Onko kustomeja rakenteilla

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Buick 53, 15.1.2003.

 1. Buick 53

  Buick 53 Gearhead

  Omani on päässyt uudelleen työn alle ja pitäisi tulla kesäksi uuden näköisenä ulos tallista.
   
 2. Kustom STW

  Kustom STW 1st gear

  Nyt projekti maalattu, sisusta vielä kesken. ;
  Tampereen näyttelyyn vois vaikka yrittää sillä ajaa...joitain tavoitteitahan on aina hyvä asetella.
   
 3. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Toki on.....
   
 4. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Oma on rakenteilla yhä vaan, kesäksi liikenteeseen. Seuraavaan Primeriin tulee (jos päätoimittaja suo) yhdestä Porin kustomista juttu. Porissa on muitakin. Raumalla on oman kustomini lisäksi rakenteilla siivutettu 57-Linkki.
   
 5. 46Juippi

  46Juippi 1st gear

  46 Buick Sedanet valmistuu kuin iisakin kirkko, tähtäin on kesällä 2004 baanalle, vaikka primerisssa jos ei muuten
   
 6. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Olipa hieno esittely kotisivuilla ja upea allekirjoittaneelle ennestään tuntematon kustomprojekti! Upeaa!
   
 7. B 49

  B 49 Gearhead

  Tervetuloa Juippi.
   
 8. Sittana

  Sittana 1st gear

  Jumakauta! Todella cool projekti. Toivottovasti nähdään auto mahdollisimman pian tien päällä. Kuinkahan tuollanen suorakasi mahtaa höpöttää... en ole ikinä kuullut moista myllyä käynnissä.
   
 9. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Vastaillaanpa tännekin. Meidän työn alla oleva projekti on puoliks kustomi, puoliks prostreetteri. Eli tekniikka ja alustarakenteet tulee olemaan täysin prostreet-kamaa, mutta ulkonäkö mahdollisimman kustomihenkinen. Kärry on 67 Chevy Pickuppi ja sen jousitusta on madallettu niin paljon kun on uskallettu, koria on muokattu 3" choppauksella, isoscooppisella flippikeulalla, kaikki listat, normaalivilkut ja muut "turhat" kilkkeet on putsattu pois, ovenkahvatkin on ehkä vielä lähdössä, lampunkehykset poistettu ja keula muutenkin moldatunoloinen eli maskit ja puskurit yhtä palaa sen flippikeulan kanssa ja koko komeus maalataan kautaaltaan puolikiiltävällä mustalla, paitsi lavan sisäpuoli joka on väsättu kokonaisuudessaan kiillotetusta alumiinista. Peltityöt, pohjat jne. alkaa olla viimeistelyä ja sitten värinvetoa vaille valmiit.
  Sisustasta on karsittu kaikki alkuperäinen pois, kojelauta hansikaslokeroineen ja oviverhoilut on nyt väsätty alumiinista, mittaristo rakennettaneen täysin Autometerin mittareilla, kaikki katkaisijat ja shifteritkin pitäis vielä keksiä jostain jne.
  Tekniikaksi laitetaan kireä isolohko, prepattu TH400 ja 12 bolt lukkoperä 4.9 välityksin, taka-akselia on kavennettu ja pyöräkoteloita suurennettu niin että sinne mahtuu 15-16" leveät takafillarit, takajousitus on tekeillä nelilinkkisysteemiksi jne. kivaa.
  Koko komeus pitäis saada joskus vielä leimattuakin (perinteinen tavoite on "ensi" keväänä :grin: )
  Kustomi vai prostreetti? Sen saa sitten auton joskus valmistuttua päättää jokainen nähdessään. Omasta mielestä siitä tulee vähän molempia suuntauksia mukaillen tehty kesälelu, joskus tulevaisuudessa kyllä tekis mieli ottaa kohteeksi joku vielä vanhempi yksilö esim. 40-50 lukujen vaihteesta. Mutta katsotaan nyt ensin miten selvitään tosta tän hetkisestä haasteesta, laihalla kukkarolla kun kaikki mahdollinen pitää yrittää väsätä omin voimin ja ulkopuolisilla ammattilaisilla teetetään vain moottorin koneistukset ja värin veto pintaan (senkin on onneksi luvannut tehdä tuttu ammattimies asevelihintaan).
  Mutta kevääseenhän on onneks vielä aikaa, onhan?

