Pehmeä kovajuotosaine?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ido59, 13.1.2013.

  1. ido59

    ido59 Gearhead

    Kaverin patrolin tankkia parsittiin tänään kasaan, kun varaosatankkia ei saa mistään. Noin neljännes tankista haperoa peltiä rälläkällä pois ja uutta tilalle - kaasulla juottaen. Juotokseen käytin juotostikkua mitä tallilta löytyi.

    Paikkapellin sain paikalleen, mutta juottaessa huomasin, että tikku on tähän hommaan aika kovaa kamaa; juotosaine vaatii enemmän lämpöä kuin mitä pelti kestää, eli helposti tuli reikiä ja ei tainnut ihan tasaisesti levittyä juotos.

    Sillä saippuakuplatestillä löytyi kymmeniä snadeja reikiä. Tuolla samalla juotosaineella en lähde korjailemaan, siitä ei tule ikinä tiivis.

    Ajattelin, että jos tuohon, nyt tehdyn juotoksen päälle, lämmittäisi jonkun pehmeän metallijuotoksen tai jopa tinaa? Helposti sulavalla metallilla vaan peittäisi kaikki saumat tiivistyksen vuoksi. Mitä mieltä olette? Mitä juotosainetta tuohon kannattaisi käyttää ja mistä kysyä ja millä nimellä?

    Kuten edellisestä selvisi, en ole mikään kaasuhitsauksen mestari, joten kaikki vinkit tästä eteenpäin tervetulleita. :D tänx.
     
  2. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Hopeaa suosittelisin.
     
  3. rampleri

    rampleri 3rd gear

    Motonetistä tanko koritinaa.
    Toholla ite sulattelin ja hyvä tuli.
     
  4. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Joo koritina on khyllä halvempaa. pohjustaa vaa hyvin sen. Ja muistaa pestä pohjusteet pois tinauksen jälkeen.
     
  5. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Hopea on tarkoitettu kapillaarijuotoksiin,ja on monesti liian litkua täyttöhommiin. Sitä paitsi turhan hinnakasta tankin täyttöön.
    Mee käymään Tattiksen Hitsitalossa.Sieltä löytyy neuvot ja tarvikkeet tohon hommaan harrastajahintaan.Sano taikasana OD.
     

Kerro tästä muillekin!