P-A capricen väliseinä merkintä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja impala67, 17.2.2006.

  1. impala67

    impala67 Double Gearhead

    yritin tehdä hakuja, mutta ei suoraa vastausta tunnu löytyvän.

    Miten saa piilofarkku capricestä väliseinä vaatimuksen pois?
    muutoskatsastus?
    Rek.otteessa maininta tilapäisestä 3 hlön kuljettamista, eli kova takapenkki on ok. Haluaisin vain että väliseinän saa laillisesti pois.
     
  2. tw

    tw 1st gear

    Jos otteessa ei ole mainintaa väliseinästä niin otat vaan pois. Aika harvassa farmissa niitä ylipäätään on näkynyt. Eikä niitä alunperinkään vaadittu joka paikassa asennettaviksi, käytäntö oli aika kirjavaa ja siks ei varmaan katsastus äijiä juurikaan kiinnosta ne viritykset tai niitten puuttuminen.
     
  3. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ongelma on just siinä, että se väliseinä ON mainittu... ja haluaisin tuon tyhmän vaatimuksen pois.
     
  4. mke77

    mke77 Gearhead

    nyt tarkkana ett ei tule kirjoitettua läpiäpäähän... mut aikanaa,en tiedä onko vielä voimassa mut pakettiautojen väliseinän koolla oli minimi-mitta/peitto alue määrätty oliskos ollu tyyliin:"väliseinän täytyy peittää matkustamon osa henkilöluvunmukaan riittävän turvalisesti" en kyl käsittänyt miten se täytyy suoja kun kuorma täytyy olla kuitenkin kiine!!

    mut kaverin(otteeseen merkitty"väliseinä") "avo" blazeriin (2paikkainen) tehtiin katsastukseen "väliseinä" penkkien selkänojiavasten(siis kullekin penkille omansa) ja se oli minimivaatimus silloin(vm.98), ainakin kyseisellä asemalla/katsastajalle....
     
  5. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Minullakin lukee otteessa "kiinteä väliseinä pleksilasilla"
    Väliseinän saa kuulemma poiskin ottaa mutta ne tilapäisistuimet lähtee samalla. Ne kun on aikanaan pitänyt olla kiinni siinä väliseinässä.
     
  6. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Se "väliseinä" on kaikissa tilapäisistuimisissa pakuissa. Jopa se viisto normaalin näköinen alle 5 cm paksuselkänoja on se "väliseinä" juridisesti. Kas kun ne ana tpp 57 penkit ovat aina kiinni seinässä tai väliseinässä. Siksi mielestäni väliseinänä voi vaihtaa matalampaan, kunhan paksuus ei ylitä sitä 49mm pehmusteineen.

    Ja mitä siitä penkinvaihdosta kertomaan katsastuksessa? Pistät vaan pleksin vaan viistoon penkin jatkoksi, tai sitten verkon. Jos alkaa itkeä, että missä seinä, näytät selkänoja ja sanot, että tuossa, kuten tuhansissa muissakin piilofarkuissa ja tässä. Jos rupee itkemään pleksiä, sanot että se on korvattu verkolla, joka ajaa saman asian.. Kuin pleksi ja pysyy takaikkunat huurteettomini > turvallisuuden lisääntyminen parantuneen näkyvyyden ansiosta.

    Tärkeintä hommassa on se , että penkin ja selkänojan paksuus ei ylitä 49 mm, istuinosa on nostetettavissa pystyyn ja lukittavissa pystyyn hihnalla yms. Selkänojan kulmat se väliseinän (takaselkänojan) korkeus vapautuivat jo loppuvuodesta 1990 koko maassa.
     
  7. impala67

    impala67 Double Gearhead

    otin riskin ja kerrankin se kannatti!

    Laittaessani autoa nimiini, kysyin miten muutoskatsastetaan rekisteriotteen "virheet" ja poistetaan turhia ns. vanhentuneita merkintöjä väliseinästä... rek.otteessa luki siis
    Henkilöluku 1.
    Kuljettajan vieressä _ henkilöä.
    Tavaratilassa saa kuljettaa tilap. xxmom muk. penkillä 3 henkilöä.
    Lisätiedoissa mainittiin tavaratilan väliseinä.

