Pelti kuin Rauman pitsiviikoilta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja heh heh©, 8.4.2003.

 1. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  Miten menettilisitte. Kyseessä on kattopelti joka on etuosastaan ruostunut niin, että siinä on paljon pieniä 0-5mm reikiä, elikkä pelti on aika ohutta ja aikamoista pitsiä. Alapuolella on palkki joten ruostunutta puolta pellistä ei pääse kunnolla käsittelemään. Peltiä ei vaihdeta.
   
 2. Forvolet

  Forvolet 1st gear

  Muuan tuttuni teki tinapaikkauksia rodin kattoon, jossa oli vastaavia pistesyöpymiä runsaasti. Ymmärrän kyllä kaverin toimintamallia, hitsaamalla katosta olisi tullut tilkkutäkki ja vieläpä helposti vedellyt sellainen. Eiköhän homma toimi noinkin, kun muistaa sen ruostesuojauksen alapuolelle, joka usein jää tekemättä.
   
 3. Karva

  Karva Gearhead

  Jep, koeta saada tinattua, kunnolla levitettynä se pohjuste + tinakerros kestää paremmin ruosteen kuin pelti. Alapuolelle ruisku massa ja äänieristeen sekoitus. ???
  :-o :-o :-o
   
 4. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Kiinnostaisi, miksi?
   
 5. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Kattopellin hitsaaminen on taidelaji
   
 6. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  Hmm. ei ehkä pitäisi kertoa, saattaapi käydä niin, ettei kukaan sen jälkeen viitsi kertoa hyviä vinkkejä, jos niitä nyt tuon tinaamisen lisäksi on.

  No olkoon! Itse asiassa kyllähän se pelti siihen vaihdetaan, mutta vasta seuraavan restauroinnin yhteydessä muutaman vuoden kuluttua. Nääs näitä projekteja ja muita hommia kun on kertynyt ja aika tahtoo loppua. Kunnolla tehtynä hommaan menee runsaasti aikaa ja kärry täytyy saada pian liikenteeseen, mutta sadesäälläkin täytyy voida ajaa :smile:

  Niin, ja leipomis ja venehommia en oikein autossa hyväksy edes väliaikaisratkaisuna :grin:

  Niinettä lisää vinkkejä vaan!

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: heh heh© 2003-04-09 08:58 ]</font>
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Eikös toi tinaleikki tuossa kohtaa ole juuri leipomis- ja veneleikkiä? Samalla vaivalla/ajankäytöllä teet sen kunnollakin, eikö?
   
 8. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  Se tarkoittaa kitti ja lasikuituhommia.

  Niin, samalla ajankäytöllä? Lasit veks, kattoluukkusysteemi verhoiluineen veks, luukun kiskojen sovitusta kohdalleen ynnä muuta ynnä muuta, ei nyt ehdi. Mä tein sen jo tinalla yhdessä illassa :smile:
   

Kerro tästä muillekin!