onko kustom-klupia...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja JouniK, 12.8.2002.

  1. BSA

    BSA 1st gear

    Auto tykkää että sillä ajetaan!
    Eli onko sillä paikkakunnalla niin suurta väliä. Aina sinne on kuitenkin jollain pitkä matka.
     
  2. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Sanoisin, että se joka hommaa alkaa puuhaamaan, niin oikeus ja kohtuus että hän/ryhmä myös valitsee paikan.
    (Homma kyllä kiinnostaisi itseänikin, mutta valitettavasti minulla ei ole aikaa).
     
  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Mäkin kannatan Tamperetta, jos vaikka Winter Swap Meet -viikonloppuna? Voisin tulla äimistelemään SHAL:n puolesta, kun ei tosiaan sitä kustomia ole tallissa.

    Pieksämäki on talvella huono kokouspaikka, mutta jos Big Wheelsin 18.-20.7.2003 yhteyteen haluaisitte kustom-kokoontumista, niin nyt olisi oikea aika huutaa hip, sillä ehtisimme kenties saada erään majoituspaikan sikahalvalla käyttöön tuoksi viikonlopuksi...
     
  4. JouniK

    JouniK Gearhead

    Mä voisin saada hommattua selaista luentotilaa ja vähän pajaakin (esim. työkalu tai työtapaesittelyyn) Lahden seudulta (Hollolasta). Toisaalta sitten majoitukset ja ohjelma, mitenkäs ne? Ja mitä väki odottaa? Lähinnä asiapuolta..
     
  5. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Väki odottaa rentoa tapaamista, jossa voisi ihastella hienoja suomalaisia Kustomeja.

    Asiapuolen jutut selviää lehtiä lukemalla ja itse tekemällä, mutta toisaalta voisi olla mukavaa keskustella aiheista samanhenkisen porukan seurassa. Kustomoinnista yleisesti ei ehkä kannata ruveta luentoja järjestämään tyyliin: Näin choppasin Mercuryni tai näin maalaat tyylipuhtaita liekkejä. Koska toteutustapoja ja toteuttajia on erilaisia, kuten näkökantojakin.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Chevy ´53 2002-08-20 11:05 ]</font>
     
  6. JouniK

    JouniK Gearhead

    Joo, mutta jos tapaaminen on siis talvella. En osannut vielä ajatella ens kesää kun tääkin tuntuu vielä jatkuvan <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> Ite oon vielä niin" old school" etten raaski ajella talvella...

    Mua kiinnostais (siis talvella) käydä katsomassa mitä talleissa tehdään, mutta en tiedä Lahdestakaan montaa tallia, saati sellaista jossa tehdään kustomeja. Joten sitten vois tutustua johonkin peltityön nikseihin tms. jippoihin. Eli lähinnä talvikauden tapaamista ajatellen kyselin...
     
  7. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Hieman aiheen vierestä, mutta laitan nyt kuitenkin muutaman netistä poimitun kuvan todisteeksi, että kerholle voisi löytyä kiinnostusta. Sen verran näyttää olevan noita 50-luvun kustomeja rakenteilla.

    Itsekin tiedän muutamia (tarkemmin sanottuna 7 kpl) 50-luvun kustomeja rakenteilla Uusikaupunki-Rauma-Pori -akselilla sekä siihen rodit ja 60-luvun customit päälle.

    Projekti 1
    Projekti 2
    Projekti 3
    Projekti 4
    Projekti 5


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Chevy ´53 2002-08-20 14:12 ]</font>
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mun mielestä taas tarvittais esitelmää/ keskustelua esim. just choppauksesta: miten muuten oppii uutta, kun juttelemalla aiheesta ja näkemällä miten muut on homman tehny, jos on jo lukenu kymmeniä artikkeleita ja ehkä suorittanutkin ko. toimenpiteen. Hyvät& halvat maalit (esim. raskaankaluston epoksi hiontaväriksi?), tinausniksejä (2KW lämpöilmapuhallin), pellinkorjausniksejä (leveällä maalarinteipillä sabluuna reijästä), vanhoja ammattimiehiä, ym. ym. mieleen tulee kyllä kovasti aiheita. Oon niitä jo aiemmin jopa tälle palstalle luetellut. Tallikäynnit olis pop! Voisihan tapahtuma olla vaikka kiertävä- eri vuosina eri kaupungeissa, jos intoa järjestelyyn riittää.