    "juu, se on muutoskatsastus, 29euroa."

    katsastusmies mittasi että ratista on yli 1100mm eli 1,1metriä vapaata tilaa sivulle päin, selvä kuskin vieressä saa olla kaksi. Merkataan otteeseen.

    väliseinää ei tarvita nykysäännöillä wanhaan pakettiautoon, teet tähän vain semmosen kovan alle viisi cm pehmustetun takapenkin, siinä se, kaikki ok.

    jee. laillisesti 6 päällä.
     
  8. ryti

    ryti Gearhead

    toimiskohan tuo vanissa että sais 2+3 muutettua vaik 3+3?
     
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    No tuon etupenkin osalta ymmärrän mutta miten siis...
    Väliseinä merkinnän sait muutoskatsastuksella pois? Mitä siinä lisätiedoissa tarkalleen luki?

    Minulla kun lukee, että:" umpinainen pystysuora väliseinä pleksilasilla. Tavaratilassa ANA TPP 57 mukaiset istuimet 3 hlö tilapäistä kuljettamista varten"
     
  10. impala67

    impala67 Double Gearhead

    en muista sääntöä ulkoa, mutta siinä mainittiin siitä että etupenkin istuimien pitää olla samassa sivusuunnassa, ts. se keskipenkki tars olla samassa linjassa sivupenkkien kanssa, ja vaneissähän on se konepahka pahasti tiellä. löytynee penkomalla ake:n sivuilta. kokonaisleveys ei ole esteenä, muistaakseni 40cm leveys riittää, jotta se voidaan laskea istuinpaikaksi?

    veikkaan että tuo syvyysseikka on syy siihen miksei monessakaan ole sitä keskipenkkiä... vai tietääkö joku yhtään chevyvania jossa etupenkille saa änkeä kolme?
     
  11. impala67

    impala67 Double Gearhead

    SIIS NIMENOMAAN väliseinä vaatimuksen sai pois. tarkkaa tekstilitanjaa mitä otteessa oli en muista, mutta sehän ei ole oleellista, vaan se, että niitä tekstejä SAA muokattua muutoskatsastamalla!!!
    Niille "tavaratilan" tilapäisille lisäsika-henkilöille ei lukumäärän lisääminen kuitenkaan onnistu niin helposti... väliseinän poisto on mahdollinen koska laki on väliseinän osalta muuttunut/lieventynyt?
     
  12. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Vanhempaan kuin -95 Vaniin saa katsastettua ilman mitään ongelmia keskelle kolmannen etupenkin. Itse katsastin vuosi sitten (2005) alussa

    61 §
    Istumapaikat
    1. Auton istumapaikkojen määrää laskettaessa on kutakin henkilöä varten varattava vähintään 400 mm x 400 mm istuinpinta ja 500 millimetrin korkeudella istuimesta vähintään 400 millimetrin levyinen hartiatila. Istuimen leveys mitataan 100 millimetrin etäisyydellä ja hartiatilan leveys 50 millimetrin etäisyydellä selkänojan vastaavasta kohdasta.

    2. Takaistuimen katsotaan 1 momentin vaatimuksista poiketen riittävän kolmelle henkilölle, jos sen istuinpinnan leveys 1 momentin mukaisesti mitattuna on vähintään 1100 mm hartiatilan ollessa vähintään 1200 mm.

    3. Vapaan korkeuden kuormitetun istuimen pinnasta, mitattuna selkänojan suunnassa 100 millimetrin etäisyydellä tästä, tulee olla vähintään 850 mm. Istuimen selkänojan korkeuden tulee olla vähintään 500 mm.



    62 § (4.5.2000/415)
    Matkustajien tilat N-luokan auton ohjaamossa
    1. Tässä pykälässä ohjaamolla tarkoitetaan kuljettajan ja matkustajien käyttöön suunniteltua ja varustettua ajoneuvon korin yhtenäistä tilaa, joka ei ole tarkoitettu tavarankuljetukseen. N2- ja N3- luokan auton ohjaamossa tulee olla ohjaamon levyinen ja korkuinen takaseinä. Takaseinän etäisyys ohjauspyörän keskiöstä auton pituussuunnassa taaksepäin mitattuna ohjauspyörän ollessa takimmaisessa käyttöasennossa saa olla enintään 2500 mm.

