painepesuri

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 6.2vani, 6.10.2013.

 1. 6.2vani

  6.2vani Gearhead

  millasia pesureita kansalla on?itte tuli sorruttua kärkkäisen sika päiviltä ostamaan Kränzle 1151T merkkisen koneen hinta oli 483e äkkiseltään gooklatuna ei paha ensi vaikutelma ihan hyvä varsinkin se 15m pitkä letku,kun sen vetää suoraksi se pysyy suorana myyjä kyllä kehui,taitaa vaan kuulua niiden työn kuvaan (mistä tietää että myyjä valehtelee............sen huulet liikkuu :rotfl: )
   
 2. J.Käkriäinen

  J.Käkriäinen 1st gear

  Joku Kärsseri se on. Ehkä 150bar tai sinnepäin rosterisisuskaluilla. Ja 15m letkulla, joka kestää kuorma-autoilla yliajelut. Tehokkain yksivaihekone, jonka heiltä sai.
   
 3. Rusty

  Rusty Gearhead

 4. Jülppü

  Jülppü 2nd gear

  Appiukko osti tommosen samanlaisen, erivärinen tietty Stihli kun on. Mutta muuten muovit samat. Hintaki sama. Noh, takuu umpeutui, ja pesurista poksahti painekytkin. hinta 200 euroa..
   
 5. VilleTre

  VilleTre 2nd gear

  No täällä kyllä katseltu halvempaa kärsseriä olikohan k3? Duunissa kun nuo pesut pääsääntöisesti niin kotiin piisaa pienempikin. Pikkusen kyllä huolettaa tuo 110baria on aikas vähän vissiin?
   
 6. Rässi66

  Rässi66 3rd gear

  Kattokaa sitä vesimäärääkin, pelkkä paine ei kerro koko totuutta.
   
  MIAMIDRAGRACING tykkää tästä.
 7. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... esuri#spas

  Tommonen tuli hankittua, vaikuttaa melko asialliselle pelille. Hinnat Suomessakin tulleet siedettävälle tasolle, aiemmin kun taisi hinnat-alkaen-Kränzlekin olla siellä jossain 800 e huitteilla, nyt saa jo alle 500.
   
 8. spinneri

  spinneri 3rd gear

  Ajattelimme varsinkin ensimmäistä painepesuriaan ostavaa tehdessämme artikkelin Paineita pesuun! (julkaistu numerossa 3/2013). Laaja artikkeli antaa paljon hyviä neuvoja painepesurin ostoa harkitsevalle. Halutessaan irtonumeron voi tilata verkkokaupastamme.


  Itsekin paineella pesevä

  Jari Sjöman
  Spinneri Magazine
   
 9. Damned

  Damned Gearhead

  Kärcher K5 Premium on reilun vuoden päivät ollut käytössä. Pätevä peli siihen hintaan (320 €). 145 bar / 500 l, ja autonpesuun ihan riittävän pitkä letku (8 m).
   
 10. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Nilfisk C125.3, viime kesänä ostettu. Olen ollut tyytyväinen, ennen oli Kärcher ja sekin oli hyvä (meni omaisuudenjaossa), Nilfiskin on kyllä hiljaisempi. Letkun pituutta en ajatellut kun ensimmäisen painepesurin hankin, tuo 8 metriä on kyllä riittävä pituus itselleni, edellisessä taisi olla seitsemän. Letku saisi tietysti olla joustavampaa materiaalia, rahallahan siitäkin tietysti selviäsi. Kärscheriin jouduin ostamaan letkun, se murtui mystisellä tavalla juuresta talvisäilytyksessä. No, kai minä itse olin letkun rullannut huolimattomasti..
   
 11. 455STW

  455STW Gearhead

  Mihin tarvitsette painepesuria kotikäytössä?
  Itse olen harkinnut hankintaa parin vuoden ajan mutta ainakin vielä olen tullut toimeen normaali vesijohtopaineen, letkun, kunnollisen pistoolin, pesuaineiden, harjojen ja sienien kanssa. Tämä siis koskee autoa, terassia ja rännejä. Missä hommassa tuosta painepesurista on todellista hyötyä?
   
 12. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Hanki niin tiedät. Ei sinulla imuriakaan varmaan ole, vaan käytät harjaa ja rikkakihveliä? Aikalailla sama asia, molemmilla homma hoituu, mutta imurilla tai painepesurilla kertaluokkaa helpommin/nopeammin.

  Autonpesua varten ensisijaisesti pesurin ostin ja siinä onkin eto peli. Joko auton saa likimain puhtaaksi (vrt. harjaton konepesu) 5 minuutissa käsinpesun 20-30 minuutin sijaan tai sitten perusteellisempi puhdistus (esipesu painepesurilla + käsinpesu) vähemmällä naarmuttamisella. Käytännössä pesurilla pesee auton viikoittain samalla vaivalla kuin käsin kerran kk:ssa.

  Tuon lisäksi olen nyt parin viikon aikana käyttänyt pesuria renkaiden pesuun niiden vaihdon yhteydessä (sama juttu kuin auton pesussa: hoituu harjallakin, mutta pesurilla huomattavasti helpommin) sekä puisen puutarhakaluston pesuun. Puutarhakaluston hinkkaamiseen käsipelillä käytettiin viikon illat toissa talvena eikä siitä kummoinen tullut, hometta jäi vaikeammin päästäviin paikkoihin ja vähän helpompiinkin. Painepesurilla parin tunnin työn jälkeen lähes uutta vastaava kunto, homeenestoa ja öljyä vaan pintaan.

