Motopark 20.-21.8 SM-kisa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja supo, 3.8.2022.

 1. sbm396

  sbm396 Gearhead

  Sellaisia hihnan syöjiä nuo isot centrifugaalit tuppaa oleen. Sama ahdin tais olla ennen Wikbergin dartissa joskus oli lähdön jälkeen hihnasta 2 sentin soiro jäljellä
   
 2. jknR

  jknR Gearhead

 3. homer

  homer Gearhead

  Kemppainen (Lipposen pyörällä) ja Salakari ovat ainakin tänään paikalla.
   
 4. tmu

  tmu 2nd gear

  esmi, jknR, Herje ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Jäi tätä kertaa (kesältä) valitettavasti väliin Motoparkiin kisan katsominen paikan päältä.

  - Olisi varmaan ollut hienoa päästä käymään siellä, sillä vaikka video striimi oli päällä, niin ei se ole sama asia.

  Onnea kisaan osallistujille.

  - Jospa Kauhavan Finaaleihin yrittäisi tulla paikan päälle.
   
 6. homer

  homer Gearhead

  Lauantaina olin paikalla aamusta johonkin puoli neljään asti iltapäivällä. Mainio päivä. Paljon katsojia eikä pitempiä taukoja. Sen verran voisi vähän valittaa että sää oli ainakin näin koronasta toipuvalle turhankin kuuma. Ensi kesää odotellen.
   
 7. tmu

  tmu 2nd gear

  esmi, Herje ja Mika.V tykkäävät tästä.
 8. three hundred

  three hundred Gearhead

  Joo odotusta oli perjantai alussa… kuusta vaihtoon piuhoja vaihtoon… mikä niissä on ettei ne toimi?? Ja voisiko niitä kokeilla vaikka heti kun tulee paikalle eikä vasta sitten kun pitäs alkaa ajaa!! Ruoka oli todella hyvää raflassa siitä iso kiitos!! Keli oli aikast kuuma mut hyvä ettei satanut eikä odoteltu et voisiko alkaa satamaan…. Ps. Kysykää neuvoa muilta kellä on ajanottolaitteita!! Ne tuntuu toimivan….
   
  Araldite73 ja rude1 tykkäävät tästä.
 9. NickyM

  NickyM 1st gear

  Valitettavasti ajanottolaitteet taitaa toimia vähän huonosti ilman sähköä ja sähkökatkokset helposti poikii muita ongelmia. Myös muilla, joilla on ajanottolaitteita.
   
 10. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Joo. Ei kai noi pahuuttaan yritä ajoja estää. Monimutkaisessa laitteistossa on vian löytäminen joskus hankalaa. Testaamiset sun muutkin vaatii tekijänsä, mut noita varmaan osaa järjestävä taho enempikin avata.

  Lauantaina asiat sujuivat varsin hyvin, olis kait kerennyt viisi kierrosta vetää lajitteluvetoja mut ite jätin kolmeen. Isompia taukoja en ainakaan muista. Ja line uppiin haettiin väkeä aika sopivasti, ettei ihan kohtuuttomia aikoja joutunut kuumassa venailee.

  Sunnuntain pudotukset taas olis mielestäni voinut sujua ripeämminkin. Vai oliks kyse vain kaluston vähyydestä ja niiden tarvitsemasta jäähdyttely ja huoltotauoista lähtöjen välillä? Tää on mielestäni katsojan kannalta lajin ikävin piirre josta kuuli monelta katsojalta. Ei oltu tietoisia mitä tapahtuu, eli on tapahtumatta, miksi ja kuinka kauan.

  Tän päivän tapahtumissa pitäis olla sirkushuvia koko ajaksi, puffausta ja puhetta. Muuten ei viihdy yleisössä kuin hardcore fanit.
   
  Herje, Mikkis, tito ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. three hundred

  three hundred Gearhead

  Jos on sähkökatkos niin miten kuusen vaihto auttaa asiaa?
   
 12. Suurin osa moottoriurheilu tai sanotaanko moottoritapahtumista on laskevalla trendillä niin katsojien kuin osallistujien määrissä.

  Yritykselläni oli pehmis -myyntivaunu menneen viikonlopun Drifting SM kisassa Routakalliolla Seinäjoella. Itse menin paikalle vasta lopussa mutta porukkaa, lippalakkikansaa tai mitä onkin oli ihan helvetisti. Kalajoen kisassa oli kuulemma +3000 myytyä lippua ja ei kaukana ollut Seinäjoen kisassakaan. Ei siellä ole mitään sirkushuveja, mutta tahti on kova silloin kun ajetaan ja sitten kun on tauko, ottaa myös asiakkaat tilanteen tauon kannalta ja jonottavat sapuskaa, juotavaa tai muuten vaan juovat omia virvokkeita.

  Onkohan tuo Drifting ainoa jossa oikeasti katsojamäärät tapissa?

  Panin merkille erittäin tiiviin varinkon, jossa hyvä tiivis varikkotunnelma.
  Olen jo aikaa sitten piirtänyt Kauhavan varikon layout´n eli pohjapiirroksen suuntaa antavan suunnitelman, jolla varikko saataisiin kokonaan samalle suoralle baanan kanssa. Nythän varikollakaan ei ole sirkus tunnelmaa kun varikko on levällään kuin jokisen eväät.

  Nämä on vain näitä jorinoita ja mehän tiedämme että asiaoilla on tapana järjestyä tai pysyä entisenlaisina ;-) Drifting järjestäjille, kisaajille ja katsojille nostan hattua.

