Palovammoja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja asperiini, 11.3.2019.

 1. asperiini

  asperiini Gearhead

  Ainahan näissä harrastehommissa sattuu ja tapahtuu. Itsellä ollut pari kertaa hitsaillessa haalarit tulessa ja kerran plasmalla poltellessa onnistuin tipauttamaan sulaa rautaa saappaanvarresta sisään...
  No eilen sitten tuli tehtyä uusi kämmi, tällä kertaa akkusähkön avulla.
  Amerikan poikien korjausohjeissa käsketään aina irroittamaan akun napa ennen kuin räpelletään konehuoneessa, nyt tiedän miksi. Asentelin vaimon harrastekulkineeseen ruiskujärjestelmään kuuluvaa bensanpaineen säädintä ja sille löytyi sopiva paikka ihan siitä laturin takaa, vähän alapuolelta.
  Sinne sitten kätöstä tuupatessani sain huomata että olisi ollut hyvä joko irroittaa se akunnapa tai ainakin jättää tuo Citizen pois ranteesta. Kellonperkuleessa kun on rosterihihna niin sehän teki kontaktia laturin plusnavan ja rungon välille ja ranneke kuumeni about sekunnissa hehkuvan kuumaksi.
  Kello irtosi kyllä handusta maailmanennätysvauhtia mutta takaisin ei tartte laittaa ennen kuin palovammat on parantuneet. Että tämmöistä tällä kertaa ja jatkossa varovaisemmin.
   
  LPV, onoff road, Norri ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Viime kevättalvella piti katastaa rami. Rekisterivalot oli uudet ja johdotkin siihen. No tässä tartte mitään talleja, saatana. Laitoin auton alle pahvin ja kömmin -12 asteen pakkasella tinaamaan johdot kiinni. No eikös se heilahtanut se johto sivusuunnassa ja linkosi tinaklöntin sivulle. Siitä se sitten tippui alastullessaan suoraan silmään. Voi vittu kun poltti ja luulin että näkö lähti. Se meinaan suli siihen alaluomeen ja silmään kiinni. Reippaana poikana otin tietysti siitä tinan reunasta kiinni ja repäisin irti, sitte alko jotain sentään nähdä. Sisälle siitä yksintein ja huutamaan: vaimo helvettiin sieltä saunasta ja vaatteet päälle. Päivystykseen mentiin ja siellä puoskari tutki ja laittoivat kolmeksi tunniksi NaCl litkua tippumaan silmään ja piti maata hievahtamatta se aika. Se valu se litku osin siihen petiin ja vaatteetkin kastu että rupes palentaakin. No, onneksi nuori kaunis hoitaja toi kipuun opioideja. Sitte ei enää vituttanu yhtä paljon. Ei se kyllä siihen kipuun vaikuttanu yhtään. Pistivät uuden tarkastuksen jälkeen kotijo ja määräsivät että pitää salvata. Ei siis sieltä vaan sitä silmää monta kertaa päivässä. Keskusairaalassa piti käydä oikealla silmälääkärillä käydä näyttämässä joka totesi että pakkanen ja se että itkusilla vuotavilla silmillä tinasin ni se pelasti näön. Kysyi miksi ei ollut suojalaseja? Ei kai niitä pysty pitään pakkasella ulkona kun muutenkin silmät tahtoo pakkasella vuotaa tuulessa. Yleensä tippuessaan kun menee kamat alaspäin eikä linkoudu sivulle. Tarinan opetus on että älkää tehkö mitään niin ei satu mitään.........
   
  bootsi, riviera56, Norri ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Juu tuo akkuhomma on kyllä ihan vissi juttu kun ropaa laturin tai startin läheisyydessä jos on kello/sormus tmvs. Kädessä, myös hitsihommissa ne on aika riskaabeleja... Isäukolla maadotti hitsatessa vihkisormuksen kautta ni lopputuloksen nähtyäni oon yleensä aina ottanu sormuksen veks hitsaillessa o_O
   
  Norri tykkää tästä.
 4. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Tuo tinaaminen kyllä yks perkele. Nykytinat tuntuu sähivän ja suhivan niitä klönttejä mihinkä suuntaan vaan
   
 5. xarper

  xarper Gearhead

  Semmoseen reippaasti korotettuun ramchargeriin vaihoin kaasaria ja istuin etulokasuojan päällä ite.

