panhard kustom/rodi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja kad_boost, 7.2.2006.

  1. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    malli o vissii dyna?
    onko kenelläkää ollu mielessä tai onko joku teheny tuommosesta jotai oma perästä?
    ois semmone koppa tuossa kotitalo liepeillä ja jollekki tosi vannoutuneelle se joutas...ite harrasta 60&70 lukusia opeleita ainaki tällä hetkellä mutta ois tuola vähässä matkaa metässä kapee mosseki rodiks ja sehä o vähä niinku...! :D
    oon jo kaua lukenu näitä sivuja ja ihaillu mite joillaki o asenne kohillaa ja teköö vaikka mitä löytöjen eteen,kaiku,kaivamiset,sukeltamiset...
    aatteli viimeinki kirijautua tänne,itellä muutama muuki yksilö tiiossa metissä ja het lumie sulettua lähenki tutkailemaa... :lol:
     
  2. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :D TERVETULEMASTI!

    onhan ne panhardit aika vekkulin näkösiä.... 8) ...Ja oon joskus nähny jopa jossakin ranskalaisilla keskustelupalstoilla kustomoitunakin..
     
  3. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Panhardihan on oikein hauska peli, haastava harrastettava. Meilläkin on ollut takapihalla pressun alla pelastettuna 1960 PL 17 mutta oma rajallisuus on nyt tullut hyväksyttyä ja auto on luvattu Panhard-harrastajalle varaosiksi ihan hakupalkalla. Ruostetta muuten saattaa löytyä, lähinnä takavalojen alta ja helmoista. Ja tekniset ratkaisut ovat sangen omaperäisiä, allaolevista linkeistä löytyy taatusti lisätietoa. Omasta haaveiltiin joskus erikoista (ja aerodynaamista) nostalgisnäköistä kisapeliä..

    Suomen oloissa Dyna on erittäin harvinainen, niitä tuli kuitenkin uutena maahan. Seuraava malli eli Dyna-Z on melkein yhtä harvinainen (kumpaakaan en muista nähneeni Suomessa ehjänä) mutta sitten hyvin paljon Dyna-Z:n näköistä PL 17 -mallia on jo enemmän, jopa jokunen Tiger on tuli maahan. Liikenteessähän mitä tahansa Panhardeja näkyy ääriharvoin.

    Katselehan täältä kuvia:
    http://panhard.startpagina.nl/
    http://www.citroenet.org.uk/panhard-et- ... index.html

    Tämä on muuten suosikkini:
    http://www.autohistories.com/panhard-le ... poster.JPG
    Näyttää luonnossakin tuollaiselta, olen muutaman kerran nähnyt. Art decoa hurjimmillaan!

    PS. Täältä tietoa nykytoiminnasta:
    http://www.panhard.fr/francais/index.htm
     
  4. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Mitä kieltä muuten siellä peräkylällä puhutaan? :D
     
  5. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Heti heräs muistelot!
    Faijan toinen auto Trabantin jälkeen oli tuollainen Panhard Dyna Z ja tietty viritetty sellainen, ex kilpuri. Kulki sen ajan mittapuun mukaan lujaa ja oli hyvä ajaa. Kun kone kuoli, löytyi romiksesta vähän ajetusta ja kolaroidusta pakettiversiosta vakiopata tilalle. Auto lähti kiertoon Autorexin kautta, jossa se vaihdettiin Rellu Dauphineen. Tuon Panhardin kokopeittävät alumiiniset pölykapselit jäi muuten Suomenlinnaan venevajaan ja olivat siellä vielä joskus -80 luvulla, kun käväisin katsomassa, tuskin enää.
     
