Mitä bongasit liikenteessä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Chevy-74, 8.9.2005.

  1. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Eilen Hyvinkäällä 72 > up ("turvapuskurit") Dodge Dart 4D parkissa Euromarketin takana.

    Tänään Lahden tienoilla motarilla matkalla pohjoiseen punainen Rover SD1 ! Joo rutistettuna kauhalla katto sisään ja pinottuna yhdistelmän perävaunuun perälle päälimmäiseksi :odroll: . Luultavasti litistetyt autonromut olivat matkalla kierrätykseen..

    Tasavallankadulla Kuopiossa Opel Monza..
     
  2. mxu

    mxu 3rd gear

    eilen piristi päivää kuopiossa valkoinen 64-65 t-bird, ratissa vanhempi herrasmies.
     
  3. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    On kai auton orgisomistaja? Ajellut Kuopiossa ja lähiseuduilla niin kauan kuin muistan (n. 30v.) / elossa oleva suku muistaa.. n. 85 v, mutta tosiaan toi Tulilintu lie ilmestynyt tänne ajoon ennen 60-luvun loppua? Lie ehkä muuttoauto? Korkeakoulu perustettiin 68?

    Pirunmoinen määrä kiinnostavia jenkkiautoja on tullut yliopistoväen muuttoautoina jenkeistä - siellä tehdyn opiskelun (yleensä väikkäri) tai määräaikaisen tutkimuksen jälkeen. Suurin osa kun toi jenkin kekkosslovakiavuosina mydäkseen sen muuttoauton omistuksen määräajan jälkeen - ja saadakseen markkoja.. Vähän sama kuin YK-autot.. Mutta Kuopiosta lääketiede, bio-kemia yms. vei useasti USA:han vaihtoon. Siksi jenkkejä. Kummitätini teki tutkimuksensa ja väitteli 80-luvun alussa Houstonissa Texasissa - ja hekin toivat auton jenkeistä..

    Lapsuuden naapurit (vanhemmat, molemmat lääketieteen fil.tri ja proffia y-opistolla), heidän tyttärensä miehensä kanssa omistaa nykyään talon, toivat myös kiinnostavia autoja 70-luvulla..

    Hyvä kaverini omistaa isänsä tuoman perheessä 1987 jenkeissä ostetun GM:n yhä.. Aikaisemmalla kerralla USA:ssa kaveri isä toi STW Ford Fairmondin...

    Suuri osa noista silloisista muutto-auto tuonneista lie levinnyt ympäri maata, mutta ..

    Tuo T-bird saman ukon ajamana lie vaikuttanut täällä 70-luvun taitteesta? En ole koskaan päässyt jutuille, vaikka lähellä on ollut..

    Hassuin paikka missä T-birdin näin oli joskus 98 /99 yms. Kuopio-vaajasalo jäätieltä saapumassa?? Tammikuussa myös. Autot on tehty ajamista varten - myös T-bird. Säässä kuin säässä - vanhat 09 Hakkapeliitat alla. :poff:
     
  4. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Jeps, tuttu juttu. Joskus muistan kun loppusyksystä veivät kohti Vehmersalmea rakennustarvikkeita (tai jotain muuta pirun painavaa) T-Birdin takakontissa, aika hauskan näköistä kun oli jo lunta maassa ja vanha pariskunta huristeli T-Birdillä perä maata viistäen. Ja on tosiaan ollut samoilla omistajilla todella kauan...

    Pieni tarkennus: vuosimalli on 1966.
     
  5. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Jep . Meillä on mökki myös Vehmerissä, mutta vasta vuodesta 1976.. Mutta T-bird on tuttu näky. Myös kaupugissa. Pitää nostaa hattua. Ja viimeksi bongasin T-birdin Jäähallin ja Sotkun-tienoilla marraskuussa 2008. Ajoi vastaan..
     
  6. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Juurikin äskettäin Dodge D100 Sweptline Special ´71
    Kävi myös omassa pihassa pyörähtämässä...
     
  7. Fargo

    Fargo Gearhead

    Bongasit minut.

    Se mattamusta STW punaisilla scallopeilla on mun. Tais vaan olla enempi lumilinnan näköinen nyt kun en jaksanu lapioida kattoa tyhjäksi.
     
  8. Chrstang

    Chrstang 1st gear

    Joo olihan se aika valkoinen eilen. Siisti kuitenki oma yritäs bongailla lintta parkista :rotfl:
     
  9. pekkosbill

    pekkosbill 3rd gear

    Eilen Hyvinkäällä 72 > up ("turvapuskurit") Dodge Dart 4D parkissa Euromarketin takana.

    kaverin 73 dart slantilla...
     
  10. -TH-

    -TH- Gearhead



    lienee sama t-bird, mikä asui tuossa donaldsin vieressä, silloisen kuopion liikenteen aidan takana.... kävin jututttamassa ukkoa silloin vuosia sitten, siinä talossa oli ihan asiallinen paikka t-birdille ja pajotustila samassa, liekkö olisi jopa korjaamoksi kelvannut pienellä fiksillä....oli montut ym. nythän se koko rakennus on jyrätty.
     
