Ongelmia entisöijä Triangle Motor Co:n kanssa

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja geekoo, 19.5.2013.

 1. käkkyläjuntti

  käkkyläjuntti Gearhead

  Ei verottajaa pelätä tarttee... Tappaa se ei voi ja tiineeksi ei saa :rotfl:
   
 2. smuige

  smuige Gearhead
  Taksiliikennelaki 2.3.2007/217

  2 Luku,Taksilupa

  4§ Luvanvaraiset kuljetukset

  Ammattimainen henkilöiden kuljettaminen edellyttää taksilupaa.
  Ilman taksilupaa saa:
  -
  -
  -
  4) kuljettaa henkilöitä museoajoneuvolla.
   
 3. Blower Camino

  Blower Camino Gearhead

  Verottajan lisäksi kannattaa pelätä muitakin viranomaisia esimerkiksi poliisia tai tullia joka valvoo luvanvaraista liikennettä. Käsittääkseni tuo hääajo ei oo mikään poikkeus jos siitä joku ulkopuolinen ottaa maksua.

  tässä copy pastea finlexistä  Liikennelupa

  Henkilöiden kuljettaminen tiellä moottoriajoneuvolla korvausta vastaan on ilman liikennelupaa kielletty lukuun ottamatta 6§:ssä mainittuja kuljetuksia.

  Korvausta vastaan tapahtuvaksi ei katsota yhden tai useamman matkustajan kuljettamista henkilöautolla vuorotteluperiaatetta noudattaen.

  Jos henkilöitä kuljetetaan korvausta vastaan vuokratulla moottoriajoneuvolla, jonka kuljettajana toimii sen vuokralleantaja tai vuokralleantajan palveluksessa oleva taikka vuokralleantajan tehtävään osoittama, välittämä tai muulla näihin verrattavalla tavalla järjestämä henkilö, liikenteenharjoittajana pidetään vuokralleottajan asemesta vuokralleantajaa.

  Liikennelupa tarvitaan henkilöiden kuljettamiseen tiellä moottoriajoneuvolla korvausta vastaan myös silloin, kun sopimus kuljetuksen suorittamiseksi on tehty tämän lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten kiertämiseksi taikka jos olosuhteet osoittavat sitä tarkoitetun.  Ilman liikennelupaa sallittu liikenne

  Ilman liikennelupaa saa:

  1) suorittaa sairaankuljetusta valtion, kunnan, kuntainliiton tai sairaalan hallinnassa olevalla sairasautolla;

  2) suorittaa kunnan järjestämiin sosiaalipalveluihin kuuluvaa henkilöiden ja tavaran kuljetusta:

  a) kunnan tai kuntainliiton hallinnassa olevalla henkilöautolla kuljetuspalvelujen saajilta perittäväksi säädettyä korvausta vastaan; tai

  b) kunnan tai kuntainliiton palveluksessa olevan henkilön hallinnassa olevalla henkilöautolla silloin, kun kuljetus liittyy oleellisesti henkilön työtehtäviin ja ajokorvaus määräytyy työ- tai virkaehtosopimuksen perusteella;

  3) kuljettaa huollettavanaan olevan henkilön kouluun, työhön, huoltolaitokseen tai vastaavaan ja takaisin silloin, kun kuljetus ei kohtuudella ole järjestettävissä joukko- tai tilausliikenteenä ja ajokorvauksena maksetaan enintään työ- tai virkaehtosopimuksen mukainen määrä; sekä

  4) suorittaa samalla uitto- tai metsätyömaalla työskentelevien, kuljettajan lisäksi enintään neljän henkilön kuljetusta yhden työntekijän hallinnassa olevalla henkilöautolla sille vahvistetun henkilöluvun rajoissa, jos työmaalle ei ole järjestetty eikä voida järjestää työaikoihin ja -matkoihin soveltuvaa linja-autoliikennettä ja sinne on hankalaa muunlaisin kulkuneuvoin ja kohtuullisin kustannuksin päästä.


  sit pari aika olennaista juttua :

  27§

  Rangaistussäännökset

  Joka harjoittaa luvanvaraista henkilöliikennettä ilman asianmukaista liikennelupaa tai kansainvälisten maantieliikennesopimusten edellyttämää kuljetuslupaa, on tuomittava luvattomasta henkilöliikenteen harjoittamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi.

