Muistaako kukaan juttua Tattarisuolta TM:ssä ~ '68 - '78

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Vilkuna, 7.7.2009.

 1. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  On jääny mieleen huonokuntoinen muistikuva hylkyautovarikon aidan läpi otetusta fotosta, jossa näkyy valkoisen '60 Pontiacin perä. Muistaako kukaan muu moista ja mikäköhän mahtoi olla auton kohtalo? Kuuskymppiset Pontsot kun eivät koskaan ole lukeutuneet niihin yleisinpiin jenkkeihin Suomessa.
   
 2. En tuosta TM;n kuvasta tiedä, mutta valkoisesta -60 Pontiacista tulee mieleen se Suomen ainoa avo-Bonneville... Se joka sittemmin siirtyi Affenanmaalle ja on kai siellä nyt jopa työn alla (?) Itse kuvasin auton siellä jo joskus 70-luvulla, muistatkos Vilkuna? Sulla on siitä kuva, lähetin sen sinulle joskus taannoin... Voisiko se olla se, ei tainnut -60 Pontiac ja ainakaan valkoisena olla niin yleinen sen ajan Suomessa.

  P.S. Sillä avo Bonnevillella ja mun Imperialilla on jotain yhteistä;
  Niillä on ollut sama omistaja joskus kauan aikaa sitten täällä pääkaupungin suunnilla...
   
 3. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Nyt kun mainitsit niin hyvin, hyvin hämärästi muistan että nimenomaan valkoinen -60 umpi-Pontiac näkyi jossain romiskuvassa Suomesta. En kyllä olisi muistanut paikkaa/lehteä...
   
 4. Välivapaa

  Välivapaa 1st gear

  Piti oikein kirjautua OD:een, kun 70-lukulaisia Teknareita löytyy hyllystä vino pino. Pienellä salapoliisityöllä löytyi luultavasti tarkoittamasi juttu nrosta 11/73. Laitoin YV:tä...

  Auton vaiheista mulla ei ole tietoa.
   
 5. RacingUSA

  RacingUSA 1st gear

  Mäntsälässäkin oli aikoinaan valkoinen projektikuntoinen Pontiac ('59-'61??) oikeanpuoleisella ohjauksella muistaakseni.
  Lojui silloin 70-luvun loppupuolella insinööritoimisto Hannu Virran pihalla.
  Mihinköhän lienee sekin kadonnut.
   
 6. spychobilly

  spychobilly Gearhead

  kyseinen laite vieläkin elossa, tosin ulkosäilytyksessä (tiedän paikan...)
   
 7. pontiac safari

  pontiac safari 1st gear

  mikäs valkonen 60 umpi pontso pekkamäkisen tikkutehtaan pihassa oli? aika puutteellinen raato

  ps nuo vuodet teknareissa oli parhaat... :cry:
   
 8. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Auto oli kovakattoinen, joten kyseessä ei ole tuo, myöhemmin motiivimaalattu Bonnie...

  Ni siinähän se! Muistelin, että auto näkyisi suoraan perästä päin, mutta se olikin takaviistosta.

  Aloin sitten miettiin tuona aikana maassamme olleita 1960 4d HT Pontsoja, niin voisiko kuvan auto olla NCC-78, joka oli sittemmin kuvattuna V8 Cruisin' Extran takakannessakin?

  Tämä Pontso taas oli/on melkoisen harvinainen Etelä-Afrikassa kasattu Strato-Chief. Pontiac Chevroletin kojetaululla ja sisustalla. Autosta oli aikoinaan Moblassa kuvakin. Konepellillä oli joku lentokone tms koriste, liekö alkuperäinen? Rekkari oli NO-195.
   
 9. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Taisi olla 1962 malli.
   
 10. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Muistan auton, mutta sen vaiheista ei ole tietoa. Sen sijaan samoihin aikoihin Tattarisuolla seisoi joku 54 mallinen Pontiac Farmari, Star- tai Stratochief.
   
 11. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  On luultavasti ollut Star-Chief tai Chieftain. Strato-Chief ei ollut tuotannossa vielä 1954.
   
 12. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  "Tämä Pontso taas oli/on melkoisen harvinainen Etelä-Afrikassa kasattu Strato-Chief. Pontiac Chevroletin kojetaululla ja sisustalla. Autosta oli aikoinaan Moblassa kuvakin. Konepellillä oli joku lentokone tms koriste, liekö alkuperäinen? Rekkari oli NO-195."

  Peräti kummallista, jos oikeanpuoleisella ohjauksella varustetussa pontiacissa on chevyn kojetaulu, kun kaikissa 60 luvun oikeanpuoleisella ohjauksella varustetuissa chevroleteissa, joista olen kuvia nähnyt, on ollut PONTIACin kojetaulu???

  ....melko sekavaa, eikö totta :eek:
   
 13. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Joo-o, mutta näin se vaan on.

  Tässä esimerkiksi vähän kutiteltu Laurentian:

  http://www.cardomain.com/ride/2153825
   
 14. 85840845

  85840845 Gearhead

  Hämeenkyrössä 80-luvun lopulla oli valkoinen 60 avo Catalina,joka ajettiin paskaks Treella sokoksen parkkitalossa,pienestä kiinni ettei lentänyt Hämeenkadulle.Nyttemmin kunostettu jollain lailla,samalla omistajalla punaisena nykyään.
   
 15. spychobilly

  spychobilly Gearhead

  niin tämä mäntsälän yksilö on TODELLA harvinainen.. ei montaa maailmassa!!! ja chevyn x rungolla tais olla vielä tms. :eek:
   
 16. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Juujuu, on Chevyn x-rungolla niin kuin Kanadassa valmistetutkin. Yhden vastaavan olen nähnyt koskaan kaupan:

  http://www.carandclassic.co.uk/car/C48698/
   
 17. halitoosi

  halitoosi 1st gear

  se oli 62 ponneville 4 ovi harstoppi..joku osti sen mäkisen poika tais jokus kertoo että se män jonnkin rannikolle, (ehkä kultahammasrannikolle)...
   
 18. homer

  homer Gearhead

  Pikkuisen ohi aiheen, mutta aina joskus joku on ehdottanut että mobilisti tekisi jutun tattarisuon hylkyautovarikon historiasta mutta KLB on vastannut ettei pysty...
  Silti lehdessähän on ollut runsaasti kuvia sieltä joten KooÄlBeellä olisi varmasti paljon (surullista) kuvamateriaalia alueelta. Ja eikös pasilassakin ollut joskus muinoin vastaava alue? Siellä kuulemma on ratapihan alla "säilössä" mm. torbedonokka Stude ym.
   
 19. helskutti

  helskutti 3rd gear

  tämä mäntsälän auto on nyt jo melkonen projekti mutta onhan sitä huonommistakin autoja tehty. päätyi muuten mäntsälään aikoinaan listojensa takia, ne päätyi johonkin toiseen autoon
   
 20. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Mielenkiintoista! Onko tietoa mihin toiseen autoon?
   

Kerro tästä muillekin!