Mittariston lasi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja GT429, 14.10.2006.

  1. GT429

    GT429 3rd gear

    Tai tarkemmin muovinen. Eli onko mitään keinoa saada entisöityä alkuperäistä kellastunutta ja naarmuuntunutta mittariston suojakupua? Olen joskus lukenut että esim 1000 hiomapaperilla voisi kokeilla, miten on?l
     
  2. jublomb

    jublomb 1st gear

    Mä en kyllä lähtis millään paperilla hiomaan,jollain hienolla tahnalla vois onnistua.
     
  3. Jasse

    Jasse 1st gear

    juuja ihan rauhallisesti ettei kuumene ja sula...
     
  4. TS

    TS 1st gear

    Glasohlsson yms.firmat myy kännykännäyttön ja kellojenilinssien(muovi) kiillottamiseen semmosta tahnaa,mkä vois soveltuu siihen
     
  5. H6

    H6 1st gear

    Ite hivasin joskus levarinkannen hammastahnalla ja hyvä tuli :D
     
  6. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Pahoin pelkään että ei jynssäämällä juuri parane.

    Mulla oli -69 avo Foorti josta aurinko oli paahtanut mittaristonlinssin kellerväksi. Kokeilin melkeinpä kaikkia mahdollisia tahnoja, ml. pleksien naarmunpoistoon tarkoitettua hiomatahtaa.
    Pinnan kyllä saa lasinsileäksi, mutta se paahtunut väri on syvemmällä, oliskohan pleksi peräti läpi asti "värjäytynyt". Ei auttanut vaikka jynssäsin apinan raivolla, ja porakone-riepulaikkaakin kokeilin.

    Viimeiseksi kokeilin riskillä konstia joilla saa muovipuskurit elvytettyä, eli varovasti kuumentaa kuumailmapistoolilla- viduiks meni.
    Uudet oli jo tosin tiedossa siinä vaiheessa, tulipahan kokeiltua sekin.

    Hionnasta, sellainen voisi toimia että hioo tonnisella pinnan auki kunnolla ja kiilto lopuksi takaisin jollain muoviinkin tarttuvalla kovalla lakalla.
    Sillätapaa voisi värjäytymätkin lähteä.
    Tosin kannattaa tiedustella uusi linssi valmiiksi ennen operaatiota...
     
  7. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Buickin mittariston muovit olivat aika huonot.
    Vesihionta 2000 paprulla,kuivaus,antistatic käsittely ja kaksi kerrosta UV lakkaa päälle.
    Tästä jo 10 vuotta aikaa mutta ovat vieläkin aika hyvät.
    Kannattaa kokeilla myös takavalojen ym. muovisten lasien kanssa.
     
  8. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Pienoismallien maalipintojen kiilloituksessa käytettävien kiillotuslappujen avulla saa hiottua naarmuja aika hyvin. Hiomakarkeudet alkavat 2400:sta ja päätyvät 12000 numeroiseen. Noiden lappujen kohdalla ei voi puhua hiomapaperista, koska nuo on hiomakankaita.
     
  9. Luigi

    Luigi Gearhead

    Autosolia hissukseen ihan sormella hieroen,hetken tauko ja vanhaa tennissukkaa perään.Toimi ainakin -61 mercuryyn vuonna-87 ja Cadillaciin vuonna-93.Tertsi tietää onko Cadillacissa toiminut.
     

Kerro tästä muillekin!