  6. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Mitenköhän noihin löytyy nykysin vara-osia :eek: Tietty jos tekee oikein kustomin niin eihän ne tarvi olla Panhardin omia mut mun vaarilla oli joskus 60-luvulla tollanen ja vanhempieni kertoman mukaan se vaihtoi sen aika äkkiä pois kun ei tahtonut oikein pelata ja osien saanti oli ainakin silloin hankalaa ja osat oli kalliita.
    Kun selailin vanhoja albumeja niin näköjään samanen vaari vaihtoi sen Panhardin toiseen huimaan eli NSU Prinziin :wink:
     
  7. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    lehtimäellä etelä-pohojamaalla... :D
    tuoho ei palijo osia löyvy,ollu isä velijellä vara-osa autona ja vuonna x myity/tarvittu jo osat suurimmaks osaks.kans kuullu että heikkoja epävarmoja pelejä ovat olleet...
    jollekki pelekät kuoret johonki erilaiseen kustomiin kovalla työllä.
    ittee kiihottaa se mosse tuola vähässä matkaa nii palijo että yöunia häirihtöö! :rotfl:
    semmone rottarodi...
     
  8. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    kuullostaa lupaavalta..jos ei raato kelpaa kellekään niin mä voin hoitaa lpoun pilkottavaksi vaikka jossain "huonekalumuodossa",mut olisihan se mukavaa ku joku alkais leipomaan siitä jotain (hyvin) häiriintynyttä kustomia.. :odroll:

    itsellä ei siihen ole nyt minkäänlaisia resursseja vaik kuinka tekis mieli.. :rotfl:
     
  9. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

    -ei mitään.
     
  10. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Vaikka ite oon harrastanutkin lähinnä vain jenkkivehkeitä niin mä oon oikeastaan tosta vähän eri mieltä kuin Anti-Midas. Kyllähän esim. kustomin voi halutessaan tehdä vaikka sit rättäristä tai panhardista siinä missä kuplasta tai amazonista tai pv volvostakin. Noin niinkuin vaan esimerkiks. Hienoja ja ihan oikeita kustomeita nekin voi olla :wink:
     
  11. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :eek: Kyllähän nyt eurorotilotkin ois mukavaa kateltavaa!!!!Tuolla samaralla nyt tuskin on mitään annettavaa rod/kustom mualimalle vaikka kuinka taiteilis,mutta kyllähän itä autoistakin on hienoja tehty!Esim tuunasen chopattu moskovitsi!! 8) Että antaa palaa vaan!
     
  12. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    menee hieman offtpoiccina,mutta menköön..
    googletin tuota panhardia ja törmäsin tälläiselle ranskalaiselle sivustolle..
    eli ranskalaista ruostunutta rautaa..asiallisia kuvia asiallisesti otettuna.. :odroll:

    http://n.herrmann.free.fr/e002.htm
     
  13. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Tuosta Dynasta saisi kyllä rakenneltua aikas häijyn ja coolin näköisen kustomin, ei muuta kuin pelastusta kehiin ja työn alle 8) Hitto vieköön kustomfourevo! Tuo löytämäsi linkki oli todellinen löytö :lol: ajan sai kulumaan niitä löydöksiä silmät :eek: pyöreinä tuijotellessa ja hienojen ideoiden virratessa tonavan lailla, tässäkin kuvassa http://n.herrmann.free.fr/e070.htm voi melkein käsin kosketella sen, kuinka aika on pysähtynyt..
     
  14. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    aivan,jotai häiryyntynyttä ja oma laatusta ois kiva nähä ku joku leipos.
    mahtavia kuvia tuola kustum4evo linkissä,tuli niitä kattellessa mielee että tiiä mistä löytys tommone pelle hermanni pakettiauto sitikan koppaki,siitä vasta melekose sais... :rotfl:
    kumpa pia rupeis maa näkymää nii pääsis kuvaus reissulle ja ettimää!
     
  15. bootsi

    bootsi Gearhead

  16. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    http://rouillees.free.fr/

    löytyipä tuollainen..paljon maatunutta tavaraa ja oli siel vähän jenkkejäkin..melkein yhtä hyvä kuin tuo edellinenkin linkki..
     
  17. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    kyllä mää nii mieluusti itteni löytäsi nuista muutamasta kätköstä! :D
     
  18. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

  19. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Ei vaan 1955 Plymouth. Yllättävän harvinainen malli tuo 2d HT, suoralta kädeltä muistan nähneeni vain yhden täällä Ruotsissa.
     
  20. kapa

    kapa 3rd gear

Kerro tästä muillekin!