No Prep / Street Outlaw Drag Racing

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja GS, 3.11.2017.

 1. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Maksaako noissa no prep kisoissa jotain ylimääräistä, että pääsee katsojana tuonne lähtöalueelle?
  Siellä näyttää aina videoissa olevan se suurin porukka..:p:D.. ja hihkua pitää niin peevelisti..:D
   
 2. Kannattaa katsoa ja kuunnella suomalaisen kaverin kertomana fiiliksiä noista tapahtumista.


  Kuinka paljon Discoveri TV-kanavan katsojia oli tai on paikan päällä ja mikä meininki on siellä tänään on sitten toinen kysymys?
   
  Muokattu: 10.1.2021
  GS, SG 448 ja three hundred tykkäävät tästä.
 3. SG 448

  SG 448 Gearhead

  Mielenkiintoinen pätkä katottavana suosittelen,
  Katsojamäärät on tietysti Suomeen verrattuna isoja oli tapahtuma Jenkkilässä mikä tahansa,Yks 16 vuotias jenkkifutaaja tarinoi paikallislehdessä se sai stipendin Michiganin yliopistojoukkueeseen ja kertoi et siellä NFL joukkueen kotipeleissä on ollut alta satatuhatta katsojaa viimeksi vuonna 1975.
  Yks ongelma Suomesta puuttuu Lajilegendat kokonaan,Kesä näyttää tuleeko radalle,Toivottavasti nyt kun FHRA järjestää mahdollisuuden.
   
 4. nixxon

  nixxon 3rd gear

  No no
  Onhan meillä eläviä legendoja tai oliko se ELÄVÄ LEGENDA.
  kysykää Au... AULIKSELTA
   
 5. GS

  GS Gearhead

  Tätähän ei tiedä kukaan, koska No Prep on nykyisin jenkeissä käytännössä yhtä kuin Street.
  Tarkoittaa sitä että käytännössä joka päivä on jossain päin jenkkejä niin isoja kuin pienempiäkin No Prep kisoja ja viikonloppuisin ympäri jenkkejä monia.
  Maa on jaettu eri No Prep alueisiin(Region) ja nämä järjestävät omia itsenäisiä vähän isompia rahakisoja n.parin viikon välein, jossa katsotaan järjestystä alueen paremmuudesta, kun taas näitä alueellisia pikkutoimijoiden kisoja on koko ajan. Lajin Kingihän on No Prep Kings kisa jossa alueiden parhaat ottavat lopulta yhteen, palkintosumman ollessa tänä vuonna puoli miljoonaa taalaa. Palkintosummat vaihtelevat pikkukisojen muutamista tuhansista, alueiden parin kolmenkymmenen tuhannen skaboihin ja No Prep Kings ja muutama muu kauden päätapahtuma sitten enemmän.
  Kilpailun järjestäjät eivät juuri koskaan ilmoittele katsojamääriä, koska No Prep on ennen kaikkea sitä pyörittävien bisnes, jolloin myös katsojamäärät katsotaan kuuluvan pitkälti yritysten omaksi asiaksi. Ansaitalogiikka perustuu pitkälti aivan muualle kuin katsomojen istujamääriin (ansaita on somepuolella), mutta koska vuosittain No Prep kisoja on vuosittain jopa tuhatkunta, jostain ne järjestäjätkin omansa näissä ottavat. Yhtään kisaahan ei ajeta, mikäli jaettavaa ei ole. Jenkeissä nämä hommat pyörivät vain jos on jotain myytävää.

  Eli kisat ovat olemassa pitkälti siksi että saadaan uutta someen levitettävää materiaalia ja sitä kautta kontaktiluvut ihan toisiin sfääreihin kuin muutama tuhan katsomossa istuvaa.
  Markkinointi elää jenkeissäkin kontaktiluvuista ja tuollainen sadan tonnin- puolen miljoonan kokonaiskontaktimäärä jostakin keskinkertaisesta kisasta takaa yhteistyökumppanien mielenkiinnon ihan eri tavoin kuin 5000 katsomossa istuvaa kontaktia, 50:stä nyt puhumattakaan(silloin kivanpidon maksaa artisti).

