Metritavarastako ovi- ym. tiivisteet ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Ford20, 1.8.2006.

  1. Ford20

    Ford20 1st gear

    Hei haluaisin kuulla "menestystarinan" tilanteesta jossa autoon ei saa uustuotantona ovi/roofrail/ikkunaharja -tiivisteitä.

    (En tarkoita 'Mustang', koska siihen saa kai kaikki tiivarit ?)

    Oma auto on Ford Fairlane 1970 (4D sedan )
    Sama kori kuin Torino -70-71.
    Tähän valmistavat ko. tiivisteet malleihin 2D, avo jne mutta ei 4D,
    ja ei haluaisi maksaa 2D tiivisteistä turhaan ja pätkiä niitä kun ei kuitenkaan käy.

    Eli mistä hyvät metritavarat ? LÖYTYI MM. NIPPELIT.net, KORJAKUMI.FI joilla hyviä malleja, saattaa löytyä myös ikkunaharjaksi kelpaavaa.

    Sekä www.Oitracon.fi jolla paljon profiileja, muita vinkkejä ?
    Ja/tai; onko joku löytänyt jonkin toisen auton ikkunaharjat ja saanut niistä
    sovitettua ...
     
  2. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Aikoinaan kun se oli vielä laillista, lääke oli ; korinvaihto! 2D HT tai avo tilalle, niin johan löytyy tiivisteitä! Ei mutta tosissaan oikeasti minuakin kiinnostaa, mistä saisi ihan pelkkää oikeanlaista profiilia..
     
  3. rodhot

    rodhot Gearhead

    Tampereella olis tällänen firma kuin www.korjakumi.fi/ . Tuotteista löytyy mitat, kuvat ja hinnat. Tuolta olis itsellekkin tarkoitus tilata.
     
  4. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Jep Korjakumista
    Löytyy pirusti malleja ja ei oo hinnan kiroissa.

    Muita paikkoja lienee Etola ja Sandman-Nupnau
     
  5. Achti

    Achti Gearhead

    metritavarasta sitä tehdään, ainakin koetetaan :lol:
     
  6. Ford20

    Ford20 1st gear

    kiitos vinkeistä tuo korjakumi tuli ainakin uutena, hyvä tietää, ja jos joku jotakin vielä tähän pistää niin ei haittaa. Kiitän :wink:
     
  7. niklas_

    niklas_ 1st gear

    etolan teollisuusmyymälässä suutarilassa löytyy paljon erilaisia kumilistoja/tiivisteitä. mutta se on aika kaukana susta.. kannattaa kysyä lähimmästä etolasta
     
  8. trkp

    trkp Gearhead

  9. Marika

    Marika 1st gear

    Itse tilasin Oitraconilta noi lasien harjatiivisteet ja toivon mukaan tulee oikeanlaiset.
    Vielä ois hakusessa takaikkunan tiiviste joka tuntus olevan kiven alla. Pystyyköhän siihen soveltamaan metritavarasta? :odroll:
     
  10. Ford20

    Ford20 1st gear

    Ja vielä itse löysin;
    www.torinoproject.com, sieltä linkeistä -> nippelit.net

    Tällä nippelit.fi (suomalainen kuten torinoproject) on myös kiinnitysnippeliä monenlaista, ja tiivisteitäkin jotain, kannattaa vilkaista.
    Eikä vaikuttanut niin kalliilta kuin eräät, ja varsinkin jos ei tarvi jenkeistä
    tilata vaan löytyy Suomesta niin halvempaa on.
     
  11. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  12. Marika

    Marika 1st gear

    Oisko joku niin ystävällinen ja kertoisi. Olen tuolla Korja-Kumin sivuilla haahuillut mutta en osaa hahmottaa mistä etsiä. Oldsiin takakontin tiiviste pitää uusata ja en osaa sivuilta etsiä :odroll: 118 tiivistenauhat? ja mikä kohta sieltä alkaa olla lähellä?
     
  13. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tästä muistuikin mieleen että pitääkin nyt Forssan Picknickissä ettiä ton Nippelitepon myyntitiski että saa taas Oildropperin takaikkunan kulkemaan nätisti. Ikkunatiivisteiks nimittäin kannattaa hommata vaan ihan oikeanlaista harjajuttua elikkäs laitettiinpa keväällä jostain Etolan perustiivisteestä uus tiiviste takalasiinkin ja hyvinhän se tiivistää, ikkuna "istuu" sinne väliin hyvin ja alaspäin tulee ihan ok mut sopivan tiukkana puree kummiskin liiaks kiinni lasiin jotta sen sähkömotori jaksais nostaa sen käsin auttamatta.
     