  11. tammercity

    tammercity Gearhead

    Tampereen kaukajärvellä keltanen army hummeri (H1) isompi traileri persiissä kiinni.
    Jotain isompaa vehjettä ilmeisesti oli menossa hakeen 8)
     
  12. late

    late Gearhead

    Ollu uudesta asti samalla herrasmiehellä. Katto on vielä tehtaan maalissa, muuten pitäny jo maalata uudestaan. Samalla herrasmiehellä ollu myös aikanaan ´40 mercury minkä oli myyny taksiksi Kuopion kaduille. Ja herra tilaa itse osat suoraan jenkkilästä faxilla! Näin hän kertoili vielä silloin kun asui Tehdaskadulla. Oli muutenkin hyviä tarinoita T-birdistä vuosien varrelta kertoa.
     
  13. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear


    Joo siellähän se taisi aikaisemmin asustaa? Yksi lapsuuden/nuoruuden kaveri asui siellä Viljavaraston päässä. Itselläni oli yhden vajaan vuoden varasto siinä nykyisen Mäkkärin ja S-marketin paikalla olleessa vanhassa tiilivarasto/makasiinirakenuksessa. Olin ISS:n alivuokralaisena, kun oma varasto keskustassa oli putkirempan takia tyhjillään..

    Siellä toisella puolen Siikaniemenkatua se Birdi taisi asustaa? Jollakulla oli tilapäisesti kullanvärinen peruskunnossa silloin ollut 66 Fleetwoodi seisonnassa siellä saman makasiinin pihalla, missä mulla oli varasto. Käsittääkseni samalla tyypillä / hänen perheellään oli parhaillaan 3 kpl 1966 Caddyjä. Tuo yhden talven aikana rempattu Fleetwood, sininen `66 Coupe de ville (NOZ-20?), joka kai päätyi Kuopiosta Rovaniemelle ja jonka olen usein bongannut American car shown ulkoparkissa viime vuosina.. Sekä musta `66 series 75 limo..

    Kerran olin juttusilla tuon "`66 -harrastajan" kanssa joskus 90-luvun puolivälin jälkeen. Toi CDV kun oli usein parkissa as oy Kuopion Päivölää ja As oy Asuntolaa vastapäätä siinä radanvarressa. Itse tuli tuolloin majailtua paljon naisen luona Päivölässä.. Ja seisotin STW:tä saalla parkkiksella. Noissa 20-luvun taloissahan ei kummoisia autopaikkoja ollut..

    Missäs se siistiksi kunnostettu kullanvärinen 1966 Fleetwood mahtaa nykyään luurata? Entäs se series 75 limo?
     
  14. -TH-

    -TH- Gearhead


    tarkotatko vinyylikattosta cädiä? sehän oli jollain keskustan essolla töissä olijalla, se oli hetken kaupan ja sitten hävisi jonnekin....kuikuilin koslaa,mutta niinkuin oli tapana,ei minulla ollut laittaa 35t mk siihen silloin... oli kyllä hieno auto.
     
  15. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Tänä,, ts eilen aamuna ohitin pikkis chewyn , subbiksen ,northstar cadillackin ja gp pontiacin. tämä kaikki välillä orimattila- helsinki. :eek:
    Toisilla on isompi etuoikeus ajaa ylinopeutta kun "toisilla", enkä
    nyt tarkota itteeni. :odroll:
     
  16. Maria

    Maria 1st gear

    Fargolle, että onks Tapsalla (?) vielä se musta vai saiko myydyksi sen??

    Ruskatalon kirjastotädillä oli useamman vuoden chevy stw (kaks erilaista) ja ajelee nykyisin sellaisella harmaalla sedan Capricella.
    Ja ei kuulemma hevillä luovu jenkistään.

    Kyllä noilla seuduilla (Kalis-Niipperi) on aina liikkunut ihan kaikenlaisia jenkkejä merkkiin ja malliin katsomatta ja tuskin ne kaikki Fargolla on ollut käytössä. :wink:

    Chrstang:n auto lilahko/ruskee värinen??
    No, mää oon bongannut sen. :wink:
     
  17. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Keskustassa Koulukadulla ajeli rouva 4gen Camarolla vastaan, ja vähän myöhemmin edessä ajeli vanhempi pariskunta sinisellä VW kuplalla Prismalle.
     
  18. jones88

    jones88 Gearhead

    Muutama tunti sitten Itiksen kulmilla kurvaili mustavalkoinen sämpylä-Caprice. Näytti että ovista ois tunnukset maalattu piiloon? Entinen poliisikaara?
     
  19. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Viikonlopun aikaan:

    Kuopiossa limo-mersu vinyyli?katolla, avo-fiat 600 trailerilla.
    Suonenjoen tienoilla 90-lukuinen lincolni taksi-kyltii katolla,
    Jyväskylässä joku pienen oloinen, sininen jenkki. Keula näytti pontiacilta, perä joltakin buickin skyhawkilta.
    JKL-Kuopio välillä trailerin päällä matkalla joku auto kans, ei pimeessä kunnolla erottanu. Äkkiseltään näytti ´67 dartilta.
     
  20. Fargo

    Fargo Gearhead

    Tapsa myi farminsa että sai ostettua multa Broncon. Nykyään sillä on alkuperäiskuntoinen valkoinen Bronco, niin alkuperäinen ettei sitä ole edes pesty ikinä. Sääli oli luopua siitä aarteesta.

    Ei kaikki kylällä liikkuvista autoista mun ole mut vissii suurin osa on joko mun tai tuttujeni?
     

Kerro tästä muillekin!