Muovipuskurin uudelleenlakkaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja exchevelle, 29.1.2023.

 1. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Käyttisauton 2011 Nissan takapuskurin lakkakerros irtosi painepesurin tehosta lähes kokonaan. Maalipinta on sinänsä hyvässä kunnossa, nyt vain matta väriltään.

  Voiko tuon vanhan maalipinnan lakata uudelleen? Jos voi niin millä tavoin alustaa tuo vanha maalipinta? Entä miten olisi järkevintä poistaa lakkakerros niistä kohden mistä se ei irronnut pesurin voimasta?
   
 2. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Kannattaisiko antaa lisää painepesuria ja poistaa loputkin lakat. Sitten vain kiilloitus ilman lakkaa
   
 3. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Värimassan kiilottaminen on melko tuhoontuomittua, tavaraa on vähän ja ei kestä uv:tä ilman lakkaa oikeen ollenkaan. Oikea tapa lie hioo puhtaaks, muoviin läpi menneille alueille muovitartunta aine, sen päälle hiomaväri, hioo se alas ja siihen päälle värimassa ja lakka. Jos pohja on tosi hyvä niin voi vetää hiomavärin sijaan märkää märälle pohjamaalin ja siihen hiomatta massa ja lakka. Voihan tuon joku kokeilla lakata, mutta tuskin pysyy kummosesti kiinni ja jo irtoamaan lähteny lakka irtoaa loputkin alta jossain kohtaa. Ja jää rappunen uuden ja vanhan yhtymäkohtaan.
   
  kerkko tykkää tästä.
 4. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Jos alla oleva on värimassaa..kyllähän se noin menee.
  Tein jokin aika sitten tuulettimen ropelitunnelin ja jotain muuta pientä.
  Hiottaessa kannattaa muistaa käyttää väh 300 tai hionompaa paperia jottei muovi tikkuunnu.
  Pohjustinta vanhat osat imivät ihan hirveästi ja päälle musta muovimaali. Pohjustinta käytettäessä voi muistaakseni maalata muillakin maaleilla.
  Kiinni ihan tautisesti:)
   
 5. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Jos tehtaan tekosia niin on värimassa, ei autotehdas ala hetikiilto akryylejä lakkailemaan.
   
 6. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Korjaukset menevät monesti aivan kohtuuttomiksi. Itse suhteuttaisin korjauksen varsinkin kun sävyeroakin tulee kuitenkin.
  Löytyykös tällaisia sävy kilikaleja myös puskurille/muoville?
   
 7. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Millä tavalla kohtuuttomiksi? Ihmiset aina ihmettelee kun maalaaminen maksaa. Vailla käsitystä siihe liittyvästä kulurakenteesta.
   
  belair54 tykkää tästä.
 8. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Ostan/olen ostanut palveluja muutenkin kuin autoon. Tähän projektiin olen teettänyt paljonkin mutta se ei tarkoita kohdallani sitä etten ymmärtäisi mistä hinta muodostuu.
  Tarkoitan paremminkin ostettua palvelua ja sen sopeuttaminen/odotus saatuun hyötyyn:)

  Omaa ohjaamoa joudun vielä maalaamaan kun mieli muuttui ja laitan umpeen takaikkunan.

  En laittaisi kohtuuttomasti rahaa puskuriin vaan yrittäisin tehdä sen huokeasti mutta tarkoituksenomaisen hyvin
   

Kerro tästä muillekin!