  Joka laiminlyö tässä laissa tai sen nojalla annetuissa säännöksissä säädetyn ilmoituksen tekemisen tai tietojenantovelvollisuuden, on tuomittava luvanvaraisesta henkilöliikenteestä tiellä annettujen säännösten rikkomisesta sakkoon.

  28§

  Luvattoman kuljetuksen keskeyttäminen

  Poliisi voi keskeyttää kuljetuksen, jos kysymyksessä on luvanvaraisen henkilöliikenteen harjoittaminen ilman asianmukaista liikennelupaa tai kansainvälisten maantieliikennesopimusten edellyttämää kuljetuslupaa.


  Kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta
  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1991/19910343
   
 4. 1purehell

  1purehell Gearhead

  ^Eli hääkyydeissäkään ei pelkällä veronmaksulla selviä. Pisti silmään tuossa Blower Caminon lainaamassa tekstissa tuo:

  Eli jos sulla on 6-paikkainen auto, niin siihen ei voi ottaa itsesi lisäksi viittä metsätyömiestä mukaan. Tarvii liikenneluvat. :poff:
   
 5. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Muttei saa ottaa korvausta? Kohtahan kaikki pimeät taksit käyttäis museoautoja, koska niillä pirssikyytien ajaminen olisi sallittua, ilman lupiakin.

  Totta kai museoautolla saa kuljettaa henkilöitä. Saahan tavallisella henkilöautollakin.
   
 6. smuige

  smuige Gearhead  Kyllä mä tulkitsisin sen lainkohdan siten että siinä listataan ammattimaiset henkilökuljetukset jotka eivät poikkeuksellisesti vaadi taksilupaa. Mitä pimeetä siinä on jos vaikka toiminimellä heittäisit hääkeikkoja? Kuljettaminen millä vaan on kielettyä tietty jos sen tekee pimeästi veroja maksamatta.
   
 7. sbf

  sbf Gearhead

  Eikös meillä ole tää kirjoittamaton lex hautala että saa tehdä pimeesti kun tarkoitus on hyvä?
   
 8. geekoo

  geekoo 1st gear

  Stahl-Ville kl. 20:00: "onko lehden tiedoissa virhe?"
  Graafisena esityksenä Talouselämän tiedot ovat tietysti hieman epätarkkoja, mutteivät ole sinänsä virheellisiä. Koska Trianglen tilikausi päättyy helmikuun viimeisenä päivänä, voi puhua tilikauden 2012 liikevoitosta, kun tarkoitetaan aikaa 1.3.2011–29.2.2012.
  Tilikauden 1.3.2012–28.2.2013 tuloslaskelma ja taseet ovat kuitenkin olleet kaupparekisterissä jo kuukauden, joten Talouselämä olisi kyllä voinut hyödyntää niitä. Sen tilikauden jättitappion vuoksi pohja tavallaan putoaa pois Talouselämän luvuista.
  Mainittakoon varmuuden vuoksi vielä, että minä olen käyttänyt blogissani tilikauden tulosta (eli "viimeistä riviä"), koska se on se tulos, joka lisätään/vähennetään omasta pääomasta. Minua kiinnostaa Trianglen vakavaraisuuden kehitys. Liikevoitosta ei ole vielä vähennetty mm. tilikauden verot.

  A.W. kl. 20:08.
  Se "hätäpääomitus" 65.000 € ei ole lainkaan mukana tuloslaskelmassa, vaan on viety suoraan taseeseen (kassaan ja omaan pääomaan).
   
 9. Stahl-Ville

  Stahl-Ville Gearhead


  Kiitokset GeeKoolle. Tätä tarkoitin. Nyt on sitten Jankon Betonin vuoro kertoa oma todellisen asiantuntijan näkemyksensä esitetyistä luvuista.
   
 10. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  Entä jos vuokraa itsensä ei autoa, siitä veloitus, ja sanoo, ai niin mennään mun autolla, se soveltuu paremmin hääkuljetukseen :O) Vaatiiko 1-5 hääkeikkaa vuodessa luvan ???
   
 11. ido59

  ido59 Gearhead

  ... sen ohella voisi myydä ryyppyseuraa, ja hintaa sisältyy viinat :odroll:
   
 12. Kurko

  Kurko Gearhead

  Jos tuota asiakkaiden autoilla tapahtuvaa bisnestä olisi tapahtunut, niin miten se sitten käytännössä tapahtuisi? Tämä siis vain hypoteesina, mitään en väitä.

