Oldsin 307 nokan välykset?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Big_Easy, 13.1.2011.

  1. Big_Easy

    Big_Easy 1st gear

    Paljoko saa olla päittäisvälystä (eteen-taakse) 307:n nokassa? Mittasin kellolla ja sain tulokseksi 4,38mm, eli vissiin pikkasen liikaa kun oli jo parilla nostajalla sorvannut nokkaa ja repässyt jakoketjun poikki. :(

    Ja paljonko noissa nokan laakeripinnoissa pitäisi halkasijat olla, kun en Haynesin manuaalista löytänyt? :oops:
     
  2. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kyseessä on varmaan rullanostajaversio, eli 85 tai uudempi?
    Jos siinä on paljon välystä, niin se johtunee siitä etupään lukituspalan ja nokan välisen liukupinnan kulumisesta. Kai sen voi päätellä kulumajäljistä että minkä verran se on kulunut. Tuskin tuo on kovin oleellinen asia, kunhan ei ole liikaa kulunut, virranajakajan/öljypumpun ratas vetää nokkaa taaksepäin ja etupäässä on jousi/liukunappula jakopään kopan välissä.

    Mulla on muuten uusi (uusi laatikossa) ylimääräinen tehdasarvoinen rullanokka, se joutaa muuttamalla kympillä. Mutta yleensä se irrotettava liukupala kuluu siitä etupäästä ja kohtuukuntoisia löytänee purkumoottoreista.
     

Kerro tästä muillekin!