  Vanha kaasari irti ja laskin sivuun sen, suoraan akun napojen päälle ni siitähän saatiin iloinen tuli aikaseks ku kaasari täynnä bensaa, hyvin läks käsistä karvat ja kaasari lenti helvetin pitkälle asfaltille palamaan, ja palo tovin siinä kyl:poff:
   
  ImpJay, onoff road, riviera56 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Heti alko pyöriin päässä mustavalkofilmi, jossa xarper pääosassa..
  Noh.. Ehkä se olikin Charlie Chaplin, mutta tunnelma kuin mykkäelokuvassa.:D:D:D
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 7. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Auton alla hitsatessa ne korvatulpatkaan ei ole ollenkaan turha keksintö.
  Vuosia sitten Runkeron pohjaa hitsasin ihmeellisessä makuuasennossa tallissa, kun korvaan lens joku mikkilangan pätkä ja alko siellä sihistä..

  Sattu iha saakutisti päähän, kun veti vaakamamboa auton alla ja hakkas sitä vuoroin betonilattiaan ja taka-akseliin.:confused::oops::eek:
  Kuulo säilyi.:cool:
   
  bootsi, onoff road, Holley ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. Seppä Leonardo

  Seppä Leonardo Gearhead

  Jäitä tai jäävettä nykyisin hitsauspaikalla.15 minuuttia kun painaa jääpussilla tai jäävedellä jäähdyttää säästyy usein pahemmilta kudosvaurioilta
   
  valpas tykkää tästä.
 9. Make.S

  Make.S Gearhead

  Toi hitsausnöölin korvaan putoaminen on kyllä aikas avartava kokemus.
  Ite rälläköin putkia poikki auton alla semmoisella isolla rälläkällä, enkä tietysti jaksanut ruuvata sitä käsikahvaa kiinni. Nooh putki kun meni poikki, niin pukkas sitten samalla rälläkänkin käsistä. Putos suoraan tohon peukalon ja ranteen väliseen läskii, ja voin sanoa että tuleehan kädestä verta kohtuu komeesti. Onneksi ei sentään silmille tullut...
   
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Joskus nuorempana hitsasin migillä pakoputkea kesällä äitimuorin pihalla. Etukulma oli semmosen pienen nypyn päällä ni ei tarvinnu nostaa autoa. Hoikka poika mahtu väliin. No sitä sulaa ruostetta muuta paskaa tippu rinnan päälle. Haalari jäi kiinni johonkin tappiin ja siinä huuvat ja rimpuilet kunnes sihinä loppuu. Sitte kun pääsin lopulta pois ni riisuin haalarit ja revin ne kappaleiksi niinku Hulk Hogan ja heitin joka saatanan työkalun mikä sattu käteen ni naapurin autotallin seinään siitä perunamaan yli. Sen takia ei kai vieläkään kasva rintakarvoja.
   
  Karpov ja A.Naali tykkäävät tästä.
 11. peto

  peto Gearhead

  Jotain käyttöromua korjaillessa irroitin akun plus napaa (tiedän miinus pitäisi ottaa ensin) kiintoavaimella ilman hanskoja. Avain kääntyykin helpommin kuin ajattelen, käsi kopsahtaa moottorin tukirautaa. Kultainen vihkisormus maadottaa kiintoavaimen kautta saman tien sulattaen kullan ja polttamalla itsensä suoraan kudokseen. Nyt on sitten ikuinen arpi ilman sormustakin.
   
 12. maddis

  maddis Gearhead

  Auton alla tai muuten vaan sivuttain hitsatessa olen oppinut käyttämään korvatulppia.

  Ei ne tosin auttaneet kun kerran Rangen alla jotain rälläköin/hitsasin naaman kohdalla ja jotain sieltä tipahti ja vaistomaisesti väistin. Voin sanoa, että tukivarren korvake tuntuu aika kovalta, kun siihen iskee pään.
   
  onoff road, riviera56 ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 13. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Suomalainen yleensä tykkää käräyttää naapurinsa, minä olen käräytellyt vain itseäni. En kyllä ole siitäkään tykännyt. Hitsiknööli korvassa - check. Hitsiknööli kengänvarresta sisään jalkapöydän pääle - vaikka kuinka monta kertaa, enkä ole mitään oppinut. Knööli hanskan varresta sisään, sama homma. Muniakin on kärytelty, ja kylläpä se muuten tekee tämmöisestä jäykkäjalkaisesta pökkelöstäkin John Travoltan alta aikayksikön. Kellon rannekkeen ja käden väliinkin on knööli saatu, ja sehän tarttuu teräsrannekkeeseen kiinni, eli ei paljon ravistelut auta. Joskus auton alla hitsatessa katsoin, että nyt loimottaa liekit jossain, no farkkutakki oli mahan päällä nuotiona, mutta se ei nahkaan asti muuta kuin vähän lämmitti.

  Sormuksen ja oikosulun vaikutuksen olen joskus nähnyt, ja se on ehkä jotain opettanut. Ei kyllä pysty sitäkään vannomaan.