  A
   
 13. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Ei tuol tainnu olla sähkökatkoo. Ongelma oli kai siin et ei ollut oikeen hajuakaan miks kamat ei toimineet. Siks sit suljettiin pois asioita mm. vaihtamalla se kuusi. Ja paljon muitakin asioita. Neljännellä tietokoneen vaihdolla se sit alko pelaamaan. Noi on oikeesti vähän vaikeeta jos tollasia ongelmia ei ole ollut, tai ne ovat olleet suoraviivaisia.

  Siin meni testipäivästä kaks tuntia ajoaikaa, en sit tiedä miten osallistujista tuntui et pääsivätkö ajamaan tarpeeksi vai eivät. Ite ajoin vain yhden lähdön ja totesin et himas on luvassa loota tai turbiiniremonttia, enempään ajamiseen ei ollut tarvetta joten mulle se riitti. Osa jengistä oli paahtavassa helteessä line upissa ton kaks tuntia, ja se oli kyl kova suoritus.
   
  three hundred tykkää tästä.
 14. Mika.V

  Mika.V Gearhead

 15. Campala

  Campala Gearhead

  Kuuluttajat oli kyllä välillä aikalailla "pihalla". Perjantaina ja sunnuntaina olin paikalla.
  Nimim: Kisoissa vuodesta -84.
   
 16. 0132

  0132 Gearhead

  Vähän tulee jäljessä tämä kommentointi, mutta nyt oli aika taas harrastaa satunnaista kahvikuppi kourassa drag racing -ketjujen lukemista.

  Itse olen hyvinkin noviisi tämän parasta paikan päällä -lajin seuraamisessa. Pari kertaa tullut Motoparkissa käytyä ja molemmilla kerroilla (viime ja tänä kesänä) pistänyt silmään sama asia:

  Lajin luonteen vaatimien radan puhdistusten yms. taukojen aikana, homma lopahtaa aivan täysin. -21 elokuussa muistaakseni sentään soitettiin rokkia ja yritettiin edes jollain tapaa pitää tunnelmaa yleisössä yllä. Tänä vuonna kuuluttajat / selostajat vähän aikaa höpöttelivät rataravintolasta, mutta siihen se jäikin.

  Totta kai esim. radan puhdistaminen ja liimaaminen ottaa aikaa mitä ottaa, mutta luulisi, että kisoja vuosia / vuosikymmeniä järjestäneillä tahoilla olisi edes joku arvaus antaa odotellaanko tässä nyt vartti vai tunti seuraavaa lähtöä? Ja näin varmasti onkin, mutta voisiko sitä tietoa jakaa kuuluttajien välityksellä? Itse maltoin kyllä odottaa, mutta lyhemmällä pinnalla varustettu rouva kyseli jo, että lähdetäänkö, kun ei ne taida enää edes ajaa?

  Tämähän ei todennäköisesti ole mikään ongelma lajia elävälle ja hengittävälle methanol-manille, mutta ensimmäistä kertaa paikalle saapuvalle lajin hienouksiin perehtymättömälle jää helposti päällimmäiseksi mielikuvaksi huonosti järjestetty tapahtuma.

  Ajojen välissä rokkia soimaan, päivän tapahtumien ja kisatilanteen kertaamista, sekä yleisön kartalla pitämistä siitä milloin taas ajetaan. Auttais mielestäni jo paljon yleisön fiiliksen ylläpitämisessä.

  Jottei niin negatiiviseksi menisi, niin itse ajot olivat sunnuntaina hyvää viihdettä. Varsinkin Pietilän veto aiheutti täpinää :odcool:
   
  Volvo_5.7, SPORT TRUCK ja Araldite73 tykkäävät tästä.
 17. Araldite73

  Araldite73 3rd gear

  Erittäin hyvin sanottu.
  Lisää infoa ja säpinää myös pakollisten taukojen kohdalla.
   
  SPORT TRUCK tykkää tästä.
 18. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Tämä on totta ja saman olin havaitsevinani Motoparkissa.
  Koska katselupaikkani oli normaaliin tapaani vähän eri kun suurimmalla osaa katsojista, niin ei sinne kuulutukset kuuluneet muutenkaan...en tiedä oliko tuolla radiolähetystä, sehän toimii hyvin radiokuulosuojaimilla kunhan kuuluttajat asian tasalla.
  Yli 30 vuotta kiertänyt katsomassa kisoja ja täytyy sanoa ettei niihin pitkiin taukoihin kyllä koskaan totu, aina se kypsyttää ihan yhtä paljon, mutta ne on vain hyväksyttävä tässä lajissa.
  Oheisohjelmaa on kyllä ollut joskus, todella hyvinkin 90-luvulla ja 2000-luvun alkupuolella mielestäni ainakin isommissa kisoissa, mutta se maksaa jos sinne palkataan jotain stunt-porukkaa tauoille...sitten kun tiedetään FHRA:n rahatilanne, niin helppo päätellä miksei sitä ole.
  Kuulutukset voisi ehkä paikata helpommin, mutta silloinkin sinne pitäisi saada aina joku "Käkö" tai Jani Kananen.
   
 19. Araldite73

  Araldite73 3rd gear

  Mitä jos fyyra pyytäisi paikallisia kikkailijoita esiintymään? Varmaan maakunnissa on nuorta väkeä ketkä haluavat kikkailla yleisön edessä pientä korvausta vastaan? Ne pitää vaan löytää ja houkutella paikalle.
   
 20. supo

  supo Gearhead

  jknR tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!