Od boikottiin?

Ketju osiossa 'Overdrive tiedotteet ja palaute', aloittaja Camino'79, 8.1.2020.

?

Boikottiin vai ei?

 1. Kyllä

  60,7%
 2. Ei

  39,3%
 1. Tepa Kalifi

  Tepa Kalifi Gearhead

  Jo vain. Täytyy osallistua sen verran keskusteluun, että kunnon moderointi olisi kyllä poikaa monessa paikassa. Jos tätä nykyä jopa jossain facen ruokaohjeryhmässä uhkaillaan lastensuojeluilmoituksilla (ja huomio, pällit ovat ihan omilla nimillä ja naamoilla liikkeellä!), niin on ihmiskunnassa jotain vakavasti vialla. Meillä hyväosaisilla on vissiin niin vähän oikeita ongelmia, että pitää kehittää elämää suurempaa draamaa tyhjästä.

  Modet mukaan ja varoituksen jälkeen määräaikainen jäähy. Kyllä keskustelu siitä siistiytyy.

  Ne neuvot, joissa kehotetaan olemaan lukematta öyhötysaiheita, ovat vähän huonoja. Sama kuin sanoisi, että anna vaan lapsenraiskaajan touhuta, ei sun siitä tarvi välittää kun ei ollut sun oma lapsi kyseessä... Ei se toiminnasta sen parempaa tai laillisempaa tee, vaikka silmänsä sulkee.
   
  Chevy ´53, Nyypäle66 ja 1purehell tykkäävät tästä.
 2. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Mä ehdotin joskus 2004 tai 2005, että politikointi joko kiellettäisiin tai pistettäisiin ihan erilliseen osastoon, josta se ei saisi levitä ulkopuolelle. Tuli täys tyrmäys, jopa osalta näiltä jotka täällä nyt kehuu kuinka ihanan rauhallista täällä on. :D
   
 3. kuokka

  kuokka 2nd gear

  Eipä oo täällä taaskaan mitään mielenkiintoista.

  Tylsää.

  Mä meen pois.
   
  juko7 tykkää tästä.
 4. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  No ainakin V8 Marketissa näyttäisi olevan pirtsakoitumista.
   
 5. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Mitö uudelle kellarille on tapahtunut kun en pääse sinne?
   
 6. Nyypäle66

  Nyypäle66 Gearhead

  Toimii ihan normaalisti.
   
  Muokattu: 12.2.2020 klo 11:17
  Inlinee ja redneck1 tykkäävät tästä.
 7. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Jospa kellariin on säädetty alaikäraja???
   
  Classic1964, Inlinee, Gary Grand ja 1 muu tykkäävät tästä.
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Palstahan rauhoittui kovasti, kun osa lähti potkimaan per#eitä, eli sinne kick-ässiin. Hehe. Mikään foorumi ei pysy hyvänä ja elossa, jos ei ole moderaattoreita torumassa ja/tai keskustelua vetämässä. Täällä on esim "poropeukalo" joka rikastaa hauillaan montaa muuten varsin kuivakasta ja ei niin mielenkiintoista topikkia. Niin kuin puheenjohtaja.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 9. sämpy

  sämpy Gearhead

  Tein tilastointia OD - Kellari, ja otin päiväksi viime perjantain klo 0-24.

  (mainittakoon asiaan vihkiytymättömille, että "Kellari" tarkoittaa siis keskustelupalstaa http://imghost.kicks-ass.org/foorumi/index.php)

  Ensinnä ne tilastot (virhemarginaali kaksi prosenttiyksikköä [​IMG] )

  Jätin myyntipalstan ja ylläpidon topikit laskujen ulkopuolelle

  OD:
  Tekniikka & Rakentelu 61 viestiä
  Harrasteautoilu 82 viestiä
  Kerhot 2 viestiä

  Kellari:
  Tekniikka 29 viestiä
  Autoharrastus 25 viestiä
  Työkoneet 2 viestiä
  Politiikka 31 viestiä
  yleinen keskustelu 641 viestiä.

  Sitten jotain päätelmiä. Kellarin viestikunkkuja olivat jokseenkin harmittomat mitä teit/juot/olet tällä hetkellä yms. Sen sijaan ilmeisesti närää aiheuttanut politiikka/uskonto/mamu -keskustelut ovat eriytettyinä hiljentyneet merkittävästi, eikä siellä ole ollut merkkejä entisen kaltaisesta kinastelusta. Ylläpidon aktiivinen toiminta tahallisen provosointikirjoittelun vähentämiseksi?

  Olen myös huomannut, että entiset kinastelijat osallistuvat nyt paremmin samoihin tekniikkakeskusteluihin asiallisessa hengessä.