  Kun asiakas tuo vaikkapa XJ6:sen huoltoon, sanotaan että venyy viikonlopun yli kun jarrupalat tulevat Saksasta ja sille viikonlopulle on hääauton kyselijä tiedossa? Vai onko käytetty siellä asiakkaan myyntitilissä olevia autoja ko. toimintaan?
   
 13. Fleetline

  Fleetline Gearhead


  Jos lupa vaaditaan niin se tarkoittaa että ei yhtään ilman virallista lupaa
   
 14. Tero_S

  Tero_S Gearhead

  Uudessa Talouselämä lehdessä on juttu trianglesta.

  Geekoon bamari murheet näyttää osuvan aikaan, joista lehdessäkin mainitaan vaikeina aikoina, muun muassa kasvun ja siitä seuranneiden epäonnistuneiden rekrytointien yms. seurauksena. Ehkä noista rekrytoinneista on jäänyt jollekin henkistä ihottumaa.
   
 15. Jankon Betoni

  Jankon Betoni 1st gear

  Ei tuossa nyt kauhean kovan kasvun piikkiin voi ongelmia laittaa, koska liikevaihto on kasvanut ainoastaan sen 16% viime tilikaudesta.
  Rekrytoinnin ongelmiin on mahdotonta ottaa kantaa ilman taustatietoja.
  Julkisista tilinpäätöstiedoista voi päätellä jotain yhtiön tilasta tilinpäätöshetkellä:

  Käyttökateprosentti on hyvin alhainen, joka kertoo heikosta tulorahoituksesta.
  Liikevoittoprosentti on myös hyvin heikko ja nämä vertailtuna yhtiön edellisiin vuosiin kertovat jonkinlaisesta ongelmallisuudesta katteen kanssa.
  Sijoitetun pääoman tuotto myös reilusti pakkasella.
  Toiminta ei nyt jostainsyystä kannata, koska palvelusta saatava hinta ei riitä kustannuksiin, joita toiminnasta syntyy.

  Yrityksen vakavaraisuus on omavaraisuusasteella mitaten heikko.

  Mielestäni yhtiö on suhteellisen velkainen, sekä heikosti kannattava, joten saneeraustoimenpiteisiin on ryhdyttävä välittömästi.
  Yrityksen omapääoma ei kestä toista yhtä tappiollista tilikautta, vaan se ajautuu selvitystilaan, mikäli omanpääoman ehtoista rahoitusta omistajataho ei yhtiöön sijoita,taikka toimintaa ei saada saneerattua kannattavaksi.

  :-?
   
 16. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Lähtökohtaisesti tuon mittakaavan "klassikkoauto" restaurointi ei voi olla kovin hyvä bisnes ellei se perustu huimiin veloituksiin tai todella tehokkaaseen automyyntiin.. Kun ei täällä nyt mitenkään hirveästi ole kuitenkaan kavereita jotka tuolla "teettäisivät" autonsa. Toki pienemmillä remonteillakin liksaa voi tehdä mutta.. Silloin vaan täytyisi olla paljon duunia.
   
 17. Substitute

  Substitute Gearhead

  Tää oli lähes hyvätasoinen kommentti, olisit vaan jättänyt ton vikisijät ja kateelliset pois. Vikinä on juontanut huonosta asiakaskokemuksesta ja silloin pitääkin vikistä eikä hyväksyä kaikkea mitä annetaan. Kateus sinänsä ei kenenkään hyvää liikeideaa kaada.
   
 18. fury poika

  fury poika 3rd gear

  Vikiseminen on suotavaa vain sitä kautta palvelu voi parantua.
  No ensin pitää olla vaan hyvä liikeidea, eikä ruveta suurundenhulluks.
   
 19. laundrybros

  laundrybros 3rd gear

  Ari's british classics ajoi osaamistaan isompaan miinaan joskus kasinovuosien peräaallossa. Oli isot kuviot ja "riskiä", paukut loppui "mahtaviin puitteisiin". Sama veijari askarteli Ari's tuning -nimellä myöhemmin korinvaihtopossuja. Ari oli iso tekijä brittikorien maahantuojana korinvaihtojen alkuaikana, tekniikan maailmakin kirjoitti koko aukeaman. Muistelin että hahmo vaikuttaa tai olisi vaikuttanut tmc:n taustalla. Onko oodeellä aiheesta tasokkaampaa tietoa? Huhuilta on tärkeää katkoa siivet ettei kenenkään liiketoiminta kärsi aiheettomasta huutelusta ja vääryydestä.
   
 20. A.W

  A.W 1st gear

  Bingo!
   

Kerro tästä muillekin!