    2. N1- ja N2- luokan auton ohjaamon saa varustaa kuljettajan istuimen lisäksi enintään kahdelle henkilölle tarkoitetuin istuimin. Istuimien tulee sijaita kuljettajan istuimen vieressä. Ohjaamossa katsotaan olevan kuljettajan lisäksi tilaa kahdelle henkilölle, jos etäisyys ohjausakselin jatkeelta istuimen keskiviivaa pitkin oikeaan etuoveen tai seinään on vähintään 1100 mm.

    3. N3-luokan auton ohjaamon saa varustaa kuljettajan istuimen lisäksi enintään kolmelle henkilölle tarkoitetuin istuimin, jotka sijaitsevat kuljettajan istuimen vieressä. Ohjaamossa katsotaan olevan kuljettajan lisäksi tilaa kahdelle henkilölle, jos etäisyys ohjausakselin jatkeelta istuimen keskiviivaa pitkin oikeaan etuoveen tai seinään on vähintään 1100 mm, ja kolmelle henkilölle, jos etäisyys ohjausakselin jatkeelta istuimen keskiviivaa pitkin oikeaan etuoveen tai seinään on vähintään 1500 mm.

    4. Koulukuorma-auton ja N3-luokan ajoneuvon ohjaamossa saa kuljettajan istuimen ja sen viereisten istuinten lisäksi olla näiden istuinten taakse sijoitettuina istuimet enintään neljälle henkilölle. Istuimilta tulee olla esteetön kulkuväylä ulos tai etummaisten istuimien on oltava helposti käännettävissä siten, että kulkuväylä ulos johtavalle ovelle on esteetön. N3- luokan ajoneuvon ohjaamossa saa kuljettajan istuimen lisäksi olla istuimet enintään kuudelle henkilölle.

    5. Istuimen katsotaan ohjaamossa olevan sijoitettu kuljettajan istuimen taakse, jos kuljettajan istuimen ollessa siirrettynä takimmaiseen valmistajan tarkoittamaan ajonaikaiseen käyttöasentoon kuljettajan istuimen istuinosan ja selkänojan yhtymäkohdan etäisyys auton pituussuunnassa on yli 400 mm taakse sijoitetun istuimen istuinosan ja selkänojan yhtymäkohdasta.



    Tuossa faktat millä saat läpi Vanhempaan -95 Vaniin kolmannen penkin eteen. Inssille paperi käteen ja leima paperiin. Uudempiin ei onnistu kun vaativat samaan riviin, pitäis olla suht pitkäkätinen kuski :lol: :lol: :lol:

    [​IMG]
     
  13. Karva

    Karva Gearhead

    No ...

    Jos se tosissaan on otteessa, ja katsuri vaatii niin kaippa se on sinne laitettava, on ollu muutama noita stw versioita, eikä yhdessäkään ole väliseinää ollut, mutta kaverilla on, muistaakseni -88 tai sinnepäin, jossa on maininta väliseinästä, sinne joutu nyt jokunen takavuos sitten laittaa koira-verkko seinän, eli se semmoinen yleis-malli jonka saa joka farkkuun viritettyä, ja katsuri oli tyytyväinen ...

    Ja, Se on ainut johon se on pitänny laittaa, sekin vain sen takia kun kaveri itte halus kun katsuri oli asiasta huomauttanna, ei sen takia jotta kilvet olis lähtenny, omissa vehkeissä on noissa jossain muistaakseni ollut maininta otteessa, jotta tavaratila erotettu väliseinällä, niin on katsuri kysynny ja olen vastannu jotta ei ole eikä tule, tätä tää on ain ollut, eikä muuteta ...


    No tossa, Vanissa on kaksi penkkiä eikä väliseinää eli kuorma-tila on erotettu lattiassa olevalla kynnys-listalla, ei muulla, ja aina välillä siihen joku katsuri tarttuu, mutta se loppuu siihen kun sanoo jotta tälläinen tää on kuule ollut uudesta, muutaman kerran on joutunnu oikeen väitteleen, mutta kun sanoo jotta ota ja hae auton tiedot koneelta, ja näytä tai kerro mulle, mikä siinä on menny väärin kun on tehneet maahan tuonti katsastusta, loppuu kitinä yleensä aika nopeaan, väliseinän vaatiminen on vain katsurista kiinni, maan tapa oli jotta noihin ei niitä vaadittu silloin kuin noita alkoi tuleen, no ne vaatimukset on yleensä jossain vaiheessa lisätty rekisteri-otteisiin kun on käyty vaihtamassa omistajaa yms, eli on ollut näitä liian innokkaita katsureita, mitään perustetta niille ei ole, ne vaatimukset perustuu lisä pykäliin ja asetuksiin jotka on sinne tehty noiden maahan tulon jälkeen, niillä ei ole mitään virkaa, ja katsurit itte kyllä tietää sen jos ei niin jo on aika valistaa ...


