Miten hurahdit jenkki-autoihin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jaggi, 24.3.2007.

  1. gmc63

    gmc63 1st gear

    Ite hurahdin sillälailla että keverilla oli joskus 79-80 Mercury Gougar 69xr7 ja sen kyydissä pääs cruisailee sen jälkeen samalla tyypillä oli 67 fairlane GTA ne oli syyt tohon americanauto harrastukseen 8) 8)
     
  2. Foxxy

    Foxxy 1st gear

    Hurahdin joskus seitkyt- kaheskytluvun taitteessa. Broidi ajeli ensin GT Dartilla ja sitten vähän myöhemmin -70 HEMI Challengerilla ajeli oikein kilpaa Räyskälässä, jossa olin "aina" kisoja katsomassa. Useinmiten istuskelin burn out paikan lähettyvillä: parhaat äänet ja tuoksut 8)
    Itse ajelen -88 GT Mussella kesäisin ja talvella -93 Thunderbirdillä. Aiempaan elämään on mahtunit -80 El Camino, -70 Duster ja Starcraft vani. Ai niin oli mulla Neon, mutta eihän sitä voi... :odroll:
     
  3. gmc63

    gmc63 1st gear

    Lähes sama juttu AUTOJA on ollu useampia kaikki gm tuotteita yks olds 4dht 66 muut chevyjä :lol: Caminoa chevelleä joka täälläki palstalla kirjoittajalla on ollu ehkä hauskin peli oli 61 brookwood farkku nyt 93 camaro Z/28 :odroll:
     
  4. Timestone

    Timestone Gearhead

    Kaverin luona selasin veekasia joskus nuorempana, ei oikein silloin vielä jenkit napannut kunnolla alussa. Joskus parin lukukerran jälkeen tuli sitten bongattua joku Duster veekasista, näytti silloin hienolta sporttiselta vehkeeltä. Muut ei aluksi oikein iskeneet.

    Sitten muutaman vuoden jälkeen alkoi suosikiksi tulla kantikkaammat jenkit, 60-luvun moparit varsinkin alkoivat yllätykseksi näyttää silmissä hyvältä. Duster jo taas alkoi näyttää jotenkin ei-niin-hyvältä. :wink: Ekan jenkin, elikkä Aspenin hankin pari kuukautta kortin saannin jälkeen...

    Nyt kahdeksan jenkin omistuksen jälkeen näyttää ettei loppua näy, onneksi. :rotfl:
     
  5. olympia60

    olympia60 1st gear

    Vuosi 1974. Olin kolme vuotta vanha. Isäukolla vaihtui autot tiuhaan mutta eräänä päivänä hän tulikin ainaisten kuplien, minien ja moskovitsien sijaan 65: lla BelAirilla ja meikä katto keittiön ikkunasta että NYT isi on ostanut AUTON.
    Siitä se ajatus sitten lähti... :rotfl:
    Muistan sen vieläkin kuin eilisen päivän...

    Oli muuten vaihtanut sen johonkiin mosseen päikseen silloisessa konela-autossa, olivat ilosia kun pääsivät Chevystä eroon.... :lol:
     
  6. Jordan

    Jordan Gearhead

    Kipinän minäkin saanut isäukon kautta kun s e toi 89 piilojameksen suomeen... Ja sama jatkuu vieläkin... Kaverit tuunaavat, itteäni pahemmin kiinnosta, vaikka nykyajan roskasakkia itekkin :D (siis kun tää nykyajan nuoriso)

    Nykyään vani, camino ja fleetside... Muijalta valitusta kuuluu liian isoista autoista, muttaeiköhän se totu, tai sitte ettii muijan mikä tottuu... :pinup:

    Että ketkä on tottunu? :lol:
     
  7. belair66

    belair66 Gearhead

    Kyllä se mulla tais alkaa, kun istuin ekaa kertaa isoveljen -83 6.2 D Blazerin kyydissä, auton äänet, tilat ja maavara teki lähtemättömän vaikutuksen. En tarkalleen vuotta muista, mut 90-luvun alkupuolta se tais olla. Muistan ku sanoin veljelle, että minäkin hommaan joku päivä vielä tämmösen! Ja niinhän minä hommasin, ja vieläpä saman auton! Hommaa edesauttoi myös serkun äijä, joka joskus muinoin löi jenkkiautokirjan käteen. Tuntuihan se melko hurjalta kuunnella tarinoita autosta, jonka pelkkä tyhjäkäynti saa astiat tippumaan astiakaapista! :D
     
  8. impala67

    impala67 Double Gearhead

    mitä näistä lapsuuden vuodatuksista voi päätellä?

    -ajakaa autoillanne ja antakaa nassikoiden tulla kyytiinne... niin autoharrastuksen tulevaisuus on turvattu.
     
  9. 4deeSdn

    4deeSdn 1st gear

    Paremmin ei varmaan voisi sanoa.
    Itellä toi kai alkoi joskus ala-aste iässä, ensin autopelikorteista, -niistä missä on niitä teknisiä tietoja. Jenkeillä aina suurin moottorin tilavuus :lol: Sitte pienoismallit ja V8 magazine... Eka vuos kortin saamisesta toyotalla ja sen jälkeen Impala mikä on mulla nyt 21. vuotta...
     
