Mistä sivu taka ikkuna?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja north, 26.8.2021.

 1. north

  north Gearhead

  Tänään tos aamulla kun lähin Buickkilla ajamaa niin yhtäkkiä pamaus ja apparin puoleinen takaikkuna murusina en tiijä menikö vanhuuttaan.
  Tekeekö Suomessa joku noita sivulaseja? Buick Skylark 68 avo.
   
 2. north

  north Gearhead

 3. Vermilion

  Vermilion Gearhead

 4. vani91

  vani91 Gearhead

 5. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Ruotsissa on varmaankin useita purkaamoita jotka purkavat ja tuovat purettavia jenkkiautoja. Luulisi GM:n A-koriin löytyvän sivuikkuna.

  Googleen kun naputteli
  reservdelar usabil
  Tuli sivullinen firmoja.
   
 6. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Tampereella AkiLasi, jos on suora lasi. Malli tietenkin tarvitaan
   
 7. north

  north Gearhead

  Tähän AkiLasi yritykseen en kyl soittanu mut kaikki muut vähän niin ja kalliiksitulee ja ei hinta arviota no yksittäis kappale ja mallihan on murusina autossa ainakin osa siittä .
  Päätin sit tilata Usassata ja molemmat puole 2kpl molenpia konttirahtina tulee sit talvella ja jos tulee ehjänä niin tilaan muutkin sivulasit siit puljusta.
   
 8. Kalja imuri

  Kalja imuri 2nd gear

  Lahden lasipalvelusta sain parivuotta sitten -56 käkkylään laminoidut sivulasit (8kpl) hintaan 245e. Mallien mukaan tehtynä, ja sabluunan voi tehdä vaikka paksummasta kartongista
   
 9. dustez

  dustez Gearhead

  Itse koitin teettää 3+3mm ajoneuvon vihreää sivulasia kesällä, niin ei tosiaan ainakaan Tampereen lasiliikkeistä sellaista löytynyt, Espoossa joku tukkuri mikä tuo niitä laseja niin sano että hankala saada sitä nykyään ja kuttilaan ohjas sekin. Kuttila oli heinäkuun kiinni, en oo nyt sinne ollut yhteydessä mutta talvella ainakin lupasivat sellasen tehdä kun olin sinne yhteydessä jahka toimitan sinne mallin.
   
 10. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Niemisjärvellä Reiman lasitus lupasi pojan autoon suorat lasit tehdä. Ensin kyllä lupasivat tehdä myös sivulasit mutta myöhemmässä yhteydenotossa, kun selvisi niiden olevan kaarevat, peruivat valmiutensa niihin. Mutta suorat pitäisi onnistua karkaistuna.

  ja noiden kaarevien sivulasien osalta soitti Kuttilaan ja käsittääkseni olivat luvanneet tehdä, jos vaan mallit tekee.
   
 11. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Kuttila tekee vain laminoituja laseja, suoria tai kaarevia. Laminoitu ei kestä veivi-ikkunana. Suoria karkaistuja tekee moni lasifirma, leikkaavat, poraavat reikiä ym. ja lähettävät karkaistavaksi sellaiseen paikkaan missä karkaistaan. Kaarevia karkaistuja tekee muutama firma Suomessa, mutta en usko että yksittäiskappaleita tekevät (tai harrastajan budjetti ei riitä)
   
 12. north

  north Gearhead

  Juu ja kaareviahan noi Buickkin sivulasit on paitsi tuuletus ikkuna niin ja eilen tilasin samaan kyytiin vielä oven ikkunat molemmat puolet,vihertävät tulee kaikki lasit.Kyllähän kun puhelimessa juttelin noitten lasimestareiden kanssa niin kyl jokainen suositteli tilaamaan jos vaan pystyy.
   
 13. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Itse vein vanhat lasit malliksi paikalliseen lasiliikkeeseen.
  Suoria laseja kaikki yhteensä kuus kappaletta joista kaksi avattavia pikkulaseja joissa oli soikea reikä.
  En kysynyt hintaa kun vein ne sinne.
  Menu kolme viikkoa ja tuli soitto että lasit valmiina. Menin hakemaan lasit ja kotona katsoin niitä tarkemmin niin reunat olivat todella hyvät eikä mitään valittamista kun olivat just sellaiset kuin piti. Sen verran tuli ihmetystä kun niissä oli virolaisen lasiliikkeen tarrat kiinni mut eipä hintakaan ollut paha kaikki maksoivat 340 €
   
 14. dustez

  dustez Gearhead

  Oliko minkä paksusta/väristä lasia ja mikä sen paikallisen liikkeen nimi oli, jos tarvii jatkossa ite teettää kun tuntuu tosiaan aika vaikeelta ja onko ne lasit ihan nyt lähiaikoina leikattu ?
   
 15. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Karkaistut savulasit paksuutta en muista.
  Käyn tarkistamassa.
  Reilu kaksi vuotta aikaa teetetty.
   
 16. Mopar

  Mopar Gearhead

  Itse teetin jaakkotuotteella -61 plymariin sivulaseja. Ovat karkastuja ja saa virallisella E-leimalla tai museautoihin ilman. hinta oli 3 lasille alle 100€ parivuotta sitten. Tekevät paljon yhteystyötä ristiin kuttilan kanssa.
   

Kerro tästä muillekin!