  14. MercComet

    MercComet Gearhead

    Tuolta muotonauhoista vois sopivaa profiilia katsella esim. takapaksiin ja lasiprofiiliakin on. Hyvä vilasta takaronttiin eka millaista on muodoltaan ja mitoiltaan... :wink: Jotenkin muistaisin että myös että chevelle/skylark/cutlass yms. tiivistettä olis tarjolla ronttiin myös merkkikohtaisena usa-tiivistepajoilta.
     
  15. Ford20

    Ford20 1st gear

    KORJAKUMI.FI :ssä kun ottaa kohdan
    108 TIIVISTENAUHAT
    niin ruudun alareunassa on "TUOTEKUVASTO pdf, 2.7 MB"
    jota klikkaamalla hetken päästä on
    profiilikuvasto ruudulla.

    HUOM
    Kuulin juuri eräältä museoautotarkastajalta että oli pitänyt huomauttaa erästä Mustangin omistajaa että ovet ei meinaa mennä kiinni kun metritavara on usein kovempaa materiaalia kuin alkuperäinen USA-tiiviste. (huokoista, ei niin huokoista ...)
    Joten ohjeena on OTTAA HIEMAN PIENEMPÄÄ MITOILTAAN se tiiviste, jos sitä oikeaa profiilia hieman pienempänä saa.

    NE TIIVISTEEN LÄTTÄNÄPÄÄT+METRITAVARA; niihin voi yrittää tehdä esim. nuolenpää -liitoksen tai jotenkin muuten kuin suoran liitoksen niin on siistimmän näkönen.

    Se musse oli kai mennyt läpi katsastuksesta mutta se sanoi että tosi hankala käyttää kun avaa oven niin se "puskee auki" pamahtamalla.
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ainakin noi "Etola-tiivisteet" notkistuu kyllä aika äkkiä. Oildropperissakin sai aluks lyödä oven oikein reippaasti kiinni tiivisteiden vaihdon jälkeen mut nyt kesän mittaan ne on herkistyny niin että semmonen normaali reilu paiskaus riittää :wink:
     
  17. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Kyllä se sama "ongelma" on useissa uustuotantotiivisteissäkin
     
  18. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Oletkos vieraillut Dennis Carpenterin sivuilla? Pikaisesti katsottuna oli aika heikosti 70-71 nelioviseen Torinoon. 4D Galaxieen löytyy mutta kalliiksi tulee alkaa sovittelemaan.....
     
  19. Ford20

    Ford20 1st gear

    Miten tavara tulee jos tilaan tuolta
    Saksasta "seidel-profile" :sta
    tai
    USA:sta "dennis-carpenter" :lta ?
    Jos tavaran tilaushinta on esim. 100 dollaria/euroa,
    mitä se lopulta maksaa, kuka kertoisi kokemuksia ?
     
  20. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    EU alueelta ostettuna lisiä tulee vain postikulut jos tuotteen myyntihinta sisältää alv:n. Katso Tullin sivulta.
    Esim. Saksasta tuote 100€ (sis alv.) + postikulut 30€ => 130€

    EU alueen ulkopuolelta tulevien tuotteiden hankintahinnasta eli tullausarvosta (tuote + rahti + vakuutus) lasketaan tulli (tullimäärä riippuu tuotteesta) ja näiden summasta alv 22%. Katso Tullin sivu
    Esim. USA:sta tuote $100 + käsittelykulut $25 + posti $49 => $174 joka on Tullin valuutanmuuntokertoimen mukaan 140€. Tästä tullausarvosta lasketaan tullimäärä esim. 4% => 5,60€. ALV 22% edellisten summasta tekee kokonaishinnaksi 1,22 x 145,60€ = 177,63€

    En tiedä mikä on oikea tullimäärä kumitiivisteille. Jos kiinnostaa niin niitä voi selailla esim, CN-nimikkeistö tai Taric koodien sivuilta. Helpommalla pääsee kun kysyy Tullista.
     

Kerro tästä muillekin!