  10. pasin kalkki

    pasin kalkki 1st gear

    alkoi SIRITTÄMÄÄN päässä, eipä se enempää tarvikaan.
     
  11. Putte

    Putte 1st gear

    Eiköhän se kiinnostus jenkkeihin alkanut 60-luvun alkupuolella autopurkkakuvista, joita kerättiin ja pihalla kundien kanssa vaihdeltiin. Silloin tuli muuten ostettua purkkaa aina kun oli 10 penniä rahaa. Sen maksoi ne kuvapurkat. Tavllista 5 penniä maksavaa purkkaa ei ostettu koskaan, kun sieltäei saanut auton kuvia.
     
  12. impala1968

    impala1968 Gearhead

    :lol: Just eilen pikkumies 4v kysyi silmät pyöreänä kun hain tarhasta että "iskä milloin oikein lähdetään taas impalalla ajelemaan? Nyt on tosi hieno ilma.". Kait se on siis pakko käydä laittamassa akku paikoilleen ja turvaistuimet kiinni......
     
  13. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Faijalla ei koskaan ole ollut jenkkiä, pari Zephyriä 60-luvulla lienee lähinnä. Omasta touhusta on eka muistikuva jostain alaluokilta kun mulla oli matchboxin 65-66 Grand Prix ja pienen pensselin ja miranol-purkin jämän turvin muutin sitä (ja itseäni) tylsän valkoisesta kirkkaan punaiseksi. :odroll:
     
  14. Mr. Breeze

    Mr. Breeze 1st gear

    Kun kersana näki telkkarista Vanishing Pointin Challengereineen, niin siitähän se lähti.

    Eikä siitäkään kun faijan kanssa käytiin jenkkiautonäyttelyissä ja täti hoksas tilata 5-vuotiaalle nassikalle Aku Ankan sijasta V8-Magazinen ollut varsinaista haittaa. 8)
     
  15. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    autohullu aina ja yhä.. (lapsena oli kaksi leikkiä, toisessa oli lelupyssyt ja toisessa pikkuautot.. ja usein yhdistin molempia leikkejä yhdeksi)

    Jenkkiautokuume iski lopullisesti kun olin mukana isän työmatkalla Lappiin ja hän käski ostamaan itselleni luettavaa matkaksi r-kioskista. Joten ostin elämäni ensimmäisen amerikkalaisen lehden, Hot Rod Magazine lehden muistaakseni vuosi oli 1992. -pitääpä etsiä missä kyseinen lehti on..tarkistaa asia ja lukea se taas :) (jos vaan sivut pysyvät vielä koossa, on sen verran usein selattu että on aika heikossa kunnossa)

    Ja auto joka siinä oli esittelyssä on kaikkeen syyllinen

    Eli Troy Trepanierin Bumongous customi. (´50 buick fastback)

    UPEA!



    troy trepanierin sivut niille joita kiinnostaa: radrides.com


    *huokaus* kyllä joku semmone kustomi vielä pitää saada aikaiseksi..
     
  16. SamiL

    SamiL Gearhead

    Isäukon ensimmäinen auto oli -37 Chevrolet ja seuraava -49 Checker, jonka jälkeen pörrättiin Volvojen kanssa monta vuotta. Myös ajokorttiaikani ensimmäiset vuodet. Ensimmäisellä amerikanreissullani oli vuokra-autona Ford Gran Torino ja sitten kotiintultua ei Volvolla ajo napannut enää yhtään. Volvo 144S vaihtui sitten -70-malliseen Plymouth Satelliteen ja se 5 vuotta myöhemmin -76 Chevrolet Sportvaniin, joka on meillä vieläkin.
    Harrasteautoksi löytyi myöhemmin -66 Ford Fairlane, jonka jälkeen tuli itsetuotu -55 Chevrolet Bel Air, josta saaduilla rahoilla sitten ostin nykyisen -67 Checkerin.
     
  17. Jape105

    Jape105 Gearhead

    n. 10pvä ikäisenä '66 Olds 330 2 1/2'' tyhjät putket.. :D
     
  18. PikkuPaja

    PikkuPaja Gearhead

    Sukuvika! :eek:
     
  19. ouzou

    ouzou Gearhead

    sukuvika tääläki päässä 8)
    papallani oli jenkki ja isälläni on kans 2 jenkkiä tällä hetkellä 8)
     
  20. jukka.2

    jukka.2 Gearhead

    Oltiin ostamassa tupla weberejä eskoon joskus -79 -- -80 . Sanoi myyjä että naapurissa on myynnissä hieno jenkki , sitä sitten mentiin kattomaan ja ihmettelemään . Olin juuri takana pakoputkien kohdalla kattomassa auton alle kun se jyrähti käyntiin , nousin ylös ja sanoin - ota esco vaihdossa niin tehdään kaupat . Näin tapahtui ja myöhemmin samana kesänä havaitsin että , että ko. autolla liikuessa sai myös helpommin " pesää " Jopa kuskitkin ?? Ei taitaisi toimia samlla tavalla nykyään ??
     

Kerro tästä muillekin!