  Toinen huomio, tapaus naarmutettu -41 Ford.
  OD:lla tuo on harrasteautoilun puolella, koska ei ole vaihtoehtoa, Kellarissa se on mukana yleisessä keskustelussa. OD:lla vuorokaudessa 15 vastausta, Kellarissa 60.

  Kirkkaasti suosituin harrasteautoilutopikki OD:n puolella oli "Harrastuksen tulevaisuus -huono?" peräti 35 viestillä, lähes puolet kaikista viesteistä. Ilman tuota ja naarmutettua Fordia olisi viestejä ollut vain 31kpl eikä 82. Ehkä topikin aiheesta pitäisi päätellä yleistä ilmapiiriä...

  Tekniikan ja harrasteautoilunpuolella OD on silti kunkku, ford-topikki eliminoitunakin hiukan yli tuplaten viestejä vuorokaudessa verrattuna Kellariin. Ilmeisesti keskustelu jopa hiukan vilkastunut, mahdollisesti koska yleistä keskustelua ei ole enää ajanviete vaihtoehtona.

  Kun jaksaisi, pitäisi laskea verrokkina jokin perjantai ENNEN kuin OD:n yleinen keskustelu suljettiin. Kauhea työ...

  Ehkä teen uuden vertailut taas joku päivä. Vertailun vuoksi..
   
  Gary Grand, Classic1964, juko7 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  ja ODn käyttäjiin verraten (33 000kpl?) kellarissa on se ehkä 1%.

  prosenttijengi.
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 11. Simon Templar

  Simon Templar Gearhead

  Niin mikäs pointti nyt oli tuossa viestien laskemisessa? Kannattaa siirtyä kellariin vai pysyä od:lla?
   
 12. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Lähinnä porukan kirjoitteluaktiivisuutta näkisin tuossa..
  Tuo shit chät -osasto on kellarissa todella aktiivinen käyttäjämääriin suhteutettuna, mutta teknistäkin juttua siellä kirjoitellaan jonkin verran.

  Itse en ole tätä od boikottiin laittanut.:D Molemmissa tapahtuu jotain, mutta tuolla kellarissa tulee pääasiassa kirjoiteltua. Tänne kirjaudun nyt ehkä kerran-pari päivässä katsomaan tekniikkatopicit ja V8-marketin.
  Täällä on edelleen monta tekniikan osaajaa, joille annan suuren arvon.:cool:

  Tavara näkyy vaihtavan omistajaa lähinnä facessa, mutta tyrkytän romujani täälläkin.
   
 13. sämpy

  sämpy Gearhead

  Tarvitteeko sille olla aina jokin tavoite?

  Tässä on aika ainutlaatuinen tilaisuus nähdä, miten yleisen keskustelun puuttuminen vaikuttaa foorumin aktiivisuuteen. Tarvitsee vain lisää dataa ja aikaa.

  Että jotain hyötytä tästäkin paskasta tilanteesta.

  Lisäksi tässä on kuullut aika häröjä arvioita ihmisiltä eri ääripäistä, että OD kuoli ja että päinvastoin vilkastui kun paska lakaistiin nurkista. Joten halusin tärvätä aikaani ja oikeasti tutkia missä mennään.

  Nyt tässä analyysissä Kellarissa on autoharrastusosiossa 1/3 OD:n viestimääristä ja tekniikkapuolella n. 1/2. Aika hyvin sekin, tuolla käyttäjämäärällä. Mutta nämä on puhtaasti lukuarvoina nappikauppaa yleiseen keskusteluun verrattuna jossa yli kymmenkertaisesti viestejä, toki sisällöltään autojutut mielestäni tärkeämpiä kun autofoorumista puhutaan.

  Mutta yksi argumentti tässä on koko ajan ollut, että ne jotka tykkää jauhaa paskaa, on niitä jotka myös osallistuu hyvällä panoksella tekniikkakeskusteluun. Joten sitä lähdin alunperin selvittämään mutta vielä ei pysty tekemään kunnon analyysiä.

  Pari muuta päivätilastoa, niin voi jo aika hyvin sanoa miten oikeasti kävi. Mutta vasta vuodet näyttää miten nämä kaksi melko samat aihealueet sisältävää foorumia pärjää keskenään. Jollei ihme tapahdu ja täällä pysty taas keskustelemaan, jolloin toiselle ei ole edes tarvetta.
   
  DX tykkää tästä.
 14. Jza

  Jza Gearhead

  OD on ollut niin kauan pystyssä, että puolet noista "käyttäjistä" lienee jo kuolleen ja lopuista aktiivisia kirjoittelijoita heistä lienee juurikin se prosentti tai kaksi. Ja kun vähennetään MHK:n eri inkarnaatiot, niin käyttäjämäärä putoaa jo tonnilla :D
   
  Mikkis tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!