    Long Gone Daddy
     
  9. mercuryblues

    mercuryblues 1st gear

    Kymmenen vuotta sitten mietittiin silloisten Primerin tekijöiden kanssa yhdistystä nimellä: KKOF, Kustom Kemps of Finland.

    Jos joku haluaa perustaa sitä tai uutta vastaavaa, niin siitä vaan kerhoa pyörittämään. Itse olen ollut perustamassa pariakin kerhoa ja ollut mukana muutamassa muussa aina hallitushommia , näyttelyjärjestelyjä kerholehtiä sekä eri kesä/syksy/talvitapahtumien tekemisiä myöten. Kyllä kerhon pyörittämisessä aika raha ja hermot kuluu. Nyt en jaksa muuta kuin dokata kannusta ja arvostella muita.

    Itse kannatan tässä tapauksessa riippumattomia (kapina)kerhoja, tyyliin Pistons, jotta homma pysyisi hauskana, virkeänä ja jotta aika ja tarmo riittäisivät oman keon liikkeellä / kasassa pitämiseen.

    nimimerkillä: FHRA, Polar Street Cruisers, Jalkaliitto, Late Great Chevys, Finnish Impala Club, Cruisingin Ystävät, Ford Freak Club of Finland sekä supportterina ja hängöraundina monessa monessa muussa.
     
  10. platuart

    platuart Gearhead

    Juttu on juuri niin kuin mercuryblues kirjoittaa...Jos joku kerhon perustaa,saatan jäseneksi liittyä, mutta lukekaa nyt vielä kerran kaikki aiheeseen liittyvät viestit läpi ja funtsikaa...

    Nimim. VanHa, FHRA, Ford Freak Club of Finland, FSRA, Happy Days Car Show:n "järjestelytoimikunta", Power Meet of Finland, FCMA ja mitä kaikkia niitä onkaan vuosien varrella tullut touhuttua.
    Nykyään vaan proud member of Pistons KK & Artic Pinheads sekä Primerin työstöpuuhat...
     
  11. koni

    koni 1st gear

    Mihin tuo Power Meet Finland oikein kaatui?
     
  12. platuart

    platuart Gearhead

    En ole ihan varma, jos joku paremmin tietää, niin vastatkoon. Ahvenistolla Hämeenlinnassa oli ihan jees meininki (vaikka satoikin vettä). Paikka taisi olla Herra Powerille liian pieni, eli ei tarpeeksi porukkaa=rahaa. Siispä tapahtuma siirtyi Malmin lentokentälle. Pääkaupunkiseudulle siirto ei tainnut tuoda vieläkään tarpeeksi ihmisiä=rahaa Herra Powerille, joten se siitä happeningistä. Tämä ei ole faktaa, vaan oma käsitykseni asiasta ja juorujen yhteissumma. Powereitahan on järjestetty muissakin maissa ja kai järjestetään vieläkin, Norjassa? Tai sitten ei.
    PLATU
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Power meet taisi kaatua Suomessa siihen kun "suuri ja kaunis" järjestö kaappasi sen erään kolaroineen hemimiehen avustuksella Malmille. Siellä se järjestettiin muutaman kerran ja loppui siihen. Käsittääkseni alunperin Poweria järjestäneet kerhot olisivat jatkaneet ilman välistävetoa ja olihan se Ahveniston Poweri taloudellisesti kannattava kerhoille ja ruotsalaisille eli jaettavaa jäi, vaikka vettä satoi periaatteessa koko tapahtuman ajan. Malmin Poweri ei saanut ilmeisesti ylläolevasta johtuen oikein harrastajien kannatusta ja taloudellinen tulos jäi näin heikoksi ja sen taru loppui siihen.
    Jos jollakin on korjattavaa/lisättävää niin toivottavasti annatte lisäinfoa asiasta.....
     