  Ai niin, joskus isolla virralla peräkärriä hitsatessa lähti valahtamaan. No, meinasin, että lyö vasaralla sen helmen läjään, kun kuumaa terästä on. Sehän oli enemmänkin nestemäistä, eli helvetin huono ajatus. Onneksi on nämä rillit, niin ei näkö mennyt, kun sula teräspisara mäjähti suoraan näkökenttään.
   
 14. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Kirpaisevia muistoja herää. Onneksi näkö ja kuulo vielä tallella.
  Vaikka mig mag roiske lenkkarissa saakin vedet silmiin niin ennemmin siellä kuin korvassa.
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 15. Smirkelimies

  Smirkelimies 3rd gear

  Mulla sevyn jäähdytin vuoti yläreunasta, neste lensi ohuena kaarena kun nesteet lämpeni. Viksu kun olen pullautin aina ajon jälkeen paineet pois korkkia pikkusen raottamalla. Kerran sitte korkki aukes kokonaan enkä ehtinyt vetää rannetta nestesuihkun edestä. Ranteeseen nous aika helkutin iso vesikello ja eikun taksilla päivystykseen. Jäljet näkyy vielä 20 vuodenkin jälkeen. Yhellä tutulla sattu vastaavassa tilanteessa leuka eteen, mitä lie kurkkinu samalla. Tyyppi kasvatti parran sen jälkeen, oli leuka sen verta vaikuttavan näkönen.
   
 16. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Tuosta vesikellosta tuli vanhempi muisto:
  15-kesäsenä ajelin jostain shortseissa Super Sportilla kotia kohti ja keli oli viilentyny iltaa kohti ihan huolella. Pientä vesisadettakin pukkasi ja mopokin alko tehdä piikkiä.. Jonkun matkaa sain vedettyä jatkuvalla sarjatulella pakoputkessa, ennenkuin piti pysäyttää ja kaivella tulppa-avain esiin.
  No, Tuna jalalle ja ruuvaamaan tulppaa irti.. Sen verta kohmeessa oli kintut, ettei huomannu säären palamista pakoputkea vasten muusta kuin nenään tulevasta grillimakkaran kärystä.. Ehdin sitä hajua hetken ihmettelemään, ennenkuin tajuntaan asti meni sen lähde.

  Puolen kämmenen kokonen läskinpala siihen putken kupeeseen jäi savuamaan.:confused::confused: Sai raaputella jonkun aikaa sitä palanutta nahkaa irti sinertävän/kullan sävyisestä putkesta sitten kotosalla.:mad: siitä haavasta lihasnestettä pukkasi parin viikon ajan..
   
  Holley tykkää tästä.
 17. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tulee aika paljon oltua jalkojen päällä töissä ja käveltyä. Kovettumia tulee jalkapohjiin sitten. Niillä patterikäyttösillä hiomarullakoneilla voi heittää vesilintua. Autokatoksessa tulee usein kesäsin sitten vedeltyä rälläkällä lamellilaikalla enimmät pois. Jos ei perhe ole vaan kotona, ne kun tulee vetään töpselin irti ja huutamaan. Kyllähän siitä semmonen palaneen haju tulee välillä mutta varovasti kun vetää....
   
  ImpJay, Jussi289, riviera56 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. Rotten

  Rotten Gearhead

  Kyllä se joka miehen ja naisrn kuka vähänkää hitsaa autoja, pitää kokeilla miltä tuntuu ku korvavaikku palaa, nöölin johdosta, siellä korvassa!
  Töissä vittumoinen väli hiilestää ns laki asentoo, kunnon kimpale kuumaa rautaa kenkään, ja jalkapohjaan. Louhimossa olin, vaihdoinkin sit et työkaveri jatkaa hiilestystä, mie torppasin paljaan jalan vesi kivipöly lätätkköön ja hauduttelin siellä aikansa!
  Kunnon vesikello tuli kuitenkin!
  Onhan noita roiskeita ja nöölejä ja kuumaa kuonaa hypänny millo minnekki!
   
 19. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  30v köykämiinivalimossa on jättänyt jälkensä, viimeisin vamma kämmenselässä juuri parantunut.
   
 20. maddis

  maddis Gearhead

  Ei jäähdytysnestettä, mutta enolla vuoti traktorin hydrauliikkaletku silleen pirun ohuena suihkuna. Painettakin 'hieman' enemmän kuin jäähdyttäjässä. Onnistu sitten etusormeen osumaan sillä suihkulla. Ei heti mennyt lääkäriin sitä näyttämään niin kerkes kuolio tulla ja joutuivat amputoimaan sormen.
   

Kerro tästä muillekin!