  Muita suunnitelmia on parvekkeen lattian pesu ennen tervausta, grillin pesu syksyllä (tähän asti hoidettu käsin mekaanisesti rapsuttelemalla ja sitten vielä pesemällä). Ties mitä muuta tässä vielä keksii.

  Niin vielä tuohon hanki niin tiedät, niin ei kannata mitään tarjoustalon halpismallia hommata. Meilläkin oli kotipuolessa Kärsserin ei edes ihan halvin malli, mutta ehkä toiseksi, niin kyllä se sai olla autotallin nurkassa aika rauhassa - ei edes auton pesu onnistunut, raidoittaminen kyllä. Ero tuohon Kränzleen kuin yöllä ja mikäs se oli....? Niin päivällä! Ja kerran kokeilin ex-naapurin 50 e:n pesuria (oliko Lidlistä vai mistä), niin ei oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa. Ei edes muovisia puutarhatuoleja saanut puhtaaksi, harja piti ottaa käteen.
   
 13. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Itse en ole mikään painepesureiden suuri ystävä. Auton voin yhtä hyvin pestä päällipinnoiltaan käsin, samoin kuin terassinkin. Yksi työ kuitenkin on, minkä takia arvostan painepesuria ja pidän ainakin itselleni erittäin hyödyllisenä laitteena, eli auton alustan ja rungon kolojen pesu. Vanha jo ruosteenalkuja kukkiva alusta on mielestäni tärkeämpää saada puhtaaksi, kuin auton päällipinta ja alustaa ei kyllä kunnolla saa pelkällä vesiletkulla pestyä. Niin juu, oma pesurini on jokin speroni merkkinen pieni ja vanha teollisuuspesuri, jonka isäni rompetorilta takavuosina kai parilla kympillä osti ja kunnosti. Pieni ulkomitoiltaan, mutta helkkarin painava, bareja ei taida 120 enempää löytyä, mutta minun käyttööni aivan riittävä, varsinkin ns. turbosuuttimen kanssa. Veden kulutus on kai 480 l 100 barin paineessa.
   
 14. VilleTre

  VilleTre 2nd gear

  Kyllä tuolla painepesurilla käyttöä on.Halvallakin.Vetäsee tosiaan äkkiä muijan fillarin puhtaaksi,pesee ne pyörät yms.. Tuo Kränztle on huippu mutta niin on hintakin.Kun töissä on hyvät koneet niin keskustelua voisi pitää noista halvemman luokan pesureista..Hintaluokka 200-300e.

  Tulipa sellaisella halvalla pestyä(100e) tiilikattoa kesällä,siinä olisi saanut olla muutama baari enemmän..Mutta hoitupa hommat tuollakin.
   
 15. umpio

  umpio 2nd gear

  Itselläni huonoja kokemuksia Clen -merkkisistä pesureista. Eivät pysy ehjänä ja huikeat lisäominaisuudet alkavat elää omaa elämäänsä... Esim. omassani on pesunestesäiliö, ja suutinta kääntämällä pesurin saa ruikkimaan vajaalla paineella pesuaine-vesiseosta, jonka vahvuuden voi jopa säätää. Joo-o, mutta kun tuota toimintoa ei sitten voinutkaan perua; pesuainetta tuli niin kauan kuin säiliössä oli pesuainetta. Ja arvatkaa tankkasinko silloin ensimmäisellä kerralla sen säiliön täyteen... Nyttemmin on alkanut vuotaa sieltä sun täältä. Lisäksi arpoo paineita, ja pesukahvakin hajosi...

  :mad:
   
 16. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  joka paikassa missä ennen heiluin myös vesiletkupistooli linjalla,meillä pestään autot,silloin tällöin myös koneh+alustaa,kaikenlaista huollettavaa ennen remonttia,sauna,kylppärin kaakeli seinät+lattia,etenkin mattojen pesussa kova sana,ei ole moneen vuoteen harjoja tarvittu ja puhdasta tulee,pinelineä säiliössä. myös talon rappauksen pesin ennen maalausta.vain mielikuvitus rajana.
   
 17. HT

  HT Gearhead

  Itse ostin kyseisen pelin tänä keväänä. Kodin1 verkkokauppa myy peliä hintaan 250 €, muualla hinnat 350-369 €. Mm netanttilassa joka on samaa ketjua. Erikoista hinnoittelua saman talon sisällä.

   
 18. spinneri

  spinneri 3rd gear

  Hyvään hintaan olet laitteen ostanut. Nyt K5 Premium näyttäisi maksavan Kodin1:n verkkokaupassa 399,00 euroa.

  Kodin1 ja Anttila ovat omia tulosyksiköitään, aivan siinä kuin esim. K-Market ja Citymarketkin, eivätkä tarjouskampanjat kulje käsi kädessä. Siinä todennäköisesti selitys mainitsemallesi hinnoittelulle.


  "Hintatietoinen"

  Jari Sjöman
  Spinneri Magazine
   
 19. HT

  HT Gearhead

  No niimpäs on hinta hypännyt. Ostin kuitenkin ko. tuotteen vasta muutama viikko sitten. Ihmettelin itsekin hintaa silloin kun oli sen satasen halvempi kuin missään muualla, epäilin hinnoitteluvirhettä - mutta löin kuitenkin heti kiinni. Nyt voi ostaa vaikka tuolla erotuksella bensaa...
   
 20. Damned

  Damned Gearhead

  Halvalla on lähtenyt kyllä. Tuon ostin Rautiasta, ja hinta oli halvin voimassa olevista, ml. verkkokaupat. Ei tuokaan listahinta ollut vaan erikseen pyydetty tarjous.
   

Kerro tästä muillekin!