. ei ne tosin kalliita kyllä ole.
  Nahkaliima mitä mulla on, on kans tullu jonku korjaussetin mukana. Siinä ei ole mitään valmistajaa mainittu. Kaikkea noista kyllä pitäs löytyy furniture cliniciltä. Oliskohan toi kitti tullu ”leather clinic” nimisestä mestasta tms.
  Ite oon tykänny tosta SEM colorcoatista kun se on niin helppoa. Se on myös liuotinohenteista niin sopii hyvin paikkamaalaukseen. SEM:llä on se Surecoat joka on sitten rehti nahkaväri. Jos jotain kokonaisia penkkejä meinaa vetää niin sillä sitten. Joskus hain ihan nahkatehtaalta aineet jolla on tullut parit ratit ja yks kokonainen sisusta värjättyä. Hieman työläämpää, mutta toki laatutavaraa.
   
  Seevu tykkää tästä.
 11. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Ylipäätään tarkemmat kuvaukset työvaiheista kuin työvaiheista kiinnostaa! Tai linkkivinkit mistä tietoa löytyy.
   
 12. EVO X

  EVO X Gearhead

  Vähän tuppaa tuo kuvaaminen jäädä kesken työvaiheiden, joten ilman niitä on hankala selostaa tarkemmin. Toisaalta jos alan kuvailemaan joka niksahduksen niin ei tuosta hommasta tuu enää mitään.. monet näistä jutuista on ihan itse opeteltuja, joten en osaa sanoa mistä löytyisi työohjeita.
   
  Gary Grand ja Pertti K tykkäävät tästä.
 13. EVO X

  EVO X Gearhead

  [​IMG]

  Piipahdin maalarin luona kun kävin Pohjanmaalta hakemassa tuon Cadillacin. Tulevalla viikolla värin saa päälleen etulokarit ja ovet.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Lokarit olis kuulemma saanut olla paremmatkin, mutta ne oli sepitty jokatapauksessa kasaan. Hyviä orkkisloksuja on melko huonosti tarjolla, niin en silloin syksyllä edes haaveillut lähteväni niitä metsästämään. Toisaalta olisi voinut samalla poistaa nuo sivuvilkut, kun ne on Suomi-asenteiset.. mutta antaa nyt olla.

  [​IMG]

  Koppa oli edelleen samassa jamassa kun vietäessä, mutta loppujen lopuksihan siinä on enää aika vähän maalattavaa. Maalari varovaisesti lupasi valmista kuun loppuun, mutta eipä tuolla nyt niin kiirus ole.
   
  Visa, rekkamies ja Make500 tykkäävät tästä.
 14. EVO X

  EVO X Gearhead

  Juuri laittoi maalari kuvia uunista. Vähiin käy ennenkuin loppuu.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Seevu, rotax, ramman ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. splitti

  splitti 2nd gear

  Mmmmmm Marabou...
   
  Custom_Rod tykkää tästä.
 16. EVO X

  EVO X Gearhead

  Tänään tuli odotettuja kuvia maalarilta. Viimeinen osa, eli kori sai värin päällensä ja näin ollen koko laite olisi nyt maalattu. Auto palannee loppuviikosta Pohjanmaan tallille, mutta harmittavasti kasaus siirtynee heinäkuulle kun kesäkuu on ihan täynnä muuta menoa ja kotiin tän saa varmaan vasta syksyllä. En nyt tiedä haittaako tuo, en ainakaan jaksa lähteä hätäilemään.
  Tässä kuvia vielä värimassa päällä, hyvin huomaa tuon vesimassan ominaisuuden, että sävy on sinertävä ennen kuivumista:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ja komeaa kiiltoa lakan kera:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Seevu, A.J., ramman ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. OldschoolAhole

  OldschoolAhole 1st gear

  Kovasti tykkään näistä sun projekteista.Kaikkia vastaantulleita on tullut seurattua.Kirjoittelitko finnsharkin puolella(corvetteforuumi) vai muistanko ihan väärin.
   
 18. EVO X

  EVO X Gearhead

  No kiitoksia! En kyllä itse ole Finnsharkin puolella kirjoitellut kun ei ole koskaan Corvettea ollut, mutta entinen työkaveri jolla on C3 on sinne jotakin kirjoitellut ainakin tuosta mun Caddystä.
   
 19. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Hyvältä näyttää, mutta miksi ovissa ja loksussa on vaalea pohjamaali mustan pintavärin alla?
   
 20. EVO X

  EVO X Gearhead

  Kaippa noissa kaikissa osissa kori nukaanlukien on samat pohjamaalit. Värivalinnasta voi kysyä maalarilta, en osaa itse siihen sanoa mitään miksei ole käytetty esim. Mustaa.. mersulla se on kyllä alunperinkin aina vaalea myös tummissa sävyissä tehtaaltakin. Voi olla että maalisävy on speksattu harmaalle pohjalle.
   

Kerro tästä muillekin!