  Mitä katsomossa istuvien määriin tulee, on tietenkin selvää että useimmiten öisin ajettavat Grudge kisat jotka ajetaan keskellä viikkoa ja öisin, eivät kerää katsomoihin väkeä. Ei tarvitsekkaan, koska kisa näkyy kyllä jo somessa aamulla.
  Nämä koronavuonna -2020 tallennetut pätkät voi sitten laittaa kuitenkin ihan omaan lokeroonsa, koska pääosin -20 kisoihin oli katsojilta pääsy kielletty kokonaan.
  Ainoastaan tiimin jäsenet ja ”perhepasseilla” pääsi katsomoihin ja se tietenkin näkyy.
  Kun katsotaan vaikkapa kauden 2019 No Prep Kings kisoja, aika hyvin oli jengiä paikanpäälläkin.

  No Prep Kings 2018 Bristollin kisa josta kaiketi on olemassa jokin katsojamääräkin parilta päivältä julkaistu, mutta se kun on No Prepissä yhtä epäoleellista kuin ajan mittaaminen, niin jätettäköön nyt. Oleellista on se että jo pelkkä tämä yksi Kingsin osakilpailun Youtube pätkä on kerännyt tähän mennessä 1.1-miljoonaa kontaktia.
  Eli jos tarjotaan tätä määrää yhteistyökumppaneille tai muutamaa kymmentä tuhatta katsomossa jenkkilän mittakaavassa, some vie ja lajin markkinointiväki taputtaa pieniä karvaisia käsiään.

  Tuossa vielä vähän siitä mitä No Prep on ”luistonestoineen" ja ennakkomainontaa ko.kisaan/kauteen:

   
  Muokattu: 11.1.2021
 6. GS

  GS Gearhead

  No niin, vähän jo odottelinkin. Luonnollisesti ihan pelkkää asiaa. ;)
   
 7. GS

  GS Gearhead

  Se ei suinkaan ole sattumaa että jenkkilän No Prep on mm.Discoveryn seuratuin ja puhutuin tosi TV-sarja.
  Koko No Prep perustuu sille että mennään markkinointi edellä ja että yhtään kisaa ei ajeta ennen kuin markkinointikoneisto tuottaa. Kun on mitä jakaa, ajetaan...ja tuotetaan samalla uutta ”klikattavaa”=myytävää materiaalia.
  Discovery on vain yksi kanava jonka luoma julkisuus No Prepille käytetään hyväksi.
  Kaikki piperrys siitä onko pitoa vai ei, ajetaanko kasia vai varttia,jne...on täysin epäoleellista koko jutussa, koska tätä lajia ei ole olemassakaan ilman kokonaan uusiksi käännettyä konseptia toimia.
  Se että ajetaan vain skabaa No Prep säännöillä...tai sinne päin, ei ole vielä oikeasti No Prepiä, vaan No Prepin kilpailusäännöin ajettua kiihdytyskisaa, jossa artisti maksaa, eikä kukaan ole kuullutkaan ko.kisasta, kilpailijoista nyt puhumattakaan.

  Kuten tuossa pätkässäkin tuli ilmi, että on hyvin....siis äärimmäisen tarkkaa, minkälaista kuvaa halutaan lajista välittää ja organisaatio omistaa/hallinnoi kaikkea kuvallista ja videoamateriaalia.
  Se on kuitenkin se lajin koko ansaintamekanismi ja sen tapaista kuvaa kuin mitä viimeisinä TV-aikoina välittyi TV-lähetyksistä suomalaisesta Drag Racingista ja nyt Live-streameista, halutaan välttää kaikin keinoin.
  Ne ovat vain hard core pienelle lajia seuraavalle itse oman soitantansa maksavalle ydinryhmälle, ei todellakaan suurelle yleisölle, yhteistyökumppaneista nyt puhumattakaan.
  Laji myydään somessa ja silloin suurelle yleisölle välitettävän materiaalin laatu pitää olla oikeasti ammattitasoista ja loppuun asti funtsittua. Laji pitää olla visuaalisesti kiinnostavaa ja siitä pitää ehdottomasti välittyä ne elementit mitä tämä hieno laji oikeasti pitää sisällään, jotta meillä on jotakin mitä kymmenillä muilla tarjolla olevilla moottoriurheilulajeilla ei ole.
  Jokainen lähtö ajetaan vasta sitten, kun riittävä määrä tallennuskapasiteettiä on asemoitu oikein.
  Tämä muutetaan lopulta eri somekanavilla katsojamääriksi, josta saadaan myytävät kontaktiluvut(joka on ihan toista kuin pelkät katsojaluvut=kontaktit).
  Tähän ei todellakaan haluta amatöörejä kuvaamaan ja tuottamaan heikkotasoista ”Boot Leg” kamaa, koska se valuu oikeasti lajin takaovesta ketään hyödyttämättä ulos.

