nitrous back fire

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Mopar, 12.5.2011.

  1. Mopar

    Mopar Gearhead

    Eli miten kaikki voikin mennä vikaan, kun planeetat on väärässä asennossa.
    Tuuli ilmeisesti puhaltaa liekit niin, ettei päävirtaa saa poikki ja bensahan tunnetusti ruokkii tulta....
    http://www.youtube.com/v/9kp9jR0ZtlA&feature=
     
  2. triniemi

    triniemi Gearhead

    Voevoe, ei käy kateeksi...

    Kyllä tuli saa äkkiä pahaa jälkeä aikaseksi, tuskin jäi kovin montaa osaa jäljelle jota ei joutuis korjaan/vaihtaan.
     
  3. Torino69

    Torino69 3rd gear

    Silmään pisti sammuttajien välineistö, tai oikeastaan niiden puute. Eka sammutin ruikkaili jotain, toinen vasta tuntui tepsivän. Tulenkestäviä pelastusasuja ei näyttänyt olleen kellään. Mutta pirun nopeasti palo eteni!
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mukavaa kamaa toi jauhe... Siivoaminen aivan perseestä moisen jälkeen.
     
  5. Mopar

    Mopar Gearhead

    Kyllä siinä mun mielestä oli kiitettävästi sammuttuskalustoa ja tyyppejä hommassa mukana. Normaalistihan tollanen sammus yhdelläkin sammutimella, mutta kun sitä bensaa tuupataan siihen tankki tyhjäksi, ei se käykkään niin kuin elokuvissa :eek:

    Mitähän ainetta se tuuliplexi mahtaa olla, ku ei sulanu.
     
  6. Torino69

    Torino69 3rd gear

    Mutta jos kuski pitäisi hakea liekkien keskeltä niin ihan T-paidoilla se ei onnistu. Semmoinen 'peltipukuhemmo' olisi hyvä niin kuin kotoisissa kisoissamme.

    Vaan kaiken kaikkiaan nuo videon sammuttajat oli kyllä ripeitä ja heti paikalla, ei ollut empimistä havaittavissa vaan kunnon 'tulta päin' -meininki!
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Samaa ihmettelen. Ja ylipäänsä koko auto, kun sitä liekkiä oli aika kiitettävästi hetkittäin. Tuskin toi koppakaan peltiä tossa on :lol:
     
  8. Mopar

    Mopar Gearhead

  9. triniemi

    triniemi Gearhead

    kaboom, kaboon sano selostaja ja sitten tuli se kunnon jytky :eek:
     
  10. triniemi

    triniemi Gearhead

  11. Mopar

    Mopar Gearhead

  12. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Onhan näille topiikki jo toisaallakin, mutta ite olen ihmetellyt, että mikä tässä videossa oikein lopulta syttyy ja palaa.
    Mangnesium, alumiini vai mikä?

    On sammuttajillakin jo aika kuumat paikat, kun sikunaa alkaa samaan niskaan.
    http://www.youtube.com/watch?v=JYAI0rwR ... re=related
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    No tossa ekassa Moparin postauksessa taisi palaa ihan bensa. Sähköiset pumput ja letku poikki jostain, niin sehän työntää tankin tyhjäksi, jos ei pääse liekkimeren takia vääntämään virtoja pois...
     
  14. Janne104

    Janne104 1st gear

    juupituupi linkki ko. tapahtumaketjuun...
    http://www.youtube.com/watch?v=cDIngnxr-w4

    Tossa kun Mikkeri aijemmin mainitsi että jauhe on paskamainen aine siivota niin se on totta, silti se on pirun hyvä sammutusaine mutta loput varmaan tiedätte :wink:
    Ruotsinpojat käyttää paljon Co2 sammuttimia, sekin on hyvä ja "luotettava" mutta se toimii pieniin ja "umpitilan" palohini. Noita kaikkia videoita ku tarkastelee pidempään ja rupee vertaa mikä on paras sammutus menetelmä ja aine niin voidaan tulla lopputulokseen että kaikki on yhtä hyviä, tarvitaan vaan se oikea sammutusaine/väline siihen juuri tarvitsemaan tilanteeseen.
    Esitän hölmön kysymyksen koska olen vain nuori ja naiivi mutta onko kellään henk.johtasta kokemusta autojen omasta "fox" sammutusjärjestelmästä? kuinka tehokas se on? kuinka sitoavaa/jäähdyttävää seosta käytetään siinä?
     
  15. peltsi

    peltsi Gearhead

    Vähän joka videossa jampat sammuttelee palavia autoja t-paita ja farkut päällä ja ilman mitään päänsuojaa....
     
  16. cvy

    cvy Gearhead

    meiltä tuli palomiehet podis kysyy et onko hiili jarrut edes ja takana jonkun listan kans. tota palohommaa kans aatelin mut ei ne kysyny et onks hiilikori ym: sitä jäätii ihmetelee.
     
  17. patukaplas

    patukaplas 1st gear

    Hockenheimissa muuten kävi juttusilla Norjalainen joka on töissä Lontoon lähellä satamassa jossa käsitellään jatkuvasti vaarallisia myrkkyjä. Työporukalla on pakollisena kunnon maski-hengityssuojaimet.
    Hän ilolla totesi että TF 8 , eli Lehtimäen porukka, on ainut tiimi joka käyttää maski-suojaimia auton käytön yhteydessä. Kuulemma Nitron käryt ei ole mitään terveellisiä pitkässä juoksussa ja ihmetteli ettei muut tiimit huolehdi terveydestään ? Ennen aikaisia vakavia sairauksia on kuulemma luvassa...

    Kannattaa muuten ottaa vihjeestä opiksi ...
     
  18. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kyllä mä olen nähnyt ainakin alastarolla käytännössä kaikilla maskit. Eihän sitä kyynelkaasua kestä pirukaan jos on varikko vielä pressutettu :eek: Jotain Erbacherin tiimiläisiä (muistaakseni) bongasin viime vuonna tosin vuoronperään pilttuusta ulkona ottamassa happea, kun oli ihan hemmetin kuuma päivä ja ukot sai vissiin maskit huurtumaan hikoillessa :lol:

    Vai olikos Saksassa avonaisemmat varikot ja tuulinen keli? Aika sissi pitää olla jos pystyy työskentelemään siinä pilvessä itkemättä.

    Mutta enempi mua ihmetyttää metanolia polttavat mitä välillä näkee ilman maskeja, kun siinä missä nitrossa on äksä kyljessä, niin metanolissa on pääkallo ja vaaralliset pitoisuudet on aika pieniä.
     
  19. patukaplas

    patukaplas 1st gear

    Jos kaveri kuitenkin tarkoitti lähtötapahtumaa , jossa jokaisen videon perusteella hemmo on oikeassa. Teltassa olen itsekin nähnyt maskeja lähes kaikilla mutta viivalla en...
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Viivalla noi nasset on kyllä aika harvalla tiimillä, mutta kyllä varikkoteltoissa kaikki niitä ainakin Alastarossa käyttävät omien havaintojeni mukaan.
     

Kerro tästä muillekin!