    Eli jos se ei ole, ja väitän jotta ei takuulla ole org, eli maahantuonti aikaisessa, siinä ensimmäisessä rekisteri-otteessa, vaatimusta väliseinästä, sitä ei sinne tarvi tehdä, ja tarvittaessa sen ensimmäisen rekisteri-otteen kopsun saa Akeltä !!!
     
  14. impala67

    impala67 Double Gearhead

    aloitin tämän aiheen kirjoituksen just sen takia, että halusin selvittää pääseekö noista v-uilu pilkkumääräyksistä eroon, ja siis pääseehän niistä, niin uskomatonta kuin se tässä maassa onkin...

    Muutoskatsastus maksoi siis 29 euroa, kesti n.10 minuuttia eikä tarvitse enää "koskaan" selitellä mistään hiton väliseinistä leimalla. Suosittelen.
     
  15. ryti

    ryti Gearhead

    perskules! tuopa oli hyvä tieto nii ei tartte rueta vania myymään istumapaikkojen vähyyden takia, että kiitokset mietmille.
     
  16. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Toi keskipenkki on vähän sellainen!!!??? soveltuu tavaran ja kersan kuljetukseen mutta että aikuinen niin ?? Istuuhan siinä hetken ja varmaan pidemmänkin hetken jos on hyvä istuin. Kulku on suht hankalaa. Tenavan kuljetukseen ykkönen. Ostin vielä siihen moottorikopan päälle sellaisen 12v DVD koneen niin neiti 4v on ihan tyytyväinen paikkaansa.

    PS. Muistakaa sitten ETTEI SAA olla 400mm TAAEMPANA kuskin penkistä
     
  17. ryti

    ryti Gearhead

    joo sillähän tota paikkaa ois tarvis kun on 2,5v ja 1v kaksoset nii se keski penkki sopis hyvin turvaistuimelle.
    onko se 400mm kuskin penkki takaasennossa? se menee nimittäin aikas taakse ja repsikan rahi eteen nii sillonhan sinne melkein pääsis(jo kikkailemaan rupeis.)
    mutta lastahan siinä ois kiva kuskata.
    ompahan sitte aihetta hommata istuja sille "ylimääräselle" penkille :wink:
     
  18. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Näin vois kikkailla. Mutta Muista Alle 400mm ettei tule maksuja. Tulosta pykälät AKE:sivulta ja onnea. Keskustele tutun inssin kanssa ensin niin menee helpommin läpi eikä tule mitään yllätyksiä.
     
  19. ryti

    ryti Gearhead

    jep, kyselimpä tota lisäpenkki systeemiä nii katsuri sano että joo,ilman
    muuta se käy muistat vaan että se ei saa ylittää sitä 400mm tai se muuten
    lasketaan erilliseksi penkkiriviksi sääntönä on että selkänojan ja istuinosan
    yhtymäkohdasta lasketaan se etäisyys keskipenkin yhtymäkohtiin.
    ja siitä tulee varsinainen istuin eli kuljettajan vieressä kaksi ja takana
    kolme tilapäis kuljetusta varten.
     
  20. Guest

    Guest Guest

    Kun menit muutoskatsastukseen, niin oliko sinulla väliseinä paikallaan? Eli tutkittiinko autoa sen enempää vai pyyhittiin vain väliseinä-merkintä pois otteesta?

    Näissäkin oli 1001 tulkintaa valmistusvuoden ja maahantuontiajankohdan mukaan. Olen käynyt 3 konttorilla ja jokaiselta on tullut eri vastaus väliltä: "Joo, revi seinät pois vain!" ja "Tulee olemaan mahdotonta nykysäännöksillä."
     

Kerro tästä muillekin!