  14. tanari

    tanari 1st gear

    Malmi oli just hyvä!!
    eikö malmin lentokenttä katsonu hyvällä toimintaa? ite en muista/tiiä ku ei silloin sillee "kiinnostanu" ku nyt..
     
  15. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Tarkoitatko Polar Street Cruisersilla Rovaniemelle aikoinaan (-80 luvun alussa)perustettua?
    Tuttu kerho.....
     
  16. mercuryblues

    mercuryblues 1st gear

    Kyllä.
     
  17. mercuryblues

    mercuryblues 1st gear

    Nimiehdotus tälle klubille oli peräisin minulta. Oltais haluttu Santa Claus Cruisers, mutta Joulupukki on rekisteröity merkki ja ne eivät halunneet ns. Rakkarien tahraavan Joulupukin nimeä.
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kaatuikohan tuo Poweri silloin joidenkin kuningasajatukseen siirtää se Malmilta Alastaroon? Sitä kai ainakin osaltaan perusteltiin sillä, että Swedujen on helppo tulla Turusta sinne. (Malmillehan se olikin vaikeeta Hesan satamasta?) Alastarolla kai oli vkl:n aikana n. 200 autoa ja Kjelle P katsoi homman turhaksi. Malmilla varmasti oli n. 800 autoa ja tapahtuma varmasti olisi tosi suosittu edelleen, jos sitä vaan järjestettäisiin. Suomessa kun ei oikein kunnon 2 päivästä kokoontumista ole.

    Tämän kaltainen tapahtuma vaatii paljon järjestelyä, mutta eikös tälläiseen voisi ryhtyä esim. merkkikerhojen yhteistoimintana, eikös jotakin sellaista Super Weekendiä aikanaan suunniteltukin? Tilausta sellaiselle varmasti olisi.
     
  19. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Joo, näyttää olevan joillain intoa (ainakin puheissa) kustomkerhoiluun, mutta eiköhän totuus ole kuitenkin (kuten tällä palstalla on ennustettukin), että kyse ei olisi kovinkaan pitkäikäisestä klubista. Itse Greasers ry:n pj:na kannattaisinkin, että vastaavat pienehköt porukat pysyisivätkin tahoillaan kohtuukokoisina ja tapaillaan kesän, ja miksei talvenkin, aikana tapahtumissa ja bileissä ja vaihdellaan kuulumisia! Helpompi on kuitenkin pitää "kurissa" useampi pieni porukka monen puuhastelijan voimin, kuin yksi valtava sakki yhteen tai kahteen mieheen...! Ja voisihan osoitteitakin vaihdella mahdollisten bileilmoittelun ja muun postin merkeissä.
     
  20. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Elvytetäänpäs tätäkin keskustelua taas hiukan, kun löytyi ruåttalaisten linkki: http://www.ckos.org/ Katsokaa kuvasivua noitten tapahtumista! Olisiko hienoa järjestää tuollaista Suomessa, häh? :wink:

    Tässä sitten vielä ajateltavaa muiden maiden vastaavista kerhoista:
    Englanti: http://www.ukkustoms.com/
    Australia: http://www.users.bigpond.com/hotrods.kustoms/
    USA: http://www.kustomsofamerica.com/

    Tässäpä vielä USAsta (tietenkin) jonkun seurakunnan (!) kustomklubi: http://users.techline.com/leiske/adventistrodders.html

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Chevy ´53 2003-01-27 16:32 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!