Miten tehdä kauppaa jenkin kanssa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja vernando de hoto, 7.1.2015.

  1. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Olen yrittänyt tehdä kauppaa suoraan jenkkien kanssa. Mutta, mutta, kun antavat hinnan se tuntuu olevan heti apteekinhinta. Jos alkaa tinkaamaan tuntuu herne menevän nenuun välittömästi. Kuitenkin,jos katsoon noita jenkkien "reality" sarjoja mm. panttilainaamo, Fast & Loud, Garage ym. niin nuohan riipasevat heti ensi veryttelyssä 50...70% pois. Vai onko ne täyttä fictiota? Tietenkin täytyy ymmärtää, että me täältä Suomi nimisestä kehitysmaasta yritämme ostaa USA:ta high techiä = vanhoja jenkin osia. Ei pitäisi olla meikäläiselle mitää ylitsepääsemättömiä kultuurieroja, kun tuo leipä on tullut yli 20 vuotta työskentelemällä mitä erillaisten ja väristen ihmisten kanssa, siellä sun tällä maailmalla. Tietenkin nuo small talk kyvyt on Suomalaista keskitasoa.
     
  2. JS78

    JS78 3rd gear

    Jenkeissä on >300 miljoona ihmistä, ehkä olet vain sattunut olemaan tekemisissä sellaisten kanssa jotka avaavat keskusteluja "ihmeellisistä ostajista" ?
     
  3. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ja TV-sarjat on TV-sarjoja, ne on käsikirjoitettuja!!
     
  4. coupe devil

    coupe devil Gearhead

    Riippuu varmaan siitäkin tinkaako sähköisesti vanhalta mantereelta käsin vai nenäkkäin rahatukun kanssa. Käteinen on jenkeissä huomattavasti kovempi juttu kuin täällä. Aina olen itte päässy paikanpäällä tinkaamalla sopivaan lopputukseen (mut ei oo koskaa kyllä ihan noin hyviin kauppoihin päässy kun gas monkeyt pääsee)
     
  5. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tapaamatta tai vähintäänkin puhelimessa puhumatta on minusta vaikea hoitaa mitään menestyksekkäästi kotiin.
    Lisäksi kyseessä on prosessi, ei yksittäinen tapahtuma.

    Noista tv sarjoista en tiedä mitään, en ole yhtäkään koskaan nähnyt.

    En ole kaupan ammattilainen, olishan täällä kyllä niitäkin jos vaikka kertosivat jotain.
     
  6. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Itselläni on samanlaisia kokemuksia! Sen olen oppinut kun sähköpostin välityksellä yrittää kauppaa vääntää niin ei kannata ensimmäisenä alkaa tinkaa ja kertomaan mistä on tai ei heru yhtään vastausta.

    Jenkit toki on käteiskauppaa silmätysten porukkaa eikä taida hirveästi sähköposteista välittää.
     
  7. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Yritin ostaa Dusteriin a-pilarin muovit, kaupanteko loppui siihen kun mainitsin että tavara pitäisi lähettää suomeen ja maksan paypalilla. "I dont know how to ship outside states" oli vastaus ja homma loppui vissiin siihen... kumma että USPS on noita paketteja kuskannut tänne ennenkin.
    Edit. Enkä tosiaan edes tinkinyt, päinvastoin voin maksaa ihan sen mitä pyydetään kunhan homma toimii.
     
  8. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Käteinen on kova sana jenkeis ja monet ei haluu myydä esim suomeen. Miksi ehkä ei haluta nähdä vaivaa ku muutenkin menee kaupaks. Nää gas monkeeyt ja muut höpösarjat voi unohtaa niillä ei oo mitään tekemistä tosielämen kanssa. Käsikirjoitettuja juttuja ja kaikki osat mitä ne laittaa niihin autoihin tulee lahjotuksina.
     
  9. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Hemmetin hyvin on onnistunu kaupat jenkkien kanssa, tosin en oo juuri tinkaillut. Yleensä osat on kuitenkin siellä sen verran sopivan hintaisia että voin hyvin maksaa vähän ulkomaalaisen lisää jos vaan suostuvat tekemään kauppaa.

    Parhaimpiin kauppoihin olen päässyt merkkiforumeiden kautta. Kun edes jonkin verran osallistuu siellä keskusteluihin ja esittelee hieman omia projektejaan niin myyjillä on pienempi kynnys lähteä tekemään kauppaa.
    Tosin paypal-kusetukset on niin yleisiä, että lähes poikkeuksetta nykyään rahat joutuu yksityishenkilöille lähettämään "lahjana", jolloin riski on ostajalla. Mutta rehellistä porukkaa on osunut kohdalle, kun ei kertaakaan oo osat jääny vielä tulematta.
     
  10. navettarenki

    navettarenki 3rd gear

    Racingjunk foorumilta kans tilannu kisakoneen ja laatikon ym. pientä ja ei oo kyllä helposti taputeltu kauppa netin välitykseltä jenkkien kanssa, ainakaan isommassa tavarassa. Pitäähän sitä aina edes vähän yrittää tinkiä, ainakin vähän isommissa kaupoissa, kun hyötyy jopa rahdin verran euroja. Monet ei lähe sieltä järkkäämään kuljetusta ,kun se pitää olla kunnolla paketoituna ja helpompi myydä sille Joelle naamatusten. Jegsiltä tilasin kans viimeviikolla tavaraa ja ne jopa soitti mulle varmistaakseen, ettei nettitilaus ole feikki. Tavarat laitan yleensä menemään Falcontin kontituspaikalle, koska monissa tilauksissa on USA:n sisäinen rahti ilmainen ja homma toimii myös silloin ,kun myyjä ei suostu Suomeen lähettämään. Google translate rules, kun toi kieli ei taivu vieläkään, mutta siitä huolimatta on monet kaupat tehty ilman ongelmia.
     

Kerro tästä muillekin!