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Big Bad Chevy 2003-01-16 17:29 ]</font>
   
 10. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Joo-o. Komea on Juipin puikki ja sivutkin loistavat. Täytyypi pistää kahvit tulemaan kun lueskelee ja katselee. :smile:
   
 11. 46Juippi

  46Juippi 1st gear

  Erään 39 Buickin suoraa kasia voipi kuunnella sivulla http://www.woodgraining.com/jdee

  (omani, kun käynnistettiin myyjän luona, kuulosti lähinnä rikkinäiseltä traktorilta)
   
 12. Jäpälä

  Jäpälä Gearhead

  Kertokaapa tuttujennekin projekteista, semmosista mitä liikenteessä ei oo vielä näkynyt... :wink: Mitä teidän talleilla tapahtuu
   
 13. HELL2

  HELL2 Gearhead

  Tääl vääntelen 51 buickia.Kustomhan siitä joskus tulee,selvähän se. Armotottoman huonokuntoinen lähtökohta..kohta alkaa olla kuitenkin sen verran nipussa, et mahtuu yhteen valokuvaan! Tielle tarkotus 2004 keväällä. Buick tuntuu olevan muuten suosittu
  kohde näissä piireissä?! Onhan se kyl yksi parhaista!
   
 14. Jäpälä

  Jäpälä Gearhead

   
 15. HELL2

  HELL2 Gearhead

  Ei oo sama, vaan eräs paikallinen,v 73 kilvistä poistettu pellonlaidan asukki.Jotain samaa ehkä kuitenkin.Kilpien poiston syy oli kylkikolari! Tän jälkeen auto oli vielä varaosa-autona saman ikäiselle Roadmasterille.Kuten arvata saattaa
  osia tarvii kaikenlaista ja löysin tos pari talvee sitten Lappeenrannasta tosiaan osakasan,joka kait oli joskus auto ollutkin. Yritin ostaa tarvitsemani(ovi ja takaluukku)
  mut täytyikin ostaa kaikki rontissa(Tätä olen kyl jälkikäteen kiitelly). Käytännössä mulle tuli sieltä melkein puoltoista buickia.Mitään tekniikkaa ei enää ollut,mut niitä elintärkeitä peltiosia tuplastikin. Nyt siis tontilla on esim kattoja 3kpl. Hakureissulla myyjän kans jutellessa vilahti
  kyl hänen visioitaan Jag-tekniikkaisesta Show
  buickista.Taitava rakentajahan hän onkin,mut nyt minun onneks kävi näin. Täytyykin illalla
  pajalla rälläköidessä miettiä hetki, et nuokin osat ois voinu olla ehkä"suomen hienoimassa kustomissa"! Nykytavotteet on asetettu alemmaks,eli niitä ei ole,mut omaan mieleen sopiva sämpylä. Siin se! Ainiin ja kumit palamaan!!
   
 16. herrakani

  herrakani 1st gear

  Virkkalassa tehtiin 51 chevy sedania, mutta se myytiin pois. Lattia on tehty, ja jotain pikkujuttuja jäljellä. Toivotaan, että uusi omistaja saa hyvin aloitetun projektin eteenpäin.
   
 17. late

  late 1st gear

  Joo, nolottaa ihan tunnustaa, mulla on tulossa mietokustom 60-tolppaletukka. Niitä perinteisiä kikkoja siihen on tehty. Jonain päivänä sitten joku 40-50 luvun vaihteen vehje ois tarkotus kustomoida oikein maan perusteellisesti.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: late 2003-02-07 23:12 ]</font>
   
 18. JanneK

  JanneK 3rd gear

  Mulla on ollut jo useamman vuoden rakenteilla `63 PV Volvo. Siitä on vähän kattoa madallettu ja muuta semmosta pientä. Jos hyvin käy niin ens kesänä pääsee koeajolle. Pihalla odottaa vuoroa `47 Ford coupe jota on jo hieman shanneloitu ja chopattu.Tarkotus ois tehdä siitä sellanen 40/50-luvun tyylinen kustom. Kyseisestä autosta puuttuu kojelauta ja alkuperäinen takalasin ympäryspelti eli jos jollain on tietoa moisista niin viestiä kehiin, myös `41 Ford keulan pellit ovat etsinnässä.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: JanneK 2003-02-09 22:45 ]</font>
   
 19. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Löytyykö kuvia 47-Fordprojektista? Ne on hyvän näköisiä chopattuina. Niin, onhan tossa talleilla sitten ollut rakenteilla jo kauan eräs 59-Mercury, joka on chopattu ja 2-oviseksi muutos on kesken.

  Itelläni on toinenkin 53-Chevy, jota aloitellaan sitten joskus ja kustomiahan tietysti siitä sitten...

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Chevy ´53 2003-02-10 18:39 ]</font>
   
 20. JanneK

  JanneK 3rd gear

  Aika hiljasta on tällä hetkellä noitten kuvien kanssa. Katotaan sitten jossain vaiheessa kun saan apuvoimia (ei ole omaa tietokonetta eikä sopivaa kameraa).

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: JanneK 2003-02-11 15:33 ]</font>
   

Kerro tästä muillekin!