Muncie 20 ravistaa pakilla vain lämpimänä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Joukojs, 11.5.2020.

 1. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Juutuubissa ihan hyviä pätkiä miten tehdä kytkinkopan linjaus,säätö tai miksi nyt sitten kutsutaankin.

  Haku bellhousing alignment tai how to align bellhousing.
   
 2. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Niin, eiks pakilla vääntö vaihteiston kuorta vasten kuitenkin ole toiseen suuntaan kuin eteenpäin ajaessa? Jos levy on kulunut niin ettei eteenpäin pieni vino haittaa, muta pakilla korostuu
   
 3. Camembert

  Camembert 1st gear

  Harvemmin pakilla ajetaan "väännöllä". Yleensä hissutellen.
   
 4. FeV-8

  FeV-8 Gearhead


  Tuo oli hyvä video, minäkin ymmärsin tuosta miten kohdistus tehdään.
   
  Joukojs tykkää tästä.
 5. Joukojs

  Joukojs 3rd gear

  :confused: Täytyy sano että mielenkiintoiseksi menee.

  Täytyy kohdistus tehdä samalla kun uuden vauhtipyörä heitän heilumaan koneeseen.
   
 6. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Kannataa ainakin tsekata. Yksi harrastaja kaveri hämmästeli muinoin Cummins Ram vanin kanssa ravistelua. tarkasti heiton ja keskitti kytkinkopan. Eipä ravistellut. Toki ei tuo takaa taivaspaikkaa, mutta poistaa ainakin yhden vika mahdollisuuden. Hyvä jos saat apuja.
   
  Joukojs tykkää tästä.
 7. Ducky-13

  Ducky-13 Gearhead

  Dodii..eile pinnattii uudet kytkinhilut paikallee ja setup oli kuitenkin: vanha vauhtipyörä koneistettuna, uusi kytkinlevy, paineasetelma ja uusi painelaakeri.
  Mitä tallilta ajelin kotia, ni ravistelut jäänyt (toistaseks ainakin) taka alalle.
   
 8. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Vähän viiveellä tulee tämä kommentti mutta hämmästyttää nuo symmetriset säteittäiset kaarevat "urat". Tai mitä ne sitten onkaan. Empä ole tuollaisia aikaisemmin nähnyt.

  Toinen huomio sitten se, että kitkapinta on sisäkehältä aivan kirkas ja ulkokehältä lämmön aiheuttamaan värin muutosta. Yhtälaillahan luisto tapahtuu koko pinnan alueella (tarkalleenottaen kehänopeus suurempi ulkokehällä). Mutu tuntumalla yleensä väri on koko kitkapinnalla likimäärin sama. Onko tuossa nyt jotain paine-eroa kitkapinnalla ulko- vs. sisäkehä?
   
 9. Joukojs

  Joukojs 3rd gear

  Mulla myös toimi hienosti muutaman viikon uusilla hiluilla kun sitten taas alkoi.. Toivotaan että sulla loppui ravistelut siihen.

  Näitä ihmettelin myös kun tuon ekaa kertaa aukaisin tässä vielä vanhasta levystä kuva . Nuo kaarevat säiteet viittais tulevan tuosta levystä ??

  [​IMG]

  Tilanne tällä hetkellä ->
  Moottorinkumien vaihdon jälkeen hieman rauhoittu ravistus mutta ei se poissa ole.. Seuraavaksi ajattelin vaihtaa vauhtipyörän josko olisi saanut lämpöä aikaisemmalla omistajalla. Kytkimen vaihdon yhteydessä kun vauhtipyörän käytin koneistamolla oli sen jälkeen uudenveroisen näköinen. Vaihdelaatikko kun vaihtui viimetalvena niin vauhtipyörä + Kytkin näytti taas samalta kun näissä kuvissa mitä tänne olen laittanut kun ensinmäisen kerran vaihdoin Kytkin paketin.

  elikkäs, suunitelmissa olisi vaihtaa kun inspiraatio iskee -> Vauhtipyörä + Kytkinpaketti(painelaakeri,asetelma) ja kokeilla tuota kytkinkopan kohdistusta?
   
 10. hantta

  hantta Gearhead

  Nimimerkki epätietoinen kysyy, voiko perän kiinnitys vaikuttaa tuohon, jos on pakilla aktiivisempi?
   

Kerro tästä muillekin!