Mistä DOT sliksit?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Swinger71, 4.4.2018.

 1. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Mistä tässä maassa kannattaa hankkia otsikon mukaisia renkaita?
   
 2. Tero2

  Tero2 Double Gearhead

  Us-parts
  Crt-prorace / Jani Lindqvist
   
 3. vekku

  vekku 2nd gear

  Kyselläämpä tässä keskustelussa. Eli sliksejä hommaamassa, kun renkaassa on merkintä 10.5/30.5-15W niin mitä se tuo w meinaa?
  Sitten olen pähkäillyt vanteiden painojen kanssa, kun painoa yrittäny saada pois ympäri autoa, niin oishan se hyvä löytää kevyet vanteetkin. Mutta kun ei löydy ja kummasti teräs ja alumiini vanteet saman painoisia. Sitäkin mietin, että jos laittaisi kapeamman renkaan, että pärjäisi kapeammalla vanteella eli kevyemmällä, mutta ei kai sitä pidon kustannuksella oikein tuohonkaan kannate lähteä?
  Pitääkö se vain ostaa tuommoinen 100e 10*15 peltivanne ja sillä hyvä?
   
 4. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Mickey/Thompson CONSTRUCTION
  ST ...... Suggested for manual transmissions (medium compound)
  W ...... Extra tread width (please note actual tread and section width on spec sheet)
  S ...... Stiff sidewall construction aids in quicker reaction time due to less tire distortion. Also good in high horsepower applications and for heavy cars (Over 3,000 lbs)
  R ...... Radial Construction
   
 5. Ade62

  Ade62 3rd gear

  Dotti sliksit on tyypillisesti "mitattu" renkaan kyljestä. Eli 10,5 voi olla kulutuspinnan kohdalta 9". Semmoinen menee 8" vanteelle. Normi sliksit on taas kulutuspinnasta mitattuja, ja leveimmältä kohdalta kyljestä tommoinen 10,5 saattaa olla 12".
  Hoosierin sivuilla on rengaskokotaulukko, sieltä löytyy eri renkaiden mitat.
   
  three hundred ja Herje tykkäävät tästä.
 6. Bukero

  Bukero Gearhead

  eiköhän nuo weldit vaan ole keveimmästä päästä ja prostar’ina edelleen hyvän näköisetkin vaikka ikivanha malli jo...
   
 7. vekku

  vekku 2nd gear

  No joo, kätevästi muuttuu rengaskoko kirjaimella. Esim. 11.5 leveä kumi menee 10" vanteelle mutta kun tulee w merkki niin levenee ja vaatii 12" vanteen.
  Onko tosi, että nuo weldit on nuin keveät, 15*10 vanne 11.5 bounds eli 5.2kg? Tähän mennessä en alle 10kg vanteita ole löytäny. Nuo weldit pitää sitten hommata, jostain luin, että 1kg renkaassa vastaa 4kg rungossa.
   
 8. Bukero

  Bukero Gearhead

  voi ollakin, suuret/turhat pyörivät massat on myrkkyä, samoin jostain jäänyt päähän että pyörivienmassojen pienikin epätasapaino syö hepoja rotan lailla.
   
 9. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Jos jollain on jäämässä ajokuntoisia katusliksejä 255/60-15 tai 26x9,5-10,5 -15 ylimääräiseksi vaikka isompien tieltä, niin täällä olisi tarvetta.
   
 10. TATU

  TATU Gearhead

  Laitoin yv:tä
   
 11. vekku

  vekku 2nd gear

  Ostin centerline vanteet, mites nuiden kiinnitys? Vanteissahan ei ole muttereille syvennystä joten nykyiset pinnapultit ei yllä vanteen läpi. Pitääkö vain vaihtaa pitemmät pultit ja normi muttereilla kiinni vai onko nuihin vasittuja muttereita joita pitäisi käyttää?
   
 12. SBM

  SBM 2nd gear

  Pidemmät pinnapultit ja sopivat mutterit. En tiedä mitkä mallit sinun vanteet on, mutta mittaa tarkaan vanteen reijät kun tilaat mutterit, että tulee oikeat. Itse tilannut centerlinen auto drageihin ebaystä "lugnutking" nimiseltä myyjältä, osat+rahti ovat olleeet aina oikein hinnoiteltu, ja sieltä löytyy vaikka minkä mittaisia, ja on avoimella ja suljetulla päällä, R ja L kierteellä. Myös keskikuppeja löytyy.
   
 13. Herje

  Herje Gearhead

  Nippelit.fi ja holkkimutterit ja niille prikat.
   
 14. DX

  DX Double Gearhead

  matalakantaisilla ja pitkäholkkisilla holkkimuttereilla ei pinnapultin välttis pidäkään ylettyä vanteen tasosta juuri lainkaan, jos ollenkaan, yli.
   
 15. vekku

  vekku 2nd gear

  Kaverilla sattukin olemaan samanlaiset vanteet ja tosiaan holkki muttereilla ja prikoilla tulee kiinni. Minulla vanteet tulee vain sliksi käyttöön niin hyvä jos pulttien ei tarvi tulla vanteiden yli, ei tarvis nuita vaihdella.
   
  Herje tykkää tästä.
 16. Ade62

  Ade62 3rd gear

  Se että holkkimutterissa on kierrettä siellä "holkkiosassa" ei tarkoita sitä että pinnapulttien ei tarvitse tulla vanteen tasosta yli. Mielestäni pinnapultin pitää tulla vannetasosta ehdottomasti yli ainakin pultin paksuuden verran. Tällä varmistetaan et vanne pysyy kiinni. Noi holkkimutterit on sellaisia että ne katkee siitä kohdasta mistä holkki alkaa, jos pinnapultti jää vanteen sisään.
   
 17. Bukero

  Bukero Gearhead

  juu ja ennen ainakin oli jossain sääntökirjassakin maininta että pyöränpultinpään on oltava nähtävillä/näkyvillä eli umpimuttereitakaan ei katsottu hyvällä...muistelisin näin
   
 18. TomiT

  TomiT Gearhead

  Aiheeseen palatakseni, mistäs näitä pitogummeja on saatavana? Koko Eurooppa tuntuu olevan aika köyhä saatavuuden osalta ja ei hirveesti innosta ottaa kahta munkkia taakse Summitin 500usd rahdilla. UK:ssa Camskill on ollu huvä lähde esim ratapäivärenkaille mutta slksejä ei myynnissä.

  Ja kaiken kruunaa tarve vammasella 26/9.5-16 koolle tai 255/50-16"
   
 19. dbltrbl

  dbltrbl Gearhead

 20. 383

  383 Gearhead

Kerro tästä muillekin!