  Oikeasti, laji ei tarvitse tänä päivänä katsomoja eikä yhtään tarraa auton kylkeen enään ollenkaan, tullakseen taloudellisesti omillaan toimeen ja hyvin.
  Ketään joka haluaa hyödyntää lajin näkyvyyttä ja maksaa siitä, ei todellakaan kiinnosta istuuko katsomossa sata vai tuhat ukkoa.
  Kyse on siitä kuinka moni somessa näkee lajin ja klikkaa sitä eteenpäin.
  On aivan sama onko panostamasi mainoksen nähnyt joku somessa vai livenä katsomosta. Pääasia on että tulee nähdyksi ja että sinun brändisi on liitetty siihen visuaaliseen kerrontaan joka puree.

  No Prep rakentuu myös hyvin pitkälle funtsitusta fanikulttuurin luomisesta, joka on se lajin toinen elinehto. Niin itse konseptia kuin eri tiimien näkökulmasta.
  Tuossa Jannen pätkässä tämä tuli hyvin ilmi tuosta No Prepiä kuvaavista fanituotteiden jonotuksesta. Niitä jonoja paitamyyntiin syntyy kaikkien muidenkin tiimien teltoilla, ei vain Lutzin. Eli tähän fanikulttuurin luomiseen on valjastettu paljon ammattitaitoista väkeä pommittamaan joka päivä someen eri tiimeistä/henkilöistä juttua, jolloin ihmiset pääsevät samaistumaan ja valitsemaan ”oman tiiminsä”.
  Tätä varten tiimellä itsellään on ”somevastaava”, mutta toki kattojärjestökin tekee niin itsensä markkinoinnin lisäksi myös voimakkaasti tiimiensä markkinointia.
  Tämä fanijoukko on kuitenkin se kova ydin ja sanansaattajajoukko somessa verkostoitumiseen. Jokainen video ja kuvajako tietää rahaa lajiin sisään ja mitä enemmän materiaalia fanijoukko jakaa, sitä enemmän klikkauksia, jne,jne.
  Faneilta toki tulee suoraan tiimeille jonkin verran lisäkassaa, mutta kokonaisuudessa se on pienempi asia.

  Mutta, kuten todettua, No Prep EI ole vain kilpailusäännöt, se on vasta lopputulema jos/kun markkinointikoneisto jo pyörii.
   
  Muokattu: 11.1.2021
 8. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Kyllähän tässä on kovasti samaa kuin showpainissa on ollut jo vuosikymmenet.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Showpaini

  En yhtään yllättyisi, vaikka maailmalla showpaini olisi saattanut tehdä enemmän miljonäärejä kuin vaikkapa perinteisen, olympialaisissa kilpailtavan painijoiden suhteen. Kukin makunsa mukaan.

  Kaikki varmaan muistavat Viikingin. Jenkkilään päätyi kun ei täällä Suomessa moista vaihtoehtoa ollut, vaikka sitä ilmeisesti yritettiin:

  "Showpaini Suomessa
  Suomessa on ollut kolme vakavastiotettavaa yritystä luoda showpainipromootio. Valhalla Pro Wrestling pyrki kovalla markkinoinnilla ja kovilla nimillä nopeasti kannattavaksi. Yleisö kuitenkin pettyi, kun yrityksen mainostamia nimiä ei kehässä nähty, ja Valhalla lopetettiin nopeasti heikon talouden vuoksi. PWF eli Pro Wrestling Finlandia jatkoi Valhallan jälkeen, mutta huomattavasti maltillisemmin. PWF piti painitapahtumia Uudenmaan alueella muutaman kuukauden välein muutaman vuoden, kunnes lopetti toimintansa. Suomalaisen showpainin perinnettä jatkaa FCF Wrestling. 3. syyskuuta 2007 alettiin suomalaista showpainia näyttää ensi kertaa myös televisiossa, kun Diggari-kanavalla alkoivat SMASH TV -lähetykset. Suomessa näytettiin showpainia (RAW, SmackDown! ja WWE NXT) MTV3 MAXilla perjantai-lauantai-iltaisin, mutta sen näyttäminen lopetettiin."


