Nokan ajoitus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja manuel, 14.1.2022.

 1. manuel

  manuel Gearhead

  Mitäs tietäjät sanoo edel 2122 nokka. riittääkö ajoitusmerkkeihin laittaminen vai vaatiiko tarkempaa säätöä mielestänne? 302 kone ja auto 1400kg kesä gruisailu käyttöä...
   
  Muokattu: 14.1.2022
 2. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Varmaan riittää ajoitusmerkit että tulee toimiva mutta ajoituksen tarkastus on kyllä aika kepee homma, ja tarkistaisin sen kyllä.
  Tällä on hienot jakopäät ja muut systeemit mutta periaate tulee selväksi. Muutaman kampiakselin asteen sisään kun saa mitä nokkakortti sanoo niin hyvä on.
   
 3. manuel

  manuel Gearhead

  Juu komiat on kaverin vehkeet. Ja aika hyvä videokin. Kiitos linkistä. pitää vissiin jotain kamoja hommata itellekkin.
   
 4. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Jos tarkoitus on tarkistaa että ajoitus on merkkien mukaan kohtuullisella tarkkuudella kohdallaan, niin ei siihen välttämättä erikoisvälineitä tarvitse.

  Vähän kevyemmilläkin mittalaitteilla ja tarkalla silmällä voi todeta että ykkösen männän ollessa yläkuolokohdassa ja venttiilien vaihtokohdassa, pitää imunostajan olla hieman "ylempänä" perustasosta kuin pakonostaja.

  Noissa perus katunokissa venttiilien tulisi olla vaihtokohdassa saman verran auki noin 4-6 astetta ennen yläkuolokohtaa. Silloin yläkuolokohdassa imu on enemmän auki kuin pako.
   
 5. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Tämä liene pätee täsmälleen vain sigle pattern nokassa.
   
 6. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Joo, mikäli katsotaan vain nostajien tasoa toisiinsa nähden, eikä sitä kuinka paljon nostaja on noussut "perustasosta", kuten edelläkin mainitsin.
   
 7. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Joo, niin minä sitä koitin hahmotella.
   
 8. manuel

  manuel Gearhead

  Pitää vissiin tehä kiekko ja toppari, mittakello kyllä löytyy, katsotaan kun keretään, mielenkiintoista onko paljon eri kuin merkit...
   
 9. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Jos ei välttämättä halua itse askarrella, niin motonetistä löytyy edullinen astelevy ja us-partsista yläkuolokohta työkalut.
   
 10. janihei

  janihei Gearhead

  Motonet myy noita astelevyjä, pitäis olla ihan hyllytavaraa. Artsi prkl
   
 11. manuel

  manuel Gearhead

  Kiitos vinkeistä taas tietäjille, eiköhän mätänettiin pian matka käy...
   
 12. 57 Firedome

  57 Firedome Gearhead

  Minkä näköinen on tai onko edes sellaista stopparia Mopar 273cid moottoriin tulpanreiästä tai jotenkin muuten ykk:n etsintä kannet paikoillaan ??
   
 13. Solvent

  Solvent 3rd gear

  Tee toppari ite. Mä tein vanhasta tulpasta. Eriste pois, kierteyttää tulpan sisäosan ja tempasee siihen sopivan, pitkän pultin. Sitte vielä hivasee pultin päästä terävät pyöreeksi. Tulee hyvä
   
  Akit tykkää tästä.
 14. 57 Firedome

  57 Firedome Gearhead

  Eikä osu venttiileihin ? Pitää testata jokatapauksessa. Kiits.
   
 15. Solvent

  Solvent 3rd gear

  Keinut pois niin pysyy venttiilit kiinni asennossa
   

Kerro tästä muillekin!