Mobiilirekisteri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Eyetech, 27.11.2001.

  1. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Onko olemassa listaa MR rekisteröidyistä autoista?

    Eli sellaista josta näkee kuinka monta "Rutinof XCV 2D sedan 1964" mallia on MR-katsastettu
     
  2. JR

    JR Gearhead

    Voisi kuvitella että SA-HK:lla kyseisen mallinen lista olisi, mutta eipä paljon ole mainostettu. Ajoneuvohallintokeskuksestahan kyllä saa jos jonkin näköistä tietoa autoista. On vaan aivan käsittämättömän kallis palvelunumero... Näkyivät sivuillaan sanovan että ajoneuvorekisteri kyselyjä voi tehdä 24h/vrk numerosta 0100 7810 (14,80 mk/min + pvm).
     
  3. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    SA-HK:llakaan taida olla täysin ajantasalla.. Saattapi kyllä löytyä sellainen lista josta ilmenee tuo lista muodossa: kaikki jotka on hyväksytty museoiksi.

    Tuolta huohotustakin-kalliimmalta linjalta saa sitten kysäistyä moniko on vielä MR-kilvissä. Suosittelisin käymistä lähimmällä konttorilla tai hoitamaan jollain halvemmalla tavalla tiedon keruun (taxi Helsinkiin heidän toimistolleen ja takaisin.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> )..
     
  4. JR

    JR Gearhead

    Yritin joskus kysellä konttorilla poiketessani noita rekisteri tietoja, mutta täti tiskin takaa sano vaan että: "ei voi kertoa, soita tohon palvelunumeroon". Että näin.
     
  5. 59

    59 Gearhead

    Hämärä muistikuva on, että olisin joskus nähnyt jonkin SAHK:n vuosikirjatyyppisen opuksen, jossa on listattuna MR-härvelit ja niiden omistajat osoitetietoineen. Takuusen en tästä mene.

    Kyllähän SAHK:n täytyy olla perillä kaikista MR-kilpisistä laitteista, koska heille lähetetään aina MR-todistus tarkastuksen jälkeen. Ja esim. omistajan muutokset tulee heille ilmoittaa ja luulisi myös rekisteristä poiston heidän korviin kantautuvan(?)
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itse olen nähnyt mobilistien hypistelevän jäsenluettelokirjaa tms. jossa on listattuna SA-HK:n jäsenet ja heidän museoautonsa...

    SA-HK:n julkaisuissa on silloin tällöin myös taulukko, josta ilmenee kuinka monta kutakin mallia ja vuosimalli on MA-tarkastettu.
     
  7. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Itsekkin olen nähnyt opuksen missä oli veteraanipyörien omistajat jne tiedot.

    Alkuperäinen kysymykseni tarkoitus olikin, että jos netistä löytyisi yksinkertainen lista, missä olisi merkki/malli ja kpl määrä.
     
  8. 59

    59 Gearhead

    Eipä taida netistä vielä moista listaa löytyä. SAHK:lla tuskin moisen listan tekemiseen riittä kiinnostusta ja muille se taitaisi olla ylitsepääsemätön homma, koska vaatisi kaikki MR-tiedot esim. SAHK:lta tai AKE:sta.

    Kirjanen, josta itsekin mainitsin aikaisemmin, taitaa tosiaan olla jäsenluettelo ja heidän omistamat laitteet eikä MR-laitteet ja niiden omistajat.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: 59 2001-11-28 19:21 ]</font>
     
  9. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Uskoisin että halukkaita tekijöitä olisi (ja vielä palkatta!), mutta kun eivät taida antaa tietoja. Vetoavat tietoturvaan.

    Siis siinäkin tapauksessa että ei kysyttäisi yksilöinti tietoja (kuka omistaa, rekkari, jne.) Itseäni ne asiat eivät niin kiinnosta, lähinnä olisi kiva tietää autojen vuosi, malli ja merkki. Pelkkä lista jossa näkyy 10kpl Saab, 40kpl Lada, jne. ei palvelisi ketään!
     
  10. whiic

    whiic 1st gear

    Mutta sitten kun on valmis maksaan rekisteritiedoista niin kyllä silloin tietoa saa. Kummasti vaan (asiassa kuin asiassa) moraali antaa periks kun löysää rahapussin nyörejä. Vai olisko vaan, että kyseessä on liiketoiminnan varjelemista? (No turha tuota miettiä. 14,80. Vastaushan oikein paistaa läpi.)
     

Kerro tästä muillekin!