  Toki kyse ei tietenkään ole samasta asiasta kuin No Prep, koska muutenhan kyseessä olisi showpaini.
   
 9. GS

  GS Gearhead

  Eli avaatko hieman mikä tästä tekee showpainiin rinnastettavan?
  Siis kuin että laji pyörii omillaan/tuottaa ja omaa vahvan fanikulttuurin?
   
 10. Weijari

  Weijari Gearhead

  - Pieni harrastajamäärä, joista suurin osa tuntee toisensa ( Ei yllätysmomenttia )
  - Pieni kaupallinen pohja josta ponnistaa ( ei riitä ns läpilyöntiin )
  - Pienen harrstajamäärän jakautuminen useaan luokkaan, eli se vähänkin on vielä jakautunut
  - Harrastuspaikat vähissä
  - Suomi säännöt, eli talkoilla ei saa tehdä tuottavaa yms.
   
 11. Näin viimeyönä unta fanikulttuurista. Pipot, kalsarit ja t-paidat vietiin käsistä, suorastaan revittiin.... Sivukyliltä asti oli mummot ja faarit lähteny ostamaan kamaa lentokentälle ja sanoivat että "ei nyt kerkiä jäädä katsomaan teidän pörinöitä, me tiedetään tämä uudenlainen markkinointipaletti ja katotaan nämä kotona online".

  Heillä oli sitä "uudenlaista ajattelua" ja luistoakin oli vähän ainakin taskumatissa ja rollaattorissa

  Saa nähdä keritäänkö nähdä ensin GS:n järjestämiä No Prep kisoja uudella konseptilla vai kerkiääkö yhteiskunta kieltää polttomoottorien käytön.


  Aulis

  Nixxon; sun kannattaa katsoa suomen ykköskuuluttajan jutut viimekesältä. Siellä sitä Elävä Legenda sanastoa tuli kyllä hyvin. Sen verran voin auttaa että kuuluttaja ei ollut Stadin säkki eikä Jami Kananen. Och Samma På Svenska.
   
 12. JuhaKuu

  JuhaKuu Gearhead

  No Prep suosiosta on kiittäminen Discoveryä, he ja muutama telkkariin sopiva henkilöhahmo ovat nostaneet ensin katukisaamisen ja sen myötä noprepin parrasvaloihin mikä on kyllä ollut hyvä juttu koko lajin kannalta.

  No Prep King’s on minusta puhtaasti Discoveryn tuote, eikä niinkään mikään kattojärjestö. Heillä on omat säännöt ja systeemit, mukaan pääsee se kuka sinne hyväksytään.

  NoPrep sääntöjä näyttää olevan joka lähtöön, jopa indexiluokkiin asti.
   
 13. TimeMachine69

  TimeMachine69 2nd gear

 14. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Mulle aukes heti!
   
 15. GS

  GS Gearhead

  Verraten siis jenkkilän No Prepiin...kö?
   
 16. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Varmaan jenkkilän discoveryllä ja netissä, ei vielä suomen tvssä
   
  TimeMachine69 tykkää tästä.
 17. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Hätääsimmät voip kahtua juutuupista
   
  GS tykkää tästä.
 18. Weijari

  Weijari Gearhead

  Ei vaan yleensäkin melkein minkä tahansa lajin kilpaluokkaan nuo on ne ongelmat mitkä pitää selättää. Oli se sitten optimistijollapurjehdusta tai no-prepiä. Jos haluat seuratasolla toimivan ja itseään ruokkivan luokan, pitää esim purjehduksessa olla se n. 10 venettä samassa paikassa (eli esim yhdellä pursieuralla / merialueella ilman varsinaisia siirtymiä kisoihin / treeneihin.
   
 19. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

 20. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  En katsonut kokonaan tuota videota, joten saa kritisoida.

  Maksavia katsojia ei tainnut olla. Jos joku mällää vedoissa ulos radalta tms., niin se on sitten sen ongelma, paitsi jos joku näitä järjestää.

  Draamaa oli tietenkin, kuten on aina on kaikessa draamassa, jopa radiokuunnelmassa.

  Tietenkään kisaa ei ajettu normaali liikenteessä, kuten alkutekstissäkin näkyy eli suljetulla alueella mentiin. Sopiva teollisuusalue tai vastaava oli käytössä.

  Stockholm Open männävuosina taisi kerätä enemmän katsojia. Mut tositeevee puuttui.
   

Kerro tästä muillekin!