Ostetaan 318 mopar race henkinen nokka-akseli Ostetaan!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Tomo19988, 29.4.2021.

  1. Tomo19988

    Tomo19988 1st gear

    Millainen nokka-akseli kannattaa laittaa, eli haluaisin jyrkemmän/race nokka-akselin, hakusessa sellainen nokka mistä kunnon "räntäntättä/hottentotti" äänet, Nokka menossa dodge darttiin, kannet on juuri huolettu ja höylätty siivut pois + päälle tulee edelbrockin kaasari ja imusarja. Moottorina toimii perus 318 5.2 (onko jollain myydä sellainen nokka-akseli minulle ?)
     
  2. Kannattaa varautua vaihtamaan hiukan muutakin kuin pelkkä nokka-akseli. Nostajat, jouset, retainerit, jakopää..Mekaanisella nokalla menee uusiksi myös keinuvivut.
     
  3. JarmoY

    JarmoY 3rd gear

    Mulla on mekaaninen laahurinokka ja siihen kuuluvat venttiilinjouset. Muistaakseni 294 S comp cams. 100 e yhteensä.
     
  4. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Jos 318 koneesta on vähän kansia laskettu ja edelin kaasari päällä, niin ei siihen kannata mitään race-nokkaa laittaa, ainakaan jos yhtään haluat siihen toimivuutta ja vääntöä.

    Tuo tarjottu 294S edustaa jo aika överiä, Us-Partsilla näyttäis olevan hyllyssä esim. tollanen Compin XE268H, silläkin jo tulee tyhjäkäyntiin soundia ja sen kanssa on elämä muutenkin helpompaa.
     
    JR35 tykkää tästä.
  5. sbm396

    sbm396 Gearhead

  6. Weijari

    Weijari Gearhead

    Taitaa olla niin että jos haluaa kuulla "sumopainia peltitynnyrissä" ilman että kone on oikeasti race, niin toi thumper ei pilaa peruskoneen loppuja ominaisuuksia ainakaan niin paljon kuin "oikea" rallinokka.
     
  7. Katselin kyllä ihan samaa..

    Aiheesta ainakin melkein samaan törmäsin taannoin Rockautossa aika karkeaan, mutta kivaan ja suuntaa antavaan Mellingin taulukkoon:

    [​IMG]
    Ehkä tuo auttaa kysyjää hahmottamaan.
     

Kerro tästä muillekin!